Jump to content

Mr Big

Medlem
 • Posts

  131
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Location
  Norrland
 • Interests
  hälsa, sport och natur

Recent Profile Visitors

725 profile views

Mr Big's Achievements

Stammis

Stammis (3/7)

178

Reputation

 1. Mr Big

  Stanna i ketos

  Lilltåns läge kan stretchas med och utan hjälp av fingrar, hepp! Sen kan det va bra att välja en sko med bred tåbox...
 2. Jag har autism och jag kraschar, kollapsar med jämna mellanrum. Jonna Bornemark uttalar sig ungefär som så att: hanteringen av autister i svenska samhället drivs av en fascistisk människosyn och systemet går inte att bemöta pg. a det orwellska språket som används. Jag borstar av knäna och reser mig fortfarande upp. Förlorade år. Rapport från byråkratins väntrum, https://www.autism.se/rapporter^2 Två journalister har på uppdrag av Autism- och Aspergerförbundet granskat livsvillkoren för ungdomar och unga vuxna med autism utan intellektuell funktionsnedsättning. Resultatet finns i ”Förlorade år – rapport från byråkratins väntrum”. Avslutning Den här rapporten har inte handlat om hur det är att ha en autismdiagnos. Den har handlat om hur det är att ha autism och leva i ett samhälle som i många avseenden inte är utformat för en själv, utan för ”de andra”. ”Bygg systemen för oss också. Idag blir jag mer funktionshindrad av system som inte är byggda för mig.”
 3. Mr Big

  Stanna i ketos

  Lycka till! Jag har vart där och det är värt att uthärda. Jag tror på dig.
 4. Tjena! Jag har tappat lite i självdiciplinen men nu tänkte jag minska mitt fruktosintag. Var finns det mest fruktos att äta utan att jag märker det? Alltså vilka livsmedel ska jag vara noga med att kolla innehållsförteckningarna på? Jag svarar själv: glass, godis, läsk, kakor, Den vanligaste källan till fruktos i maten är sackaros. Det vill säga, intaget av fruktos sker i huvudsak genom intag av livsmedel som innehåller sackaros, såsom sockersötade drycker, sylt, marmelad, yoghurt och vanligt smågodis. Fruktos finns naturligt, som enkel sockerart, i frukt, bär, grönsaker och honung. Tillsatt fruktos i mat kan gömma sig bakom en rad beteckningar, här är några: fructose, HFCS, high fructose corn syrup, E1442, juicekoncentrat, modifierad majsstärkelse, fruktsocker eller socker från frukt. Hepp!
 5. En klassisk guru som levererar igen. Efter ca 48 minuter förklarar han att inget är som det ser ut. Stay safe.
 6. Jag har hittat en guru till som jag känner att jag måste tipsa om. https://johanneshansen.com/podcast/ Jag har lyssnat på alla avsnitten ! Nästa avsnitt kommer 31 /8.
 7. @The Biochemist jag vet att du inte är jultomten. Jag önskar ändock en tio i topp lista över dumma/felaktigheter som WHO sagt. En fem i topplista skulle även glädja. Eller en länk där jag kan läsa själv.
 8. Spåret som jag söker handlar om hälsa och välmående. Mina tankar styr mig, alltså vill jag inte att de ska vara kontaminerade. Jag tipsar om en pod som hjälpte mig hitta Sydney Banks. https://4health.se/253-stark-din-mentala-halsa-konkreta-enkla-forklaringar-och-tips-med-markus-greus
 9. Jag har hittat en guru till som jag känner att jag måste tipsa om. https://www.youtube.com/watch?v=_GKVNMxhwUg Sydney Banks och hans tre principer. Glad påsk önskas till er alla.
 10. "fight, flight or tight" finns det info på svenska om det? Jag tänker mest på stressen som uppkommer vid tight.
 11. omställningsbesvär. mitt råd är att fortsätta skippa socker och pasta, ris osv (läsk chips o öl) belöningen kommer. första 3 månaderna är tuffast men du kommer att bli belönad. lycka till!
 12. En annan ide kan vara att äta lite frukt till huvudrätten eller till efterrätt. då kanske insulinpåslaget inte blir lika stort som om man äter mycket frukt eller frukt som ett eget mellanmål. Själv äter jag gärna banan och äpple i maten. Till efterrätt kan jag gärna äta en apelsin, grape, kiwi, melon eller några vindruvor. Vi som tränar har större spelrum för kolhydrater... Granatäpple kanske är nyttig frukt men den tycker jag inte smakar bra...
 13. Ät frukt om du vill. Efter en morgonjogg (utan frukost) på ca 1 timme är du i ketos igen. Jag kommer alltid i ketos efter en morgonjogg utan frukost,, citronvatten och salt är det jag brukar ta innan joggen. Ät drick och var glad...
 14. Mr Big

  MAF-tråd

  Ett inslag på medlemssidorna där intervjuar Ivor Cummins dr Mark Cucuzzella, som utvecklar MAF tankarna på sitt sätt. ungefär: - I jakten på min bästa form (en slags drog/njutning) äventyrar jag min hälsa. Men Om jag sätter hälsan först, kan jag tryggt komma i form.... - - om man startar för hårt väljer kroppen att gå på socker men en lugn uppvärmning och MAF-tempo får kroppen att välja fett som energi... Stay cool trust MAF!
 15. Mr Big

  MAF-tråd

  Jag tror att vi stressar upp oss när vi jämför oss med gamla tider och erfarenheter. Mitt råd är att hålla kylan och lita på MAF. Är pulsen hög så gå eller lufsa så att pulsen blir rätt. Njut av att kunna vara ute och vårda kroppen. Avspänning är mitt nya ledord.
×
×
 • Create New...