Kahavia

Medlem
 • Innehållsantal

  283
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  2

Kahavia vann senast 9 Januari

Kahavia hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

597 Enastående

Om Kahavia

 • Rank
  Stammis

Contact Methods

 • Website URL
  http://getpocket.com/@MrKahavia

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Senaste besökare till profilen

539 profilvisningar
 1. Vitamin C kan hjälpa, trots somliga svenska "experters" envisa påståenden om motsatsen: New York hospitals treating coronavirus patients with vitamin C https://nypost.com/2020/03/24/new-york-hospitals-treating-coronavirus-patients-with-vitamin-c/ Dr. Andrew G. Weber, a pulmonologist and critical-care specialist affiliated with two Northwell Health facilities on Long Island, said his intensive-care patients with the coronavirus immediately receive 1,500 milligrams of intravenous vitamin C. Identical amounts of the powerful antioxidant are then re-administered three or four times a day, he said. Each dose is more than 16 times the National Institutes of Health’s daily recommended dietary allowance of vitamin C, which is just 90 milligrams for adult men and 75 milligrams for adult women. The regimen is based on experimental treatments administered to people with the coronavirus in Shanghai, China, Weber said. “The patients who received vitamin C did significantly better than those who did not get vitamin C,” he said. “It helps a tremendous amount, but it is not highlighted because it’s not a sexy drug.” Tänker osökt på Expressens pågående drev mot Annika Dahlqvist...
 2. Konserver och torrvaror i all ära! Det behöver man förstås ha ett visst förråd av. Vi har ju uppmanats i minst två år av MSB att lägga upp ett sådant permanent 'lager' i händelse av kris. Dock tror jag att just den nuvarande Corona-krisen inte kommer att innebära att elen försvinner, så frysbara varor och vissa andra färskvaror kan med fördel också köpas in i extra mängd. Allt i syfte att inte i onödan behöva vistas i butiksmiljöer.
 3. Min lekmannateori är att en väl utformad LCHF/Keto-kost förmodligen bidrar till ett förbättrat immunförsvar men att den främsta fördelen ligger i att den skapar en miljö i kroppen som är sämre för bakterier. I och med det ges bättre förutsättningar att klara av en bakteriell sekundärinfektion (t ex lunginflammation) som kan följa på ett virusangrepp. Se t ex de fördelar som en kost utan socker och utan, åtminstone snabba, kolhydrater ger på tandhälsa. Och på tal om olika läger i kostfrågan: Eftersom det finns så mycket skräpforskning kommer ingen sida i denna debatt att någonsin sakna en forskningsrapport att drämma i huvudet på sin motpart. Förmodligen är just denna situation önskad av somliga. Att så tvivel är ju ofta en framgångsrik metod...
 4. Tack för de uppmuntrande orden 🙂 Uffe och Ralf är alltid en lisa att läsa efter ett kolesterol test.
 5. Jag tror att jag hade 6 i totalkolesterol vid 40-årskontrollen. Det var inget att bry sig om sas det då. Det var 15 år sedan och fem år före LCHF. Sedan jag började äta LCHF har total- och LDL-kolesterolet ökat långsamt men säkert. Hyper responder? Werlabs-testet innehöll en massa prover (43). Koagulationsfaktorerna kanske finns med? Vad heter de proven?
 6. Om någon återigen orkar bemöda sig skulle jag gärna vilja ha kommentarer på mitt senaste Werlabs-test. Ledsen smiley efter de röda värdena, resten grönt. P-Kolesterol: 9.5 mmol/L ☹️ P-LDL-kol, direkt: 8.3 mmol/L ☹️ fP-Triglycerider: 1.06 mmol/L P-HDL-kolesterol: 1.6 mmol/L P-Apo A1: 1,27 g/L (0,79-1,69) P-Apo B: 1,56 g/L (0,46-1,74) S-Apo B/Apo A1: 1,23 (<0,90) ☹️ P-Glukos: 5.7 mmol/L (4,2-6,0) B-HbA1c (IFCC): 35 mmol/mol (31-46) P-CRP, högkänsligt: 0,60 mg/L (<3) Jag har medvetet utelämnat referensintervallet/gränsen för de första fyra då dessa förmodligen är ganska kända? Jag överväger att ersätta en del smör med olivolja och eventuellt börja ta t ex Redasin för att få ned de röda värdena. Om inte annat så för att det är så trist att behöva läsa/höra läkarkommentarerna om blodfettsänkare vid varje prov.
 7. Jag upplever detsamma. Även om Kinas åtgärder inte kunnat stoppa viruset helt så kan vi ha vunnit ett par månader, kanske tre eller fyra. Det för oss närmare ett vaccin. Nu närmar sig våren och då undrar jag hur temperatur påverkar smittorisken? Jag tycker mig ha läst eller hört att virus smittar dåligt i värme (låter konstigt dock). Men spanska sjukan blev en pandemi i mars 2018.
 8. Även om dödligheten "bara" är 2% så kan uppåt 15% av de överlevande få så svåra symptom att de krävt sjukhusvård. Det är en oerhörd skillnad mot en vanlig sässongsinfluensa. Kanske är det rimligt att jämföra detta första coronavirusutbrott med spanska sjukan, det första influensautbrottet enligt vad jag läst. Nu när viruset verkar sprida sig kraftigt även utanför Kina, så även i EU (Italien), borde det kanske vara dags för förberedelse och viss beredskap? Jag skrev ett relaterat inlägg om detta i en annan tråd tidigare idag:
 9. Nu när anden s a s verkar vara ur flaskan och coronaviruset sprids utanför Kina, senaste exemplen är Japan, Sydkorea och Italien, så bör man kanske ta lite LCHF-prepping på allvar? Det blir nog annars svårt att sätta sig i en meningsfull "frivillig" karantän i händelse av att viruset sprids till Sverige. Jag är ganska säker på att det bara är en tidsfråga innan det händer. En butik innebär en folksamling, allt annat än karantän alltså. Även om vi själva inte tillhör en riskgrupp kanske vi har familjemedlemmar eller vänner som är i farozonen. Vi vill inte utsätta dem för onödiga risker. Edit: Jag var lite otydlig ovan. I begreppet karantän inbegriper jag även en frivillig isolering för att själv slippa bli smittad och riskera att föra smittan vidare.
 10. Kahavia

