Gå till innehåll

Erik 2

Medlem
 • Innehållsantal

  1 782
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  25

Inlägg postad av Erik 2

 1. Lite orättvist men logiskt att bubbel med alkohol kan ha nära 0 i socker så är allt alkoholfritt jag har sett proppat med socker. 

  Fråga systembolaget vad de föreslår. Kanske kan du göra egen blandning på bubblande vatten och smaksättning utan sötning eller med stevia sötning. 

  • Gilla 1
 2. Det vanligaste är att insulinpumpen efter att i åratal ha varit igång non stop för att ta hand om all glukos inte har så lätt att stänga av sig. Fasta har visat sig vara ett effektivt sätt att snabbt få stopp. Om man inte kan fasta får man vänta längre, kanske jättelänge med till och med strikt lchf innan pumpen går i vila. När insulin pumpas ut stannar fettförbränningen. 

  Håll ut eller fasta. 

  • Gilla 4
 3. När du kommer på tricket låt mig veta. 😉

  Läs lite hos Martina Johansson - next level biohacking mm. Hon har skrivit hur fitnessfolket gör för att få rätt rippade torra look. De tömmer sig på så mycket vatten de bara kan. Det håller inte länge så klart.

  Här skriver hon om kroppstyper. https://martinajohansson.se/de-manliga-hormontyperna-enkelt-illustrerat/

  Jag tror stress är en stor bov. Dock tror jag kaffe är ok. Jag får nästan bukt med navelkudden under en lång lugn semester. Tillbaka på jobbet kommer kudden tillbaka. Mjölk, grädde och ost tror jag är problematiskt. I viss mån tror jag också det spelar roll hur fet man var som bebis. Jag föddes jättestor och jättefet. Mamma hade levt på mjölkchoklad och mandariner = jag blev en sockerbebis. De kuddarna jag hade då är liksom kvar på samma ställen. 

   

  • Gilla 6
 4. https://www.expressen.se/debatt/samhallet-maste-kraftsamla--mot-skadliga-matvanor/

  S-ministrar ropar men vad tror de det ska leda till. De ansvariga myndigheterna har trummat ut samma budskap i årtionden folket har följt med hälsan blir sämre och sämre. Hjärt- kärlsjukdom är fortfarade den dominerande dödsorsaken. Blodtrycksmediciner är fortfarande de mest förskrivna.

  Jag sitter i ett litet förortscentrum och ser skolbarnen springa runt med stora godispåsar. Jag känner mig trött. 

  • Gilla 3
  • Tack! 1
  • Boom 1
 5. Numera vet man att alkoholhaltiga drycker och socker eller rättare fruktosen i socker ger samma leverskada. Så i ditt fall kanske det är en kombo.

  Hjälp din lever med lite broccoli då och då och pressad citron i vatten. 

  Lycka till och håll oss uppdaterade.

   

   

  • Gilla 5
 6. Hej. Du använder orden tjockboll och rundboll och jag gissar att det är med referens till din mages utseende. Vet inte om du är man eller kvinna. De första 5 kilona brukar vara vätska som inte behöver hållas i lager när man slutar med kolhydrater. Bollmagen dvs hög mage är en förstorad lever. En lever full med fett. Det fettet kommer kroppen att använda när blodsockret blir lägre och insulinet lägre vilket (insulinet) då inte längre bromsar fettförbränningen. 

  När levern ska omsätta allt detta lagrade fett behöver den använda sina olika verktyg, vissa av dessa verktyg mäter vi vid hälsoundersökningar och om de då är förhöjda (helt logiskt) blir doktorn orolig. Detta är dock övergående och tecken på en läknings- och reparationsprocess. I början av din resa kan du använda dig av fasta för att ge levern gått om tid att städa. Tex köra 16/8. Dvs 16 timmar utan mat. Tex. ingen mat mellan 18.00 och 10.00. 

   

  • Gilla 6
 7. https://tt.omni.se/d-vitamin-skyddar-mot-luftvagsinfektioner/a/gWlKoJ

  D-vitamin har en skyddande effekt mot luftvägsinfektioner – vilket även kan gälla för covid-19. Det konstaterar den hittills största sammanställningen av studier på området, där svenska forskare har varit delaktiga, rapporterar TV4 Nyheterna.

  tt-logo.svg Telegram från TT / Omni
  31 mars 2021, 06.03
   

  – Överlag så ser vi en skyddseffekt på ungefär tio procent, men tittar man på vissa undergrupper är skyddseffekten så stor som 40 procent, säger forskaren och läkaren Peter Bergman på Karolinska institutet, till TV4.

