Anklisch

Medlem
 • Innehållsantal

  17
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

10 Neutral

Om Anklisch

 • Rank

 1. Vaniljpulver är inte samma som vaniljsocker eller?? Vilket sötningsmedel är mest "hälsosamt"?
 2. Jag började med LCHF i måndags och nu vägde jag mig!! Fyra kg!! Jag skiter i om det är vatten, fett eller muskler! Fyra kg är borta från min kropp!!
 3. Ingen aning hur mycket kolhydrater det är i blåbär. Vispgrädde då? Det kan man la äta om man är sugen? Jag förstår hur du menar med att vara så ren som möjligt under omställningen. Jag ska skita i blåbären nästa gång
 4. Jag har varit såååååå godissugen idag. Jag är bara inne på min tredje dag med LCHF så suget har inte försvunnit ännu. Jag vispade lite grädde och hällde på ca 10 blåbär. Kan man göra så när suget blir för stort eller har jag gjort bort mig?
 5. Efter jobbet idag var jag vrålhungrig. Visste att det skulle dröja några timmar tills middagen skulle vara färdig så jag åt några babybel-ostar och salami som inte hade potatisstärkelse i. Ingen annan stärkelse heller. Är jag helt fel ute eller är det ok?
 6. Jag kan äta mandel i mat eller kakor(!) men äter jag det rent kliar det i halsen. Ingen fara men inte värt det.
 7. Tack för tipsen! Desvärre tål jag inte nötter så det blir en ganska tom müsli för min del Jag har alltid varit väldigt otålig förr när jag försökt gå ner i vikt. Men jag förstår att jag måste ge detta tid. Det är en stor omställning för kroppen. Det här med frukost. Vad funkar kroppen och hjärnan på fram till tolv om jag aldrig äter frukost?
 8. Två teskedar blev det nog ungefär Ok vad bra då ska jag inte hänga upp mig på det
 9. Jag har som jag skrev innan , varit helt inne på fettsnålt, äta var tredje timma osv. Idag, min första lchf dag, tog jag med mig rysk yogurt 17%, linfrön och solroskärnor till frukost. Men en sak som förvånade mig var att jag inte var hungrig förrän vid 12!! Först tänkte jag äta den vid 9 eftersom mitt gamla tankesätt säger att man alltid måste äta frukost. Sen tänkte jag att jag självklart ska vänta tills jag blir hungrig. Det var jättegott! Och mättande!!! Däremot såg jag att solroskärnorna hade 13 gram kolhydrater. Är de godkända för lchf ändå? Hittade nämligen frukostförslaget på denna sidan.
 10. Jag som är heeelt ny... ska börja LCHF imorgon. Hur vet man vad som är mycket fett? Och mycket protein? Hur ska en tallrik se ut ungefär?
 11. En fråga till. Är det vanligt att gå upp i vikt i början eller gör man något fel då? Vill bara veta vad jag ska hålla koll på.
 12. Nej jag känner ingen stress denna gången. Jag känner bara mig taggad på att ändra mitt liv. Jag vill känna mig pigg. Jag vill känna mig frisk. Jag har, fram tills jag fick matrevolutionen i min hand, varit en av dom som tyckt att LCHF är livsfarligt och att man ska äta fettsnålt och lightprodukter.. Jag hade ingen aning! Det ska bli väldigt spännande att se om det kan påverka min ångest och nedstämdhet. Och mitt eksem som är sämre än någonsin nu. (Jag äter även mer socker och läsk nu än någonsin så det måste ju finnas ett samband) Glen Åkesson: När du säger liknande problem, är det ångest och depression du menar då? Och du har blivit symtomfri? Det är ju helt fantastiskt!!
 13. Hej! Jag har inte läst alla svar så ber om ursäkt om det blir upprepningar. Jag är precis likadan. Tröstäter när jag är ledsen. Firar när jag är glad. Äter när jag är stressad osv. Jag vill rekommendera en bok som heter: gå ner i vikt med kognitiv beteendeterapi. Man behöver absolut inte använda den som ett sätt att gå ner i vikt utan den handlar om tröstätande och varför man gör det. Det finns många bra övningar i boken som får en att förstå varför och i vilka situationer tröstätandet uppstår. Och hur man kan bli av .med det. I slutet är det massa recept som är så långt ifrån lchf man kan komma men dom är ju bara att låta bli.
 14. Å vad glad jag blir för alla tips!! Tack! Jag känner egentligen inte att det blir jobbigt att inte äta pasta,ris,frukt,bröd,potatis. Jag tror att mitt godissug (som ibland även är tröstätande...eller oftast är det det) kommer bli svårast. Jag har hittills druckit en cola zero halvliter om dagen. Ingen bra idé. Finns det något livsmedel som ni vet är bra om man har ett stort sötsug? Och så undrar jag över rotfrukter. Finns det några som är "bättre" än andra? Tex morötter jämfört med potatis eller är det samma grej? Jag dricker alltid te på morgonen med en tsk honung i. hur mycket påverkar det om jag fortfarande har en tsk honung om dagen?