Jump to content

Keighlee

Medlem
 • Posts

  47
 • Joined

 • Last visited

About Keighlee

 • Birthday 06/23/1991

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Norrköping

Keighlee's Achievements

(2/7)

4

Reputation

 1. Ja, jag har alltid ätit kött och ätit under "normen" så att säga och har aldrig märkt av att folk i vissa fall till och med blir elaka när jag berättar att jag inte vill äta kött.. Konstigt tycker jag bara att det är! Jag får faktiskt inte runt och klagar på folk som äter kött? Eller menar du att jag har kritiserat dig? Jag tycker alla får göra som dom vill, så länge man inte bara försöker blunda för hur verkligheten ser ut, då med avseende på all matindustri, inte bara kött osv. Jag tycker det vore toppen om djurhållningsindustrin inte var så pass industrialiserad som den är idag, djuren äter ju inte ens längre i närheten av det dom är skapade för att äta osv osv! Mina föräldrar köper bara ekologiskt närodlat kött från djur som går ute året om, och herregud! Vilken skillnad i smak och färg, det kött man oftast hittar i butiken är ju inte mycket att hänga i julgranen i jämförelse.
 2. Uppskattar alla svar men tycker det är tråkigt att vissa tycker de vet mer än oss andra. Jag studerar miljövetenskap och har sett och läst mycket forskning som är Peer Reviews och godkända världen över och många av dessa artiklar visar klart och tydligt att dagens köttindustri inte alls är förmånlig för klimatet. Jag uppskattar som sagt era svar men jag var inte ute efter att starta ett "bråk" i den här tråden där ni öser ut era egna åsikter om att det värsta man kan vara är att vara vegan. Tycker man måste acceptera människors olika val här i livet, utan att bli otrevlig och utan att spela översittare. Tjolahopp, tack för mig! Ska titta över mina vitamin och mineralintag, helt enkelt bokföra allt jag äter och diskutera med en dietist/kostrådgivare/läkare för att se hur jag ska lägga upp min kost för att må bra.
 3. Mina mål är väl att gå ner lite till i vikt och vara viktstabil. Vill dessutom inte äta kött och mejerier eftersom jag inte vill bidra till den industrin. Har som sagt ätit lchf i 5 år snart och har trivs bra med det så det är väl anledningen till att jag skulle vilja fortsätta med det.. Så du äter inte enligt lchf men du är vegan?
 4. Okej. Jo jag har också hört en del dåligt om det.. Så om jag inte vill äta kött så får jag helt enkelt börja leva på bönor i princip? om jag ska undvika soja och quorn.. haha
 5. Många verkar tro att roten till mitt problem verkar vara att jag får i mig för lite protein, men jag får snarare i mig för mycket protein.. Man räknar väl på ca 1 g protein per kroppsvikt? Är ju inte bra att äta för mycket protein heller.. Så mitt problem handlar om att ändå försöka hålla nere på kolhydraterna men ändå få i mig viktiga och näringstäta livsmedel.. =/ Äter mycket kokosfett för fettets skull, ligger på ca 120 gr fett per dag..
 6. Varför är det så dåligt att äta quron och sojaprodukter en gång per dag då? Nötter äter jag i princip varje dag.. tack för svaret, får exprimentera lite!
 7. Ja som jag nämnde är det enda från djurriket jag äter ägg, så naturligtvis äter jag inte yoghurt och så..
 8. äter substitut till kött, quorn, soja i alladess former och alltså inga mejerier. Har även börjat äta mer bönor och sådant, äter faktiskt kosttillskott.
 9. Hej! Jag visste inte riktigt var jag skulle vända mig men skulle uppskatta alla tips.. Jag har i princip blivit vegan (äter inget kött eller mejerier) det enda jag äter ifrån djurriket just nu är ägg. Men jag känner att jag är trött ganska ofta och både mina naglar och mitt hår har tappat sin "glans".. Någon som har något tips på hur jag ska lägga upp mitt ätande? Vet inte om det är tillåtet att diskutera här, men jag kanske borde gå över till en mer GI-kost med lite frukt och lite långsamma kolhydrater? För just nu känns det som att något måste förändras så att jag kan fortsätta leva såhär. Alla påpekanden om att jag borde äta kött osv undanbedes vänligt. Mvh Maria
 10. Jodå det vet jag =) men jag har så lätt att äta för mycket så det är lite svårt att veta vart man ska ligga liksom. Men skulle kunna försöka höja lite, kanske ca 1500 per dag och se om hungern lugnar sig lite. Men är ändå ingen hemsk hunger, bara litet sug i magen liksom, så jag tycker inte det är så farligt ändå. Jag står ju ut =) tycker det är lite svårt att veta vad jag ska äta. Vill inte äta för mycket protein och samtidigt försöka komma upp i en bra fettmängd, äter inga mejerier.
 11. Stoscha. Jag har haft problem med frosseri och hetsätning hela mitt liv så jag har lite svårt att skilja mellan hunger och sug. Därför kör jag periodisk fasta, för att försöka minska den där panikhungern som jag får. Jag ska tänka på det där med ägget nästa gång såna känslor kryper sig på, tack =) Jag har räknat ut genom olika hemsidor och appar och då hamnar jag alltid på ca 1400 kcal som mitt basala energiintag. Jag vill ju gå ner i vikt. Men hur mycket högre tycker ni jag borde ligga på? Jag gör inte av med så mycket energi, tränar i princip inget.
 12. Ja. Som frågan lyder... Jag har ätit lchf i 4 år nu och jag mår väldigt bra av det. Men en sak som jag alltid har funderat på är hur ofta man egentligen ska äta per dag. Jag är typ alltid sugen på mat, men inte direkt hungrig. Just nu äter jag lunch vid typ 12 som första målet på dagen och sedan middag ca kl 19 och efter det äter jag inget mer. Och jovisst, lite hungrig framåt 21 är jag, men går och lägger mig då istället. Jag vill gå ner lite i vikt så min fråga är, är mitt ätande bra eller dåligt i avseende på viktnedgång? Ska jag försöka äta mindre och fler gånger per dag, eller är det bara trams? Ligger på ett dagligt energiintag på ca 1400 kcal per dag ovh detta når jag varje dag, utan problem tack vare mitt kokosfettee till lunch och smör till köttbiten på middagen. Tacksam för svar. Med vänlig hälsning, Maria
 13. Jaa den maten är inte bra för mig.. Mår väldigt dåligt av den, men äter väl den för jag tycker den är "god"... Det är mer som snacks än mat och det saknar jag typ.. För i min lchf-kost så snacksar jag inget, utan äter mina 3 lagade måltider och sedan inget mer under dagen. Jag har kokosfett hemma som jag brukar dricka i mitt tee på morgonen, men håller mig inte mätt eller nöjd på det.. =/ Gillar tyvärr inte bea eller majonär.. har du något annat tips?
 14. Jag har faktiskt ganska bra framförhållning =/ Planerar alltid på söndagarna vad jag ska äta under den kommande veckan.. Men ibland faller jag bara som sagt.. Men jag kanske får försöka ännu mer.. tack för tipset!
 15. För att det inte är "mat" som jag är sugen på.. Jag har inte ätit godis/socker/chips och sånt på ett år nu så min definition av att "unna" sig är de sakerna som jag beskrev att jag frossar i.. Jag skulle nog må bättre om jag kunde frossa i riktig mat men har liksom fastnat i ett mönster, att när jag vill frossa så vill jag bara ha "onyttiga" saker eftersom det är godare typ..
×
×
 • Create New...