Kahavia

Medlem
 • Innehållsantal

  299
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  2

Kahavia vann senast 9 Januari

Kahavia hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

634 Enastående

Om Kahavia

Contact Methods

 • Website URL
  http://getpocket.com/@MrKahavia

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Senaste besökare till profilen

583 profilvisningar
 1. Kahavia

  Trädgårdstråden

  Jag lade över duk men tog antagligen bort den för tidigt. Dessutom odlade jag på samma plats som förra året och det kanske var en dålig idé efter vad jag läst 🤔 Ingefäran var enormt trög i starten. Det tog säkert över en månad innan de små "ögonen" började växa för att bli stjälkar. Därefter växte de en halv mm om dagen om ens det. När de kommit upp några cm och började fälla ut blad gick det fortare. Jag började rota klumparna i slutet av april och nu alltså 15 cm stjälkar på 10-11 veckor. Nästa år drar jag igång dem redan i januari tror jag. När brukar du så chili?
 2. Kahavia

  Trädgårdstråden

  I år har jag försökt mig på aubergine i växthuset, 4 stycken i två jättekrukor. Nu har knopparna på dem börjat slå ut ut och jag hoppas det kan hinna bli lite mogna frukter. Vad jag inte förväntade mig var att de skulle bli så stora. Jag har tvingats flytta ut ett par chili- och tomatplantor. Hoppas det inte blir så många fler, chilin behöver ju sitt växthus. I år hällde jag kökskompost i botten på varje kruka, ca 40% av volymen. Allt blir större. Tjockare stjälkar, kraftigare blad. Bönplantorna har nog aldrig haft så många bönskidor. Att jag inte tänkt på detta förr. Men som vanligt har jag sått lite för sent 🤔 när sår ni er chili och vilka sorter har ni (ni som odlar chili alltså 🐶) ? Årets lycka är att jag fått tre ingefäraklumpar att gro. De har 15 cm stjälkar nu men jag skulle tro jag måste efterodla dem inomhus för att få några nya klumpar? Och det verkar bli bra skörd av lök och vitlök men alla morotsplantor försvann spårlöst redan som små ☹️, undrar varför?
 3. Kan du utveckla tankegången i sammanhanget hudcancer?
 4. En lekmannateori från min sida är att hudcancer kan uppstå genom exponering från strålning men en dålig kost försvårar för kroppen att hantera problemet (cancern kan lättare växa till). Om det ligger något i detta måste man nog åtgärda i bägge ändar s a s.
 5. Men troligen förvärras problemet av kostregimen i västvärlden, för att återknyta till trådens ämne.
 6. Med all respekt men jag förhåller mig fortfarande lite skeptisk till det 🤔 Jag kommer ihåg rapporter från innan mobiltelefonin från t ex Australien och delar av Afrika där människor med europeiskt ursprung oftare utvecklade hudcancer än den mörkhyade urbefolkningen (eller för den delen kvarstannande européer) . Hudfärgen indikerar nog ett försvar mot den skadliga delen av UV-ljuset, i den del av världen ens gener har anpassats, tror jag.
 7. Jag är inte närmare bekant med vart gränsvärdena ligger men vad jag försökte säga var att bara förekomsten av gränsvärden antyder att dessa frekvenser inte är helt harmlösa. Så, att både solbada mycket, dagligen vistas i WiFi-miljöer och ha en ständigt nätavkännande mobiltelefon i omedelbar närhet kanske är oförståndigt i längden? Det är i alla fall min försiktighetsprincipiella ståndpunkt i frågan 😊
 8. Det är också min bild och en anledning för, den redan hårt kritiserade, LCHF-rörelsen att inte beblanda sig tycker jag.
 9. Jo, Jag kan också känna viss skepsis och det är nog bara sunt! Dock kan jag inte låta bli att fundera på om inte den totala strålningsbelastningen av elektromagnetisk strålning kan ha viss betydelse för utvecklingen av sjukdom, t ex cancer. UV-strålning kan leda till cancer. Så även röntgen, alfa-, beta- och gammastrålning. För radiostrålning finns gränsvärden, t ex för mobilstrålning och det kan nog inte helt uteslutas att strålning i dessa frekvenser kan vara skadlig över vissa styrkor och exponeringstid. Så, jag tycker inte det känns helt orimligt att totalexponeringen över tid kan vara skadlig. Och trots att Sverige nu tycks tagit steget in i den moderna 'evidensbaserade' tidsåldern (där den som har fetast plånbok bestämmer vad som är evidens) tycker jag att försiktighetsprincipen har ett fortsatt stort värde.
 10. Hittade detta via annan sökmotor: http://www.vagbrytarenstockholm.se/forskning/hallberg/ Och köpte boken via Bokus: https://www.bokus.com/bok/9789174636567/innan-bubblan-brister-en-bok-om-vara-myndigheters-ovilja-att-faststalla-orsaken-till-den-snabbt-vittrande-folkhalsan-i-sverige-och-i-de-andra-nordiska-landerna-sedan-hosten-1997/ Tack för tipset!
 11. Att då tvätta bort sitt hudfett före eller direkt efter solande är kanske ingen 'strålande' idé?
 12. Jag håller det inte för otroligt att du har rätt. Men om det stämmer att strålning i dessa frekvenser (fm-radio, GSM, 3G, 4G, 5G, WiFi osv) skulle innebära ökad risk för strålningsrelaterad cancer borde folk i stadsmiljö vara betydligt mer drabbad än folk på landet. Finns det sådan statistik?
 13. Det är med sorg jag läser denna nyhet: https://www.dietdoctor.com/se/annika-dahlqvist-jag-har-lamnat-in-min-lakarlegitimation Kanske inte så mycket för legitimationen men väl för tonen i Expressens artiklar. Än värre känns sorgen då jag, i den ovan länkade artikeln, inte finner tillstymmelse till stöd för Annika mot det drev hon utsattes för av Expressen m fl tidningar. Arbetar vi inte mot gemensamt mål. Var är patoset och indignationen? Var är solidariteten? Jag vet inte hur ni andra känner i denna stund men så känner jag.
 14. Skaffa appen Pocket. Med den kan du spara ned artiklar och du har innehållet kvar även om artikeln skulle tas bort. Google Play: https://www.google.se/m?q=pocket+read+it+later&client=ms-opera-mobile&channel=new&espv=1 https://getpocket.com/ Det finns även regelrätta referenshanterare som kanske kan göra samma stunt.