Jump to content

Lasse-hatten

Medlem
 • Posts

  137
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Lasse-hatten

 1. Det försökte jag ta upp för ett tag sedan men blev näst intill idiotförklarad. "Tandhälsan är väl ointressant i förhållande till hälsan hos dina 30 miljarder celler" eller något liknande fick jag till svar. Jag tror nog man några gånger om dagen kan blanda ut lite askorbinsyra i ett glas vatten, dricka det snabbt och sedan skölja munnen ordentligt, men att ha en färdigblandad flaska som man ständigt och jämt dricker ur, som någon föreslog, tror jag inte är nyttigt. För tänderna alltså!
 2. Peter B m. fl. Varför bry er?
 3. Intressant! Då borde det vara OK, åtminstone ur tandhälsosynpunkt, att dricka läsk och andra sötade drycker, så länge man gör det med sugrör? Min fråga var seriöst menad. Jag läste i något annat sammanhang om någon som blandade en rejäl dos C-vitamin (askorbinsyra?) i en vattenflaska som han/hon sedan drack ur regelbundet under dagen, för att få ett jämnt intag. Det lät som en bra idé tills jag började fundera på hur bra det är för tänderna?
 4. Hur går det med tandhälsan om man kontinuerligt under dagen dricker "surt vatten"?
 5. Då hamnar man på sista (senaste) inlägget, inte första olästa. Tidigare kom man till första olästa genom att klicka på rubriken, nu måste man klicka på pricken eller stjärnan bredvid rubriken och på telefonen är det ett precisionsjobb.
 6. Ett problem jag upptäckt, åtminstone på telefonen, är att om jag klickar på ett ämne hamnar jag inte längre på första olästa inlägg, utan måste bläddra från början.
 7. Jag tror du läser tabellen fel? Jag tror det skall vara 959=171+732+51+6 Då stämmer det med grammen, och med din tidigare summering.
 8. 30x4 + 100x9 + 150x4 = 1620 kval. Det verkar, som Kattuggla är inne på, vara väldigt lite mat med tanke på din aktivitetsnivå. För något år sedan satt jag också fast. Jag beräknade då mitt energibehov och började väga och mäta allt jag åt, och insåg att det var för lite. Ökade intaget till 2-300 kcal under mitt behov och plötsligt gick både träning och vikt/kroppskonfiguration åt rätt håll! Nu kommer jag säkert få på f-n för att jag fokuserar för mycket på kalorier men någonstans har de ändå betydelse. Särskilt om man är fysiskt aktiv, då måste man få i sig tillräckligt med energi, och det är inte säkert att hungerkänslan räcker. Jag använde matkalkyl.se, där kan du både beräkna ditt behov, välja hur du vill fördela makronutrienterna och spara dina måltider så du kan få ut historik/statistik.
 9. Vill inte förstöra stämningen, men... Bortsett från kon lever de till höger 50 - 80 år, medan de till vänster bara blir 10 - 15 år.
 10. Jag tror de syftade på att socker bara ger energi och ingen näring... Det finns tillräckligt många uppenbara konspirationer utan att man skall behöva leta efter dem i varenda kommatecken!
 11. Det tvivlar jag starkt på! Det ligger i den mänskliga naturen att hålla fast vid sin egen övertygelse, och ignorera allt annat, och är det någon grupp som är övertygad om sin egen förträfflighet så är det väl just veganer? Och LCHFare. Och... (fyll i valfri intresseorganisation).
 12. Men hur många renodlade vegetarianer finns det? De jag stött på (inte så värst många, skall erkännas) är alla någon form av xxx-vegetarian, pescetarian eller liknande.
 13. Jag också! På morgonen efter toalettbesök, men med pyjamasbyxorna på, för att registrera i min "viktdagbok", och på kvällen för att se vad jag kan förvänta mig morgonen efter. Ibland på dagen också, t ex efter ett längre löppass, mest för skojs skull.
 14. Det ger 150 g salt/dosa! Rätt osannolikt, eller? Jag gör eget snus och använder, om jag minns rätt, runt 100 g/sats om ca 50 dosor (lössnus).
 15. Vad är det för jävla argumentation (ursäkta ordvalet)? Du har väldigt ofta en väldigt otrevlig ton mot de som inte delar dina åsikter. Vad tillför det???
 16. Men då måste det väl vara en bra studie? Han har ju, per definition, fel i allt han skriver!
 17. Du missar poängen fullständigt. Ingen har sagt något om att bli fet. Om Crohns sjukdom gör att kroppen inte kan ta upp fett, utan det bara rinner rakt igenom , kan man knappast bota det genom att tillföra mer fett.
 18. Jag har svårt att tro att man kan bota oförmåga att ta upp fett genom att äta mer fett. Det blir något slags bakvänd homeopati.
 19. Min fru har Crohns sjukdom. Läkarna säger att den sitter i den delen av tarmen där fettet tas upp, så hon är rekommenderad lågfettkost. Äter hon mycket fett blir hon sämre i magen än vanligt, och det syns dessutom i toaletten (säger hon, jag har inte kollat). Så det kan nog finnas andra orsaker än celiaki. Inte för att det är någon tröst...
 20. Så dog de också ut!
 21. Yippiiii! Nytt 2019-02-16 - SAJTEN VAR NERE NÅGRA DAGAR. Det var ett mindre fel. Allt fortsätter som vanligt. (Störningen kan ha berott på att Poppy tar internet med storm.)
 22. Det har jag gjort och fick svaret att mailadressen finns inte, eller kan inte nås. Kanske för att den ligger på samma server?
 23. Den har försvunnit. Gå gärna in på Matkalkyl.se och se, så det inte bara är jag som har problem.
×
×
 • Create New...