Erik 2

Medlem
  • Innehållsantal

    1 151
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    4

Erik 2 vann senast 17 Augusti 2017

Erik 2 hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

2 438 Enastående

Om Erik 2

  • Rank
    Veteran

Senaste besökare till profilen

989 profilvisningar
  1. En studie på möss/råttor. Av forskare på Loma Linda University, a private Seventh-Day Adventist institution in southern California. 1. Sadly, none of the media headlines about this study mention that this research was NOT conducted in human teens. 2. The experimental design reveals a glaring error that renders the entire study worthless—and it's the same error I find in most anti-fat studies, such as this study claiming that high-fat diets cause depression. What's so terribly wrong with this study? The answer lies in the chow, my friends. It’s ALWAYS about the chow. ALLTID MATEN försöksdjuren får. Där råttorna fick följande att äta: Corn Starch, Casein, Maltodextrin, Sucrose, Soybean Oil, Cellulose, Mineral Mix, Vitamin Mix, L-Cystine, Choline Bitartrate, tBHQ. Poor rats—talk about a highly-processed junky diet. No rat in the wild has access to any of these manufactured ingredients. The truth is that BOTH diets used in this study can be described as “Western” if we define Western diets as being composed of ultra-processed proteins, fats and carbohydrates. The authors buried their description of the nutrient content of each diet in a table in the appendix (see below). Yes, the "Western high-fat" chow reported to raise stress levels in teenage rats was clearly much higher in saturated fat than the control diet. . . but can you find any other significant differences between these two diets? Yes, the “high-fat” diet is about 12 times higher in saturated fat. But, as you can see, it also has four times the monounsaturated fat, half the protein, 67% more calories, and more than 17 times the sugar!! Any (human) high school science student who designed a saturated fat study like this would get an F in biology. Nowhere in their paper do the authors mention or explain any differences between the two diets other than the fat content. Why didn’t the scientists mention these other MAJOR differences in the two diets?
  2. Erik 2

    Medicinsk fiber

    Jag testar två sorter, bromelain och allzym-dpp, den senare är bredspektrum, den första är nog främst för protein: https://www.apotea.se/helhetshälsa-bromelain-100-kapslar https://www.apotea.se/allzym-dpp-iv-90-kap
  3. Erik 2

    Kolhydrater essensiella

    Hon uttalar sig på det sättet varje gång, antingen heter det att det finns 1000 tals studier eller så finns det väldigt många stora studier osv. Aldrig har jag sett någon journalist fråga vilka studier hon menar eller ens vad det var för slags studier - guldstandard eller det vanliga statistik blajjet. Tänk vilken lång näsa hon skulle få om hon skulle behöva nämna ens en enda guldstandardstudie som stöder hennes ljug, för det är inget annat än ljug och det är beklämmande att hon kommer undan varje gång, förmodligen pga någon slags pondus och att hon aldrig ställs mot någon som har en annan uppfattning eller kan ställa vettiga frågor.
  4. Erik 2

    Medicinsk fiber

    VIll bara lägga till att om du känner att du av misstag fått i dig kolhydrater som din mage reagerar på är det bra att ha enzymtabletter tillgängliga. Jag köper en sort som har ett brett spektrum av enzymer för att träffa rätt.
  5. Oljor är väl ofta bakteriedödande. Kring medelhavet var olivolja det vanligaste sårläkningsmedlet. Försök få nåt att växa i kokos- eller olivolja ..
  6. Erik 2

    Cancer

    Ojoj, många tankar dyker upp. Har du pratat med din tandläkare om det finns nån sannering eller liknande som borde göras, en fylld rotkanal där tanden egentligen borde dras ut istället, tex? Gurgla, swisha runt, munnen med silver, omväxlande kokosolja, äppelcidervinäger. Din fråga handlade om mat egentligen - jag har tänkt att om/när det händer ska jag leva på äggulor, kokosolja och grönablad som man kör i mixer ev med vatten. Då borde man ha undvikit det som cancer lever av - glukos och ett protein/aminosyra jag glömt namnet på - och man borde ha ett mycket lågt insulinpåslag, samtidigt som man får i sig det man behöver för reparation och immunfunktion. Skulle ev strö i askorbinsyra i rejäl mängd dock vet jag inte hur insulinogent askorbinsyra är - det liknar ju mycket socker. Bästa vore nog att få civitamin rätt in i blodet men då får man nog åka till Kina. Mineraler på tablett kan man bryta sönder och hälla ner i mixen. Resistent stärkelse borde vara bra men hur få i sig det utan att också få glukoshöjning? Kanske köra ner lite rå potatis i mixen. Stort sugrör till det. Skickar all styrka möjligt.
  7. Erik 2

