Skymning

Medlem
 • Innehållsantal

  475
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  3

Skymning vann senast 13 Januari

Skymning hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

1 412 Enastående

Om Skymning

 • Rank
  Stammis
 • Födelsedag 7 Mars

Profile Information

 • Location
  Skaune

Senaste besökare till profilen

258 profilvisningar
 1. Biggest Loser resultat

  Jag tror inte att högkolhydratdkosten i sig ensamt är problemet när det kommer till hälsan i biggest loser, utan även den hårda träningen de utsätter sig för i kombination till så lite energi. Vad jag har förstått så sänks deras ämnesomsättning rejält och sex år efter programmet låg de fortfarande på lägre nivåer än hos en normalviktig.
 2. Får veganer mer cancer?

  Jag vet inte hur det går till, men jag vet att en stor del av bröstmjölken till en baby är mättat fett, och det tillverkas ju i kroppen, åtminstone på en kvinna. Att vi skulle tillverka fett för att använda själva vet jag inte. Vi lagrar ju in socker som fett i varje fall, men det används inte som socker när vi använder det sen utan ketoner. Kanske vi kan tillverka fett från något också... Men nä, jag förstår inte heller som sagt.
 3. Får veganer mer cancer?

  Jag tror han menar att eftersom kroppen tillverkar det så är det per automatik animaliskt, förutsatt att människor räknas till djuren. Men därifrån lämnar jag diskussionen, då jag inte helt förstår.
 4. Godmorgontråd?

  God morgon! Jag blir så trött på dessa ständiga förväntningarna på skattefinansierad verksamhet som skola, sjuk- och hälsovård samt äldrevård. Ingen vill betala skatt, men ändå förväntar vi oss att allt ska vara så fantastiskt bra. Sedan när kunde man äta kakan och samtidigt ha den kvar? Höj skatterna i Sverige rejält, eller privatisera skiten, så får var och en själv avgöra hur mycket det är värt att betala för sina barns skola och sin sjukvård... /rant over Ha en fantastiskt bra dag alla!
 5. Sanning eller myt

  Jag tror inte att överkonsumtion är bra för någon, varken människor eller jord. Detta tror jag också. Det skulle bli mycket dyrare, vilket i sin tur troligtvis skulle göra att människor inte överkonsummerade. Slutade vi dessutom att äta godis och dricka läsk så skulle diabetes försvinna... *generaliserar mycket*
 6. Jacob Gudiol och felaktigheterna om socker

  Vad skönt att jag inte är den ende som reagerat på hans osaklighet och skrämmande nog - okunskap...
 7. Godmorgontråd?

  Tack och lov är inte det längre ett alternativ. Men, keto-vänligt är ju bara okej så länge man kan hålla sig till lite... http://www.paleoskafferiet.se/tigerkaka/ Tigerkaka, men går ju lätt att göra om till pepparkaka. Jag har någon gång använt receptet för att göra kardemummakaka.
 8. Socker är inte farligt.

  This! Jag tänker fortfarande på mat, men då mer kring planerandet för vad som ska lagas, inte att jag faktiskt får äta. Mitt liv har blivit så mycket lungnare sedan jag slutade med den där fettjakten.
 9. Godmorgontråd?

  Denna tiden på året är då jag inser att socker inte är enda boven i mitt liv. Så fort det är sött vräker jag i mig ändå, även om det "bara" är sötningsmedel. OCH denna tiden på året kräver julkakor och julgodis. Även om en bit är low-carb, så är jag tämligen säker på att hela satsen, när jag tryckt i mig den, inte blir det...
 10. Kollade runt lite på kostdoktorns hemsida på länkar till forskning på området LCHF vid fetma och diabetes. Det mesta är över tio år gammalt och jag undrar nu om någon har koll på någon nyare studie på ämnet.
 11. Äta mycket frukt?

  Men apropå frukt och diabetes. På den vårdcentral jag är nu rekommenderas diabetiker att begränsa sitt fruktintag då det ju är socker och påverkar blodsockret. Generellt säger vi 3 frukter om dagen, fördelat på hela dygnet, just för att sockerbelastningen ska spridas över dagen. Steg ett är att göra dem medvetna om vad det är som höjer blodsockret, dvs. kolhydrater... Många är inte ens införstådda med det.
 12. Äta mycket frukt?

  Haha... inte jag heller. Men vem vet. När jag är frisk och smal kanske jag provar? En Vegan-LCHF? Kan man leva på nötter?
 13. Äta mycket frukt?

  Gustav, är du vegan, eller har du valt att äta en helt vegetarisk kost (frukt i ditt fall) av hälsoskäl? Därför att du inte ser något moraliskt fel i att äta frukt och grönsaker. Veganer däremot ser köttätande som något naturvidrigt. Dessutom har vi ingen rätt att utnyttja djuren så som vi gör enligt veganen. De ser på ämnet ur en hel annan synvinkel än vad vi gör, vilket gör diskussionen skev. Ingen blir vegan av hälsoskäl.
 14. Äta mycket frukt?

  Men honom jagade vi bort med personliga angrepp. Jag saknar honom... Han hade helt klart varit en anledning att bli vegan.
 15. Socker är inte farligt.

  Glukos tänker du på här va? Kolhydrater är ju mer än bara glukos. Nä, det låter långsökt i min bok också...