Erik 2

Medlem
 • Innehållsantal

  1 455
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  10

Erik 2 vann senast 7 September

Erik 2 hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

3 511 Enastående

Om Erik 2

 • Rank
  Veteran

Senaste besökare till profilen

1 473 profilvisningar
 1. Heja Gusten !! En liten påminnelse. Tänk på att inte motionera i för högt tempo bara, enligt MAF (https://philmaffetone.com/) är det idealt att ligga på en puls av max 180 minus ålder för att fortsätta bränna fett och inte gå över till glykogennedbrytning /sockerdrift.
 2. Erik 2

  NSAID

  Ingen aning. Men om nsaid är dåligt för tarmen måste väl en sup vara sämre, då får ju tarmen direktkontakt. Men varför är nsaid dåligt för tarmen? Och vad är det för fel på bara alvedon? Det minst dåliga alternativet.
 3. Hej. Har du provat att leva glutenfritt? En av fördelarna man glömmer bort med LCHF och keto är att man ofta lever glutenfritt. Gluten och ataxi hänger ihop. wiki: https://en.wikipedia.org/wiki/Cerebellar_ataxia There are many causes of cerebellar ataxia including, among others, gluten ataxia,[6] autoimmunity to Purkinje cells or other neural cells in the cerebellum,[7] CNS vasculitis, multiple sclerosis, infection, bleeding, infarction, tumors, direct injury, toxins (e.g., alcohol), genetic disorders and neurodegenerative diseases (such as progressive supranuclear palsy and multiple system atrophy). Gluten ataxia accounts for 40% of all sporadic idiopathic ataxias and 15% of all ataxias.[8] [6] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4591117/ Har du möjlighet att ladda ner den här lite äldre så finns där mycket information. https://www.thelancet.com/journals/laneur/article/PIIS1474-4422(09)70290-X/fulltext Gluten sensitivity: from gut to brain - Marios Hadjivassiliou, MD, mfl, Published:March, 2010DOI:https://doi.org/10.1016/S1474-4422(09)70290-X
 4. Undrar hur många av deltagarna som själva äter statiner. Herr Wallentin? Ser framför mig att det bjöds frikostigt på piller ur öppna skålar på kongressen.
 5. Du cyklar 40 km i snabbt tempo. Om din kropp tycker att det är stressigt kommer du under cyklingen att använda dina glykogendepåer som energi istället för ditt fett. Då åker du in i blodsockercirkusen igen. Antingen slutar du cykla under en period eller så cyklar du i MariaF-tempo, MAF = puls 180 minus din ålder, köp en pulsmätare. Poängen med MAF är att kroppen inte kommer in i stressläge och sockerdrift utan håller sig till fettdrift.
 6. Den här artikeln kan vara intressant. Ladda ner som pdf. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1742963/ Läs Jason Fungs artikel om att det inte alls är rimligt att äta hela kuren för att hindra resistens. Alltså man kan minska antalet dagar man tar antibiotika. https://idmprogram.com/antibiotics-less-is-more/
 7. LCHF mat färdiglagat. Jag tänker, köp en (eller 2) sån färdig matlåda som Zepp talar om, om du måste, och släng bort potatisen/pastan/riset och ät det som blir kvar med en rejäl sallad. Dålig sömn vid fasta. Jag tänker att problemet är att man utan insulinhöjningar inte får in tryptofan i hjärnan. Ja tyvärr det är så. Tryptofan är nödvändigt för att bygga serotonin och utan serotonin inget melatonin. Alltså fasta gärna men höj insulinet ibland, kontrollerat och utan att inta kolhydrater som fyller blodet med socker. Tex genom att ta lite glycin (aminosyra som smakar sött), en sockerfri (sötad med nåt annat än socker) brustablett magnesium så slår man två flugor i en smäll, lite mjölk/grädde/ost eller en lite kaffesötare som inte är socker. Svor jag i kyrkan nu ?? 😉
