Tazzi

Medlem
  • Innehållsantal

    179
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

127 Utmärkt

Om Tazzi

  • Rank
    Stammis
  • Födelsedag 1971-08-23

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Skaraborg
  • Interests
    Gymmet , matlagning , mina katter , promenader

Senaste besökare till profilen

596 profilvisningar
  1. i Skövde kommun där jag jobbar som kock - behövs inga läkarintyg för att få specialkost - Vill då säga special inte önskekost Prata me skolkökspersonalen - Har de lite vett i skallen vill de som jag - Barnens bästa ! Finns massor som kan ge mag / exsemproblem - Ta bort gluten , mjölkprotein ,veteprotein , samt citronsyra - och inte minst alla fetter förutom rapsolja,smör/Bregott Bort med sojaprodukter - * de flesta tål sojalecitin * massa skit finns i färdiglagade produkter - Kolla bara förpackningen på en färdigpanerad fisk !! voila --- kvarstår problem - uteslut ägg också - först i rå form / typ kokt stekt / ingen förändring - ta bort även tilllagat - Hoppas de löser sej - och ditt barn slipper problem -
  2. Snart matdax här - till detta ska en ljummen spenatsallad serveras med rostade hazzelnötter chili,citron & dill majjo - serranolindad sparris Jo ska nog bli mätt ikväller också !
  3. Delat vidare - Hade jag inte själv haft mina katter - hade de varit sjukt intressant hoppa på detta !!
  4. är de okej så för ja frågan vidare till en FB grupp som jag med i - sjukt duktiga kockar där - som kanske har intresse av detta
  5. Kvällens mat - Fläskfilé fylld med mozzarella , färsk basilika och timjan rullad å baconlindad -
  6. Siciliansk kycklinggryta - Kyckling då önskade delar - ( 4 pers detta receptet ) Bryn den i smör på måttlig värme salta å peppra När den fått fin färg - ta upp / 5-6 minuter / Lägg på fat för vila en stund - Fortsätt i samma panna - i med mera smör - fräs en gul lök skivad , spansk chilifrukt skivad ( hackad ) ( önskad mängd ) krydda på med 1-3 rivna vitlök sklyftor, torkad oregano 1-2 matskedar tillsätt strimlade soltorkade tomater - runt 25 gram - champinjoner i kvartar 250 gram - låt fräsa en stund - i med kycklingdelarna igen - Slå på 3 dl passerade tomater - citronsaft / en rejäl skvätt ( originalrecept 1½ dl vin ) 1 ½ dl vatten , kycklingfond cirka 2-3 matskedar - Låt puttra tills pippin ä klar - cirka 35 - 40 minuter - smaka av med salt , mera peppar , å andra färska blandade örtkryddor / servera med zuccini strimlor som marinerats i olivolja,vit balsamvinäger , en strimlad rödlök .. salt å grovmalen svartpeppar
  7. Ska man nog vara mera vaksam på de små otäcka fästingarna - <* nog mera sannolikt man åker på TBE eller Borellelia - än drabbad av dvärgbandmask - om man inte kommer i kontakt med smittad avföring först å främst hos rödräven . .
  8. Va som sägs å skrivs om smittas av dvärgbandmask via bär / frukt / svamp - är ytters sällsynt - Tror nog de mycke skräck för ingenting !
  9. Dessutom om ja inte helt ute å cyklar innehåller väl Lingon pectin - naturligt förtjockningsmedel -
  10. Chokladtårta - Går utmärkt att frysa .. Ska eventuellt ha gäst på Lördag - om inte hon får vara barnvakt - dottern i väntans tider ! Men ska bjuda min arbetskamrater på detta imorron - Lite Fredasmys!! Recept - 150 g smör 150 g minst 80 % choklad 3 ägg 1 dl sukrin 2 tsk vaniljpulver 1 dl kokosmjöl 0,75 dl grädde 1 rågad tsk bakpulver ** Smält smör på svag värme - när de smält - i med den sönderbrutna chokladen - låt smälta - dra av från plattan vispa äggen pösigt med sukrin å vanilj blanda ned kokosmjöl , sen rör i shocklad/smöret .. Grädda 25 min - 200 grader / passa kan behöva täckas Låt svalna - helst i kylen - Glazyr - 1 dl grädde 100 g minst 80 % choklad värmes ihop på svag värme - dra av låt stå 3-5 min - sen häll över den kalla kakan - smeta ut - Ät å njut
  11. Jobbigt - men ge de 2-3 veckor till innan du ger upp När jag började tog det 6-7 veckor innan - den stora orkeslösheten försvann å min kropp hade vant sej vid nya kosten ! Men förstår du har jobbigt ... Kroppen säger ifrån ... men lovar dej snart vänder de !! Jag fick rådet dricka saltat vatten - tyckte inte de hjälpte ... utan höll bara ut - även om jag va totalt orkeslös - Ja kändes var dag som jobbet var det enda man orkade med - Koka äggmjölk - smaksätt med vaniljpulver & färskriven ingefära - då får du i dej fettet - Drick till frukost - Många varianter av detta finns det Gör min på 2 ägg - 75 gram smör - 3 dl vatten - 1 tsk vaniljpulver cirka 1-2 cm riven ingefära - Räcker till 2 gånger - Går även använda som bas till varm choklad - värmes försiktigt å smaksätts med kakao - toppa med vispad grädde å kanel / el kardemumma Hoppas de löser sej för dej och orken / lusten till mera kommer -
  12. Synpunkter kan man alltid ha - Tänket kanske bra - Men anser själv att vissa rätter får man anpassa efter ålder på barn - Jobbar själv med både laga mat till förskola 1 åringar upp till 12 - Bara de en svår balansgång - Man vet väl med sej själv å så vidare också -- hur ens smakresor genom livet förändrats - Sen såklart väljer 9 av 10 barn / elever snabba kolhydrater före långsamma - Fast jag är glad - mina örtbakade fiskar går lika bra som de onyttiga färdigpanerade Man får glädjas åt det lilla å de lilla man kan utveckla!
  13. Tazzi

    Viktväktarna

    Kokar färsen alltså - Jaja - alla gillar olika - Förstår bara inte - Va som skrämmer dej från bryna den ?? först å få ut mera kvalitet å smak av den !! Bryna å bränna inte samma sak ju Men jo visst - gillar du detta -Kör på - Men skulle själv aldrig falla mej in ens en gång testa !! Naj - BRYNA på min melodi - köttfärs med mera - Stänga till köttporerna så de inte släpper onödig smak å vätska ! Halleluja för gött smör i pannan
  14. Lovis - Hurra hurra hurra - !!!!!!!!!!!!!!!! själv inne på 28:e dagen rökfri - tugga sista niccogummit av de 204 stycken ja inhandlat - i morses - Dock tuggar ja numera andra tuggummi - Må vara mindre bra - Men ändå i längden bättre än giftpinnarna man sög i sej så jag tuggar på en stund till sen får man trappa ned på detta elände också ! Va som allt bättre - än suga på giftpinnen ju !