qwy

Medlem
  • Innehållsantal

    79
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

32 Bra

Om qwy

  • Rank

Senaste besökare till profilen

415 profilvisningar
  1. http://blogs.discovermagazine.com/80beats/2011/06/17/early-farmers-were-sicker-and-shorter-than-their-forager-ancestors/#.XPJIKqIzZPb https://brewminate.com/life-expectancy-and-the-dawn-of-agriculture/ https://traningslara.se/hur-lange-levde-man-pa-stenaldern/
  2. Ett blogginlägg av Miki Ben-Dor om schimpans kost. Enligt hans uträkningar så innehåller schimpans kost 24-29% glukos. http://www.paleostyle.com/?p=2001 https://sv.wikipedia.org/wiki/Respiratorisk_kvot "Metabolismen av fett kräver mer syre än kolhydrater." Är det inte möjligt att människor kan ha god hälsa vare sig de äter en kost med mycket eller lite kolhydrater? En video där Emily Deans och Ron Rosedale diskuterar livslängd och mänsklig evolution.
  3. Några andra exempel. Annette Larkins https://www.youtube.com/watch?v=PsFGCcooufA https://www.youtube.com/watch?v=LErLxmp6vcA Mimi Kirk https://www.youtube.com/watch?v=SsBnsPTlSYA
  4. Är det inte möjligt att människan är anpassad till stärkelserik kost? John McDougall om paleodieten. https://www.drmcdougall.com/misc/2012nl/jun/paleo2.htm En video där antropologen Nathaniel Dominy svarar på en fråga från John McDougall om kött. https://www.youtube.com/watch?v=ufNEoLeVplc&feature=youtu.be En videon där Nathaniel Dominy pratar om kost. https://www.youtube.com/watch?v=h0PF5R0ywp4
  5. Människan har inte haft god tillgång till mjölkprodukter i hundratusentals år, fast det behöver kanske inte betyda att de inte är bra för oss?
  6. Även bland personer som anser att växtbaserad kost är bäst för hälsan, så finns det de som tycker sig ha vetenskapen på sin sida. Är det inte möjligt att de har rätt?
  7. Jag tycker inte att det är någon större skillnad mellan deras beskrivningar av studien och den i videon. En artikel om PURE-studien. En av skribenterna är Vd för SNF. http://nutritionsfakta.se/2017/09/21/pure-studiens-resultat-saknar-relevans-for-svenska-forhallanden/ SLV om PURE-studien. https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/kostrad-och-matvanor/mat-och-naring/pure-studie-om-kost-och-halsa Jacob Gudiol om PURE-studien. https://traningslara.se/media-snurrar-till-det-kring-pure-studien/
  8. Fetman i USA började öka före kostråden kom. https://twitter.com/juliannejtaylor/status/1027023085851922434 https://twitter.com/juliannejtaylor/status/1023057112555958273
  9. Ett blogginlägg av David Despain om vilken betydelse kött kan ha haft för utvecklingen av en större hjärna. http://evolvinghealthscience.blogspot.com/2012/12/why-you-can-all-stop-saying-meat-eating.html
  10. De människor i Indien som av ekonomiska skäl tvingas leva på vegetabilier har kanske inte alltid möjlighet att äta så mycket näringsrika vegetabilier. Deras levnadsförhållanden kan kanske också vara dåliga. Så hur deras hälsa är säger kanske inte så mycket om hur hälsan är hos de veganer som har bra levnadsförhållanden och vars kost till stor del består av näringsrika vegetabilier. Om kost och hälsa i Indien. https://scholar.googleusercontent.com/scholar?q=cache:quJ06FncTrIJ:scholar.google.com/&hl=sv&as_sdt=0,5 https://scholar.google.com/scholar_lookup?author=McCarrison&journal=Nut. Abst. Rev.&volume=2&publication_year=1932
  11. Kött- och mejeriindustrin skulle kanske tycka att det var bra om fler följde LCHF-dieten. https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4668672 https://www.expressen.se/nyheter/kottlobbyn-bakom-trenddieten-lchf/
  12. Det var väl bara om mer än 60 % av energin kom från kolhydrater som man såg negativa effekter i PURE-studien? Så PURE-studiens resultat ger kanske inte så mycket stöd för att dagens kostråd skulle vara felaktiga? Om PURE-studien. https://traningslara.se/media-snurrar-till-det-kring-pure-studien/
  13. Finns det data i PURE-studien som tyder på att mindre kolhydrater och en större andel fett borde rekommenderas?