Erik 2

Medlem
 • Innehållsantal

  1 576
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  13

Allt postat av Erik 2

 1. Erik 2

  Tarmflora

  Har någon provat Lactobacillus Reuteri, bio gaia protectis? Pro-biotika. https://www.biogaiaprotectis.se/
 2. Erik 2

  Tarmflora

  Tittade på Mosley som åt pre-biotika för att testa bättre sömn. Och det fungerade väldigt bra att mata tarmbakterierna, men de lyckades inte få ur sig att det förmodligen beror på serotoninet som bakterierna bakar av sin mat. Kallt potatismjöl i vatten har ju rekommenderats ofta här på forumet. https://www.svtplay.se/video/18602110/sanningen-om-somn/sanningen-om-somn-avsnitt-1?cmpid=del:an:02-19-2020:sanningen-om-somn:pla:lp-app
 3. Erik 2

  Tarmflora

  Eftersom din tarm spolar rent hela tiden är det nog bortkastat med tillskott, och Tyrosin bygger inte serotonin utan dopamin. Vill du ha serotonin i tarmen mata bakterierna med resistent stärkelse. Vill du ha serotonin i hjärnan ät protein till huvudmålen och sen nåt litet sött 2 tmmar efter.
 4. Det slog mig att om man ska vara noga med definitionerna så är LDL och HDL namn på proteinbåtar som transporterar bla kolesterol. Kolesterol är kolesterol oavsett vilket taxibåt det åker i. Sen kan kolesterol vara oxiderat eller på annat sätt skadat, men då gissar jag att det oftast åker HDL taxi på väg till återvinningen i levern. LDL båtarna blir mindre ju längre de åker omkring för att dela ut sin last där det finns köpare, och de kan skadas, och oxideras och orsaka sår i kärlen särskilt i kärlförgreningar där trycket blir störst.
 5. Intressant, det har jag nog inte sett förut, nolla LDL ingen ateroskleros. Är det djurförsök eller en grupp människor nånstans? Ett problem med noll kolesterol är väl att inga köshormoner skulle produceras och reproduktionen blir då lite svår. Men jag kanske hänger upp mig på definitioner. Möjligen kan jag begripa att en klump med bla kolesterol, som lossnar från en kärlskada och fastnar ett förkalkat kärl, en propp, kan skyllas på kolesterol för att om det inte fanns kolesterol i klumpen kanske den varit mindre och mindre farlig. Men problemet är egentligen det förkalkade kärlet. Om kärlen inte är förkalkade är det större chans att proppar inte fastnar. Förkalkningen beror på inflammation i kärlväggen som kroppen försöker laga permanent genom att göra ben av kärlet. Varken inflammationen eller förbeningen möjliggörs av kolesterol. Så vitt jag har begripit.
 6. Erik 2

  Tarmflora

  Konstiga är läkare som måste få provsvar som visar ditt eller datt för att kunna komma till slutsatsen att du har en inflammerad tarm.
 7. Vi får inte heller glömma att våra kolesterolvärden är vad våra kroppar vill att de ska vara. Kroppen producerar det den behöver och använder det där den behöver. Det finns andra markörer som vi ska titta på vad gäller risk för hjärtsjukdom, kolesterol är irrelevant förutom möjligen som indikator på att vi är inflammerade och inflammation och hjärtsjukdom är kopplade. Lågt kolesterol och hjärtsjukdom är korrelerade. Fixeringen vid kolesterol både inom sjukvården och på detta forum är tröttsam. @Peter B "Genetiskt förhöjda LDL värden". Syftar du på familjär hyperkolesterolemi (stavas så?). Den koppling man tycker sig ha sett mellan FH och hjärtsjukdom visar sig handla om andra genvariationer som FH personer ofta har som tex har att göra med koagulationsfaktorer, detta gör att dessa personer riskerar tidig död i hjärtsjukdom (men då skyller man på kolesterolet som vanligt) men risken verkar minska över tid och äldre FH personer visar sig ha mycket goda möjligheter att bli riktigt gamla och friska, de har gott skydd av sitt höga kolesterol.
 8. Kan du berätta vid vilka klockslag du äter dina mål? Hur ser din stresskarta ut? Jag tror ine din kroppstyp är "lever" utan "binjure"/stress (adrenal). Som sockerberoende behöver du också göra nåt åt serotoninet, du ligger med all sannolikhet lågt generellt och pendlar extra i dina cykler. Kroppstyperna:
 9. Erik 2

