Erik Johansson

Medlem
 • Innehållsantal

  6
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

6 Neutral

Om Erik Johansson

 • Rank
  Nyanländ
 1. Tror väl inte heller att det kan va möjligt. Men det är ganska otroligt att vi får det med en veckas mellanrum när vi aldrig haft det innan!
 2. Jag undrar om det finns en teoretisk möjlighet att potatismjöl kan påverka bildning av njursten? Saken är den att jag i måndags fick åka in till akuten med misstänkt njurstensanfall. Ska på utredning på måndag men proverna som togs tydde på njursten. Detta hade kanske inte varit så konstigt om det inte hade varit så att min mor veckan innan råkade ut för exakt samma sak!! Min mor har ätit en ganska strikt lchf i ca 5 års tid och jag en mer liberal i ca 3,5 år. För ca 2 månader sedan testade vi det här med potatismjöl i vatten för att se om vi fick några positiva effekter av det. Min mor är typ2 diabetiker och jag har typ1 så vi var såklart nyfikna på det här med insulinkänslighet m,m. Är svårt att inte misstänka potatismjölet, men är det verkligen möjligt?? /Erik
 3. Det lite kontstiga i det hela är ju att både jag och "Moore" har fått sämre profiler på lchf. Tidigare hade han ju 4,0/1,4=2,86 och apokvoten var 0,43! Även jag hade bättre tot/hdl och apokvoten har jag bar mätt en gång innan lchf och då var den 0,6 (nu 0,8). Så frågan är om det spelar någon roll. Profilerna är ju bra nu men var bättre(?) innan.
 4. Har själv samma problem. Skrev om det här: http://forum.kostdoktorn.se/topic/3257-diabetes-typ1-lchf-och-kolesterol/ Har du bett att få testa Apo-kvoten? Skulle tro att du har perfekta värden där!
 5. Tack för snabba svar Zepp och Kjell! Har egentligen aldrig trott att det är något fel på mina senare värden, men det är inte helt lätt när ens läkare menar på att ldl måste ner. Hade ju varit så mycket enklare om man inte fått så stor höjning, och inte behövt diskutera det varje gång man är på kontroll. Förövrigt så tar jag både D3 (2500IE) och omega-3 tillskott.
 6. Hej! Skulle behöva lite hjälp av er som är insatta i det här med kolesterol och diabetes... Började äta lchf för ca 3år sedan för att få en bra blodsockerkontroll då jag har diabetes typ1. Funkar hur bra som helst och mår prima. Dock så verkar jag vara en kolesterol "hyper-responder" vilket har gjort denna perioden ganska jobbig! Någon månad efter jag började med lchf drog mitt total samt ldl kolesterol iväg rejält Tidigare år har mina värden varit ungefär så här: totalt: 5,0-5,8 Hdl: 1,5-1,6 Ldl: 3,0-3,7 Trig: 1,0-1,3 Tyvärr ingen Apo-kvot vad jag vet men ändå.. Efter ätit lchf i ca 4 månader blev det så här, Tot: 9,8 Hdl: 2,0 Ldl: 7,0 Trig: 1,0 Apo A1: 1,96 Apo B: 1,97 Kvot: 1,01 Bestämd som jag var, att detta va det enda rätta så struntade jag helt i vad läkaren sa till mig angående mina värden och tänkte att värdena säkert kommer gå ner igen. Efter ytterligare ett år var profilen klart bättre: mars 2012 Tot: 8,1 Hdl: 2,0 Ldl: 5,6 Trig: 0,8 Apo A1: 1,83 Apo B: 1,52 Kvot: 0,83 Så idag 1,5år sedan senaste provet och nästan tre år med lchf hade jag hoppats på ännu bättre värden, men tyvärr verkar det ha stannat ungefär där: okt 2013 Tot: 7,7 Hdl: 1,8 Ldl: 5,6 Trig: 0,7 (tror jag det var) Apo A1: 1,8 Apo B: 1,5 Kvot: 0,83 Är väl medveten om att denna kolesterolprofilen är helt ok om man inte har diabetes. Men hur är det egentligen för en typ etta som tidigare åt "som folk gör mest" och hade en "bättre" profil? Mitt Hba1c har gått från 66 till 50 vilket ju är mycket bra, men frågan är som sagt, är min kolesterolprofil tillräckligt bra?? Det som är skönt i det hela är att läkaren inte är emot maten jag äter i sig, utan är bara orolig för mitt kolesterol. Hans förslag idag blev att prova äta mer fisk ist för kött/ägg ett tag för att sedan kolla igen. Men frågan är ju om det verkligen ska vara nödvändigt. Äter en varierad lchf-kost med mycket grönsaker, även lite rotfrukter samt någon frukt slinker ner då och då.. Tacksam för svar från någon som tror sig veta:) /Erik