Gå till innehåll

simpan

Medlem
  • Innehållsantal

    25
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

33 Bra

Om simpan

  • Rank

  • Födelsedag 1992-06-27

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Location
    Uppsala

Senaste besökare till profilen

402 profilvisningar
  1. Hej! Först vill jag poängtera att jag inte på något sätt är utbildad inom styrketräning utan detta är mina åsikter. Jag har styrketränat i ca tre år nu och har sedan ett par månader börjat träna tyngdlyftning (ryck, stöt, frivändning etc). Inom styrketräning har jag provat 10x10-program, "ryss-schemat", stronglift 5x5 och ett antal till. Under åren har jag tränat olika seriöst. Just nu tränar jag maxstyrka. Att bli "större" är inget jag tränar med som primärt mål just nu. Därför tränar jag ganska låga reps i mark/böj. Övriga övningar upp till 6or, även 10or i tex mag- och bålövningar. Tyng
  2. Det här påminner mig om den här artikeln: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=638248 "Barn i skolåldern behöver röra på sig minst en timme om dagen för att må bra. Det konstaterar en forskarpanel efter en omfattande..." Det menar de inte?
  3. Allt beror på hur syrlig du gör din kefir. Min gissning är att riktigt syrlig kefir har halva kh-värdet mot färsk mjölk. Färsk mjölk är ca 5gr per 100. Arlas kefir är 3,8, men den är rena fruktyoghurten i jämförelse men min fil... Välkommen till den andra kefir-tråden förresten: http://forum.kostdoktorn.se/topic/6681-kefir/ /Simpan
  4. simpan

    Kefir

    Hej kefir-lovers! Vad kul att så många fått igång en produktion Jag såg att Inez hade att dela med sig av, har du PM'at henne? Att kefir i sig skulle vara nervlugnande och hämma cancer har jag svårt att tro - däremot främjar kefiren med stor sannolikhet en hälsosam tarmflora. Tarmfloran i sin tur spelar en central roll för inflammation i kroppen, läckande tarmar och immunförsvaret. Syrningen kompenserar inte heller för allt som går förlorat i pastörisering och homogenisering (det är värt att leta upp en bonde som vill sälja lite mjölk direkt ur tanken). Halten a
  5. http://www.readthetpp.com/ Humor! (kring TPP, inte TTIP som tidigare diskuterat)
  6. Påskrivet. Finns även en internationell lista på https://stop-ttip.org/
  7. Jag håller med dig om att medietystnaden är frustrerande. Liknande scenarion utspelar sig i många stora frågor. Det mest hysteriska i TTIP-avtalet är att företag kommer att kunna stämma medlemsstater om deras lagstiftning hamnar i vägen för ett företag.
  8. Följande är saxat från inledningen ur en artikel på [arstechnica.co.uk] "EU plans to regulate hormone-damaging chemicals found in pesticides have been dropped because of threats from the US that this would adversely affect negotiations for the Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP), according to a report in The Guardian. Draft EU regulations would have banned 31 pesticides containing endocrine disrupting chemicals (EDCs) that have been linked to testicular cancer and male infertility. " Svensk media är tyvärr upptagen med Eurovision, jag har inte hittat några artiklar på
  9. simpan

    Kefir

    Precis, du flyttar alla grynen varje gång. Det är alltså ingen "åtgång" på gryn och mjölken de ligger i för närvarande förvandlas till kefir Ett par dl till en halvliter mjölk åt gången är nog lagom till mängden gryn ni fått. Jag kör glas, plast funkar fint det med. Lycka till!
  10. Makt och pengar. Vi blir fullständigt överkörda av stora företag. Matindustrin är bara en av många områden där det här händer. Läs om TTIP. Läs Gunnar Rundgren, Global Eating Disorder. Ursäkta off-topic, men jag känner igen din känsla.
  11. Kroppen har fantastiska system för att se till att du får i dig tillräckligt med energi. Du kommer att äta, om du inte under lång tid ignorerar hungerkänslor (ex. anorexi). Däremot är de systemen mindre bra på att begränsa matintaget, speciellt av dagens raffinerade sockermat... Så länge ditt mål är att gå ned i vikt och du mår bra, kan du vara lugn Se till att maten du äter är näringstät. Men är du hungrig på kvällen, ät då! Det jag upplever är att utan dippar har man en tendens att jobba hela dagen utan mat, vilket går bra. Men det leder till mindre mat/dygn även om man trycker i sig ma
  12. simpan

    Kefir

    Jag har ett, kanske två paket kvar Några generella och instruktioner kring kefir: * Grynen är känsliga mot metall. Rostfritt stål av hög kvalité ska gå bra. * Lämna grynen i mjölk 24-48, sila därefter ut grynen och sätt dem i ny mjölk. * Vill du pausa din produktion lämnas de i en mindre mängd mjölk som byts ca en gång/vecka. * Mindre mjölk, längre tid i = starkare, syrligare resultat * Färsk kefir kan lukta lite jäst * Mjölken separerar under fermenteringen. Du kan välja att röra ihop allt innan du silar ut grynen eller att hälla av vattnet. Det avgör konsistensen. * Lite grädd
  13. simpan

    Kefir

    När svamparna/bakterierna producerar din fil så förökar de sig och formar fler små gryn
  14. simpan

    Kefir

    Jag tänkte använda meddelande-funktionen ("PM") här på forumet för kontakt kring grynen. Man lämnar meddelande genom gå in på min profil och klicka på "lämna mig ett meddelande". Jag lämnade ett meddelande åt dig, du ser det när du loggar in som ett litet brev uppe till höger.
  15. simpan

    Kefir

    Hej! För ett halvår sen köpte jag två tsk kefirgryn på ebay. Dessa håller nu på att växa ur huset För er som inte är bekanta med kefirgryn så är det små vita korn som egentligen är klumpar av vissa bakterie- och svampstammar. Kornen läggs i mjölk 24-48h (i rumstemperatur) och förvandlar den då till fil genom att "äta" av mjölksockret. Något helt annat än ex Arlas kefir för er som prövat den. Ju längre grynen lämnas i och ju fler gryn i förhållande till mjölk ju syrligare resultat! Mycket lägre kh-värde än mjölk och en hel del probiotiska bakterier. Ska ha mycket bredare bakteriekultur än
×
×
  • Skapa nytt...