Jump to content

Liselott

Medlem
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

Liselott's Achievements

(2/7)

18

Reputation

 1. Men det gör jag ju redan och har gjort i tre år. Därför tyckte jag att det var konstigt att jag fick de här värdena nu och inte tidigare år när jag tog samma prov men åt mycket "sämre". Får väl se vad det nya provet säger.
 2. Så kål är i vilket fall som helst bättre för sköldkörteln än typ potatis och ris?
 3. Tack för alla bra svar. Det här är verkligen inte lätt. Jag har inte fått någon diagnos på hypotyreos, men i våras skickade min doktor mig att ta blodprover eftersom det var många år sen sist. Vet inte riktigt vilka värden som kollades men antar att det var de "vanliga". Då jag inte hört något antog jag att allt var bra. Nu har jag fått ett brev från doktorn där hon ber mig ta ett "uppföljningsprov" på just sköldkörteln då det förra "låg lite lågt". Eftersom jag ätit LCHF i tre år nu började jag naturligtvis fundera på om det kan vara all kål jag äter som åstadkommit detta låga värde, då jag äter kål mest varje dag i olika sorter (tillagad). Jag vet varken ut eller in. Ska prova att byta ut kålen mot sallad ett tag och se om det blir någon skillnad.
 4. Hej Jag har läst att kålväxter (vitkål, grönkål, broccoli, brysselkål mm) sänker sköldkörtelfunktionen och inte bör ätas om man har hypotyreos. Sen skriver en del att det går bra att äta kål bara man tillagar den först, och andra skriver att det är lika illa. Jag blir snurrig. Det är ju betydligt lättare och roligare att äta LCHF om man kan äta kål, som jag dessutom tycker är gott. Undrar om det finns någon som kan bringa reda i det här. Hälsningar Liselott
 5. Hej Jag undrar om det finns någon som har märkt om åderbråck förbättras när man äter LCHF?
 6. Jag har då och då stött på artiklar som hävdar att komjölk orsakar cancer. Och sedan finns det de som säger att det är tvärtom. Jag är så fruktansvärt förvirrad. Någon som vet något? Tacksam för svar.
 7. Likadant är det för katter. De är ju strikta köttätare, men ändå innehåller nästan all kattmat (och särskilt torrfoder) spannmål av något slag, eller ris eller potatis. Förmodligen för att dryga ut maten. Ibland innehåller den till och med socker! Nyare forskning visar att detta höga kolhydratinnehåll i kattmaten kan ligga bakom en hel mängd sjukdomar som blivit vanliga hos katter de senaste decennierna, t ex diabetes och urinvägsbesvär, men även den lömska och otäcka tandsjukdomen FORL. Jag har en gammal katt som är 19 ½ år. När hon var 16 diagnosticerades hon med diabetes. Tyvärr kände jag då inte till LCHF (för människor alltså) så jag gjorde som veterinärerna sa och gav henne ett torrfoder som skulle vara speciellt för katter med diabetes. Det innehöll mycket kolhydrater och lite fett, för så skulle det ju vara. Min katt blev bara sämre och sämre och blodsockret åkte berg- och dalbana. Tanken började infinna sig att hon nog borde få somna in. Sen upptäckte jag LCHF och började med det för egen del, och började då även fundera över det här med kattmat, och började söka information på nätet om katter och diabetes. Resultatet blev att jag för ett och ett halvt år sedan satte henne på "LCHF för katter", dvs enbart blötmat med mycket lågt kolhydratinnehåll och utan innehåll av spannmål od. Denna mat är någon krona dyrare burken än blötmat med spannmål, men oj vilken skillnad på katten! Med en gång började hon må mycket bättre och vi har undan för undan kunnat sänka insulindosen. (Man måste vara mycket försiktig i början så att blodsockret inte blir för lågt.) Från drygt två enheter två gånger om dagen får hon nu en halv enhet på morgonen och en kvarts på kvällen, och den minskar fortfarande! Och hon mår så mycket bättre. Blodsockret är väldigt stabilt, inga toppar och dalar. Hon är ju GAMMAL, men mår bra för att vara så gammal. Veterinärerna är förbluffade.
 8. Jag lyssnade nyss på ett intressant program om Indien i P1. I Indien övergår man alltmer till en västerländsk livsstil och landet har nu flest diabetessjuka i världen. Dessutom har man stora problem med hjärtsjukdom. Dessutom får människorna dessa problem redan i fyrtioårsåldern. Tydligen har indierna även en genetisk sårbarhet för välfärdssjukdomar i högre grad än folk i västvärlden. Orsaken till dessa nya hälsoproblem skylldes i programmet på att man frångått en vegetarisk kost till förmån för allt mer kött och fett i kosten. Hmmm.... Men det berättades också att väldigt många i Indien numera äter de flesta av sina måltider på snabbmatsställen som McDonalds och Kentucky Fried Chicken. Det skulle ju i alla fall jag i så fall tro är ett större problem. Dessutom berättades i programmet om en fyrtioårig diabetespatient som av sin läkare fått rådet att förutom att sluta med alla sötsaker även dra ner på ris och bröd. Verkar ganska framsynt, tycker jag.
×
×
 • Create New...