Max

Medlem
 • Innehållsantal

  26
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

19 Bra

Om Max

 • Rank

 1. Max

  Fröknäcke

  http://www.leila.se/froknacke/recept/nyttigt/index1,20.htm?id=4104 Den här bakar jag (typ varannan dag just nu!) men med mycket mindre solrosfrö. Jag blandar annars fröerna hej friskt bara det blir 8 dl. Om jag har mycket linfrön behövs lite mer vatten bara. Underbart att få fika igen!
 2. Haha! Du tror inte du börjar hata blomkål om du äter sex dagar i rad?
 3. Max

  Lowcarb och 5:2

  Jag kör måndag o torsdag och tycker det är lättare när jag jobbar. Brukar faktiskt träna på förmiddagarna och märker ingen skillnad på energinivåerna förrän till kvällen. Men jag inte precis hjärnkirurg - mitt jobb kräver ingen särskild koncentration.
 4. Max

  Lowcarb och 5:2

  Vågen på 84 kg i morse så mitt sommarkilo är borta tillsammans med lite till. Det blir 6 kg på 6 månader och jag förstår att det verkar futtigt för er som tappar 6 kg på EN månad men för mig är det oerhört att få må såhär bra! Jag har känt mig lite ynkig på¨fastedagarna och är inte upplagd för något krävande på kvällarna men det får det vara värt. Om jag verkligen vill "fuskar" jag med lite grädde i kvällsteet.
 5. Rostade kokosflarn finns på hälsokosten och större livsmedelsaffärer. Det blir som flingor i youghurten!
 6. Jag är på samma stig som Stoscha - gick inte ner innan jag började med 5:2. Men jag var mätt och gick inte upp vilket var fantastiskt bara det!
 7. Max

  Lowcarb och 5:2

  Sedan kom sommaren och den enkla vardagslunken försvann nån gång veckan före Vätternrundan. Jag har inte flippat ut helt men det har både varit potatis, jordgubbar, campari och en och annan öl. Nu har jag kört min första 5:2-vecka och vågen står på +1 kg vilket jag uppfattar som MYCKET positivt. Annars brukar jag lida när jeansen ska på för första gången i augusti - det brukar vara tajt och orsaka ångest - men 1 kg är ju ingen katastrof, precis! Peppar för nya tag, det går långsamt det här, he he, men det bekymrar mig lite så länge jag kan hålla ökningen borta, för nu är det vardag igen och lättare att styra upp sig!
 8. Har ätit lågkolhydrat i ett drygt år och hakat på 5:2 de senaste två månaderna. Vill gå ner i vikt och har äntligen gjort det med halvfastan, med LC var jag bara stabil. Tycker att jag mår lite bättre men det kan vara allmän nöjdhet med minskningen. Finns ett lugn i kroppen när jag vet att jag inte ska äta. Något lite mindre energi på eftermiddagen - bättre att träna på förmiddagen - och mer hunger på kvällarna. Men det är väl bara att vänta. Min sambo försöker köra 16:8 men har svårt med hunger på förmiddagarna. Han är inte van att reglera sitt ätande alls :-) och försöker nu sluta äta tidigare på kvällen istället. Han har minskat kanske 4 kg men är inte överviktig så det är bara kosmetiskt. Annars mår han bra och börjar fatta att det inte är farligt att vara hungrig. Kanske tom lite uppfriskande ibland!
 9. Max

  Lowcarb och 5:2

  -5 kg och magen är åter som den varit sedan jag började med lågkolhydratkost (=sådär). Jag har kommit in i en rutin där jag dricker svart kaffe på morgonen, äter gurka och rädisor under dagen och sedan en stor och mättande sallad på kvällen. Jag räknar inte grönsakerna utan bara fetaost, olja, majonnäs och sånt. Det går lätt - om jag är hungrig dricker jag te - ni vet ju alla att man inte blir hungrig på det där plågsamma avgrundsdjupa sättet längre och det gäller på fastedagarna också. Jag nästan ser fram emot dem, förmodligen för att jag faktiskt tappar i vikt - något jag har mycket, mycket svårt för oavsett diet. Känner mig försiktigt optimistisk!
 10. Max

