qwy

Medlem
  • Innehållsantal

    85
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

40 Bra

Om qwy

  • Rank

Senaste besökare till profilen

506 profilvisningar
  1. Borde inte i så fall kultursjukdomar vara vanliga bland alla folk som äter mycket kolhydrater? https://sciencebasedmedicine.org/what-can-we-learn-from-the-kitavans/ Det är inte så många som följer Livsmedelsverkets kostråd. Fast folkhälsan skulle kanske ha varit bättre om fler gjorde det. http://www.vetenskaphalsa.se/langre-liv-for-den-som-foljer-kostrad-men-fa-gor-det/ https://www.doktorn.com/artikel/följ-livsmedelsverkets-kostråd-lev-längre Egyptiernas hälsa försämrades när jordbruket utvecklades. Fast den förbättrades senare. https://brewminate.com/life-expectancy-and-the-dawn-of-agriculture/
  2. Är det inte möjligt att en del personer kan äta mycket kolhydrater utan att det påverkar deras hälsa negativt? Ketogena dieter är kanske inte riskfria. https://sv.wikipedia.org/wiki/Ketogen_diet#Biverkningar
  3. Om människan inte kan ha hunnit anpassa sig till kolhydratrika koster, så kan kanske samma sak gälla för strikt LCHF?
  4. Två blogginlägg av Jacob Gudiol: https://tyngre.se/artikel/ger-hogre-blodsocker-efter-en-maltid-en-storre-hunger-senare/ https://traningslara.se/gi-kolhydrater-blodsocker-och-mattnad/
  5. Ökar insulin aptiten? Ett blogginlägg av Jacob Gudiol om insulin och mättnad: https://traningslara.se/insulin-och-mattnad/ Ett blogginlägg av Jonas Bergqvist om mättnad: http://www.jonasbergqvist.se/blogg/funkar-din-mattnad Robert Lustig pratar om fruktos, insulin och leptin cirka 44 minuter in i den här videon:
  6. http://blogs.discovermagazine.com/80beats/2011/06/17/early-farmers-were-sicker-and-shorter-than-their-forager-ancestors/#.XPJIKqIzZPb https://brewminate.com/life-expectancy-and-the-dawn-of-agriculture/ https://traningslara.se/hur-lange-levde-man-pa-stenaldern/
  7. Ett blogginlägg av Miki Ben-Dor om schimpans kost. Enligt hans uträkningar så innehåller schimpans kost 24-29% glukos. http://www.paleostyle.com/?p=2001 https://sv.wikipedia.org/wiki/Respiratorisk_kvot "Metabolismen av fett kräver mer syre än kolhydrater." Är det inte möjligt att människor kan ha god hälsa vare sig de äter en kost med mycket eller lite kolhydrater? En video där Emily Deans och Ron Rosedale diskuterar livslängd och mänsklig evolution.
  8. Några andra exempel. Annette Larkins https://www.youtube.com/watch?v=PsFGCcooufA https://www.youtube.com/watch?v=LErLxmp6vcA Mimi Kirk https://www.youtube.com/watch?v=SsBnsPTlSYA
  9. Är det inte möjligt att människan är anpassad till stärkelserik kost? John McDougall om paleodieten. https://www.drmcdougall.com/misc/2012nl/jun/paleo2.htm En video där antropologen Nathaniel Dominy svarar på en fråga från John McDougall om kött. https://www.youtube.com/watch?v=ufNEoLeVplc&feature=youtu.be En videon där Nathaniel Dominy pratar om kost. https://www.youtube.com/watch?v=h0PF5R0ywp4
  10. Människan har inte haft god tillgång till mjölkprodukter i hundratusentals år, fast det behöver kanske inte betyda att de inte är bra för oss?
  11. Även bland personer som anser att växtbaserad kost är bäst för hälsan, så finns det de som tycker sig ha vetenskapen på sin sida. Är det inte möjligt att de har rätt?
  12. Jag tycker inte att det är någon större skillnad mellan deras beskrivningar av studien och den i videon. En artikel om PURE-studien. En av skribenterna är Vd för SNF. http://nutritionsfakta.se/2017/09/21/pure-studiens-resultat-saknar-relevans-for-svenska-forhallanden/ SLV om PURE-studien. https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/kostrad-och-matvanor/mat-och-naring/pure-studie-om-kost-och-halsa Jacob Gudiol om PURE-studien. https://traningslara.se/media-snurrar-till-det-kring-pure-studien/