Jump to content

lordmetroid

Medlem
 • Posts

  57
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

lordmetroid last won the day on April 13 2014

lordmetroid had the most liked content!

lordmetroid's Achievements

(2/7)

75

Reputation

 1. Jag var i Japan i 40 dagar lång semester och det fanns inget annat än kolhydrater att äta. Lyckligtvis gick jag inte upp något då jag turistade hela dagarna vilket innebar att jag gick runt i städerna 6 till 7 timmar om dagen och undvek tunnelbanor och rulltrappor. Mina fötter såg fula ut som stryk men jag behöll vikten trots att jag åt som en häst( kunde bli 5 måltider per dag ) och massa kolhydrater. Nu när jag har kommit hem igen så hat jag gått up 15 kilo sedan jag kom hem i början av april och jag har verkligen svårt att komma tillbaka till LCHF för att återställa min tidigare vikt.
 2. Min morbor har sett effekterna av LCHF i praktiken på min mage så nu äter han det också. Dock så har han drabbats av hjärtattack tidigare och äter nu alltså massa mediciner. Vad har LCHF för effekt tillsammans med alla dessa mediciner han stoppar i sig?
 3. Ballongvisp och lite handkraft, är inte det ett bra simpelt alternativ?
 4. Nej nej nej så helt fel. Vi kan tillgodogöra oss mycket mer näring i tillagad mat än rå mat då den blir mer lättsmält.
 5. Jag har inte haft några problem med mejeriprodukter. Jag äter dock bara hårda mejeriprodukter så som till exempel grönmögelost, brie, mozarella, vanliga hårdostar och smör.
 6. Efter att tittat på Jamie Olivers youtube video hur man gör mayonnaise verkar det vara väldigt lätt att göra det med handvisp. Funderar dock på vad för sorts bunke jag ska skaffa mig. Går det bra med rostfritt stål, eller får man dålig smak på såser och andra feta saker om man tillagar dem i en sådan?
 7. Vi besökte min faster och hennes man idag. Det bjuds alltid på kaffe, öl, whisky, chips och kakor när man är på besök hoss henne. Sedan jag börjat äta LCHF så är det inget jag äter så jag tackade vänligt men strängt nej tack. Jag har under några veckor haft ett litet sötsug efter pizza eller något annat skräp men valt att åsidosätta detta begär. Dock så bjöds det på jordgubbar idag och jag tänkte att detta är nog den bästa alternativet för att stilla min nyfikenhet på något sött eftersom det är naturligt inkapslad i fibrer. Så jag åt e jordgubbe(min första i sommar). Det var en stor jordgubbe och smakade juvligt, mycket godare än jag någonsin kommit ihåg jordgubbar. Vad jag minns så har jordgubbar varit lätt beska och inte alls söta. Denna jordgubbe var dock söt men inte för söt och inte alls besk. Väldigt gott! En fick dock räcka även fast de uppmanade mig att äta ännu en till.
 8. Vad man kan se är nog en ökning av fritering som tillagningsform.
 9. Vad jag har hört så är har Bamixern mekanisk topp-kvalité och kan slitas med hälsa i decennier utan haveri. Men staven på bamixern är inte löstagbar så att man kan maskindiska den. Har aldrig prövat och är inte någon erfaren mixare men det borde väll man kunna göra med vilken mixer som helst, eller?
 10. Finns det en sida där man kan logga in och se sina resultat från ordinerade tidigare prover? Det har jag alltid velat göra.
 11. Bamixern går ju inte att separera, är inte det onödigt svårdiskat?
 12. lordmetroid

  Stavmixer

  Så jag vill börja göra egen majonäs, bernaisesås, hollandiasesås, krossade tomater, med mera själv. Men jag orkar inte stå och vispa i för hand. Vad för stavmixer kan rekommenderas?
 13. I början hade jag ganska stora problem jag med. Jag köpte fläsksvålar och som jag åt tills jag var mätt. Men jag halkade dit med några dagars mellanrum i början. Det gick unnan för unnan över och nu känner jag mig inte alls sugen på vete längre. För mig var det viktigt att vara envis.
 14. Tittade lite på http://www.fineli.fi/index.php?lang=sv och märkte att quorn visserligen innehåller 13g protein så inehåller inte Champinjoner och Kantareller mer än 2g protein per 100g. Så det var kanske fel att rekommendera svamp.
×
×
 • Create New...