Jump to content

lidokain

Medlem
 • Posts

  47
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by lidokain

 1. 2 dagar efter avslutat ketos och intensivt sockerbehandling ger mycket mindre smärtor. Snart är jag frisk igen! Jag kommer säkert att överleva hf:n.
 2. Jag mår också bra av LCHF speciellt det där med ibs. Många fördelar, dessutom gick jag ner från 82 till 72 och det där med tån är alldeles nytt för mig. Men det må ju vara något med LCHF för första gången trodde jag att det inte hade med det att göra. Men nu när mönstret blir detsamma efter exakt 4-5 dagar så må jag tro på att detta håller ihop på något sätt. Dessutom är det något konstigt med urinen när man börjar med lowcarbo. Jag har nyligen gått igenom en omfattande besiktning och det visade sig att man kunde skicka mig till rymden t.o.m. Så jag tror inte heller det har att göra att njurarna gick åt helvetet. Det där med gikt är säkert farligare än man tror för jag vet att upprepande attacker leder till ledskador och amputation. Det där med begränsningar är också ett problem inom LCHF. Som det var någon sagt om öl. Som jag brukar säga "om man inte kan undvika våldtäkten, slappna av och försök att njuta av det:)" en ölback eller ett glass på en varm sommardag mmmm... Om man ska begränsa sig i allt varför ska man leva överhuvudtaget? Äta bara massa fet kan väl inte vara så spännande
 3. Tro mig eller ej, men nu efter 12 timmars intensiv sockerätande med kakor, juice, läsk och dylikt har faktiskt svullnaden minskat. Länge lever socker kamrater! Inget mer LCHF experiment för min del, kanske ska prova GI istället eller 16-8.
 4. Min tå har varit inflammerad nu i säkert 5 veckor. Jag trodde att jag var på väg att bli frisk igen och började med hf:n igen. Men nu känner jag mig som en handikappad igen som inte kan gå och sova på nätterna.
 5. Men jag vill inte dö så tidigt av LCHF. Jag är bara 33 år gammal.
 6. Hoppas att jag kommer att överleva efter LCHF. Undrar hur många är det som dog av LCHF eller i sviterna av LCHF.
 7. När jag börjar med LCHF så brukar jag börja köra ganska hårt: väldigt lite kolhydrater, kött, smör, ägg.
 8. Men i mitt fall blev det ganska solklart att det var ketos som höjde urinat i blodet.
 9. Är ombord i 6 veckor och inget alkohol här. Hade kört med LCHF i flera månader periodvis när jag är på sjön och det har fungerat. Nu senaste månaden fick gikt efter 5 dagar, då hade jag mycket ketoner i urinen och det var riktigt grumligt, dessutom luktade man väldigt mycket urin med. Vaknade på natten med stortån som "Michelin gubbe". Åt massa smärtstillande som indometacin, Naproxen och ibuprofen men fick nästan magsår till slut. Åt kolhydradrikt sedan i ett par veckor och det gick över. Började med LCHF 4 dagar sedan, allt kom bara tillbaka både svullnaden och smärtorna. Skit!
 10. Försökte med LCHF 2 ggr sista månaden, fick Gikt både gångerna ganska omgående. Detta bör uppmärksammas av alla LCHF fantaster!
 11. Först och främst skyller läkare inte jag på brist av fibrer. Jag har en sjökaptensutbildning inte läkare examen. Men det är just brist på fibrer jag mår bra av, så att tarmen slipper att jobba hela tiden. Alla läkare säger "ät frukter och grönt och må bra" , "Apple à day keps deseases away" osv. Ät mer fullkornsbröd, fullkornspasta, fullkornsris osv och ge tarmarna en omgång. Stämmer inte det?
 12. Jag äter inga frukter och nästan inga rotfrukter men mår fantastiskt i magen. Förr fick jag skita 20-25 ggr om dagen och var en mardröm att resa utomlands, dessutom är jag en sjöman och bara måste till olika delar av världen ofta. Nu har jag bara halsbränna av all stekt mat ombord. Men läste att både Sverige och USA som är stora köttkonsumenter ökar i antal tjocktarmscanser lavinartad. Är det så att man minskar ibs symptom men ökar risken för tjocktarmscanser med LCHF?
