qwy

Medlem
  • Innehållsantal

    82
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

37 Bra

Om qwy

  • Rank

Senaste besökare till profilen

441 profilvisningar
  1. Två blogginlägg av Jacob Gudiol: https://tyngre.se/artikel/ger-hogre-blodsocker-efter-en-maltid-en-storre-hunger-senare/ https://traningslara.se/gi-kolhydrater-blodsocker-och-mattnad/
  2. Ökar insulin aptiten? Ett blogginlägg av Jacob Gudiol om insulin och mättnad: https://traningslara.se/insulin-och-mattnad/ Ett blogginlägg av Jonas Bergqvist om mättnad: http://www.jonasbergqvist.se/blogg/funkar-din-mattnad Robert Lustig pratar om fruktos, insulin och leptin cirka 44 minuter in i den här videon:
  3. http://blogs.discovermagazine.com/80beats/2011/06/17/early-farmers-were-sicker-and-shorter-than-their-forager-ancestors/#.XPJIKqIzZPb https://brewminate.com/life-expectancy-and-the-dawn-of-agriculture/ https://traningslara.se/hur-lange-levde-man-pa-stenaldern/
  4. Ett blogginlägg av Miki Ben-Dor om schimpans kost. Enligt hans uträkningar så innehåller schimpans kost 24-29% glukos. http://www.paleostyle.com/?p=2001 https://sv.wikipedia.org/wiki/Respiratorisk_kvot "Metabolismen av fett kräver mer syre än kolhydrater." Är det inte möjligt att människor kan ha god hälsa vare sig de äter en kost med mycket eller lite kolhydrater? En video där Emily Deans och Ron Rosedale diskuterar livslängd och mänsklig evolution.
  5. Några andra exempel. Annette Larkins https://www.youtube.com/watch?v=PsFGCcooufA https://www.youtube.com/watch?v=LErLxmp6vcA Mimi Kirk https://www.youtube.com/watch?v=SsBnsPTlSYA
  6. Är det inte möjligt att människan är anpassad till stärkelserik kost? John McDougall om paleodieten. https://www.drmcdougall.com/misc/2012nl/jun/paleo2.htm En video där antropologen Nathaniel Dominy svarar på en fråga från John McDougall om kött. https://www.youtube.com/watch?v=ufNEoLeVplc&feature=youtu.be En videon där Nathaniel Dominy pratar om kost. https://www.youtube.com/watch?v=h0PF5R0ywp4
  7. Människan har inte haft god tillgång till mjölkprodukter i hundratusentals år, fast det behöver kanske inte betyda att de inte är bra för oss?
  8. Även bland personer som anser att växtbaserad kost är bäst för hälsan, så finns det de som tycker sig ha vetenskapen på sin sida. Är det inte möjligt att de har rätt?
  9. Jag tycker inte att det är någon större skillnad mellan deras beskrivningar av studien och den i videon. En artikel om PURE-studien. En av skribenterna är Vd för SNF. http://nutritionsfakta.se/2017/09/21/pure-studiens-resultat-saknar-relevans-for-svenska-forhallanden/ SLV om PURE-studien. https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/kostrad-och-matvanor/mat-och-naring/pure-studie-om-kost-och-halsa Jacob Gudiol om PURE-studien. https://traningslara.se/media-snurrar-till-det-kring-pure-studien/
  10. Fetman i USA började öka före kostråden kom. https://twitter.com/juliannejtaylor/status/1027023085851922434 https://twitter.com/juliannejtaylor/status/1023057112555958273
  11. Ett blogginlägg av David Despain om vilken betydelse kött kan ha haft för utvecklingen av en större hjärna. http://evolvinghealthscience.blogspot.com/2012/12/why-you-can-all-stop-saying-meat-eating.html
  12. De människor i Indien som av ekonomiska skäl tvingas leva på vegetabilier har kanske inte alltid möjlighet att äta så mycket näringsrika vegetabilier. Deras levnadsförhållanden kan kanske också vara dåliga. Så hur deras hälsa är säger kanske inte så mycket om hur hälsan är hos de veganer som har bra levnadsförhållanden och vars kost till stor del består av näringsrika vegetabilier. Om kost och hälsa i Indien. https://scholar.googleusercontent.com/scholar?q=cache:quJ06FncTrIJ:scholar.google.com/&hl=sv&as_sdt=0,5 https://scholar.google.com/scholar_lookup?author=McCarrison&journal=Nut. Abst. Rev.&volume=2&publication_year=1932