Lasse-hatten

Medlem
 • Innehållsantal

  102
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

200 Enastående

Om Lasse-hatten

 • Rank
  Stammis

Senaste besökare till profilen

752 profilvisningar
 1. Lasse-hatten

  Goda kolhydrater

  Det är ju generöst.
 2. Lasse-hatten

  Enkelt sätt att hålla kontroll på elektrolyterna vid LCHF

  Har du någon aning om hur många som kontaktar vården, i onödan, efter att själv ha mätt blodtrycket hemma? Skall det nu kompletteras med EKG-mätningar har jag full förståelse för Annika Dahlqvists oro.
 3. Lasse-hatten

  Vad bryter autofagin?

  Det är nog individuellt. Jag vill väldigt gärna ha mat på morgonen!
 4. 64% av 82% fett!
 5. Lasse-hatten

  Veganism - att frivilligt bryta ner sin kropp.

  "Från mailkorgen: Har en 8 årig tjej som är vegetarian. Självvalt, hon älskar djur är argumentet. Äter frukt och lite grönt, men tyvärr blir det mycket sojaprodukter istället för kött. Är orolig och funderar hur jag kan komplettera hennes kost? Idéer? Ska man ta kosttillskott? Skriv gärna om barn och kost, måste ju vara superviktigt dom får rätt näring när dom växer. Det här trillade precis ned i min mailkorg, och jag upplever en ökande trend i Sverige av att man inte riktigt vet vem som är förälder och vem som är barn i en familj. Barn, även riktigt små barn (samt även husdjuren i vissa fall) styr mer och mer och det är något som övergår mitt förstånd." Från Martina Johanssons blogg
 6. Lasse-hatten

  jordnötter

  "Jag håller hårt på mina principer och om dom inte passar er så har jag andra." Groucho Marx
 7. Lasse-hatten

  Godmorgontråd?

  Det var mest en kommentar till inlägget om okokt/kokt pasta, att det spelar ingen roll i vilken ända man väger/mäter, slutresultatet blir det samma. I absoluta tal i alla fall.
 8. Lasse-hatten

  Godmorgontråd?

  Men det blir fortfarande 70 g kolhydrater... Om än glutenfria. ?
 9. Lasse-hatten

  Gudiols teorier

  Jason Fung har rätt och Jacob Gudiol har fel, och ve den som ifrågasätter det! I rest my case!
 10. Lasse-hatten

  Godmorgontråd?

  Skönt att höra! Då kan jag fortsätta med min geléhallondiet! ?
 11. Lasse-hatten

  Godmorgontråd?

  70% kolhydrater?
 12. Lasse-hatten

  Gudiols teorier

  Tro baseras sällan på fakta. Jag TROR att de flesta någorlunda begåvade inser att de ständigt återkommande larmen i massmedia skall tas med en rejäl nypa salt. Särskilt som det som ena dagen leder till döden nästa dag är lösningen till evigt liv. Därför anser jag inte Jacob Gudiols uttalande vara särskilt kontroversiellt. Absolut inte! Till skillnad från dig, som verkligen upphöjer en handfull forskare och journalister till gudar, anser jag att allt och alla skall ifrågasättas, åtminstone tills det finns en mer allmän acceptans i ämnet. Säga vad man vill om LCHF, och jag kritiserar inte principen, men någon allmän acceptans finns det inte i forskarvärlden. Tror jag!
 13. Lasse-hatten

  Gudiols teorier

  Du är fullständigt makalös! Jacob Gudiol säger att en övervägande majoritet av alla livsmedelslarm i pressen är missvisande, och jag tror inte det är så många som säger emot det! Sen kommer du dragandes med odlad lax, som inte med ett ord nämns i artikeln. Återigen ett försök att med lämplig vinkling smutskasta en (samma gamla) meningsmotståndare! PS Det är mycket möjligt att odlad lax är ett av de få larm som inte är missvisande, men det är inte det som är poängen.
 14. Lasse-hatten

  Zoe sågar noggrant "bevisen" mot rött kött

  Tråden har spårat ur en aning, men det är kanske OK. Tanken med Folkhemmet Sverige låter bra, men jag har svårt att se att "sluta äta pizza, godis och chips och ersätt det med smör" (jag generaliserar och står absolut inte bakom uttalandet) skall ha en chans mot migration, vårdköer, en undermålig skola och bilbränder i en valdebatt. Det framgår ju också av valresultatet, där FS(?), om jag förstått det rätt, efter 5080 räknade distrikt fått ihop 165 röster.
 15. Lasse-hatten

  Zoe sågar noggrant "bevisen" mot rött kött

  Det låter som en utmärkt idé, men skulle inte fungera i Sverige. Här skulle en regering behöva bestå av de två största och fjärde och femte största partierna eftersom man i sann demokratisk anda beslutat att strunta i det tredje största partiet.