 13. Jag har blivit mycket bättre. Har haft ibs i 20 år, inga problem nu med LCHF. Frågan är om det är nyttigt för tarmarna att käka så mycket fet. Det finns genomgående studier som tyder på att fet mat utan fibrer är bra för tarmcancer.
 14. Jag har tänkt om hela världen skulle äta LCHF vad skulle hända då? Med tanke på energiförbrukning, miljö och sånt. Att äta kött är väldigt resurskrävande för miljön. Då hade halva världen fick svälta ihjäl. Har ni tänkt på de moraliska aspekterna med att äta så energikrävande mat? Fläsk, nöt och lamm?
 15. Jag är hemma sedan en månad tillbaka och här behöver jag inte käka stekt mat 4 ggr om dagen. Halsbränna finns ju där hela tiden men det är tarmarna som funkar.
 16. Ett rött vin kan jag hoppa över, det intresserar mig inte. Ska man supa då ska man spara sig till en vettig berusning. Jag är 100% nykter på sjön och halva mitt liv har jag inte ens suget efter alkohol för då jag ansvarar för en båt som kostar över en halva miljard plus 60 liv. Det är jävligt många hälsofreaks här på forumet som lever säkert ett hälsosamt Friskis liv men då ser jag ingen poäng med att leva överhuvudtaget. Leva är ju fan e mig farligt, jobba till sjöss är fruktansvärt farligt, men man gör det för någon måste ju hjälpa er att transportera varor, utvinna olja/gas.
 17. LCHF passar inte alla och allt det där skitsnack med att kroppen inte producerar mer ketoner än det behövs och att fetöverskottet pressas ner i skiten stämmer inte. Min fru har käkat LCHF i 3 månader och inte gått ner ett enda kilo, ligger Max på 0,8 i ketos. Jag har gått ner 3 och inget sedan dess. Ligger 1,1 i ketos. Allt handlar om att räkna kalorier i slutändan. Inget magiskt diet som någon har sagt här. Men jag äter LCHF för IBS besvär.
 18. Jag har ungefär samma problem när jag är iland, så festar jag mycket och det kan bli upp mot 3 liter vin på en kväll. Men jag äter alltid LCHF, fast jag inte går vikt als men magen gillar det. Det är värd det! Det är inte alla som går ner i vikt av LCHF. Tanken var oxå att det kan va farligt att dricka mycket sprit samtidigt när man äter tonvis med fet.
 19. Brunost också till allt, innehåller 65% socker den.
 20. De har ingen matkultur. Äter sin gummiga ball och fårskalle. Inga kryddor och nästan inget salt. Det verkar så att de inte reser utomlands fast de gör ju det. Matutvecklingen har stannat där vid ungefär vikingatiden. Säger man att man inte äter bröd i Norge så tror de att du är galen.
 21. Har nyligen varit på en kurs i Norge och som vanligt blev matad med superstora mackor till lunch varenda dag. Det är sjukt hur mycket bröd norrbaggar äter dagligen. Man ser folk springande överallt med "submarines". Jag tror på de 3 dagarna jag har käkat mer bröd än på ett år. Magen började krångla direkt! Nej, även om jag inte går ner i vikt med LCHF så lider man inte av IBS. Och det är helt fantastiskt att slippa springa 20 ggr på dass dagligen.
 22. När jag började med LCHF har jag läst att man aldrig behöver tänka på kalorier. Så länge man inte äter kolhydrater kan du äta hur mycket som helst. Men på sista tiden hör jag ofta från lchfare att kalorier hit och dit, minska på kalorier. Är vi tillbaka på tallriksmodellen?
 23. Tack Syster, du är snäll. De andra vill bara retas och anklaga. Imorse har jag mätt igen: socker-5,5, ketoner 1,1. Det betyder att det var spriten som störde värdena, men hur så om det inte innehåller något socker als, unde 1 gramm per liter.
 24. Jag gjorde testet på morgonen. Typ 4 timmar efter festen var avslutat. När man är torr 6 veckor i streck ska man kunna slappna av lite. Ändå tror jag att diabetes värdena ligger högre.
×
×
 • Create New...