Mr Big

Medlem
 • Innehållsantal

  126
 • Gick med

 • Besökte senast

Inlägg postad av Mr Big


 1. omställningsbesvär.  mitt råd är att fortsätta skippa socker och pasta, ris osv (läsk chips o öl) belöningen kommer. 

  första 3 månaderna är tuffast men du kommer att bli belönad.

  lycka till!

  • Gilla 3

 2. En annan ide kan vara att äta lite frukt till huvudrätten eller till efterrätt. då kanske insulinpåslaget inte blir lika stort som om man äter mycket frukt eller frukt som ett eget mellanmål.

  Själv äter jag gärna banan och äpple i maten. Till efterrätt  kan jag gärna äta en apelsin, grape, kiwi, melon eller några vindruvor.

  Vi som tränar har större spelrum för kolhydrater...

  Granatäpple kanske är nyttig frukt men den tycker jag inte smakar bra...

  • Gilla 1

 3. Ett inslag på medlemssidorna där intervjuar Ivor Cummins dr Mark Cucuzzella, som utvecklar MAF tankarna på sitt sätt.

  ungefär: 

  - I jakten på min bästa form (en slags drog/njutning) äventyrar jag min hälsa. Men Om jag sätter hälsan först, kan jag tryggt komma i form.... -

  - om man startar för hårt väljer kroppen att gå på socker men en lugn uppvärmning och MAF-tempo får kroppen att välja fett som energi...

  Stay cool trust MAF!

  • Gilla 2

 4. Jag tror att vi stressar upp oss när vi jämför oss med gamla tider och erfarenheter. Mitt råd är att hålla kylan och lita på MAF.  Är pulsen hög så gå eller lufsa så att pulsen blir rätt. Njut av att kunna vara ute och vårda kroppen. Avspänning är mitt nya ledord.

  • Gilla 4

 5. On 5/17/2017 at 15:28, singoalla sade:

  Varför får man rådet att motionera ett visst antal minuter per dag för att förbättra sin hälsa? Trots att det mig veterligt inte finns några randomiserade studier på detta. 

  "En timmes motion om dagen ger tre friska år på slutet" Nisse Simonson, 24.15 in i programmet som länkas nedan.

  Vissa personer litar man på...

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=78&artikel=6699201

   

  • Gilla 2

 6. Jag tänkte testa smör/bregott. Vad tror ni om det? Var kan man köpa lämpliga förpackningar att bära med sig? Eller hur kan man göra egna små förpackningar?

  På  marathon dricker jag bara, vatten på första halvan och på andra halvan dopar jag mig med avslagen cola i små mängder typ 1dl 3ggr.

  • Gilla 2

 7. On 3/13/2017 at 19:08, MariaF sade:

  Är det fler än jag som blir ruskigt frusna efter ett lågpulspass? Jag blev inte så frusen innan jag lade om till lågpuls. Jag hinner varva ner, stretcha (Dr M avråder från det men liiite olydig få man väl vara..?!), duscha (lite varmare än ljummet men inte jättevarmt) och så slår frossan till efter nån halvtimme-timme...?

  I min svenska bok "Träna för livet" kapitel 14 pratar Maffe om att det bruna fettet inte funkar om man klär sig för varmt. Maffe råder oss att avsluta duschningen svalt eller kallt...

  • Gilla 2

 8. ok 180 formeln gäller för alla uthållighetsporter.

  Eftersom jag utgår från mig själv och löpning så verkar det som att jag är sämre som cyklist och simmare men bättre som skidåkare.

   

  Orkar du försöka utveckla hans uttryck " the short answer is no"?

  • Gilla 2

 9. Snarare uthållighetssporter, tror jag... Dr M tycks vara mest förtjust i triathlon.

  Ok Maffetonemetoden passar för alla uthållighetssporter. 180 formeln däremot tror jag är anpassad för löpning. tack för bra länk, EmiliaK.

  • Gilla 2

 10. Det finns ett uttryck "grenspecifik maxpuls".

  När jag åker skidor klarar jag att ha högre arbetspuls än när jag springer.

   

  Med detta sagt tror jag att:

   

  MAF-metoden är utvecklad för löpning...

  • Gilla 2

 11. Maffetones träningsupplägg tror jag bygger på att förbättra hälsan i första hand och förbättra tävlingsprestanda i andra hand. Ska du bli tävlingsinriktad på maffetones träningsprogram måste du nog öka distansen. Fettförbränningen tränas upp i musklerna genom att träna utan glukoslager. Om du kör ett tvåtimmarspass utan socker och inte blir hungrig direkt efter passet funkar fettförbränningen. Maffetonmetoden är aerob träning, rätt näring och stressminskning. Jag tröttnade ur att alltid köra med låg puls men långpassen ca 2.2 timmars jogg kör jag med låg puls.

  Slutligen så tror jag på att variera träningen, ha roligt och ha Maffetones principer i huvuddatorn.

  • Gilla 1

 12. Hej Maria, tröttheten kommer och går... När jag kört lite hårdare och längre pass (lagt en grund för kommande utmaningar) så känner jag mig ofta trött på det sätt som du beskriver. Jag är inte orolig för min del vet jag att jag är nedtränad och när jag släpper på den hårdare grundträningen kommer jag bli pigg och i bra form. En så kallad formtoppning ;)

  • Gilla 2