Tindra

Medlem
 • Innehållsantal

  3
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Tindra

 • Rank
  Nyanländ
 1. Själva problemet är att jag helt tappat matlusten och blir lite illamående vid tanken på mat. Jag vill alltså äta mer, men det är svårt. Kolhydrater kan jag (tyvärr) äta massvis av, men det feta i lchf gör mig nu illamående. Hela dagarna är jag lätt illamående och äter därför inte mer. Plågar mig inte med svält, utan är bara inte alls hungrig.
 2. Jag kör min andra omgång med lchf och är inne på dag 4. Förra gången åt jag enligt lchf i 7 månader, men efter ett planerat avhopp kom jag inte igång igen. Hur som helst. Nu är jag alltså på dag 4. Jag är helt slut. Jag har ingen aptit över huvud taget. Mår illa vid tanken på mat. Igår åt jag 1/5 kycklingfilé och exakt sju haricoverts. Idag har jag fått i mig en latte och en halv köttfärsbiff med fetasås. Storlek 3 köttbullar ungefär. Vad händer? Jag har ingen matlust alls, utan mår illa så fort jag tänker på mat. Innan jag började med lchf åt jag inte så mycket fett, kunde tex må illa av en happy meal från mcdonalds. Någon som har tips? Jag är en kolhydratjunkie som inte är van vid fett.
 3. Hej allihopa! För 3 veckor sedan började jag och min sambo med Lchf. Jag har ännu inte läst någon av böckerna som det skrivs om här, men jag läser mycket på forumet. Nu har jag ett par funderingar, efter 3 veckor och -2 kg (av ca 10): - Äter jag för lite? Jag äter möjligen första gången vid 13-14 varje dag. Jag har aldrig varit en "frukostmänniska", och är inte alls hungrig under förmiddagen. Däremot dricker jag vatten eller allra helst Cocacola Zero. Vid lunch äter jag ofta lite grönsaker som jag kokar i vatten, sedan lite grädde sista minuten + lite köttfärssås eller något annat gott. Middag äter jag vid 19 och då kan det t.ex vara Broccoligratäng (lchf-recept). Dock blir det inga större portioner, fettet gör mig proppmätt. Ofta glömmer jag frukosten och kommer på att äta vid middagstid. Dock äter jag inte mer då trots att jag inte ätit tidigare under dagen. Jag har ett stillasittande jobb, och motionerar inte nämnvärt, bara 1-2 promenader/ vecka. Innan lchf åt jag 2 mål om dagen, men då med alldeles för mycket pasta/ris/potatis. Nu är jag rädd att jag äter för lite istället. Jag har varit väldigt glad över att jag blivit av med allt överdrivet mat-tänk jag haft tidigare, men nu tänker jag knappt alls på mat istället - så lite att jag glömmer bort den. Lite broccoligratäng eller fiskgryta en gång om dagen borde vara för lite. Vad tror ni? Utöver maten dricker jag ca 4 koppar te med mellanmjölk under eftermiddag & kväll. Kaffe hör inte till min vardag, därför dricker jag sällan "lchf-kaffe". Självklart är jag glad över att se resultat, och min kropp är med stor säkerhet i ketos då jag känner igen många av symptomen. Däremot vill jag inte utveckla några matsvårigheter åt andra hållet, alltså att ge min kropp för lite näring. Lchf är till min stora överraskning ingen som helst ansträngning för min del (jag trodde aldrig att jag skulle överleva utan chips), utan jag är väldigt nöjd med kött, ägg, grönsaker och grädde! Jag äter väldigt gott och ser inte denna livsstil som en uppoffring då jag numera är mätt och belåten och fri från sötsuget. 1 mindre mål om dagen + 4 koppar te = ok?