  Tesen att brist på D-vitamin kan göra folk mer utsatta för luftvägsinfektioner, som till exempel covid-19, har funnits länge. Forskare har nu gått igenom 43 studier med sammanlagt nästan 49 000 deltagare, samt gjort en egen studie. Många olika typer av luftvägsinfektion har studerats, men ännu inte covid-19.

  – Covid-19 är en helt ny typ av luftvägsinfektion, ett nytt virus, och där vet vi ännu inte hur det ser ut. Men det finns alla skäl att undvika D-vitaminbrist, inte minst för att skydda sitt skelett, men även för att skydda mot andra luftvägsinfektioner, säger Peter Bergman till TV4.

  Överviktiga, äldre, personer med mörk hud, gravida eller personer som av någon anledning sällan vistas ute, löper större risk än andra att få D-vitaminbrist och måste därför vara extra noga med att få i sig tillräckligt av vitaminet, råder Peter Bergman.

  • Gilla 1
 8. Jag blir mer och mer förundrad över avsaknaden av offentlig debatt kring de val de styrande har gjort med anledning av denna virushistoria. Det enda jag ser från politikerhåll är oppositionella som tycker att de styrande har gjort för lite.

  De styrande har valt att stänga ner delar av samhället under förevändningen att de vill skydda sjukvården som gått på knäna. Kostnaden för den här nedstängningen blir enorm både i pengar och i söndertrasade liv och den skickar oss tillbaka ett stort antal år i utveckling inom flera områden. Den lämnar oss vidöppna för attacker från de som har pengar att köpa loss verksamheter och låna ut pengar till ocker.

  Den debatt jag vill se handlar om vilken sjukvård vi ska ha, vad ska vår sjukvårdsorganisation kunna klara av, hur mycket pengar bör vi satsa för att uppnå detta mål.

  Ska vi ha en sjukvård som utöver den vanliga vården klarar av att ta hand om 1.000 (ettusen) samtidiga respiratorfall och ett par tusen till i intensivvård utan respirator?

  Jag misstänker att den uteblivna debatten från i vart fall politikerhåll handlar om att de alla oavsett parti har varit med och monterat ner sjukvården till bara benen och de därför skyr en debatt där de själva kommer att hamna i dålig dager. Att MM (press) inte tar upp ämnet och driver hårt förstår jag inte.

  • Gilla 2
  • Boom 1
 9. Jag tror Martina Johansson har en bra sak man kan hålla i huvudet, skär upp 200 gr smör och tänk in att det är en dagsranson. Sen behöver man inte bara äta smör men måttet är bra. Och om man äter fet mat räknar man in det fettet. Ryggbiff är ju magert om den inte kommer med kappa och man äter kappan. Vad gäller kött väljer jag fetare sorter och kokar grytor då får man lättare med fettet. Korv utan dåliga tillsatser och med mycket fett är topp, jag kokar istället för grillar eller steker för då stannar fettet lättare kvar i skinnet. Äter jag magert kött blir det massa smör eller smörsås till. Kalla grönsaker med mkt olivolja. Varma grönsaker med smör eller kokosolja. 

   

  • Gilla 1
  • Tack! 1
 10. Söt smak tolkar kroppen som att "Nu kommer det socker! Starta insulinpumpen!" Alle man på däck.

  Och när insulinet sprutas ut så stannar fettförbränningen.

  Därför undviker vi söt smak, söt lukt och sött innehåll. Dessutom undiker vi det som kanske inte nödvändigtvis smakar jättesött men resulterar i blodglukos, dvs glukos som i en av sina bundna former är stärkelse. Känns igen som "kolhydrat" på näringsdeklarationen. 

   

  • Gilla 1
 11. Du skulle kanske kunna äta klarnat smör istället för smör för det som orsakar allergi är proteiner och de förstör man och silar bort när man klarnar smöret. För ägg är det väl äggvitan man kan vara allergisk emot så teoretiskt borde gulan funka. Men jag förstår om du inte vill chansa med ngt av dessa tips.  

  Mitt tips är då korv, fet korv med så få tillsatser som möjligt, kött och fett och lite salt. Kanske göra egen. Korv är min räddning. 

