Jump to content

Skymning

Medlem
 • Posts

  518
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by Skymning

 1. Ja, det där är inte lätt. Trots att jag äter mycket strikt LCHF så äter jag fortfarande för mycket. Men då jag mår bra och känner mig starkare än någonsin får det kvitta. Målet med LCHF var alltid att gå ner i vikt, men så som jag mår just nu känns det inte så viktigt längre. Men som Anna skriver, ät när du är hungrig tills du är mätt. Skippa eventuella mellanmål för att du är "sugen" och ät riktig mat då i stället, även om det bara var två timmar sedan du åt senast. Med tiden kommer tiden mellan tillfällena då du känner dig sugen att minska. Är receptet för 4 personer så är en portion en fjärdedel av maten och antalet kolhydrater är för den portionen.
 2. Jag tycker Kureras artiklar svänger lika mycket som samhällsinfluenserna, så har svårt att ta dem på allvar. Men, ja, vi kommer väl alltid tillbaka till vad LCHF i de här studierna är. Lågkolhydratkost stack inte ut vad jag förstår, utan LCHF?? Har inte sett studien, men det står inget i artikeln om att skillnaden var signifikant, bara att den fanns, kanske med lite god vilja?
 3. Vad bra att det känns bättre. Ja, levern kan behöva lite tid att rätta till sig. Men ja, hjärtsvikt kan orsakas av högt blodtryck men också tidigare hjärtsjukdom. Har du inte haft det vågar jag nog säga att du inte har hjärtsvikt. Det kan dock vara bra att utreda varför du har ödem.
 4. Ingen forskning i artikeln, men detta är ändå lite humor: " Magproblem kan man få för att vi inte har något riktigt bra nedbrytningssystem för kolhydraterna i baljväxterna." Varför äta något vi verkar gjorda för?
 5. Hur har det gått för dig? Det är inte ovanligt med förhöjda levervärden till följd av hjärtsvikt, något som också bidrar till pittingödem.
 6. 1. Äter du frukt? Ja 2. Hur ofta äter du frukt? Någon enstaka gång om året. 3. När äter du frukt? Kan det inträffa vid speciella tillfällen men inte till vardags t ex? Midsommar. Färska jordgubbar. 4. Hur äter du frukten? T ex naturell respektive som en del av en maträtt/bakverk? Med ovispad vispgrädde 5. Hur resonerar du kring inköp av frukt? Föredrar du att t ex att äta frukt från egen trädgård, frukt som är svenskproducerad eller frukt som är ekologisk? Om ja, i så fall varför? Närproducerade därför att det känns bättre så. 6. Något övrigt du vill tillägga? Jag är av åsikten att modern frukt inte har någon plats i någon kost, då det innehåller betydligt mer socker än vad som är naturligt. Så att äta jordgubbar en eller två gånger om året ser jag som en utsvängning och lyx, inte något som ingår i min dagliga kosthållning.
 7. Meh... kom de på det först nu? Sen när har hel- och halvfabrikat varit hälsosamt?
 8. Munskydd har man förövrigt för att skydda andra. Det ökar däremot risken att själv bli smittad om det inte används rätt.
 9. Detta är superviktigt. Vi hade en lång diskussion kring detta på mitt jobb (jobbar på sjukhus) inför vaccinationerna - Rätten att välja. De flesta har vaccinerat sig, men några få valde att inte göra det och vi gjorde ingen sak av det. Det måste vara valfritt.
 10. Efter första vaccindosen är man inte vaccinerad. Kroppen har bara fått en idé om vad som finns där ute i stora vida världen. För att bli vaccinerad krävs att kroppen får lite till så att den kan lära sig vad den ska göra med det. Av den artikeln lär vi oss att det inte bara är dumt att tro att man är vaccinerade efter en dos utan också livsfarligt.