  Blodfetter

  Den vårdcentralen låter som Utopia i mina öron. Tänk ändå om fler resonerade på det sättet.
 11. Kahavia

  Blodfetter

  Just HS-CRP i samband med inflamation i kärlen är det främsta skälet för mig att välja just det provpaket men jag börjar nu tvivla så smått. Någon här som har erfarenhet av icke invasiv arteriografi?
 12. Kahavia

  Blodfetter

  Strunta i det. Det gjorde i alla fall jag. Sedan bytte jag vårdcentral 🦊 Inte för att det hjälpte för vid nästa provtillfälle blev det ny diskussion. Den läkaren var dock inte så obstinat att hen skrev ut ett recept mot min vilja.
 13. Förutom saltvattnet dricker jag lite kaffe men kaffe verkar strula till fastan något tycker jag. Jag har ätit LCHF I tio år nu men inte jättestrikt och tränar styrka och lite simning varvat med promenader. Fokus ligger nog mer på styrka än på kondition. Jag tror som Maria ovan att anpassningen till en ny kost (egentligen omställningen till effektiv fettdrift) kan ta ganska lång tid, flera, kanske många månader. I synnerhet om man tränar mycket och därför blir beroende av att kroppen kan leverera mycket energi på kort tid. Du skulle kunna överväga att släppa något på striktheten och sedan kapa bort kolhydrater i ett väldigt långsamt tempo? Se också till att du inte äter för lite kalorier och för lite proteiner för din träningsmängd.
 14. Örtsalt utrört i ett glas vatten kan vara en bra väg. Då smakar det bättre. Jag brukar använda mig av det under fasta då jag även tränar som vanligt.
 15. Är det konstigt att jag famlar i mörkret runt min bäste vän? Nej, det är inte alls konstigt. Och jag tror vi famlar när vi försöker hjälpa men vi gör vårt bästa. Om det handlar om lust, melankoli, eventuellt livslust så kanske man måste börja arbeta med problemet på något annat plan än kost?