  • Gilla 3
 12. Ett trick med korv i skinn är att koka den istället för steka eller koka först och steka lite yta sen. Varför? Jo för att när man steker spricker skinnet gärna och då rinner fettet vi vill ha ut i pannan. Kokar man och skinnet håller upplever jag att mer fett finns kvar. 

  Annars steker jag helt kött, biff, i gjutjärnspanna med lite olivolja gnuggat in i biffen när båda sidor fått färg kör jag i smör och hackad vitlök och färsk timjan. När smör smält och fräser lite mot brunt öser jag biffen med smöret. 

  Smör i sig är annars inte ett optimalt stekfett då proteinet och sockret i smöret förkolnar snabbt och det blir svart och luktar lite illa. 

  Jag steker mina ägg och omelett i klarnat smör, du kan göra eget och finns att köpa. 

  Talg använder jag när jag steker grytkött. 

  Kokosolja smaklös använder jag till grönsaker typ wok-stekning. Tycker inte kokos går bra till ägg och kött.

  • Gilla 6
 13. On 3/1/2021 at 5:38 PM, Angelico said:

  Ja det är ju bra. Men jag testar lite med bara glycin på kvällen nu och så tar jag collagenet efter träningen istället. Tror inte det spelar stor roll men testa allt jag kan komma på 🙂

  Jag killgissar att rent glycin dvs en lösgjord aminosyra påverkar systemet mindre än ett antal aminosyror som sitter ihop som collagen. 

  • Gilla 1
 14. Här hos socialstyrelse kanske? 

  Korta fakta
  • Under 2019 var det totalt cirka 4 320 000 personer i Sverige som vårdades inom specialistvården, det vill säga som var inskrivna på sjukhus eller gjorde läkarbesök i specialiserad öppen vård.
  • Under 2019 ägde ungefär 1 446 000 inskrivningar rum på svenska sjukhus varav sjukdomsdiagnoser stod för cirka 1 101 000 vårdtillfällen. Totalt slutenvårdades drygt 868 000 patienter.
  • Den vanligaste anledningen till inskrivning på sjukhus var hjärt- och kärlsjukdomar för män. För kvinnor var det ungefär lika vanligt med skador och förgiftningar, hjärt- och kärlsjukdom som med symtomdiagnoser, efter den dominerande anledningen förlossning.
  • Under 2019 ägde ungefär 13 600 000 läkarbesök rum i specialiserad öppen vård.

  Källa: Statistikdatabaserna för diagnoser i sluten vård och specialiserad öppen vård

  https://www.socialstyrelsen.se/statistik-och-data/statistik/statistikamnen/sjukdomar-och-symtom/

  • Gilla 1
  • Boom 1
 15. Typiskt. Vi får leta vidare. Hos SCB kan vi nu läsa att det "normalt" sett ska dö 92000 personer varje år i Sverige. 2020 dog 98000. Alltså 6000 fler än ett normalår. Tittar man längre ner ser man att 2019 dog det 88000 personer. Alltså 4000 färre än ett normalår. När 2020 gick igång och pandemin stod för dörren hade vi alltså "ett överskott av människor" tack vare låga dödstal 2019 med 4000. Om man slår ihop åren 2019 och 2020 blir resultatet en överdödlighet 2020 på 2000 (tar bort 4000 från 6000). På SCBsidan läser man också att de stora 40-talistkullarna kommer bidra till högre än normala dödstal de närmaste åren, kanske har det redan börjat. 

  https://www.scb.se/hitta-statistik/sverige-i-siffror/manniskorna-i-sverige/doda-i-sverige/

   

  • Gilla 1
  • Boom 1
 16. Beror inte det på vilken typ av fasta du vill göra? Magen kommer starta igång med syra och enzymer för att bryta ner och du kommer att ta upp det. Om du fastar för att vila matsmältningssystemet så bryter collagenet den vilan. Om du har ett annat syfte...?

  • Gilla 3
  • Tack! 1
 17. Elektrolyter är mineraler.

  Men nu ser jag.

  "Jag äter vanlig kost, som tex gröt till frukost och till lunch tar jag nästan alltid en sallad och på kvällen tar jag antingen fisk soppa eller stekt tonfisk med broccoli och morötter."

  Du äter alldeles för lite. Alldeles för lite. På svältnivå. Bland annat påverkar det ditt kalium som troligen är helt i botten. Då får man de symptom du har. Köp kaliumtabletter och ät ordentligt med mat. Grönsaker minst 1,5 liter i volym för naturligt kalium. 

  • Gilla 2
  • Boom 1
×
×
 • Skapa nytt...