Jump to content

Kahavia

Medlem
 • Posts

  375
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Kahavia last won the day on June 13

Kahavia had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  http://getpocket.com/@MrKahavia

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

921 profile views

Kahavia's Achievements

Stammis

Stammis (3/7)

864

Reputation

 1. Jag plockar ut lite ur frysen då och då och lägger dem i youghurten till frukost. Samma med blåbär, hallon och krusbär.
 2. Kahavia

  MAF-tråd

  Imponerad! Kraftprovet är en tuffing. En gång i slutet av förra seklet fanns ett lopp som gick i centrala Trollhättan. Det hette Trollmilen vill jag minnas. Jag deltog vid ett tillfälle och upplevde det som du beskrev. Omotiverad nervositet innan, kul under loppet och kick efteråt.
 3. Håller med dig om det. Där kan vi påverka om vi vet hur. Fast en stor del av arvsanlaget är nog bortom den kontrollen misstänker jag.
 4. Jag tror man kan göra en del men arvet, generna, är nog ganska viktiga. Så även tur och otur. Inte så att man för den skull ska bli fatalistisk, för det finns fortfarande saker man själv kan påverka. Det är ju därför vi hänger här
 5. Hej Louise, Som jag har uppfattat det är det, som du skriver, viktigast att hålla koll på kolhydraterna och hitta balans mellan fett och protein. Kalorierna ska du normalt inte behöva tänka så mycket på. Viktminskningen via LCHF inklusive KETO kommer via hormonpåverkan (hunger, mättnad, blodsocker) och inte via minskat kaloriintag. Lycka till!
 6. För mig verkar det vara något ämne i ägg men innan jag började med Mg-tillskott kände jag av det närmast dagligen. På den tiden misstänkte jag kaffe och möjligen stress.
 7. @MariaF, salt kan mycket väl vara en bov. 64 i vilopuls på natten tycker jag är helt ok hursomhelst
 8. Grattis Och glad midsommar
 9. Jag har tidigare ofta känt av arytmi och kramper samt oro men lyckats få bukt med det ganska bra med Mg-tillskott vid läggdags i mitt fall använder jag 300 mg Mg-citrat. Dock händer det fortfarande att jag har arytmi och hjärtklappning om jag ätit ett par tre ägg, t ex i en äggröra. Jag trodde först att det handlade om för mycket kalcium men ägg (förutom skalet) är ju inte jätterika på det. Dagar då jag ätit och druckit mycket mjölkprodukter verkar jag inte drabbas heller. När jag minskat på äggintaget får jag inte problemet. Kan det vara annat ämne i ägg som är boven?
 10. @morgonsol, Om det kan vara till någon tröst kan jag erkänna att jag åkt av banan många gånger senaste månaderna. Det har blivit både potatisgratäng, vanlig pizza, Ahlgrens bilar, Winigum, kexchoklad och lösgodis Jag som inte har något sockersug...
 11. Angående leukocyter så kan jag lägga till att sk NSAID-preparat, t ex Ibuprofen, diklofenak och acetylsalicylsyra kan minska leukocytnivån. Jag har naturligt(?) låga nivåer (leukocytopeni) och brukar ligga kring 2,7-2,9. Efter en tiodagars kur med Ipren för att häva en envis seninflamation minskade nivån till 2,3. Efter att ha läst om dessa bieffekter slutade jag helt med nämnda preparat och halten gick upp till 2,9 igen några veckor senare. Som en parentes kan nämnas (ni kanske kommer ihåg det) att i början av covid-pandemin varnade franska forskare för just denna biverkan och rekommenderade att ta andra preparat vid sjukdom, i synnerhet covid-19. De avfärdades dock kvickt i media. Hursomhelst verkar inte den låga leukocytnivån ha lett till sämre immunförsvar i mitt fall, eller är det helt enkelt kosten som kompenserar? Min hematolog säger att mina leukocyter må va få men bra
 12. Söta frukter äter jag nästan aldrig. Dels pga sockret, dels på grund av allergi. Däremot händer det ibland att min sambo gör vitamindrinkar där det kan ingå citron- eller grapejuice tillsammans med en massa annat. En sådan dricker jag pliktskyldigt Bär som blåbär, hallon och jordgubb finns oftare på menyn. Gärna i youghurten på morgonen eller med grädde en sommardag.
 13. Jag har en motordriven handjagare med kass kniv. Jag tog loss kniven för några år sedan för att slipa den. När jag sedan satte den tillbaks, efter ganska mycket besvär ska sägas, hade jag vänt den fel och fick göra om. När den äntligen satt på plats klippte den lika dåligt som innan för jag hade även slipat den helt fel Klipparen står kvar där jag ställde den i sitt hörn i skjulet än i denna dag. Som tur var hade jag även en åkklippare och den startar troget varje år och gör det den ska. Men den låter och ryker massor och stannar med en smäll. Lite charmigt på något sätt men jag behöver duscha av mig avgaserna efter varje klippning.
 14. Jag sådde Uchiki Kuri samt en sort jag fått frön av från en bekant. Det skulle vara någon slags jättepumpa med grönt skal som mogen men jag vet inte sortnamnet. Jag tänker plantera fem till sju plantor i början av juni. Ja det känns skönt att vara klar med sådderna för ett litet tag. Jag har känt mig lite stressad av mina egna planer, de jag drog upp under höst och vinter. Fast jag har trots allt skrinlagt några saker, eller skjutit dem på framtiden, för att inte pressa mig för alltför mycket. Som en liten belöning är nu den lilla altanpoolen fylld och uppvärmd så jag kunde ta ett första dopp i går kväll Tack Peter! Med tiden kommer jag att göra dig sällskap. När planteringarna är tillräckligt många eller stora räcker det nog med skötseln för att jag ska få tillräckligt att göra Ibland funderar jag på att göra äng av en del gräsmatta. Då hade jag bara behövt greja med den två till tre gånger per år Gräsmattan eller mattorna egentligen, är för uppdelade och innehåller planteringar, buskar, träd, berghällar, stenrösen, byggnader etc för att hanteras med robot klippare. Det hade blivit en enorm mängd kabel att lägga ut. Tror jag åtminstone...
×
×
 • Create New...