Lasse-hatten

Medlem
 • Innehållsantal

  97
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

184 Utmärkt

Om Lasse-hatten

 • Rank

Senaste besökare till profilen

707 profilvisningar
 1. Lasse-hatten

  jordnötter

  "Jag håller hårt på mina principer och om dom inte passar er så har jag andra." Groucho Marx
 2. Lasse-hatten

  Godmorgontråd?

  Det var mest en kommentar till inlägget om okokt/kokt pasta, att det spelar ingen roll i vilken ända man väger/mäter, slutresultatet blir det samma. I absoluta tal i alla fall.
 3. Lasse-hatten

  Godmorgontråd?

  Men det blir fortfarande 70 g kolhydrater... Om än glutenfria.
 4. Lasse-hatten

  Gudiols teorier

  Jason Fung har rätt och Jacob Gudiol har fel, och ve den som ifrågasätter det! I rest my case!
 5. Lasse-hatten

  Godmorgontråd?

  Skönt att höra! Då kan jag fortsätta med min geléhallondiet!
 6. Lasse-hatten

  Godmorgontråd?

  70% kolhydrater?
 7. Lasse-hatten

  Gudiols teorier

  Tro baseras sällan på fakta. Jag TROR att de flesta någorlunda begåvade inser att de ständigt återkommande larmen i massmedia skall tas med en rejäl nypa salt. Särskilt som det som ena dagen leder till döden nästa dag är lösningen till evigt liv. Därför anser jag inte Jacob Gudiols uttalande vara särskilt kontroversiellt. Absolut inte! Till skillnad från dig, som verkligen upphöjer en handfull forskare och journalister till gudar, anser jag att allt och alla skall ifrågasättas, åtminstone tills det finns en mer allmän acceptans i ämnet. Säga vad man vill om LCHF, och jag kritiserar inte principen, men någon allmän acceptans finns det inte i forskarvärlden. Tror jag!
 8. Lasse-hatten

  Gudiols teorier

  Du är fullständigt makalös! Jacob Gudiol säger att en övervägande majoritet av alla livsmedelslarm i pressen är missvisande, och jag tror inte det är så många som säger emot det! Sen kommer du dragandes med odlad lax, som inte med ett ord nämns i artikeln. Återigen ett försök att med lämplig vinkling smutskasta en (samma gamla) meningsmotståndare! PS Det är mycket möjligt att odlad lax är ett av de få larm som inte är missvisande, men det är inte det som är poängen.
 9. Lasse-hatten

  Zoe sågar noggrant "bevisen" mot rött kött

  Tråden har spårat ur en aning, men det är kanske OK. Tanken med Folkhemmet Sverige låter bra, men jag har svårt att se att "sluta äta pizza, godis och chips och ersätt det med smör" (jag generaliserar och står absolut inte bakom uttalandet) skall ha en chans mot migration, vårdköer, en undermålig skola och bilbränder i en valdebatt. Det framgår ju också av valresultatet, där FS(?), om jag förstått det rätt, efter 5080 räknade distrikt fått ihop 165 röster.
 10. Lasse-hatten

  Zoe sågar noggrant "bevisen" mot rött kött

  Det låter som en utmärkt idé, men skulle inte fungera i Sverige. Här skulle en regering behöva bestå av de två största och fjärde och femte största partierna eftersom man i sann demokratisk anda beslutat att strunta i det tredje största partiet.
 11. Lasse-hatten

  Gudiols teorier

  Semantik. Och det är viktigt för att? Och eftersom Jacob Gudiol granskar frågorna från ett annat håll än ditt har han per definition fel.
 12. Lasse-hatten

  Gudiols teorier

  Fortfarande köpt av sockerindustrin? https://traningslara.se/du-kan-sallan-kompensera-for-skitmat/
 13. Lasse-hatten

  För lite kolhydrater förkortar livet

  Är du säker på att det inte var när man gick från ren, fet mat till "skitig", mager mat? Dvs det är inte kolhydraterna i sig som är problemet utan processandet.
 14. Lasse-hatten

  För lite kolhydrater förkortar livet

  Nu får du passa dig, RobertAnd. Du har hamnat i samma kategori som Jacob Gudiol och kommer därmed att utsättas för HelgeKs ständigt återkommande personangrepp. Själv tycker jag det är uppfriskande att någon vågar ifrågasätta de mer fundamentalistiska skribenterna här. James Fixx led av förstorat hjärta, var storrökare och överviktig fram till han började springa och hade en släkthistoria av hjärtinfarkter. Hur skall vi reagera när den första LCHFaren dör av hjärtinfarkt? För det kommer att hända (om det inte redan hänt)!
 15. Lasse-hatten

  För lite kolhydrater förkortar livet

  Det är ganska vanligt förekommande, både hos Kostdoktorn och hos andra bloggare. Och hos vissa forumister. Om studien går emot LCHF inleds kommentaren gärna med "Detta är en... och därmed inte...", men om den stödjer LCHF nämns det möjligen i en bisats "visserligen är detta... men... ". Och nej, jag har inga konkreta exempel, men jag har reagerat på det flera gånger.