  Högt LDL

  En annan samtidig tråd i ämnet med svar.
 10. Har du tittat på dina homocysteinnivåer? https://www.blodkollen.se/sv/analys/homocystein Betänk också att dina värden fortfarande troligen påverkas av att du bränner av gamla fettdepåer. Du har inte gjort LCHF särskilt länge och har nog inte balanserat ut än. Dags för en Cummins:
 11. Den här nyheten är oroande. https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7406385 Citat nedan. https://www.socialstyrelsen.se/globalassets/sharepoint-dokument/artikelkatalog/ovrigt/2020-2-6600.pdf Kan det ha att göra med den ökande mängden xenoöstrogener, hormonstörande ämnen, i vår miljö och i vår kost. Kan det drabba flickor genom att blockera deras östrogenreceptorer så att det riktiga östrogenet inte får fäste (östrogen-effekten uteblir) med påföljande hormonell obalans till fördel för testosteron? Det finns teorier och viss forskning kring att fytoöstrogener (från växter) kan vara växternas försvar mot de som äter växter genom att påverka fertiliteten hos växtätarna negativt och därmed skydda sin växtarts överlevnad. ”Fytoöstrogener är växtämnen som liknar kroppens eget östrogen. Fytoöstrogener finns bland annat i alla sojaprodukter, fullkornsbröd av råg, linfrön, linfröolja, bönor, jordnötter och solrosfrön.” “Xenoestrogens are a type of xenohormone that imitates estrogen. They can be either synthetic or natural chemical compounds. Synthetic xenoestrogens include some widely used industrial compounds, such as PCBs, BPA, and phthalates, which have estrogenic effects on a living organism even though they differ chemically from the estrogenic substances produced internally by the endocrine system of any organism.” Vad för slags framtid kommer mänskligheten att få när flickor drabbas av könsdysfori och pojkar av autism? "Lavinartad ökning av könsdysfori hos flickor Uppdaterat kl 12.21 Publicerat kl 11.06 Autism, depression och ångestsjukdomar är vanligt bland dem som diagnostiserats med könsdysfori. Det visar en ny rapport från Socialstyrelsen. Kartläggningen visar att de som inte är bekväma med det kön de fötts in i också ofta diagnostiseras med psykiatriska diagnoser. Vanligt är autism, ångest och depression. Detta gäller särskilt unga som fötts som flickor. Socialstyrelsens kartläggning visar också att självskadebeteende är vanligare liksom risken att dö i självmord. Sedan millennieskiftet har allt fler diagnostiserats med könsdysfori. Och det gäller i synnerhet barn som föds som flickor. Ökningen landar på hela 1500 procent sedan 2008 för flickor i åldern 13 till 17. Vad den här ökningen beror på förtäljer inte Socialstyrelsens utredning. 2018 hade 6 promille eller knappt 6000 personer i Sverige en könsdysforidiagnos. Naila Saleem" https://en.wikipedia.org/wiki/Xenoestrogen https://sv.wikipedia.org/wiki/Xenoöstrogen https://en.wikipedia.org/wiki/Phytoestrogen https://sv.wikipedia.org/wiki/Fytoöstrogen https://sv.wikipedia.org/wiki/Hormonstörande_ämne
 12. Vilken ålder hade du då, vilken har du idag? Tränade du lika ihärdigt förra gången som du gör nu? Nu bygger du uppenbarligen muskler samtidigt som du vill minska i fettvikt, kan vara svårt att tappa totalvikt då.
 13. Martinas tester är verkligen intressanta. Sen är väl frågan hur mycket avföringstest visar av vad som pågår därinne. Hur mycket behöver vi egentligen bakterierna. Den här videon ger lite perspektiv.
 14. Erik 2

  Tarmflora

  Ok, då har vi klarat ut det också. Citronsyra är inte c-vitamin, undvik det. Ta det försiktigt med ren askorbinsyra den är laxernade och kan förvärra dina problem. Satsa istället på c-vitamin som är whole food eller mineralaskorbater. Se tex: https://www.greatlife.se/produkter/vitaminer/c-vitamin
 15. https://www.lantmannen.se/press-och-nyheter/pressmeddelanden/lantmannens-resultat-for-2019-ar-det-hogsta-nagonsin/ – Lantmännens resultat 2019 är det högsta genom tiderna. Alla Lantmännens divisioner och affärsområden har förbättrat sina resultat under året och vi har flyttat fram våra positioner inom de flesta verksamhetsområden. Även om inledningen av året präglades av den svåra situationen efter 2018 års torka och värmebölja, så har den stora och kvalitetsmässigt bra skörden under 2019 bidragit till en stark återhämtning av resultatet i lantbruksdivisionen, säger Per Olof Nyman, Lantmännens vd och koncernchef.
 16. Erik 2

