Lasse-hatten

Medlem
 • Innehållsantal

  128
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

265 Enastående

Om Lasse-hatten

 • Rank
  Stammis

Senaste besökare till profilen

1 006 profilvisningar
 1. 30x4 + 100x9 + 150x4 = 1620 kval. Det verkar, som Kattuggla är inne på, vara väldigt lite mat med tanke på din aktivitetsnivå. För något år sedan satt jag också fast. Jag beräknade då mitt energibehov och började väga och mäta allt jag åt, och insåg att det var för lite. Ökade intaget till 2-300 kcal under mitt behov och plötsligt gick både träning och vikt/kroppskonfiguration åt rätt håll! Nu kommer jag säkert få på f-n för att jag fokuserar för mycket på kalorier men någonstans har de ändå betydelse. Särskilt om man är fysiskt aktiv, då måste man få i sig tillräckligt med energi, och det är inte säkert att hungerkänslan räcker. Jag använde matkalkyl.se, där kan du både beräkna ditt behov, välja hur du vill fördela makronutrienterna och spara dina måltider så du kan få ut historik/statistik.
 2. Lasse-hatten

  HUMOR

  Vill inte förstöra stämningen, men... Bortsett från kon lever de till höger 50 - 80 år, medan de till vänster bara blir 10 - 15 år. 😁
 3. Jag tror de syftade på att socker bara ger energi och ingen näring... Det finns tillräckligt många uppenbara konspirationer utan att man skall behöva leta efter dem i varenda kommatecken!
 4. Det tvivlar jag starkt på! Det ligger i den mänskliga naturen att hålla fast vid sin egen övertygelse, och ignorera allt annat, och är det någon grupp som är övertygad om sin egen förträfflighet så är det väl just veganer? Och LCHFare. Och... (fyll i valfri intresseorganisation).
 5. Men hur många renodlade vegetarianer finns det? De jag stött på (inte så värst många, skall erkännas) är alla någon form av xxx-vegetarian, pescetarian eller liknande.
 6. Då gick det undan... 🤔
 7. Jag också! På morgonen efter toalettbesök, men med pyjamasbyxorna på😊, för att registrera i min "viktdagbok", och på kvällen för att se vad jag kan förvänta mig morgonen efter. Ibland på dagen också, t ex efter ett längre löppass, mest för skojs skull.
 8. Det ger 150 g salt/dosa! Rätt osannolikt, eller? Jag gör eget snus och använder, om jag minns rätt, runt 100 g/sats om ca 50 dosor (lössnus).
 9. Vad är det för jävla argumentation (ursäkta ordvalet)? Du har väldigt ofta en väldigt otrevlig ton mot de som inte delar dina åsikter. Vad tillför det???
 10. Men då måste det väl vara en bra studie? Han har ju, per definition, fel i allt han skriver!
 11. Du missar poängen fullständigt. Ingen har sagt något om att bli fet. Om Crohns sjukdom gör att kroppen inte kan ta upp fett, utan det bara rinner rakt igenom , kan man knappast bota det genom att tillföra mer fett.
 12. Jag har svårt att tro att man kan bota oförmåga att ta upp fett genom att äta mer fett. Det blir något slags bakvänd homeopati.
 13. Min fru har Crohns sjukdom. Läkarna säger att den sitter i den delen av tarmen där fettet tas upp, så hon är rekommenderad lågfettkost. Äter hon mycket fett blir hon sämre i magen än vanligt, och det syns dessutom i toaletten (säger hon, jag har inte kollat😷). Så det kan nog finnas andra orsaker än celiaki. Inte för att det är någon tröst...
 14. Lasse-hatten

  köttätare

  Så dog de också ut! 😁