Erik 2

Medlem
  • Innehållsantal

    1 537
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    12

Erik 2 vann senast 22 December 2019

Erik 2 hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

3 754 Enastående

Om Erik 2

  • Rank
    Veteran

Senaste besökare till profilen

1 665 profilvisningar
  1. Ser man på... BVC. För mig och min (då) tonåring, båda mjölkallergiker, funkar get, får och buffel. Jag tror på A1 beta kasein som problemet. Modersmjölk är A2. https://keithwoodford.wordpress.com/2019/07/20/new-a2-milk-research-provides-digestive-and-cognitive-evidence-in-young-children/
  2. Erik 2

    Tarmflora

    Varför behöver du kalcium ? Har du sköra ben? I så fall är det långt viktigare med vitamin K2 och D3. D3 för att sugs upp kalciumet och K2 för att få in det i benen. Oftast är kalcium inte ett problem det finns överallt mycket i grönsaker och vi får i oss tillräckligt. Glöm inte magnesium.
  3. Mejerifritt tror jag mycket på. Läste en kommentar på nåt blogginlägg att någons Rosacea försvunnit efter mejerifritt. Byt ko-osten till get- och fårost till en början. Du vet betakasein A1 och A2. Kan också vara att lagrad ost (oavsett djur) är bättre än färskare om det är ett insulinproblem och inte ett allergiproblem. Insulin ger också hudproblem - akne. Det kan ju vara kombinationen gluten och något allergen som ställer till det. Fasanos forskning på zonulin visar ju att alla får zonulin-utsöndring av gluten (under ca 20 minuter) med påföljande tarmläckage, om det då passerar allergener i tarmkanalen som läcker ut i blodet och möter immunförsvaret blir det reaktion så klart. Man kanske reagerar allergiskt på mejeriprotein men inte mjölprotein och tar man bort allergenet (mejeri) kanske man kan fortsätta med mjölet (även om vi vill få bort det också ..). Jag tror det är viktigt att man tar tag i alla inflammationer man har för det kan inte vara bra att gå omkring med inflammerad hud eller inflammerad nåt annat år efter år efter år, det kommer till slut att bli väldigt dåligt. Även om nutritionisterna kraftigt angriper när någon påstår att komjölk ligger bakom kolik och öronbarn är jag helt övertygad om att det är så. Veggoburgare borde ingen behöva äta. Jag avundas inte dagens skolbarn. Men inte uppskattade jag levern på min tid .. idag fattar jag att jag borde ätit den. Blodpudding med apelsin juice och rivna morötter och fisk med mandel var ju ok. 🙂
  4. Tonåringar ... Jag lurade min (då) tonåring vad gäller gluten (mjölkfri sedan 3 månaders åldern efter konstaterad allergi - hudutslag i ansiket och eksem i böjveck - så mejeri var redan uteslutet). Under en semester serverade vi inget annat än glutefritt, det fanns inget gluten hemma och vi var långt ifrån pizzerior och Donkar. En cleanout period alltså. Sen väl hemma satte tonåringen i sig en vanlig pizza med katastrofalt resultat på magen - enorm smärta, diaré, mm. Då trillade poletten ner att gluten är nog inte bra för mig. Min tonåring hade dock inga speciella hudproblem utan andra problem som förmodligen handlade om celikai men det har vi aldrig testat och vill inte testa, finns ingen anledning, det är bara att utesluta gluten och fortsätta må bra. Sen kommer det en dag i unga mäns liv då de vill vara "perfekta" för att imponera på unga damer och då kanske han kommer tycka att det är jobbigt att vara flammig och då kan mammas upprepade tjat om eventuell orsak plötsligt få relevans och aktualitet 😉
  5. https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=7389075 Ozonnedbrytande ämnen. Utifrån klimatmodeller drar de slutsatsen att en tredjedel av den globala uppvärmningen mellan 1955 och 2005 beror på just ozonnedbrytande ämnen. Under samma period har ämnena orsakat ungefär hälften av nedsmältningen av de arktiska isarna. Internationellt miljöarbete har lett till att de ozonnedbrytande ämnena nu minskar i atmosfären. Därför kommer de under de kommande årtiondena också bidra allt mindre till växthuseffekten.
  6. Huden är tarmens spegel. Har du hudproblem så har du irriterad tarm. Du behöver finna orsaken till tarmirritationen.
  7. Nej. Håller på med denna på rekommendation av Martina. https://www.bokus.com/bok/9780198831907/power-sex-suicide/ Lite åt det tyngre hållet. https://martinajohansson.se/bli-smalare-med-fler-mitokondrier/ Annars skriver Dave Asprey (Bulletproof) en hel del om dessa på ett lättgreppbart sätt. https://www.bokus.com/bok/9780062652416/head-strong/
  8. https://www.dietdoctor.com/se/dietist-varnar-vegotrend-ger-kvinnor-naringsbrist
  9. Eller protein från giftigt frö. https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=7383830 – Mängden protein i alla de bomullsfrön som produceras i världen skulle räcka för att förse en halv miljard människor med sitt dagliga proteinbehov, säger Rathore Keerti. I arbetet med att på genetisk väg göra bomullsfröna ätliga gjorde Rathore Keertis grupp först hela bomullsplantan gossypolfri. Men konsekvenserna blev förödande. Bomullsplantorena blev helt uppätna av insekter, när insekterna inte längre hindrades av giftigt gossypol. Därför slog Rathore Keerti in på ett annat spår: att utveckla bomull där bara fröet är fritt från gossypol.
  10. Den här lilla videon är ironiskt rolig drift med" klimatpåverkan" av produktionen av vegetabilier, specifikt raps i Kanada, men är nog tillämplig på flera andra grödor. 😄
  11. Erik 2

