Erik 2

Medlem
 • Innehållsantal

  1 479
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  10

Erik 2 vann senast 7 September

Erik 2 hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

3 598 Enastående

Om Erik 2

 • Rank
  Veteran

Senaste besökare till profilen

1 554 profilvisningar
 1. Erik 2

  Vacciner

  Din son är väl vaccinerad mot allt som går? Så då kan han väl inte bli smittad? Då spelar ju andras vaccinationer eller inte ingen roll.
 2. Inte personligen men närstående dock utan samband med kraftig viktnedgång. Det gick över med tiden utan viktuppgång. Jag tänker att om det är kopplat till viktnedgång kanske det har med mineralbalansen att göra. Salt, magnesium (600mg/dag), vatten kanske kan hjälpa även här. Magnesium är ju avslappnande.
 3. Tack Peter. Som sista tanke går jag emot råden att äta sällan och påstår att så länge du har hjärtklappningen ska du äta nåt varannan vaken timme eller omedelbart när du känner att det kommer. Det kommer störa viktnedgången men nu måste vi få ordning på hjärtat först. Händer det att du vaknar av hjärtklappningen?
 4. Jag tror du behöver äta mer. Hjärtklappningen kan tyda på att även dina glykogenlager är tomma och det gillar inte kroppen den vill ha en viss mängd raketbränsle för den dag som lejonet kommer. Utan kolhydrater in så börjar vi tillverka glykogen av protein och där tror jag hjärtklappning och ev pulshöjning kommer in för om du inte får in tillräckligt med protein heller signalerar kroppen. Tillverkar vi glykogen också av fett ? I så fall bör det stå protein och fett ovan.
 5. Kakao kan vara problem för vissa men oftast ska man nog istället titta på vad det är för andra ingredienser kakaon kommer tillsammans med, precis som kommenterat redan i tråden, (har du tex läst innehållsförteckningen på marabou mjölkchoklad, den mest klassiska - man blir mörkrädd), och de symptom du beskriver är klockrena glutensymptom, men kan så klart vara nåt annat. Jag brukar säga att det bästa med lchf är att man blir glutenfri av bara farten. För dom som går omkring med oidentifierad gluten intolerans innebär ett par veckor utan gluten att man får stora problem när man börjar igen. Det är som om kroppen har balanserat och kompenserat och när den slipper göra det längre släpper den ner graden. Jag tror att det är en av förklaringarna bakom att man snabbt tappar ca 5 kg i vikt (troligen vatten) när man startar glutenfritt liv - kroppen släpper garden.
 6. Tänkte precis lyfta det som MalinBÅ tar upp; stressen. Hur ser ditt liv ut. Du har barn i 10års åldern, hur mycket oroar du dig? Hur stort ansvar tar du ensam. Nästa stressfaktor vi ofta glömmer är träningen. Hur tränar du. Kroppen upplever vissa sorters träning som oerhört stressande. Då blir det ingen viktnedgång. Dessutom blir man enormt hungrig av fel sorts träning. Utan träning blir det lättare att minska ner ätfönstret till 16/8 eller mindre. Jag vill vara radikal och råda dig att lägga ner träningen ett tag, och sedan om du får igång fettförbränningen börja med promenader i ett tempo där din puls inte går över 180 minus 34 (din ålder), helst på fastande mage. Efter ett tag lägger du till lite lågintensiv tung styrketräning.
 7. Erik 2

  Lågt Ferritin

  Finns det en möjlighet att något gick fel vid testningen? Kanska ska börja med ett nytt ferritin test. Tester är inte 100%.
 8. Erik 2