  Tarmflora

  Så många symptom. Om dina sår inte läker eller läker långsamt (slow wound healing) kan du ha en dåligt fungerande NOS3 gen. Om du har barn, var dina graviditeter normala? Får du lätt förkylningsastma, annan astma, hosta som aldrig går över? Har du nån autoimmun sjukdom? Har du kalla händer och fötter?
 17. Erik 2

  Tarmflora

  Jag har sett en dokumentär om en norsk man som hade konsekvent diarre. Han testade transplantation av tarmbakterier. Fekal transplant. Har du testat ditt dricksvatten, är det rent? Har du provat den här produkten. https://www.svenskhalsokost.se/probioform
 18. Erik 2

  Linfröolja

  Vem är intresserad av att studera detta?? Linodlarnas riksförbund?
 19. https://www.dn.se/nyheter/vetenskap/mildvinterns-goda-sida-isen-aterhamtar-sig-i-arktis/ Nämen vad händer nu? Styr inte mänskligt koldioxidutsläpp klimatet? Finns det andra krafter. Confused. 🥺 " Ja, den är fortfarande under det normala men den närmar sig normalvärdet, säger Per Holmlund, professor i glaciologi vid Stockholms universitet. Isens återhämtning sammanfaller med det extremt milda vinterväder vi upplevt i Europa och delvis i Nordamerika. Och det finns av allt att döma ett samband. Sedan i december har ett vädermönster låst sig som gynnar en ständig ström av lågtryck från Atlanten mot norra Europa med mild luft i släptåg, samtidigt som den kallaste luften i huvudsak håller sig runt nordpolen. Den får hjälp att hålla sig kvar där av den så kallade polarvirveln, som är ovanligt stark just nu."
 20. Erik 2

  Tarmflora

  Hur testar de för att säga att det inte är nåt problem med gallan ?
 21. K2 och D3 är fettlösliga vitaminer. För att vi ska kunna ta upp dem krävs fungerande galla. Galla förutsätter ordentligt med sur magsyra. Dålig syra, dålig galla. Bra kost, bra syra och bra galla då behövs inga tillskott. Bra syra kräver bla salt.
 22. Råa grönsaker gör ingen glad.
 23. Erik 2

  Hellenius

  Hellenius är kostdebattens Donald Trump. Hon drar sig inte för något. Mest klassiska kanske: "det finns tusentals studier som" 🤮
 24. Vilken ovanlig situation, du har diabetes typ2 men är väldigt smal och vill gå upp i vikt. Hur äter du?
 25. Erik 2

  Hellenius

  Gissar på denna som verkar vara ute efter mättat fett ... det jag läser som intresant är att mänga har stor risk för näringsbrist vad gäller näringsämnen vi är bra på inom LCHF !! Från det lilla jag förstår av nedan en riktig skräpstudie fylld av förutfattade meningar, tex RI. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31920469 Objective: This study aimed to explore the intake of food and nutrients in a cohort of pregnant women in Norway and their adherence to Nordic Nutrition Recommendations (NNR) and Norwegian food-based guidelines (NFG). Design: We investigated the dietary intake in 1,674 pregnant women from the mother-child birth cohort, PreventADALL, recruited at approximately 18-week gestational age. Dietary intake was assessed by an electronic validated food frequency questionnaire (PrevFFQ) in the first half of pregnancy. Results: Total fat intake was within the recommended intake (RI) range in most women; however, the contribution of saturated fatty acids to the total energy intake was above RI in the majority (85.2%) of women. Carbohydrate intake was below RI in 43.9% of the women, and 69.5% exceeded the RI of salt. Intakes of fiber, vegetables, and fish were high in a large part of the population. Many women had a high probability of inadequate intakes of the following key micronutrients during pregnancy: folate (54.4%), iron (49.6%), calcium (36.2%), vitamin D (28.7%), iodine (24.4%), and selenium (41.3%). A total of 22.8% women reported an alcohol intake of >1 g/day, and 4.4% reported an alcohol intake of >10 g/day. Women with higher educational levels showed a tendency towards healthier eating habits, except for higher intakes of alcohol and coffee, compared to women with lower educational level. Discussion: Excessive saturated fat intake and limited intake of many important micronutrients during pregnancy were common, potentially increasing the risk for adverse pregnancy and birth outcomes. Conclusions: This study highlights the need for improved nutritional guidance to pregnant women across all educational levels.