Jump to content

lordmetroid

Medlem
 • Posts

  57
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by lordmetroid

 1. Jag var i Japan i 40 dagar lång semester och det fanns inget annat än kolhydrater att äta. Lyckligtvis gick jag inte upp något då jag turistade hela dagarna vilket innebar att jag gick runt i städerna 6 till 7 timmar om dagen och undvek tunnelbanor och rulltrappor. Mina fötter såg fula ut som stryk men jag behöll vikten trots att jag åt som en häst( kunde bli 5 måltider per dag ) och massa kolhydrater. Nu när jag har kommit hem igen så hat jag gått up 15 kilo sedan jag kom hem i början av april och jag har verkligen svårt att komma tillbaka till LCHF för att återställa min tidigare vikt.
 2. Min morbor har sett effekterna av LCHF i praktiken på min mage så nu äter han det också. Dock så har han drabbats av hjärtattack tidigare och äter nu alltså massa mediciner. Vad har LCHF för effekt tillsammans med alla dessa mediciner han stoppar i sig?
 3. Ballongvisp och lite handkraft, är inte det ett bra simpelt alternativ?
 4. Nej nej nej så helt fel. Vi kan tillgodogöra oss mycket mer näring i tillagad mat än rå mat då den blir mer lättsmält.
 5. Jag har inte haft några problem med mejeriprodukter. Jag äter dock bara hårda mejeriprodukter så som till exempel grönmögelost, brie, mozarella, vanliga hårdostar och smör.
 6. Efter att tittat på Jamie Olivers youtube video hur man gör mayonnaise verkar det vara väldigt lätt att göra det med handvisp. Funderar dock på vad för sorts bunke jag ska skaffa mig. Går det bra med rostfritt stål, eller får man dålig smak på såser och andra feta saker om man tillagar dem i en sådan?
 7. Vi besökte min faster och hennes man idag. Det bjuds alltid på kaffe, öl, whisky, chips och kakor när man är på besök hoss henne. Sedan jag börjat äta LCHF så är det inget jag äter så jag tackade vänligt men strängt nej tack. Jag har under några veckor haft ett litet sötsug efter pizza eller något annat skräp men valt att åsidosätta detta begär. Dock så bjöds det på jordgubbar idag och jag tänkte att detta är nog den bästa alternativet för att stilla min nyfikenhet på något sött eftersom det är naturligt inkapslad i fibrer. Så jag åt e jordgubbe(min första i sommar). Det var en stor jordgubbe och smakade juvligt, mycket godare än jag någonsin kommit ihåg jordgubbar. Vad jag minns så har jordgubbar varit lätt beska och inte alls söta. Denna jordgubbe var dock söt men inte för söt och inte alls besk. Väldigt gott! En fick dock räcka även fast de uppmanade mig att äta ännu en till.
 8. Vad man kan se är nog en ökning av fritering som tillagningsform.
 9. Vad jag har hört så är har Bamixern mekanisk topp-kvalité och kan slitas med hälsa i decennier utan haveri. Men staven på bamixern är inte löstagbar så att man kan maskindiska den. Har aldrig prövat och är inte någon erfaren mixare men det borde väll man kunna göra med vilken mixer som helst, eller?
 10. Finns det en sida där man kan logga in och se sina resultat från ordinerade tidigare prover? Det har jag alltid velat göra.
 11. Bamixern går ju inte att separera, är inte det onödigt svårdiskat?
 12. lordmetroid

  Stavmixer

  Så jag vill börja göra egen majonäs, bernaisesås, hollandiasesås, krossade tomater, med mera själv. Men jag orkar inte stå och vispa i för hand. Vad för stavmixer kan rekommenderas?
 13. I början hade jag ganska stora problem jag med. Jag köpte fläsksvålar och som jag åt tills jag var mätt. Men jag halkade dit med några dagars mellanrum i början. Det gick unnan för unnan över och nu känner jag mig inte alls sugen på vete längre. För mig var det viktigt att vara envis.
 14. Tittade lite på http://www.fineli.fi/index.php?lang=sv och märkte att quorn visserligen innehåller 13g protein så inehåller inte Champinjoner och Kantareller mer än 2g protein per 100g. Så det var kanske fel att rekommendera svamp.
 15. Svamp innehåller också en hel del proteiner. Jag skulle hålla mig borta från baljväxter och bönor, de är som sagt väldigt skadlig och förstör tarmen och i det långa loppet även andra organ.
 16. Bajset är endast restprodukter från mat som är osmältbart och några miljoner döda tarmbakterier. Där hamnar inga restprodukter från metabolismen. Det som händer med fetter man har på magen är: Lagrat fett är lipider i olika varianeter. En lipid består av två delar, ett huvud och en, två eller tre långa svansar av kolkedjor. När du behöver energi så tar kroppen fett från lagren och transporterar det till levern där det spjälkas upp i ketoner. Ketoner finns också de i lite olika varianter och består av ett mindra antal kolatomer stora molekyler. Ketoner transporteras sedan ut till cellerna i kroppen och hjärnan. Cellerna använder ketoner i citronsyra cykeln istället för glukos och förbränner dem för att återskapa ATP. Molekylen ATP används för att driva olika reaktioner i cellen. Det görs genom att ATP har tre fosfor atomer, när ATP används frigörs en eller två av de fosfor atomerna och den mycket höga energin som finns laddad i bindningarna används för att sparka igång en reaktion. Man får också en del andra sorters energibärare från citronsyracykeln som används för lite andra reaktioner men när cykeln har kört ett varv och man har fått ut allt man kan så återstår endast koldioxid som restprodukt och den andas du ut. