Erik 2

Medlem
 • Innehållsantal

  1 301
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  6

Erik 2 vann senast 15 Januari

Erik 2 hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

2 938 Enastående

Om Erik 2

 • Rank
  Veteran

Senaste besökare till profilen

1 231 profilvisningar
 1. Erik 2

  Gå upp i vikt med LCHF

  Obehaglig sjukdom, men intressant att lära sig nytt. Den stora risken ligger tydligen i en form av arrytmi. När jag läser det tänker jag på magnesium som är vansinnigt viktigt för att hjärtmuskeln ska fungera som avsett. Hur har han det med magnesiumnivåerna ? Har man lågt magnesium kan det bero på dåligt upptag i tarmen som kan bero på skador i tarmen som tex vid celiaki.
 2. Erik 2

  Nu ska vi äta gräs

  Och som jag sagt tidigare, det är uppenbart att planen är att utrota alla djur: "då vi själva äter gräset istället för att ge det till korna"
 3. Erik 2

  Gå upp i vikt med LCHF

  Vad kan orsaken till låg vikt vara? Hormoner? Martina gör en bra genomgång. https://martinajohansson.se/tag/kroppstyp/ Problem att tillgodogöra sig maten? Tarmproblem. Celiaki. Vad är det för hjärtproblem? Medicin?
 4. Erik 2

  Buljong

  Leta efter stockpot.se Eller koka en kyckling
 5. Erik 2

  Lchf och ångest

  Lyssna på Dr Rostenberg. När han väl kommer igång blir det väldigt intressant hur tryptofan under olika förhållanden kommer att användas till annat än serotonin, hur tarmfloran har betydelse, mm.
 6. Erik 2

  Lchf och ångest

  Det gläder mig att ha hittat nåt nyttigt. Om du ännu inte köpt Dirty Genes trots all min reklam så slår jag ett slag för den igen, svaret på allt inklusive serotoninproblem. Jag är väldigt nyfiken på just kopplingen dopamin och serotonin men har inte hittat nån som bekräftar min lilla teori (inte ens boken ovan) att de som har lågt serotonin kanske söker dopaminkickar som kompensation. Bland dessa räknar jag in sockerkicken, nikotinkicken, alkoholkicken, endorfinkicken, osv.
 7. Erik 2

  bröstcancer orsaker

  Jag tror det är minst lika viktigt om inte viktigare att stötta avgiftningen / detox av framförallt levern. I synnerhet för de kvinnor som har en genetisk variant på COMT generna som gör detox av bla östrogen väldigt trögt.
 8. Erik 2

  Lchf och ångest

  Lite Lorry över den frågan. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5829131/ De här forskarna säger att 25-30g kolhydrat (men utan protein). I formen av "snack" dvs melanmål. Och att det inte hjälper att äta protein (med tryptofan) som mellanmål - högproteindieter kan tvärtom förvärra läget (säger de men det känns inte logiskt mot det de säger i övrigt - tryptofan finns i protein och det måste man få i sig för serotoninet). Om jag förstår det de säger så hjälper insulinet till att få bort andra aminosyror (neutrala - LNAA) ur blodet och in i skelettetmusklerna istället för till hjärnan. Tryptofan verkar inte gå till skelettmusklerna. Så när LNAA går in i skelettmusklerna blir tryptofanet kvar och kan gå in i hjärnan. Edit: lagt "muskel" till skelett. Och nåt mer.. "The ability of sweet or non-sweet carbohydrate-rich foods to improve mood probably relates to the changes induced by the synthesis and release of the brain neurotransmitter serotonin [25, 26]. The carbohydrates elicit insulin secretion, and the insulin promotes the uptake of most circulating amino acids—especially the large, neutral amino acids [LNAA; principally leucine, isoleucine, valine, tyrosine, phenylalanine, and methionine] into skeletal muscle. However, uptake of tryptophan, serotonin’s precursor amino acid, into skeletal muscle is not substantially increased. Since plasma tryptophan must compete with the other LNAA for uptake into the brain—where some of it can be converted to serotonin—the insulin-induced decrease in plasma LNAA causes more tryptophan to enter the brain and, sequentially, more serotonin to be synthesized and released [8, 25]. This improves the mood [20, 21, 22, 24], much as would happen if patients had increased intrasynaptic serotonin levels by receiving a serotonin-reuptake blocker. It also decreases the concurrent “carbohydrate craving,” and by doing so suppresses the rise in total calorie consumption, especially if the carbohydrate rich foods are also rich in fats. In normal weight individuals, the consumption of relatively small quantities of carbohydrates (e.g., 25–30 g of carbohydrate in a snack, without protein [26]) induces sufficient insulin secretion to lower plasma levels of these other LNAA thus increasing brain tryptophan levels and serotonin synthesis. (?) Paradoxically, the consumption of dietary proteins—all of which, unlike carbohydrates, do contain tryptophan—fails to elevate tryptophan levels and serotonin synthesis and may actually reduce them [1, 8, 25]. This is because tryptophan is a very minor constituent of dietary proteins (1–1.5%) whereas the LNAA that compete with tryptophan for brain uptake constitute 20–25% of most dietary proteins. Hence, the more protein in a meal or snack (e.g., for example, from Thanksgiving-Day turkey), the less brain serotonin is formed and released [25]."
 9. Erik 2

