Jump to content

enahel

Medlem
 • Posts

  62
 • Joined

 • Last visited

About enahel

 • Birthday 10/28/1982

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

493 profile views

enahel's Achievements

(2/7)

109

Reputation

 1. Haha, tack som vanligt Zepp. Broccoli tycker jag dock smakar bäst rå, men det går att få ner kokt med. Och surkål med kultur är nog bland det godaste jag vet. Men jag ska ta din varning seriöst och sluta att testa äta allt jag hittar i skogen (utifall att det faktiskt skulle kunna vara ätbart). Tack tack!
 2. Alltid vid sjuka så gör jag bananpankakor, (1 banan, 2 ägg, lite salt stekt i smör). Jag gör en större batch och har i kylen så kan barnet äta vid hunger. Inte så mycket smak, inte så jobbigt för magen, och enkelt att ta fram när som.
 3. Här var det svarat! Tack!! Jag har exprimenterat lite, ätit frukost ägg när magen har varit lite tjurig, men inte när den inte har varit det. Och dragit ner lite på mängden råa grönsaker.Struntat i fettkaffet eftersom det mest gjorde mig illamående. OCh det har gått bra. Har inte ont i magen längre (just nu) och sitter t.ex nu kl två på dagen och börjar känna första hungern. Ska ta det lite lugnt och vänja tillbaka kroppen på få mål och strikt-ish LCHF innan jag tar längre fastor. Jag är lite för snabb och går all in när jag väl vill något.. Kroppen hann väl inte med. Tack för referensen till artikeln Erik, den är nog inte vad som var mitt problem, men däremot kommer den säkert att hjälpa någon annan som ställer samma fråga och letar runt här. Och bra för att komma ihåg att olika kroppar reagerar olika. :) Ha det fint alla!
 4. Ok, bra att du sa det med saltsyran, jag har iof en lite intressant kropp som har väldigt långsam förbränning(EDS), men jag ska vara väldigt försiktig. Jag får testa att dra ner på kaffe, då resten inte är något jag belastar min mage med, men jag har haft lite för mycket stress på senaste, så det kan definitivt vara nån slags katarr. Så ska testa att dra ner på stressen med. Och kanske råa grönsaker, jag är lite för förtjust i råa grönsaker.. Inte det snällaste mot magen.
 5. Jag testade imorse med en fettkaffe, utifrån vad Peter sa, och det hjälpte med smärtan. Fick inte alls ont i magen trots att jag var sen på lunchen. Jag fick dock en ny grej, jag blev väldigt illamående 1-2 timmar innan lunch. Det kan ju helt enkelt vara så att min kropp vill äta oftare, men jag vill inte! Så jag ska testa fettkaffe i några dagar och se vad det ger. Sen ska jag utveckla med Saltsyra. Och sen får vi se.
 6. Jo, men det förstår jag såklart, det är därför jag tänker felsöka utifrån tipsen jag får. Men jag äter ägg, kyckling, rött kött, korv, osv... Dvs animaliska protein. Brukar försöka minimera processade, men inte hur långt som helst.
 7. Haha, ja visst är det så, men för mig är det konstigt att gå och äta hela tiden...
 8. Bra fråga, jag får ont typ vid 21 på kvällen och när jag har varit vaken ett tag på morgonen. Så det är ungefär så att när jag väl blir hungrig så blir jag direk väldigt ont i magen hungrig, inte vanlig hungerkänsla. Vanlig kan jag hantera. Men jag skulle kunna testa att höja fettet och sänka proteinet och se om det hjälper.
 9. Hej alla smarta och kunniga! Jag har mer och mer börjat vilja äta högst 1-2 gånger per dag (ca.12 och 18) eftersom det passar mitt liv. Och det är verkligen inga problem ur hunger/energi synpunkt. Men, problemet jag får är att jag får riktigt ont i övre delen av magen. Som en sugande superhunger känsla. Jag har definitivt "mat" kvar i kroppen att ta av, då jag har haft en lång period av att äta lchf-ish med många dåliga val och en del viktuppgång som följd. Jag höll 2 ggr per dag i 3-4 månader innan jul, men problemet kvarstod, och nu när jag har börjar om med det i 2-3 veckor igen så är även smärtan tillbaka. Och under perioderna har jag ätit bra mat, protein, vettigt fett och vettiga grönsaker, så även om jag inte är i perfekt ketos (har inte kollat) så bör det inte kunna bero på någon blodsockerdipp eller liknande. Nån bra ide på vad det kan vara som strular och något jag kan felsöka på? Hjälp? :)
 10. Asså timingen på det här, att jag precis idag kikar igenom ämnen på Dietdoctor, och att jag precis den helgen har bokat en resa till sthlm. Jag vill gärna vinna så kan jag enklare förklara för de som jag egentligen ska träffa på lördag, varför vi måste ses på söndag istället. Och kanske lura med någon som behöver höra det här lite extra.
 11. enahel

  Efterlysning EDS

  Jop. Sköra blodkärl är en av typerna. Och sammetshuden primärt en annan, men hör ihop lite med alla. Överrörligheten en tredje. Men bra med blåmärken kanske är en sak som skiljer. Man har inte livsfarligt sköra blodkärl på alla typer av EDS, men jag tror att alla har otroligt lätt att få blåmärken. En annan sak som jag tror har förbättrats med kosten för mig nu när jag tänker efter. Förstår inte riktig fysiologin bakom det dock.. Lättare att förstå att om man tar bort inflammatorisk mat så blir man av med inflammation.
 12. enahel

  Efterlysning EDS

  Ok. Jag har aldrig riktigt listat ut skillnaden mellan hyper och EDS, förutom ärftligheten. Känns lite som att hyper diagnosen har ännu mer med kosten att göra eftersom den har ökat riktigt mycket på senaste tiden, men det är bara en vild gissning. Tur att hon har support om hon senare blir sugen på att börja med LCHF iallafall. Det var min mamma som introducerade mig med, hon har också EDS, men det blev så att jag var ensam om att fortsätta med det. Men jag är väldigt glad över den introduktionen!
 13. enahel

  Efterlysning EDS

  4 år senare puttar jag i den här tråden. :) Hur gick det? Fick hon diagnosen? Jag har själv den och tycker att det borde finnas mer med EDS som äter LCHF (sökte på ämnet och hittade tråden). För mig gjorde kostbytet väldigt stor skillnad på smärtnivån.
×
×
 • Create New...