    Diabetes & problem med njurarna

    Är det typ 2 diabetes ? Är det inte så att nedsatt njurfunktion hänger ihop med diabetes typ 2 och om man får ordning på sin diabetes är chanserna mycket goda att njurarna läker. LCHF är ju inte en proteindiet så du har väl alla möjligheter att följa dietistens råd med LCHF (förutom hennes fett- och salträdsla). Mejerier är ju insulinhöjande så det är väl en bra idé att undvika det om du vill få kontroll på din diabetes. Smör fungerar säkert bra som enda undantag eftersom det är mest fett men du kan också göra gee dvs klarnat smör där både mjölksocker och protein tas bort och enbart smöroljan blir kvar då nollar du både protein och socker i smör. Om du äter ägg kan du välja bort vitan så minskar proteininnehållet dramatiskt. Kött men välj kött med mycket fett så blir andelen protein mindre - kyckling går ju bort det är för magert. Grönsaker men kanske läsa på vilka som innehåller ämnen som påverkar njurarna, jag tror tex att oxalsyra inte alltid är bra.
  8. Erik 2

    Hemgjort smör kolhydrater

    Varför gör du eget smör? Hur gör du eget smör?
  9. Erik 2

    Autism, ketos för hela familjen

    Hej, vilket spännande familjeprojekt. Du kanke kan få några tips av Martina här: https://martinajohansson.se/hormonell-fettinlagring/ Din yngste son som har magproblem behöver nog omedelbart sluta med vete, råg och korn; alla ko-mjölkprodukter utom möjligen smör; och socker. Jag har kommit ganska långt med min problemmage så om du berättar lite mer kanske jag har hittat nåt som fungerar för mig som ni kan testa.
  10. Erik 2

    D-vitaminbrist trots solsemester

    Du har slutat med gluten antar jag ? Hur använder du solskyddskrämer ? https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=5561656
  11. Erik 2

    Överkänslighet

    Tycker kanske inte att nötter nödvändigtvis borde ingå i menyn, i vart fall bara i liten mängd, men om du mår dåligt bör det inte vara med alls. Nåväl, kan du dela med dig av andra livsmedel som du får obehag av ?
  12. Erik 2

    Magsyra

    Men det här är ju väldigt intressant, jag vill läsa saluförbudet, är det livsmedelsverket ?
  13. Erik 2

    Magsyra

    Kunde farbror Zepp vänligen producera en studie som analyserar vad det är för farligheter i dessa salt från framförallt Atlanten. Jag antar att du dessutom unviker att bada i havet när du är på Gran Canaria och att du avstår från saltvattenfisk, allt för att undvika vad det nu är som finns i havsvattnet? Både Celtic och Lima garanterar sina produkters renhet från tungmetaller. Det finns ingen i näringslivet som tar lättvindigt på garantier.
  14. Erik 2

    Magsyra

    Jag slår ett slag för riktigt oprocessat havssalt istället. Tex. https://vitaminer.nu/sv/artiklar/celtic-havssalt.html https://www.limafood.com/en-gb/product/sea-salt-fine-atlantic
  15. Erik 2

    "Högt" kolesterol och diabetes typ 1

    Jag tycker det är väldigt tydligt från läkemedelsverket att läkare ska göra en total bedömning av risken för hjärt/kärlsjukdom och bara föreslå behandling med statiner när risken når viss nivå. Har du frågat din läkare varför han/hon tycker att du är i riskzonen, baserat på alla relevanta parametrar - i synnerhet oaktat blodprovsresultat? Vad jag kan se kan du inte rimligen anses tillhöra nån riskgrupp.