bläckhornet

Medlem
 • Innehållsantal

  4
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om bläckhornet

 • Rank
  Nyanländ
 1. Efter min första LCHF-frukost kan jag konstatera att man blir grymt mätt på det, och det kändes lyxigt och gott. Jag tog typ 1,5-2 dl turkisk yoghurt (måttade inte, hällde bara upp lite i en skål), hällde på en skvätt grädde så den blev mer lik vanlig yoghurt i konsistensen, i med lite vaniljextrakt och 7-8 mandlar. Jag kollade noggrant så vaniljextraktet inte innehöll socker, det är bara aromer. Det blev mycket godare än jag trodde, det kändes som någon slags lyxig yoghurt, jättegott! Fett jag har hemma är rapsolja, kokosfettet jag nyss köpte (måste vara sparsam med det, så dyrt), Bregott. Jag har även en fullfettsprästost som jag kan ha i maten.
 2. Nu har jag varit och köpt en hel del mat att ätas upp. Det blev (för mig med min studentkassa) ganska dyrt, men det är mest för att visst av det jag handlade var dyrt men borde räcka ganska länge. Här är vad jag köpt: 1 paket Quornbitar, 300g 1 paket mandlar, 500g (mandlar har lite mycket kolhydrater, men jag hittade inga andra stora paket nötter) 1 burk kokosolja, 200 ml, SVINDYR! 1 förpackning vispgrädde med lång hållbarhet, 5dl 10 ägg (hade velat köpa ekologiska men hade verkligen inte råd) 1 burk turkisk yoghurt, 5dl 1 flaska vaniljextrakt 2 paket halloumi, en med chili och en utan (älskar halloumi, så gott, dock är det hemskt dyrt) 1 paket frysta wokgrönsaker Anledningen till att jag skriver upp vad jag har köpt är för att jag inte har så bra koll på vad man ska äta (tack för boktipset, får kolla upp den!), ser det här rimligt ut? Jag hade tänkt att ha wokgrönsakerna till att ta kolhydraternas plats när jag lagar mat, alltså att jag t ex gör en quorngryta som jag hade velat ha typ ris till men byter ut riset mot grönsaker, verkar det vettigt? Jag har såna här torkade soja-strimlor och -färs hemma, såg att det var ganska hög kolhydrathalt på dem, 16,5 kolhydrater per 100g torrvara, är det okej att äta dem ändå? Är det ens högt för LCHF med denna kolhydratsnivå? Just det där med kokosoljan känns lite surt då jag vet att jag hade kunnat få en lika stor eller t om större burk för typ halva priset i en affär i min hemstad, suck.
 3. Tack så mycket för alla era tips och länkar! Håller på och rensar lite i skafferierna nu, sen ska jag handla lite mer LCHF-passande mat.
 4. Hej! Jag gick med i detta forum för att få lite hjälp och råd om hur jag skulle kunna äta, har vänner som mår bra av LCHF och då jag vet att jag har problem med kolhydraterna kändes detta som en sak som kanske kan funka. Varning: detta inlägg kommer bli rätt långt. Lite om mig. Jag är en 19-årig student och vegetarian (äter mjölkprodukter och ägg) sen 1-2 år tillbaka, min far är dock vegetarian och har varit det under hela min uppväxt så det var inte ett så stort steg för mig, är ju van vid vegetarisk mat och så. Detta kommer jag inte kunna tumma på, skulle må för dåligt av att äta kött. Med tanke på att jag pluggar så lever jag ju på CSN-bidrag och har därmed inte råd med mat som är dyr, med tanke på att t ex pasta är svinbilligt så är jag lite rädd att jag ska lägga alltför mycket pengar på LCHF-mat. Problem och grejer. Jag har tidigare haft en "ätstörning" (citationstecken för att den inte blev diagnosticerad av en läkare, mitt ätbeteende var tydligt stört dock så det borde väl vara en ätstörning?), hetsätning utan att kunna göra mig av med maten, då käkade jag allt kolhydratrikt jag kunde hitta (okokt pasta, en hel påse bröd utan pålägg, halva kakburken, allt på en timme eller mindre). Detta har jag slutat med, men själva tankarna finns fortfarande kvar, samt att jag tröstäter. En annan grej är att jag får skuldkänslor om jag äter för fettrik mat, säkert gamla tankar från ätstörningstiden som spökar. Anledningen att jag skriver detta är att någon annan kanske varit i liknande sits och kan hjälpa. Varför? Jag vill gå ned i vikt och må bra, mår själv dåligt av att äta en massa kolhydrater och sånt där. Dock har jag inte så bra koll på vad man bör äta, därför vore det schysst om man kunde få lite hjälp av mer erfarna LCHF:are, helst andra vegetarianer Jag har försökt att styrketräna på gym tidigare, men det har inte gått så bra, alla i min omgivning säger "Ät mindre och träna mer så går du ned!" men jag vill inte svälta (har testat, inte så kul som man kan tro), känner inte för att leva på pulverdrycker och sådär. Så därför tror jag att LCHF kanske faktiskt kan fungera. Jag tar gärna emot recept, tips och annat som kan underlätta för en förvirrad nybörjare. Helst inte recept som kräver en mixer, har tyvärr inte det så kan inte laga sån mat.