 8. Fluoride crosses the placenta,3 and laboratory studies show that it accumulates in brain regions involved in learning and memory4 and alters proteins and neurotransmitters in the central nervous system.5 Higher fluoride exposure from drinking water has been associated with lower children’s intelligence in a meta-analysis6 of 27 epidemiologic studies and in studies7,8 including biomarkers of fluoride exposure. However, most prior studies were cross-sectional and conducted in regions with higher water fluoride concentrations than levels considered optimal in North America.9 Further, most studies did not measure exposure during fetal brain development. However, it is unclear whether fluoride exposure during pregnancy is associated with cognitive deficits in a population receiving optimally fluoridated water.This study examined whether exposure to fluoride during pregnancy was associated with IQ scores in children in a Canadian birth cohort in which 40% of the sample was supplied with fluoridated municipal water.
 9. Den här ligger väl nära ämnet antagligen. https://amp.svt.se/nyheter/inrikes/blindtarmskirurgi-kopplas-till-depressionsrisk Blindtarmskirurgi kopplas till depressionsrisk Unga med bortopererad blindtarm ser ut att löpa en ökad risk för psykiatriska diagnoser senare i livet. Detta kan ha att göra med en koppling mellan hjärnans sjukdomar och bakterier i blindtarmen. Dagens Medicin rapporterar om en svensk studie där forskarna undersökt 44 000 unga svenskar, som fått blindtarmen bortopererad på grund av inflammation innan de fyllt 14 år. Dessa jämfördes med personer i samma åldrar som inte haft dessa problem, samt med dem som haft inflammerad blindtarm men inte opererats (drygt 1 500 individer). Det visade sig att ungdomarna som hade opererats för blindtarmsinflammation i jämförelse med de jämnåriga i normalpopulationen hade en 19 procent högre risk att drabbas av depression senare i livet, 27 procent ökad risk för bipolär sjukdom samt en 20 procent ökad risk för ångest, skriver tidningen. ”En reservoar” De som hade haft inflammerad blindtarm men inte opererats löpte ingen ökad risk för psykiatriska diagnoser. – Blindtarmen kan vara en reservoar för tarmbakterier vid rubbad tarmflora och den har sannolikt viktiga immunologiska funktioner som utsöndring av antikroppar. Bortoperation av blindtarmen skulle teoretiskt kunna öka risken för de aktuella diagnoserna på grund av ökat inflammationspåslag, säger Ulf O Gustafsson, överläkare vid Danderyds sjukhus och huvudansvarig för studien, till Dagens Medicin. Inte avstå Han är noga med att poängtera att studien inte kan bevisa något orsakssamband, och att de möjliga effekterna för den enskilda individen inte är särskilt stora. – Personer med blindtarmsinflammation ska inte avstå kirurgi på grund av våra resultat, även om antibiotika skulle kunna bli ett alternativ om man visar fler liknande samband i framtiden, säger Ulf O Gustafsson.
 10. https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=7283036 Publicerat måndag 19 augusti kl 19.00 Barn med inflammatorisk tarmsjukdom löper högre risk än sina syskon att drabbas av psykisk sjukdom, som beteende- eller ätstörningar. Det enligt en stor svensk studie. Artikeln är uppdaterad med korrekt förkortning Det här är första gången forskare har tittat på psykiska problem hos barn med inflammatorisk tarmsjukdom.Tidigare studier har visat att det finns ett samband mellan de dessa diagnoser hos vuxna. Framför allt är det nu barn som får sjukdomen innan de fyllt sex år som tycks drabbas värst. I studien, som publiceras i tidskriften JAMA Pediatrics, har forskarna via register följt barn och ungdomar, med inflammatoriska tarmsjukdomar, IBD, som ulcerös kolit eller Chrohns sjukdom, födda 1973-2013. Av dessa mer än 6 000 individer visade det sig att drygt tusen hade drabbats av någon form av psykisk sjukdom. Det var också dubbelt så stor risk bland barn med inflammatorisk tarmsjukdom att ha psykiska problem, jämfört med ett syskon utan IBD. Genom att forskarna jämfört situationen mellan syskon går det också att utesluta att det är socioekonomi, livsstil och genetik som lett fram till de psykiska problemen. Studien tittar på allt från