Jump to content

AnnaBanana

Medlem
 • Posts

  88
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by AnnaBanana

 1. Jag sitter i samma sits.... Så himla tråkigt att behöva gå ner samma kilon hela tiden!
 2. Om du tål lite kh kan du pröva djupfrysta rotfruktsstrips (Findus). Kör dem länge i ugnen och salta på rejält. Jättegott!!
 3. Hej Jazzans! Jag har också GAD och vet att det inte är att leka med. Utgår från att du medicinerar?? LCHF kommer att förbättra ditt liv! Inget b lir bättre av att man är överviktig. Lycka till! Kram från en ångstladdad tiill en annan!
 4. Usch, jag förstår precis hur du känner! VRÄKTE i mig glass, chips och annat kolhydrat-elände och mådde precis som du efteråt. Hoppas att du kan känna någon tröst i att vi är många som gör och känner likadant....
 5. Du är ung och man (?) och tränar mycket. Verkar vettigt att du äter dig mätt!
 6. Det var ju just grejen: Har minskat på fettet. I klarspråk: Har ätit massor med protein och grönsaker (ovanjord) och insett att jag inte kan vräka i mig 150 g smör per dag om jag vill gå ner i vikt. Och det vill jag. (100 kilo, 170 cm)
 7. Jag funderar på... Finns det fler som jag? Som väger väldigt mycket för mycket som redan äter high fat och som för att passa in i "high fat" faktiskt måste dra ner lite på smöret, grädden och fullfeta yoghurten? Har på sistone dragit ner på fettet men nollat kolhydtraterna och ätit lite mer protein än vanligt och gått ner flera kilo med en väldig fart.... Finns det fler som jag???
 8. http://hjarnfysik.blogspot.se/2014/01/vart-tar-fettet-vagen-nar-vi-tappar-vikt.html Här har du svaret!
 9. 56 kilo har ett jättebra kesobröd! Om jag kunde länka skulle jag göra det, men du får söka själv på hennes blogg!
 10. Härligt att höra! Kanske går suget över, eller så kan du planera in en dag då du dricker en massa god öl och käkar sötsaker!
 11. Ibland är suget psykologiskt betingat och ibland fysiologiskt, om ni förstår vad jag menar... Det ena är inte lättare att stå emot än det andra, tyvärr.
 12. Jaha. Har än en gång kunnat konstatera: så gott var det inte, som jag mindes eller tänkte. Bakade en rabarberpaj som jag åt med halvsmält vaniljglass. Och nej, så gott var det inte! Bra! Då vet jag det...
 13. Bara på't igen! Lycka till! Ät en massa, massa fett till en början; hjälper i alla fall mig mot sockersug.
 14. Tror mig ha läst att det skiljer 5 kilo mellan varje storlek... Du MÅSTE ju bara ha gått ner när din storlek har minskat så mycket! Bra jobbat och lycka till med beslutet!
 15. Ät massor i början! Livsfarligt att gå hungrig/sugen. Efter ett par veckor kommer du att märka att du inte orkar de portioner du har lagt upp... Då kan du minska på portionerna men inte på fettprocenten!
 16. "...Vronskij kom för att äta en biffstek. Då han höll den föreskrivna vikten behövde han inte hålla alltför sträng diet, men han fick heller inte lägga ut och därför undvek han mjölmat och socker." Ur Anna Karenina av Tolstoj, utgiven på 1870-talet, om jag inte minns fel. LCHF-tänk redan då alltså!
 17. Jag har samma problem som du. Sedan november har jag segat bort 4 kg... (Väger 98 kg nu.) Försöker med att äta mer fett och mindre av allt annat för att få bättre fettratio (Skaldeman) och har läst om ketos (Martina Johansson). Tror att det kanske kommer att ge resultat, men tyvärr kom påsken emellan och jag gick upp till över 100 igen, men har tack och lov gått ner till 98 igen... Men det är segt. Ett riktigt träsk...
 18. Godis smakar som vanligt, men sådant som inte ska vara sött däremot.... Kände direkt att det var något lurt med Crème Bonjour vitlöksost och se på f-an: Efter att ha läst innehållsdeklarationen insåg jag att den innehöll socker. I ost?? Usch!
 19. Har alltid sett Anna Hallén som en förnuftets röst i lchf-djungeln, men nu tänker jag att "låt tusen blommor blomma"! För en del passar fettbombning och för andra passar Annas idéer. Alltid trist med alltför rigida idéer. Jag testar just nu fettbombning, enligt SSSkaldeman. för att komma ur en 5 månaders platå. Får se hur det går...
 20. Jag låg vaken flera timmar i natt med diffusa magsmärtor. Gissa vad jag åt i går kväll? Jo, en redig skiva surdegbröd. Kunde inte låta bli och ja; det var gott. Har kört lchf sedan juni och visst har jag fuskat flera gånger, men då har det varit godis och strips från Donken och det har gått hur bra som helst. Det här var första gången det blev bröd, så antar att det var glutenet som gjorde sig påmint. Kommer inte att käka bröd på länge, tack så mycket...
 21. I dag har jag lagt till några ostskivor med Bregott samt dragit ifrån ett ägg och vips blev ratiot 1,7.
 22. Jag tror att du ska räkna på 1g protein per kilo kroppsvikt. Dessutom den kroppsvikt som du anser är din normalvikt. 3300 kcal är nog lite i mastigaste laget.
 23. Tack alla! Tänker prova att äta mer fett och mindre protein. Hoppas, hoppas att det hjälper!!!
 24. Jag är (nästan) desperat! Har gått ner 22 kg men står still sedan november. Och ja, det finns mycket kvar - väger 98 kg. Min fråga till er: Följer ni Skaldemans ratio? Köpte precis hans bok och börjar tro att jag måste lägga till ganska mycket fett för att det ska bli som han rekommenderar. Någon som har någon erfarenhet av Skaldeman-sättet att äta? Hjälp!!
×
×
 • Create New...