 11. Det är mycket svårt att dricka för mycket så länge vi inte fortsätter att dricka när vi börjar bli lätt illamående. Kroppen hos en frisk individ kommer att säga ifrån innan det blir för mycket. Salt, när det är varmt är en helt annan sak och hyponatremi är inte ovanligt men lätt att åtgärda så länge vi inte är rädda för salt. This!! Jag skulle säga att det inte är någon fara att dricka 4 liter om det känns att det finns ett behov av det och vi inte har hjärtsvikt. Så länge vi inte dricker för att vi tror att vi behöver det är det svårt att dricka för mycket.
 12. Jag är inte någon magnesium-expert, men den tidningsartikeln är från 2016 och samma tidning dissar magnesiumoxid mindre än ett år senare... Tror inte det är fel att vara källkritisk här. Vem tjänar på att ett billigare preparat ses som bättre? Var är studien som styrker det och vem har betalat studien? Det är åtminstone vad jag säger till mina barn när de skriver uppsatser och kommer med påståenden.
 13. Jag kan bara utgå från mig själv, och i början gick det jättebra att byta ut allt jag åt när jag var sugen till LCHF-vänliga saker som grädde och bär mm. Efter att jag gått ner 35 kg stannade min viktminskning tvärt (med 35 kg kvar till normalvikt) och när jag började räkna på vad jag åt så insåg jag att mitt kolhydratintag snabbt överskred de rekommenderade 20 gram. Så mitt tips är att ta fram papper och penna och räkna en dag, hur mycket kolhydrater det blir. Då ser du om det är för mycket eller inte. :)
 14. Ca ett år efter att jag började med lchf var mitt hår också så som du beskriver. Det är inte så längre dock så jag tror det mer var förknippat med den stress så mycket viktminskning på kort tid orsakade på kroppen. Jag äter fortfarande lchf men har ingen direkt viktminskning och nu är mitt hår finare än någonsin.
 15. Hej och välkommen! Jag tänkte adressera din förstoppning även om du inte frågar om den. Själv äter jag hela linfrön som hjälper mig mot förstoppning. Du kan ju prova, så behöver du inte äta knäckebröd, om du vill undvika det.
 16. Vilka stora studier hänvisar hon till? Jag hade inte hört talas om detta. ?
 17. Hahaha... som jag känner igen mig. ?
 18. Det där är jag en följare av!! Det irriterar mig oerhört när någon svarar med sarkasm eller ironi på en fråga som kan tyckas självklar, men som personen som frågar uppenbart inte förstått. Varför göra så? Jag ser det alldeles för ofta. ?
 19. Men om man inte kan svaret, så är ju inte frågan dum. Eller? ?
 20. God Morgon!! Ni kanske inte känner till detta, ni som städar ordentligt och så, men med tiden här hemma, så hänger dammet från taket, lite som spindelväv. Detta är förkrossande för katten, som ser att det rör sig men som inte kan nå det. Hon jamar och försöker klättra på tavlorna. ?
 21. Jag tycker veganforum är fascinerande. De har ofta en väldigt human livssyn som jag faktiskt kan förstå även om jag inte omfamnar den själv. Jag anser mig ju trots allt ha rätt att äta djur.
 22. Jag tar faktiskt näringstillskott när jag fastar. De gör kanske inte någon nytta men de gör mig tryggare, vilket i sin tur gör dem nyttiga.
 23. Detta är spännande tycker jag. Var det inte kostdoktorn som hade en artikel om feta barn som lider av näringsbrist i Kina?
 24. Jag köpt mig en blodsocker- och ketonmätare. Nu ska vi se om jag kan hålla mig i ketos och hur det påverkar vikten.
 25. Oavsett kost, så tror jag att socker är allas vår fiende i längden, när det kommer till vår hälsa. Vegan eller normalkostare spelar ingen roll, om man äter kopiösa mängder med socker som många tyvärr gör idag. Jag känner veganer som är sockermonster då hälsosamt levene inte riktigt är intressant, då de är smala. Jag är ganska säker på att deras insida inte är så vackra som min.
×
×
 • Create New...