depression, ångestsyndrom, ätstörningar, personlighetsstörningar, ADHD och autismspektrumtillstånd. Den tydligaste skillnaden ser man framför allt när det gäller just beteende- ätstörningar. Men det går inte att slå fast ett orsakssamband eftersom det är en observationsstudie. I en kommentar från andra forskare som inte deltagit i studien så rekommenderas ändå att man direkt bör börjar screena för depression hos barn med inflammatorisk tarmsjukdom för att på så vis fånga upp de mest sårbara barnen snabbt. Annika Östmanannika.ostman@sverigesradio.se Referens: Agnieszka Butwicka et al, 2019. Childhood-onset inflammatory bowel disease and risk of psychiatric disorders and suicide attempt – a nationwide cohort study with sibling comparisons. JAMA Pediatrics. Doi:10.1001/jamapediatrics.2019.2662
 11. Hittade forskning kring magsyra och allergier. Det hänger ihop. https://kurera.se/magsyrahammande-lakemedel-okar-risken-for-allergier/ https://www.nature.com/articles/s41467-019-10914-6 En Dr Berg på köpet.
 12. Detta låter mer och mer som ett klart fall av brödberoende, nåt jag är mycket bekant med. Jag tror det som räddade mig från brödet var att jag efter 4 veckors uppehåll (början på lchf) från alla kolhydratstinna livsmedel, prövade lite bröd och blev sjuk och konstaterade glutenintolerans. Därefter är det lätt att låta bli brödet, och det finns inga glutenfria bröd som ger samma tillfredsställelse. Men även efter 10 år är längtan till brödet enorm, värre än nikotinet, och jag hade åkt dit hela tiden om det inte var för intoleransen. Pga att många av oss inte bryter ned proteinerna i vet,råg,korn tillräckligt bra blir det fragment av protein kvar, peptider, och dessa har opioid effekt på oss, det triggar oxytocin, vi känner stor tillfredsställelse, vi blir beroende. Bröd är det enda jag saknar från mitt tidigare liv, inte pastan, inte sockret, inte potatisen eller riset eller gröten.
 13. Frukosten är svårast att hantera enligt många. När man vaknar går kortisolet igång och om man dessutom är stressad blir det mer kortisol och man börjar tänka mängder av jobbiga tankar. Man kurerar sig genom att trycka upp blodsockret så att insulinet går upp och när insulinet går upp kommer tryptofanet in i hjärnan för att bli serotonin. Serotoninet lugnar ner tankarna och vi känner oss nöjda och mätta. Men det är ju inte bra om man vill vara keto. Jag tror att vissa personer med viss genetik, fler kvinnor än män, kommer ha en svår ketokamp pga detta serotoninproblem. En halvlösning kan vara att ta något mycket litet men väldigt sött för att lura upp insulinet typ lite honung, och sedan äta ägg och bacon. En annan lösning kan vara ett glas mjölk och sen ägg och bacon, mjölk har stark insulineffekt. Personer med denna problematik kan behöva göra tricket ett par gånger per dag. Tricket handlar om att få upp insulinet utan att fylla blodet med glukos.
 14. Sidan 298 Dirty Genes 😉
 15. Från Holistics blogg: "Det som hände när mössen fick tillskott av fibrer som gynnar tarmfloran är mycket intressant. Fibrer (oligofruktos) bidrog till att: Förändringarna i tarmfloran hos de överviktiga mössen gick tillbaka och blev mer lik tarmfloran hos de normalviktiga mössen. Mängden bifidobakterier ökade 1 000 gånger. Mängden Peptostreptococceae och Peptococcaceae som driver på inflammation minskade dramatiskt. Alla markörer för inflammation och artros i leden minskade signifikant hos de överviktiga mössen och hamnade nästan i nivå med de normalviktiga mössens nivåer. Ytan av ledbrosket hos de överviktiga ökade. Slutsats Bättre balans på tarmfloran gav minskad inflammation i kroppen och ledde till att brosket på ledytan började tillväxa dvs. de överviktiga mössen fick mindre artros. Så att stötta sin tarmflora är en bra idé!" https://www.holistic.se/blogg/5657 Schott EM Targeting the gut microbiome to treat the osteoarthritis of obesity. JCI Insight. 2018 Apr 19;3(8).