    Allergi . . .

    Det är nog första gången jag läser om korsallergi mellan vit fisk, säd, ägg, nötter och baljor. Allergier är överreaktion mot proteiner, eller delar av proteiner (peptider). En intressant teori kring detta är att allergier uppstår hos dom som har svag magsyra för dom kan inte bryta ner proteinerna till sina beståndsdelar aminosyror. Alltså skulle en hjälp vara att öka på magsyran. Läckande tarm är också en komponent i magsyrateorin. Glutenmjöl, bakterier och stress mm orsakar läckande tarm. Ann Fernholm har framfört teorin att det finns ett fönster i barns uppväxt då man bör introducera dom till alla olika matprodukter, deras immunförsvar ska då vara mer tillåtande och inte överreagera med allergi. Saker som introduceras efter kan orsaka problem. Denna teori har visat sig stämma med jordnötsallergi men inte med gluten. http://annfernholm.se/2019/11/22/muffins-kan-forebygga-aggallergi-hos-barn/ http://annfernholm.se/2017/08/31/stort-genombrott-probiotika-hjalper-mot-jordnotsallergi/
  12. Muskler byggs av aminosyror från protein. Med tilltagande ålder minskar magsyran som är nödvändig för att vi ska bryta ner protein till aminosyror. Det kan därför vara en bra ide när vi blir äldre att hjälpa upp magsyran med äppelcidervinäger och/eller betain HCL/magsyratabletter och/eller att dricka proteinpulver shakes där aminosyrorna har blivit separerade och därmed passerar man steget med magsyran. Tex kan man prova BCAA, grenade aminosyror från hälsokosten, gymmet eller vanliga affären. Och varför inte äta mängder av ägg!!?? Tex. https://www.gymgrossisten.com/kosttillskott/aminosyror
  13. Erik 2

    Epigenitik

    Man vet aldrig vart trådarna tar vägen. Det är en del av tjusningen. Nästa undran är om serotoninmänniskor (bryter snabbt ner serotonin) gillar champagne och andra brygder lite extra mycket, eftersom histamin och tyramin i dessa brygder belastar samma nedbrytningssystem som serotonin och det därför blir mer serotonin kvar? Och, är sockertroll ofta också champagnetroll? För att få dubbel serotonineffekt. Relevanta frågor så här efter jul- och nyårskalasen?
  14. Erik 2

    Epigenitik

    En annan knasig sak med histaminmänniskor (bryter ner histamin långsamt) är svettiga fötter och rödsprängt ansikte vid träning. Att ägna sig åt vintersport med svettiga fötter är inte roligt, det blir snabbt kallt. 😞
  15. Erik 2

    Epigenitik

    Lite för enkelt 🙂 Det därmed alkohol är lite intressant. Som jag läser det så ger destilerad alkohol, ren sprit, högre fart på MAOB och nedbrytningen av tyramin och histaminmetaboliterna vilket skulle vara bra för en sån som jag. Medan öl och vin har motsatt effekt på nedbrytningen. Jag tänker då på Sverige för länge sedan, då man drack mycket brännvin - kan brännvinet ha varit en hjälp för dåtidens människor att ta hand om tyraminet och histaminmetaboliterna som kom ur den mat man åt som ofta var, låt oss säga, "o-färsk". De mådde då mindre dåligt efter maten och kanske lyckades detta hålla vissa mentala sjukdomar stången. Vad hände då med absolutisterna. Mådde de sämre efter maten och drabbades de oftare av mental ohälsa. Ingen vet såklart.