Mr Big

Medlem
 • Innehållsantal

  125
 • Gick med

 • Besökte senast

Allt postat av Mr Big

 1. @The Biochemist jag vet att du inte är jultomten. Jag önskar ändock en tio i topp lista över dumma/felaktigheter som WHO sagt. En fem i topplista skulle även glädja. Eller en länk där jag kan läsa själv.
 2. Spåret som jag söker handlar om hälsa och välmående. Mina tankar styr mig, alltså vill jag inte att de ska vara kontaminerade. Jag tipsar om en pod som hjälpte mig hitta Sydney Banks. https://4health.se/253-stark-din-mentala-halsa-konkreta-enkla-forklaringar-och-tips-med-markus-greus
 3. Jag har hittat en guru till som jag känner att jag måste tipsa om. https://www.youtube.com/watch?v=_GKVNMxhwUg Sydney Banks och hans tre principer. Glad påsk önskas till er alla.
 4. "fight, flight or tight" finns det info på svenska om det? Jag tänker mest på stressen som uppkommer vid tight.
 5. omställningsbesvär. mitt råd är att fortsätta skippa socker och pasta, ris osv (läsk chips o öl) belöningen kommer. första 3 månaderna är tuffast men du kommer att bli belönad. lycka till!
 6. En annan ide kan vara att äta lite frukt till huvudrätten eller till efterrätt. då kanske insulinpåslaget inte blir lika stort som om man äter mycket frukt eller frukt som ett eget mellanmål. Själv äter jag gärna banan och äpple i maten. Till efterrätt kan jag gärna äta en apelsin, grape, kiwi, melon eller några vindruvor. Vi som tränar har större spelrum för kolhydrater... Granatäpple kanske är nyttig frukt men den tycker jag inte smakar bra...
 7. Ät frukt om du vill. Efter en morgonjogg (utan frukost) på ca 1 timme är du i ketos igen. Jag kommer alltid i ketos efter en morgonjogg utan frukost,, citronvatten och salt är det jag brukar ta innan joggen. Ät drick och var glad...
 8. Mr Big

  MAF-tråd

  Ett inslag på medlemssidorna där intervjuar Ivor Cummins dr Mark Cucuzzella, som utvecklar MAF tankarna på sitt sätt. ungefär: - I jakten på min bästa form (en slags drog/njutning) äventyrar jag min hälsa. Men Om jag sätter hälsan först, kan jag tryggt komma i form.... - - om man startar för hårt väljer kroppen att gå på socker men en lugn uppvärmning och MAF-tempo får kroppen att välja fett som energi... Stay cool trust MAF!
 9. Mr Big

  MAF-tråd

  Jag tror att vi stressar upp oss när vi jämför oss med gamla tider och erfarenheter. Mitt råd är att hålla kylan och lita på MAF. Är pulsen hög så gå eller lufsa så att pulsen blir rätt. Njut av att kunna vara ute och vårda kroppen. Avspänning är mitt nya ledord.
 10. "En timmes motion om dagen ger tre friska år på slutet" Nisse Simonson, 24.15 in i programmet som länkas nedan. Vissa personer litar man på... http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=78&artikel=6699201
 11. Mr Big

  Ultravasan

  Jag tänkte testa smör/bregott. Vad tror ni om det? Var kan man köpa lämpliga förpackningar att bära med sig? Eller hur kan man göra egna små förpackningar? På marathon dricker jag bara, vatten på första halvan och på andra halvan dopar jag mig med avslagen cola i små mängder typ 1dl 3ggr.
 12. Mr Big

  MAF-tråd

  @ MariaF: Bästa hjälpen enligt mig: gå- och löpkliniken i Umeå, Peter Hedström.
 13. Mr Big

  MAF-tråd

  I min svenska bok "Träna för livet" kapitel 14 pratar Maffe om att det bruna fettet inte funkar om man klär sig för varmt. Maffe råder oss att avsluta duschningen svalt eller kallt...
 14. Mr Big

  MAF-tråd

  ok 180 formeln gäller för alla uthållighetsporter. Eftersom jag utgår från mig själv och löpning så verkar det som att jag är sämre som cyklist och simmare men bättre som skidåkare. Orkar du försöka utveckla hans uttryck " the short answer is no"?
 15. Mr Big

  MAF-tråd

  Ok Maffetonemetoden passar för alla uthållighetssporter. 180 formeln däremot tror jag är anpassad för löpning. tack för bra länk, EmiliaK.
 16. Mr Big

  MAF-tråd

  Det finns ett uttryck "grenspecifik maxpuls". När jag åker skidor klarar jag att ha högre arbetspuls än när jag springer. Med detta sagt tror jag att: MAF-metoden är utvecklad för löpning...
 17. Nu avslutas denna tråd och jag återkommer med en ny snart... Tack allihopen för input. Det självklara svaret på leverfrågan är mindre alkohol och fruktos. Jag har köpt ketosticks och mäter ett överskott på ketoner efter sömn och träning.
 18. Jag stabiliserade lös mage med "Kakaofisk"(kokt torsk, blåbär, smör och Kakao serverade med ris och vatten), lycka till!
 19. Maffetones träningsupplägg tror jag bygger på att förbättra hälsan i första hand och förbättra tävlingsprestanda i andra hand. Ska du bli tävlingsinriktad på maffetones träningsprogram måste du nog öka distansen. Fettförbränningen tränas upp i musklerna genom att träna utan glukoslager. Om du kör ett tvåtimmarspass utan socker och inte blir hungrig direkt efter passet funkar fettförbränningen. Maffetonmetoden är aerob träning, rätt näring och stressminskning. Jag tröttnade ur att alltid köra med låg puls men långpassen ca 2.2 timmars jogg kör jag med låg puls. Slutligen så tror jag på att variera träningen, ha roligt och ha Maffetones principer i huvuddatorn.
 20. Ketos verkar vara dashit. Är det bara i levern som ketoner bildas? Hur tar jag bäst hand om min lever? Hur mäter man bäst och billigast om man är i ketos?
 21. Kebabsallad med vatten på torggrillen, jag väljer bort margarinet och brödet. 70:- , stor portion (man får ta med doggybag).
 22. Jag kanske springer, i så fall anmäler jag mig på plats. Äter som vanligt dagarna före, 4 ägg med salt och majonäs till marathonfrukost och sportdryck andra varvet. Lycka till!
 23. Tråkigt att universitetet i Glasgow samfelar med KI!
 24. Hej Maria, tröttheten kommer och går... När jag kört lite hårdare och längre pass (lagt en grund för kommande utmaningar) så känner jag mig ofta trött på det sätt som du beskriver. Jag är inte orolig för min del vet jag att jag är nedtränad och när jag släpper på den hårdare grundträningen kommer jag bli pigg och i bra form. En så kallad formtoppning
 25. Min erfarenhet är att fylla på med bra kolhydrater för att orka återhämta mig. Jag vill inte tömma glukoslagren innan träning. Mer info hos http://www.jonasbergqvist.se/kolhydrater-for-idrottsprestation