Gå till innehåll

Skymning

Medlem
 • Innehållsantal

  506
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  3

Allt postat av Skymning

 1. Jag kan bara utgå från mig själv, och i början gick det jättebra att byta ut allt jag åt när jag var sugen till LCHF-vänliga saker som grädde och bär mm. Efter att jag gått ner 35 kg stannade min viktminskning tvärt (med 35 kg kvar till normalvikt) och när jag började räkna på vad jag åt så insåg jag att mitt kolhydratintag snabbt överskred de rekommenderade 20 gram. Så mitt tips är att ta fram papper och penna och räkna en dag, hur mycket kolhydrater det blir. Då ser du om det är för mycket eller inte. :)
 2. Ca ett år efter att jag började med lchf var mitt hår också så som du beskriver. Det är inte så längre dock så jag tror det mer var förknippat med den stress så mycket viktminskning på kort tid orsakade på kroppen. Jag äter fortfarande lchf men har ingen direkt viktminskning och nu är mitt hår finare än någonsin.
 3. Hej och välkommen! Jag tänkte adressera din förstoppning även om du inte frågar om den. Själv äter jag hela linfrön som hjälper mig mot förstoppning. Du kan ju prova, så behöver du inte äta knäckebröd, om du vill undvika det.
 4. Vilka stora studier hänvisar hon till? Jag hade inte hört talas om detta. ?
 5. Hahaha... som jag känner igen mig. ?
 6. Det där är jag en följare av!! Det irriterar mig oerhört när någon svarar med sarkasm eller ironi på en fråga som kan tyckas självklar, men som personen som frågar uppenbart inte förstått. Varför göra så? Jag ser det alldeles för ofta. ?
 7. Men om man inte kan svaret, så är ju inte frågan dum. Eller? ?
 8. God Morgon!! Ni kanske inte känner till detta, ni som städar ordentligt och så, men med tiden här hemma, så hänger dammet från taket, lite som spindelväv. Detta är förkrossande för katten, som ser att det rör sig men som inte kan nå det. Hon jamar och försöker klättra på tavlorna. ?
 9. Jag tycker veganforum är fascinerande. De har ofta en väldigt human livssyn som jag faktiskt kan förstå även om jag inte omfamnar den själv. Jag anser mig ju trots allt ha rätt att äta djur.
 10. Jag tar faktiskt näringstillskott när jag fastar. De gör kanske inte någon nytta men de gör mig tryggare, vilket i sin tur gör dem nyttiga.
 11. Detta är spännande tycker jag. Var det inte kostdoktorn som hade en artikel om feta barn som lider av näringsbrist i Kina?
 12. Jag köpt mig en blodsocker- och ketonmätare. Nu ska vi se om jag kan hålla mig i ketos och hur det påverkar vikten.
 13. Oavsett kost, så tror jag att socker är allas vår fiende i längden, när det kommer till vår hälsa. Vegan eller normalkostare spelar ingen roll, om man äter kopiösa mängder med socker som många tyvärr gör idag. Jag känner veganer som är sockermonster då hälsosamt levene inte riktigt är intressant, då de är smala. Jag är ganska säker på att deras insida inte är så vackra som min.
 14. Jag kollade in Dr. Berg. Han är vass.
 15. Gå till affären nästa gång så får du motion också och lever till 90.
 16. Det mest spännande i detta inlägget tycker jag är att LCHF placeras som någon motsats till veganism, när det inte nödvändigtvis behöver vara det. Veganism är ett politiskt ställningstagande, medan LCHF är en livsstil. Visst, veganism blir ju också en livsstil, men det är inte något man blir för att vara hälsosam. Veganmat, kan ju precis som LCHF få ett högt fettinehåll med oliver, avokade, kokos- och olivolja samt nötter och nötsmör. De måste inte äta spannmål men behöver baljväxter. De kan nog inte äta en ketogen diet, men helt klart en lågkolhydratdiet för hälsans skull, om det är något
 17. Jag äter inte ägg för proteinernas skull, utan för all annan näring det innehåller och som sägs vara bra för mig.
 18. Det där behövde jag. Humor! Men det är inte veganer som anser att vi ska söka föda i skogen. Det vet ju alla, att det är paleo-förespråkarna. Kan vi inte fånga maten själva med händerna får vi svälta.
 19. 16 timmarsfasta är standard för mig. Är inte någon frukostmänniska till att börja med så det är ju inte något jag kämpar med precis. Kör både 24 och 48 timmar ibland men högst sporadiskt och fick frågan kring det och insåg att jag egentligen inte har några bra svar. Om man nu vill köra en 24-timmarsfasta; I hur många dagar gör man det och hur ofta? En 48-timmarsfasta; blir det typ 5:2 men utan mat? Vad är optimalt för viktminskning och hälsa?
 20. När jag fortfarande hade det här problemet gjorde jag matlådor av middagen, som jag plockade fram när jag blev hungrig igen. Ibland hann det bara gå en halvtimme innan jag var på en matlåda. Det viktigaste är att du äter riktig mat när du känner hunger. Lycka Till!
 21. Hej och välkommen Hampus. Tyvärr har jag inte någon expertkunskap på området utan kan bara utgå från mig själv. Jag har också fått hjälp många gånger med min hetsätning utan att något har hjälpt. Det var först när jag började med LCHF och fick hjälp samtidigt som det faktiskt fungerade. Första året hade jag tre återfall, inklusive julen. Förra året hade jag inte ett enda. För mig har det varit mycket enklare nu när jag samtidigt ätit LCHF. Det fungerar även bättre när jag undviker mat som jag gärna äter mer av, som mejerier och nötter. Jag hoppas att du hittar en lösning på ditt
 22. Jag kan inte säga säkert men jag tror inte det. Indirekt, helt klart, då insulin öppnar upp för cellen att ta emot glukos vilket gör att vi inte behöver använda fett som bränsle och det stannar kvar där det är. Tyvärr...
 23. Sagt av forskare och föreläsare: Läkemedelsindustrin styr svensk sjukvård genom att indoktrinera läkare och sjuksköterskor. Det är ju tur att de är medvetena om det i varje fall. Det görs tydligen genom informationsmöten och -resor eller liknande. En bra försäljare behöver inte ens vara mecicinskt kunnig för att kunna sälja in ett preparat, bara verka vara det. Är medvetenhet ens ett fullgott försvar mot läkemedelsindustrin?
 24. God Morgon! Jag lever! Det kommer att vara en stressig vår, så ni ser mig nog inte förrän det är dags att prokrastinera. Ha en bra dag, och vår.
 25. + 5 kg på en månad... Yay...
×
×
 • Skapa nytt...