Gugge

Medlem
 • Innehållsantal

  5
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Gugge

 • Rank
  Nyanländ
 1. Gugge

  Socker vs rökning

  En snabb fundering. Om en cigg förkortar livet med 10 minuter (eller mellan 2 och 14 minuter beroende på källa) i ett slags statistiskt genomsnitt, är det då någon som kommit fram till ett liknande statistiskt genomsnitt för kolsyrad läsk med koffein och socker? Säg per 33 cl för enkelhets skull, även om det finns betydligt större...
 2. Gugge

  Motion

  Jag hade egentligen tänkt ligga lågt här för det fungerar utmärkt för mig, men du verkar inte bli överöst av frågor... Vad har du för tankar om motion och att hålla sig motiverad. Att ändra kost och gå mycket till vardags fungerar utmärkt för mig, och jag har redan uppnått vad jag tycker är en optimal vikt när jag minskat från 103 kg till 83 kg bara genom kosten. Jag skulle gärna prova att springa eller jogga lite när jag nu har en lättare kropp, men ibland känns TV-soffan för bekväm. :-)
 3. Tack för alla tips.Jag har väldigt svårt att få i mig buljong. Hur som helst, tack för alla tips, även på lätta rätter att mjukstarta med sedan.
 4. Min företagssköterska rekommenderade väskeersättning när jag sjukskrev mig för en lindrigare magåkomma idag. Två liter om dagen, 5 tsk socker (för hjärnan) och 0,5 tsk salt. (Per liter?) Hur ser ni andra på det rådet. Om jag ska ha socker till hjärnan så blir det nog i form av honung istället. Sedan skulle jag undvika mjölkprodukter två dagar. (Brukar äta yoghurt och nötmüsli.) Googlade och hittade denna tråd att bygga vidare på. Annars hade jag börjat en ny tråd. Stora frågan är om jag måste fylla på med sucros (stavning?) om jag inte orkar äta på två dagar? Hur gör ni andra (Doc?) med vätskeersättning vid magåkomma? Lättare mat att mjukstarta med sedan? Nog för att jag kanske tål lite kolhydrat ett par dagar, men vad är bäst? (Skulle jag ha misslyckats med stavningen någonstans så är det för att jag ligger under täcket och skriver med en smartphone.)
 5. Gugge

  Frityrolja

  I vår familj är det hittills vi vuxna som är helt "omvända", även om barnens kost också fått bättre kvalitet. Frågan är bara vad man ska säga om den "frityrolja" vi har i skafferiet. Den innehåller i nämnd ordning solrosolja, palmolja och rapsolja. Vad jag förstått så är det enbart rapsoljan som hör till de nyttigare, antagligen med avseende på balansen mellan omega-3 och omega-6. Går det då precis lika bra att fritera i ren rapsolja? Vad är anledningen till blandningen? Vill man ha bättre temperaturegenskaper eller är det bara ett sätt att kränga en billig produkt och tjäna pengar på oss konsumenter? Kort sagt, finns det någon tanke bakom blandningen annat än att tjäna producentens fickor?