Jump to content

Kahavia

Medlem
 • Posts

  382
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Kahavia last won the day on September 19

Kahavia had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  http://getpocket.com/@MrKahavia

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

1,019 profile views

Kahavia's Achievements

Stammis

Stammis (3/7)

888

Reputation

 1. Var det inte så att kalcium och magnesium bör vara i balans? Så ju mer kalcium i maten destå mer magnesium behövs väl. Jag har också för mig att stress, träning, alkohol, kaffe, kanske även the, ökar magnesiumbehovet. Ibland undrar jag om inte även lågkolhydratkosten i sig ökar magnesiumbehovet. Förr, när jag åt striktare och mer salt, behövde jag mer magnesium och hade trots det kramper. Nu med mycket liberal LCHF räcker det med 300 mg på kvällen och ändå har jag dragit ner på saltintaget. Visserligen stressar jag också mindre nu, äter mindre per dag och mindre portioner och dricker mindre kaffe och alkohol. Det är lite för många parametrar för att kunna dra några säkra slutsatser Jag kände inte till att det fanns ett samband mellan oxalater och magnesium.
 2. Äggröra stekt i smör med lite grädde slukar en hel del fett! Blir krämigt och gott
 3. En smula OT kanske men... I den nedan länkade radiopodden säger Kerstin Brismar att ketos där levern tvingas producera glukos leder till en stressreaktion i kroppen med bl a högre puls. Visserligen handlar det om fasta i avsnittet men stämmer påståendet? Och är detta orsaken till att somliga upplever hjärtklappning av LCHF och KETO? https://sverigesradio.se/avsnitt/jimmy-och-rekordfastan
 4. Tål att påpekas. Och en glukosmolekyl är antagligen en glukosmolekyl oavsett om den kommer från tillsatt socker i godis eller en potatis. Skillnaden är endast tiden det tar att frigöra den s a s.
 5. Tror det är en viktig erfarenhet att ha för att bli en bra fysioterapeut Läste för många år sedan en kommentar om dietister. Det löd ungefär "lita inte på en dietist som inte själv varit fet!". Kan vara som du antar, intensiteten. När du springer själv håller du kanske en lämpligare takt för dig?
 6. Håller med Vill inte tjuva denna tråd men att som en del tränings- och hälsoprofiler sätta sig själv som referenspunkt när man bedömer vad andra borde klara av och inte blir inte alltid så bra. I synnerhet inte om man själv har en extraordinärt stor förmåga. Då behövs nog lite ödmjukhet och inlevelseförmåga tror jag.
 7. Magnesium vid läggdags har definitivt hjälpt mig och numera slipper jag nästan alltid känna mig speedad. I övrigt är det väl ganska vanligt att få lite högre och kraftigare puls vid strikt LCHF och keto. Det kan kännas ansträngt och speedat. Även här kan magnesium hjälpa till genom att det kan ha en viss pulssänkande effekt. Magnesium kräver dock ofta viss tillvänjning! Börja med låg dos.
 8. Jag plockar ut lite ur frysen då och då och lägger dem i youghurten till frukost. Samma med blåbär, hallon och krusbär.
 9. Kahavia

  MAF-tråd

  Imponerad! Kraftprovet är en tuffing. En gång i slutet av förra seklet fanns ett lopp som gick i centrala Trollhättan. Det hette Trollmilen vill jag minnas. Jag deltog vid ett tillfälle och upplevde det som du beskrev. Omotiverad nervositet innan, kul under loppet och kick efteråt.
 10. Håller med dig om det. Där kan vi påverka om vi vet hur. Fast en stor del av arvsanlaget är nog bortom den kontrollen misstänker jag.
 11. Jag tror man kan göra en del men arvet, generna, är nog ganska viktiga. Så även tur och otur. Inte så att man för den skull ska bli fatalistisk, för det finns fortfarande saker man själv kan påverka. Det är ju därför vi hänger här
 12. Hej Louise, Som jag har uppfattat det är det, som du skriver, viktigast att hålla koll på kolhydraterna och hitta balans mellan fett och protein. Kalorierna ska du normalt inte behöva tänka så mycket på. Viktminskningen via LCHF inklusive KETO kommer via hormonpåverkan (hunger, mättnad, blodsocker) och inte via minskat kaloriintag. Lycka till!
 13. För mig verkar det vara något ämne i ägg men innan jag började med Mg-tillskott kände jag av det närmast dagligen. På den tiden misstänkte jag kaffe och möjligen stress.
 14. @MariaF, salt kan mycket väl vara en bov. 64 i vilopuls på natten tycker jag är helt ok hursomhelst
 15. Grattis Och glad midsommar
×
×
 • Create New...