Lasse-hatten

Medlem
 • Innehållsantal

  61
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

96 Utmärkt

Om Lasse-hatten

 • Rank

Senaste besökare till profilen

465 profilvisningar
 1. Så du tycker att det lidande anhöriga till alkoholister utsätts för är mildare än sockrets ev. skadeverkningar? Och i vilket fall som helst skiter du i hur de mår? Tja, jag vet inte riktigt vad jag skall säga.
 2. Säg det till en man/hustru och/eller barn till en alkoholist och se vad de tycker.
 3. Lasse-hatten

  Gudiols teorier

  Normalt räcker det med en enkel koppling till "fel" industrigren för att anklagas för skönmålning. I Yudkins fall krävs det uppenbarligen ovedersägliga bevis. Har vi motsvarande bevis för att Gudiol får betalt för att "berömma" socker?
 4. Lasse-hatten

  snabb bea

  Såsen måste bli tillräckligt varm för att äggulorna skall börja koagulera, men inte så varm att det blir äggröra... Den exakta temperaturen vet jag tyvärr inte.
 5. Lasse-hatten

  viktnedgång

  ÄNTLIGEN!!! Det gick att få in Jacob Gudiol även i denna diskussion!
 6. Lasse-hatten

  SVT Vetenskap - ny dietstudie

  Är det inte meningen att det skall föreställa något slags "vetenskapligt experiment", och att man vill få fram någon skillnad i slutet? Då är det väl lämpligt med olika typer av dieter? Utan att krångla till det för mycket? Visst, man kan göra hur många varianter som helst, men jag antar att även SVT har budgetar, både för ekonomi och för sändningstid.
 7. Lasse-hatten

  Synpunkter på det uppgraderade forumet....

  Vågar man hoppas på Tapatalk? Gärna under kategorin förbättringar.
 8. Lasse-hatten

  Gudiols teorier

  Det här börjar bli lite tramsigt, tycker jag. Nu har du dessutom startat en ny tråd där du blandar in Jacob Gudiol utan någon som helst anledning! Vad har den stackarn gjort dig för ont? Gick ni på samma dagis en gång i tiden, och han mobbade dig och nu tar du chansen att ge igen? Man kan säga vad man vill om JGs (jag skriver JG i fortsättningen utan att mena något nedlåtande, det går bara fortare att skriva) sätt att uttrycka sig, han kan vara både bufflig och överlägsen, men det är ingen anledning att racka ner på varenda stavelse han skriver. Jag läser det mesta JG skriver, och det är möjligt att jag har svårt att förstå, men jag kan inte se att han t.ex. hyllar sockerindustrin. Han är väldigt tydlig med att problemet är "skitmat" och med det menar han socker, mjöl och andra processade livsmedel. Sen är han inte en lika fanatisk motståndare till socker som många här är. Han är inte heller emot LCHF som sådant, även om han tycker det är lite väl restriktivt när det gäller kolhydrater. Det han är emot, och som någon var inne på redan i början av den här evighetslånga tråden, är förklaringsmodellen, sättet att tolka olika studier, selektiviteten vid redovisning av studier mm. Jag har själv lagt märke till det senare vid flera tillfällen. En braskande rubrik (och nu menar jag inte i Aftonladet eller liknande, utan Kostdoktorn eller andra LCHF-bloggar) följt av en en text som t.ex. påstår att en ny studie visar att LCHF fungerar. Läser man sedan studien visar det sig ofta att alternativet gett i stort sett samma resultat, men det nämner man inte. Om en studie går emot LCHF är man väldigt tydlig med att tala om att det är en epidemiologisk studie, och därmed "värdelös", men om den stödjer ens åsikter nämner man det på sin höjd i en bisats på sidan fyra, "studien är visserligen epidemiologisk, men..." . Dina argument är ofta av typen "...som Nina Techolz visat...", "Robert Lustg har en gång för alla slagit fast..." Tim Noakes bla bla bla...". Ingen av dessa personer är något slags övergudar som sitter inne med den absoluta sanningen. Tänk om de i framtiden visar sig vara dagens Ancel Keys? Nej, lite ödmjukhet skulle inte skada, i synnerhet som det inte verkar finnas någon "absolut sanning" när det gäller kost och hälsa. Det är allt för många variabler som spelar in. Tack för ordet!
 9. Lasse-hatten

  Gudiols teorier

  Det gjorde jag inte...
 10. Lasse-hatten

  Gudiols teorier

  Ungefär samma argumentation som Jacob Gudiol beskylls för att använda...
 11. Lasse-hatten

  SLV och Pure-studien

  Studien säger också: However, the absence of association between low carbohydrate intake (eg, <50% of energy) and health outcomes does not provide support for very low carbohydrate diets. Importantly, a certain amount of carbohydrate is necessary to meet short-term energy demands during physical activity and so moderate intakes (eg, 50–55% of energy) are likely to be more appropriate than either very high or very low carbohydrate intakes. Och: Our findings indicate that limiting total fat consumption is unlikely to improve health in populations, and a total fat intake of about 35% of energy with concomitant lowering of carbohydrate intake might lower risk of total mortality. Tankar?
 12. Lasse-hatten

  Varma ägg

  Nu har jag testat att hälla ägg-chokladblandningen i det kokande vattnet, och låta det stå kvar på spisen, i stället för tvärtom. Det gör jag inte om. Trots idogt mixande koagulerade äggen så det blev mer som gröt än varm choklad. Om det innebär att äggen inte är tillräckligt tillagade i vanliga fall återstår fortfarande att fundera på.
 13. Lasse-hatten

  Varma ägg

  1. Om du bara har en liten skvätt i kaffet blir det inte särskilt mycket av varken kalorier eller protein så att det inte mättar så länge är kanske inte så konstigt. Även om många upplever motsatsen. Sen undrar jag också om det där med att dricka eller äta sin mat. Jag såg ett program för länge sedan där två grupper åt exakt samma mat. Ena gruppen med kniv och gaffel i vanlig ordning, andra gruppen drack det mixat. Jag vill minnas att de som drack upplevde längre mättnad, men mitt minne kan vara på samma nivå som Effies... 2. Livsmedelsverkets databas anger antagligen bara innehållet utan hänsyn till tillgängligheten. Det gäller säkert fler livsmedel än ägg. 3. Håller med dig, men ingen har påstått att vi skall äta råa ägg. Frågan, som fortfarande är obesvarad, var om äggen blir tillräckligt tillagade genom att mixas med kokande vatten, så vi kan tillgodogöra oss allt. Man kanske skall hälla äggen i det kokande vattnet, och låta det fortsätta koka samtidigt som man mixar, i stället för tvärtom?
 14. Lasse-hatten

  Varma ägg

  Jag har redan 4 - 5 ägg i min dryck, att dubbla det kan bli lite väl mastigt.
 15. Lasse-hatten

  Varma ägg

  Hon är dietist på länssjukhuset i Kalmar. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/at-det-hyllade-livsmedlet-pa-ratt-satt