Erik 2

Medlem
  • Innehållsantal

    1 399
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    9

Erik 2 vann senast 29 April

Erik 2 hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

3 287 Enastående

Om Erik 2

  • Rank
    Veteran

Senaste besökare till profilen

1 369 profilvisningar
  1. Hej. Berätta vad du äter. Vad har du lagt till som du inte åt förut?
  2. "Dvs cancercellen motverkar apoptopis genom att tillverka en massa antioxidanter med glukos som energi som hindrar att de fria syreradikalerna förstör DNA eller RNA!" Det där med antioxidanter var intressant och oroande. Hur ska vi se på antioxidanter efter detta, tex c-vitamin? https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6037948/ Whether vitamin C (ascorbate) has a role to play as an anti-cancer agent has been debated for decades. Ascorbate has been used by cancer patients in an unregulated environment, either as a dietary supplement or in pharmacological doses administered by infusion, with numerous reports of clinical benefit, but in the absence of rigorous clinical trial data. The design of appropriate clinical trials has been hindered by a lack of understanding of the mechanism(s) of action that would inform the choice of effective dose, timing of administration and likely responsive cancer models. More recently, expanded understanding of the biological activities of ascorbate has led to a number of plausible hypotheses for mechanisms of anti-cancer activity. Prominent among these are the generation of significant quantities of hydrogen peroxide by the autoxidation of supra-physiological concentrations of ascorbate and stimulation of the 2-oxoglutarate-dependent dioxygenase family of enzymes (2-OGDDs) that have a cofactor requirement for ascorbate. Hydrogen peroxide generation is postulated to generate oxidative stress that preferentially targets cancer cells. The 2-OGDDs include the hydroxylases that regulate the hypoxic response, a major driver of tumor survival, angiogenesis, stem cell phenotype and metastasis, and the epigenetic histone and DNA demethylases. The latter are of particular interest, with recent studies suggesting a promising role for ascorbate in the regulation of the ten-eleven translocase (TET) DNA demethylases in hematological cancers. Support for these proposed mechanisms has come from many in vitro studies, and xenograft animal models have consistently shown an anti-cancer effect of ascorbate administration.
  3. Låter rimligt, annars kanske gräsätare hade haft celiaki också. Om de åt korn/vete/råggräs.
  4. Hur är det med gluten i korn- och råggräs?
  5. Är det när du äter LCHF eller när du äter på annat sätt som detta fenomen uppstår ?
  6. Enormt bra intervju massor med information !! Tack.
  7. Nagelsvamp. Sött blod.
  8. Jag misstänker starkt att jag får stelhet och kramper/sendrag av vit fisk och vissa sorters kål. ... Konstigt. Den koppling jag kan tänka mig här är jod. Den vita fisken är normalt atlantfångad, saltvatten, jod. Kål påverkar sköldkörteln där hormonerna har jod. Vatten kan hjälpa. Tycker ni detta verkar helt befängt eller kan det ligga nåt i detta? En annan sak som ger (tror jag) kramp/sendrag är kaffe på robustabönan, ofta inblandad i espressokaffet. Nästa tanke, kring varför lchfare verkar behöva mer salt, jo troligen för att vi inte äter junkfood, som inte bara är fullt av glukos, pufa, etc utan även har mycket salt. Saltinnehållet och eventuellt kött kanske är de bra grejorna med junkfood 😉 Eftersom vi är itutade att inte salta missar vi kanske det på lchf. Salta på!!!
  9. Jag borde lagt till att när vatten lämnar kroppen tar det med sig mineralerna som finns i vattnet. Man behöver inte gå över ån efter vatten heller 😉 https://www.dietdoctor.com/low-carb/keto/supplements
  10. Kan detta vara svaret ? Glykogen. In the first few days after starting the keto diet, a person can experience a significant loss of water weight. When carb intake is restricted for a few days, glycogen stores in the muscle are reduced. Glycogen is responsible for water retention, so when its levels fall, so do our water levels.
  11. Zoe har en bra artikel om FH. En av hennes hypoteser går ut på att de som har FH har problem att få in LDL i cellerna och det är därför det finns mycket i blodet. Lösningen skulle då vara: People with FH should ideally be given medication (if anything existed) to stimulate cholesterol production within the cell, so that the cell would at least get the vital cholesterol it needs, even when it couldn’t get it from the blood stream. http://www.zoeharcombe.com/2016/11/familial-hypercholesterolemia-fh/
  12. Nu undrar jag om Peter B blivit kapad. Kolesterol är inte ett problem ens för personer med FH. Eventuell statistik som tycks visa korrelation mellan FH och hjärtsjukdom tar inte hänsyn till att dessa personer även har andra genetiska förändringar som kan leda till problem särskilt i unga år. Rensa statstiken för dessa andra förändringar och du ser att FH är ett avundsvärt tillstånd. Ta aldrig statiner! De hjälper inte mot någonting. De har viss antiinflammatorisk effekt, men det finns mycket annat som har det också utan att ha en giftig baksida.
  13. Om du tränar föör intensivt vilket din beskrivning visar att du gör bränner du bara glykogen inte fett. Du stressar kroppen. En stressad kropp bränner inte fett. Lägg ner den typen av träning under 6 månader och byt mot långa lagom intensiva promenader.
  14. Alltid LCHF. Grattis. Du kommer att fortsätta ha ett gott liv.