Lasse-hatten

Medlem
 • Innehållsantal

  80
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

157 Utmärkt

Om Lasse-hatten

 • Rank

Senaste besökare till profilen

582 profilvisningar
 1. Du måste mäta hur mycket soppa du gjort. Sedan tar du portionsvolymen delat med totala volymen gånger totala kolhydratinnehållet. Din uträkning stämmer om du gjort precis en liter.
 2. Lasse-hatten

  Börjat träna, eller?

  Skall inte 4ggr skrivas 4 ggr? Språkpoliswannabe
 3. Lasse-hatten

  Godmorgontråd?

  Vi har precis åkt på husvagnssemester och samtidigt som vi slog i sista spiken till förtältet kom åskan och regnet! Nu fullkomligt vräker det ner och vi sitter i tältet och myser.
 4. Lasse-hatten

  Öka styrka kontra viktnedgång

  Eller, som diskuterades i en annan tråd, så äter du för lite.
 5. Är du van vid att träna hårt, eller var vecka två en engångsföreteelse? Är du van, och trivs med det, finns det väl ingen anledning att sluta. Däremot kan det mycket väl vara så, som både du själv och andra är inne på, att du äter för lite. För runt ett halvår sedan "konsulterade" jag ett antal sidor på nätet för att få reda på mitt energibehov. Jag åt när jag var hungrig tills jag blev mätt, som det sägs att man skall göra, men jag hade ändå en känsla av att det var för lite. Samtidigt började jag väga och mäta allt jag åt för att försäkra mig om att jag nådde upp till mitt behov (eller egentligen strax under eftersom jag hoppades bli av med lite av magen). Detta innebar att jag började äta mer än vad jag gjort tidigare. Jag var tämligen viktstabil tidigare, men efter ett tag började jag gå ner lite lätt (och magen krympte...).
 6. Tablett eller kapsel vara bara exempel på vilka mängder det rör sig om. I texten står "frystorkade bakterier blandade med ett maltodextrinpulver", så jag fick för mig att de åt pulvret med sked. Så var rimligtvis inte fallet, men ibland skriver man fortare än man tänker. Sockret påverkar säkert inte benskörheten, nej. Jag bara reagerar på att man hellre förfasar sig över sockret, oavsett sammanhang, form eller mängd, än gläds åt de eventuella framsteg forskningen gör.
 7. Naturligtvis skall man se till helheten, alla ingående ingredienser Jag tycker inte heller att man behöver ha socker i allt, men det handlar kanske om administrationen. Pulvret smakar kanske sk-t utan socker, vem vet? Dessutom handlar det om proportioner. Om det här kommer ut på marknaden, vilket jag antar är målet, kommer det antagligen i tablett- eller kapselform, så även om man inte hittar en annan bärare så handlar det om gram. Om något eller några gram socker kan förbättra eller förhindra benskörhet hos äldre tror jag det är något de flesta kan leva med. Jämförelsen med kvicksilver är bara tramsig. Socker i så små mängder som det troligen handlar om är ofarligt för majoriteten av jordens befolkning. Det kan man inte säga om kvicksilver.
 8. Lasse-hatten

  Skall vi äta mer kolhydrater?

  En väääldigt lång, men intressant artikel om att vi kanske skall äta lite mer kolhydrater. Jag har bara skummat den (den är för lång...), men för er med mer tålamod. https://www.thepaleomom.com/the-case-for-more-carbs/
 9. Here we go again! I stället för att glädjas över positiva forskningsresultat diskuteras bärmedlets ev. för- och nackdelar. Vad gäller magproblemen kan det mycket väl vara en placeboeffekt (pun intended)! OBS! Jag försvarar inte sockeranvändning, jag tycker bara att ibland hamnar fokus lite vid sidan om.
 10. Lasse-hatten

  MAF-tråd

  Dessutom måste du kunna upprepa försöket med samma resultat, så sjungandet får du nog lägga ner.
 11. Lasse-hatten

  Kunskapskanalen sänder skitprogram!

  För att återgå till trådens ursprung; var det någon som faktiskt tittade på programmet? Jag har gjort det, och min bestämda uppfattning är att man var ganska kritisk till bantning i allmänhet och alla märkliga dieter/metoder i synnerhet. Framför allt eftersom det i huvudsak handlar om utseende, inte om hälsa. Man framhöll också motionens betydelse, inte för viktminskning, utan som hälsofrämjare. Man var rörande överens om att inga/alla dieter fungerar. Problemet är att väldigt få personer klarar av att lägga om kosten permanent, och då är det inget som fungerar. Läkaren(?) som skötte sondmatningen sade: "Syftet är att ta sig igenom kolhydratabstinensen. Kolhydrater stimulerar samma del av hjärnan som kokain och heroin. Vi försöker bli av med det beroendet." Så åtminstone den läkaren var skeptisk till kolhydrater.
 12. Lasse-hatten

  Industriellt producerat nötkött utan behov av slaktdjur

  Du är uppenbarligen mer än lovligt naiv! Livsmedelsverket, som alla älskar att hata, är väl också en statlig angelägenhet? Läs gärna någon eller några av Lars Berns artiklar om globalismen och vem det egentligen är som styr och ställer i världen. Han må vara enkelspårig och ibland lite burdus, men jag tror inte han har helt fel. Han har f. ö. åsikter om en hel massa annat intressant också, bl. a. klimatbluffen. https://anthropocene.live
 13. Lasse-hatten

  Industriellt producerat nötkött utan behov av slaktdjur

  Vad får dig att tro det? Det fungerar ju inte så i dagens livsmedelsproduktion. Naturligtvis kommer köttillverkarna ta alla genvägar de kan för att tjäna så mycket pengar som möjligt. Att tro något annat är i bästa fall naivt.
 14. Lasse-hatten

  LCHF fasta och hälsa av Voleck och Phinney

  Det är bara ett konstaterande av fakta, det betyder inte att han anser det vara en förutsättning. Han skriver ju dessutom "you can", inte "you will".
 15. Lasse-hatten

  intressant "studie"

  Utan att citera någon särskild; det är väl ändå en bra början? Om man nu tar ett steg i "rätt" riktning behöver man ju inte börja med att klandra dem för att de inte tog två på en gång.