  Pizzasallad

  ja, om du skippar pizzan.
 10. Men herpes är väl ett virus, funkar antibiotika mot virus ?
 11. Erik 2

  Lchf och ångest

  Min gissning är serotoninproblem. Man behöver tyvärr en insulinkick ungefär 2 tim efter intag av protein för att få in aminosyran tryptofan i hjärnan som vi gör serotonin av. Det är inte helt lätt att få ihop med låginsulinteorin men jag tror vissa måste välja lite mer insulin för att må bra. Alternativt kan extra doser av tryptofan i tablett kanske fungera. Edit: Du kanske ska balansera om mellan protein, fett och grönsaker. Hur ser fördelningen ut idag?
 12. Erik 2

  Cancer

  Hej igen. Läser dina tankar om östrogendominans och kopplar till det jag skrev tidigare om COMT; om man har en viss "inställning" på de generna har man nedsatt förmåga att "städa" östrogenet, det ger i och för sig "mildare" perioder men kan ge vissa problem pga att det lätt uppstår östrogendominans. För att komma till rätta med detta behöver man stötta levern med detox, tillskott av bla kolin (choline) ska vara mycket bra för detta. Jag rekommenderar även här boken Dirty Genes av Ben Lynch. "I Överlista din cancer hittade jag en rimlig förklaring till varför jag har drabbats av cancer nämligen östrogendominans. Det finns naturligtvis ett antal olika orsaker som gör att människor kan drabbas, men för mig är det en rimlig förklaring just nu."
 13. Erik 2

  Svullen och större mage,vad göra?

  Sen blir det en egen ruta om mjölk och stevia. Stevia smakar sött och då går insulinet igång - fettförbränningen stannar. Mjölk och grädde innehåller laktos, smakar sött och (bummer) innehåller proteinet vassle som är en riktig insulintrigger - fettförbränningen stannar. Jag säger att samma går för kakao. Alltså; lägg ner mejerier med protein och laktos, lägg ner sötning, lägg ner kakao.
 14. Erik 2

  Svullen och större mage,vad göra?

  Då dyker jag upp igen .. Förstår helt det du säger om problemet att få i fett. När jag började pratades det om korv med +80% fett, har jag ännu inte hittat, och ost innehåller max 35%, tex. Kan inte säga att jag lyckas jättebra men några knep har jag. Jag använder inte smör utan ren smörolja - gee dvs utan proteinet och sockret - 100% fett. Till frukost .... ta da - ägg ... som jag tillagar som scrambled eggs, dvs jag smälter upp till 4 msk gee sen i med två ägg som jag vispar så det blir en äggsmet med gee, det fiffiga är att äggen suger upp fettet så det blir inte väldigt fettsåsigt, men man får inte steka på för länge för det finns en punkt när fettet lämnar äggsmeten igen och flyter omkring. Nästa trick är buljong, eller soppa. Antingen gör jag egen buljong på resterna av söndagsmiddagen (kyckling) eller köper standard ekologisk buljong, dvs buljong som är i formen av gele, kan vara svårt att hitta utanför Stockholm. I buljongen lägger jag ner grönsaker, kött och ..... smälter ner gee och olivolja i försvarlig mängd. Det blir en utmärkt soppa och en god fettkälla.
 15. Erik 2

  Svullen och större mage,vad göra?

  Bra. Vad är det egentligen för filosofi bakom det där dagisupplägget. Verkar inte optimalt för dig. Varför ska det vara bra för barnen ? Ni kanske alla skulle må bra av att äta riktigt god omelett hemma först. Det är väl bara bröd och saftsoppa ändå på dagis ?? Dagis kan väl inte diktera hur ni ska göra.