  Lågt Ferritin

  Svårt med tillskott. Ät rött kött. Drick c-vitamin till köttet. Kom ihåg i skolan alltid apelsin juice och lingon till blodpuddingen. Det finns en anledning. Gluten kan vara ett stort problem för järnupptaget så sluta med gluten. Många vegetabilier innehåller antinutrienter som stör upptaget. Undvik dessa.
 9. Hur fungerar neuroborrelia? Har man kvar levande bakterier trots antibiotika?
 10. Föreläsningen du länkade till handlar om en intressant studie. Två dieter ställdes mot varandra. Båda dieterna gav förbättring. Båda hade lågt innehåll av mjölkprotein jämfört en "normaldiet". Ketodieten hade lågt gluteninnehåll medan lågfettdieten hade relativt högt gluteninnehåll. Kan man av detta dra slutsatsen att mjölk spelar en roll. I föreläsningen återkommer han till förstoppning och komjölk har visat sig sig ge en mindre effektiv tarmrörelse. Både komjölk och gluten ger vid nedbrytning opioida peptider som retar immunförsvaret. Kan man av detta ställa upp en hypotes att också parkinsons är en autoimmun sjukdom. I föreläsningen berättar han ju att det inte bara är neuroner i hjärnan som påverkas utan överallt i kroppen. Edit. Icke motoriska symptom förbättrades i båda grupperna men betydligt mer förbättring i ketogruppen (4 gånger bättre). Kan detta vara en effekt av mycket lite gluten?? Lika stor förbättring i bägge av motoriska symptom men det tror han beror på placebo. Han säger att andra studier visat att högt LDL och högt totalt kolesterol och högt urat/urinsyra är associerat bra vid parkinsons.
 11. Tack för länken till föreläsningen. Jag utesluter inte att ketogen kost kan vara hjälpsamt vid både epilepsi och parkinsons trots att sjukdomarna är olika. Det jag tror är den största hjälpen med ketogen diet är allt du inte får i dig när du äter ketogent snarare än det du får i dig. Att undvika snabb energi och diverse växtkemikalier är troligen gynnsamt för de flesta tillstånd.
 12. Så här står det i en rapport från StrateGene (Ben Lynchs bolag): "The biopterin pathway The NOS3/eNOS (Nitric oxide synthase 3, endothelial) gene product, eNOS, regulates production of nitric oxide (NO) in endothelial blood vessel cells. The gasotransmitter NO, produced by eNOS, inhibits platelet aggregation, results in relaxation and inhibition of cell proliferation of endothelial smooth muscle, stimulates angiogenesis, acts as an anti-inflammatory, and prevents oxidative damage. " Därav kan man dra slutsatsen att om NOS3 inte fungerar optimalt pga genetiken, brist på kofaktorer eller annat så blir resultatet motsatsen av dessa istället och det låter inte bra: inhibits platelet aggregation, results in relaxation and inhibition of cell proliferation of endothelial smooth muscle, stimulates angiogenesis, acts as an anti-inflammatory, and prevents oxidative damage I boken Dirty Genes har Ben Lynch ett antal referenser till kapitlet om NOS3. Men det är inte så lätt att kopiera in från en bok. Kommer du vidare med de här? https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/12871317/?i=6&from=/11325866/related https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/11325866/
 13. Parkinson är väl fortfarande en mycket gåtfull sjukdom med dopamin i fokus. Jag vågar gissa att enketo/lchf diet inte kan skada. En nylig veteskaplig rapport har sett lektin från mat (ärta) i tarmen vandra i vagusnerven upp till hjärnan för att där kapa dopaminreceptorer. (Det var tyvärr inte ett försök på människa utan på en liten mask. Men en mask man ofta använder för den har en hel del likheter med människa.) Att nåt annat än elektriska impulser kunde vandra i nerver var också en stor upptäckt i det här fallet. Den som äter enligt keto/lchf undviker i stor utsträckning lektiner. Äter man anti-inflammatorisk kost (AIP) eller Paleo undviker man ännu fler lektiner då dessa dieter fokuserar på lektiner bla. Frontiers in Nutrition. 2016; 3: 7. Published online 2016 Mar 7. doi: 10.3389/fnut.2016.00007 PMCID: PMC4780318 PMID: 27014695 Dietary Plant Lectins Appear to Be Transported from the Gut to Gain Access to and Alter Dopaminergic Neurons of Caenorhabditis elegans, a Potential Etiology of Parkinson’s Disease
 14. Åderförfettning vet jag inte vad det är för problem med 🙂 Det du beskriver kan vara ett särskilt stort problem för de som har en genvariant som kallas NOS3. De bör försöka höja sina arginin nivåer genom tex betpulver och betjuice och citrullin. Folat för att sänka homocystein om du ligger över 7. C-vitamin och glutation.
 15. Erik 2

  olivolja

  https://www.apotea.se/cocosa-mct-olja-500-ml