  Lowcarb och 5:2

  Vägde in på -3,5 kg imorse vilket i min bok är ett fullständigt strålande resultat! Jag mår inte prima just nu (ont i magen) men hoppas det beror på den stökiga Påsken. Kanske borde jag inte köra fastedagar när jag är ute ur vardagslunken. Om jag går ner i närheten av den här takten kan jag ta det hur lugnt som helst! Jag har heller inga särskilda hungerkänslor på fastedagarna - helt säkert tack vare LC - jag äter ca 500 kalorier men räknar inte grönsakerna särskilt noga.
 11. Jag äter minst två ägg i stort sett varje dag - det är betydligt mer än förr men har inte framstått som mycket i sammanhanget. Och ganska mycket grädde som jag dock minskat rejält iom 5:2 - den är för kalorität så det blir ingen mat över. Och det är först nu jag fått större besvär. Kanske ska prova att helt ta bort den - är det laktosen som är problemet? Isf finns ju alternativ också. Måste säga att jag har svårt att tolerera att LC skulle ha förstört min tidigare oproblematiska tarmflora. Skulle ris, pasta och knäckebröd vara så himla bra för tarmen helt plötsligt???
 12. Jag har aldrig haft ett endaste problem med min mage. Förrän för ett år sedan då jag började med LCHF. Sedan dess har jag ofta haft ont i magen och illamående - jag rapar och nu har jag tydligen fått gallsten också. Whyyyyy??? Alla som hade problem innan verkar ju bli BRA i magen?! Min sambo är som en helt ny människa i TV-soffan och mår så bra att han inte ens vill fuska med en enda liten mini-semla. För det är inte vääärt det, tycker han plötsligt den gamla gottegrisen! Men jag som aldrig varit särskilt intresserad av semlor får åka till jourmottagningen och bli kallad för "buken" för att jag har oförklarliga smärtor. Vad tror ni: Är det grädden? Är det 5:2n? Är det lördagsgroggen? Är det att jag ibland äter en potatis? Rödbetor? Jag har aldrig haft några som helst magproblem med kolhydrat-mat förut - inte ens med bröd. Sa inget till doktorn om LC-kosten - bara att jag ätit och druckit mer än vanligt i påsk - orkade inte riktigt med att det kanske skulle bli tjafs.
 13. Jag äter mycket äggsallad till lunch. Idealisk är en salladsrest från middagen med två hackade ägg, en klick majo, lite senap och kanske creme fraiche. Avokado mättar fint också. Jag har ätit LC i ett år och tycker också att det blir lite torftigt ibland. Men detta är ju också årets tristaste tid för oss vegon, Snaaart kommer primörerna! Har du haft svårt att gå ner i vikt? Lite mer info vore kul!
 14. Max

  Lowcarb och 5:2

  Två veckor in och jag tror att jag kanske tappat lite. Min våg är analog och tempramentsfull... Jag känner mig som vanligt och har inte ändrat något i övrigt, tränar som vanligt men har fått backa på grädde i kaffet - det tog nästan alla 500 kalorierna!
 15. Max

  Lowcarb och 5:2

  Tack för respons! Jag undrar lite om ni också har övervikt och vill minska? Eller är det för de andra ev effekterna? Jag har alltid haft svårt att gå ner men nu efter 40 har jag stött på en helt ny nivå på "svårt" som gränsar i hopplöst! Jag känner annars ingen skillnad i hälsa och välmående på LCHF men gillar skarpt att jag slipper vara hungrig och ha olust över allt jag stoppar i munnen. Det är otroligt skönt! Jag tänker inte väga mig riktigt än men återkommer, vore kul att höra era fortsatta resultat!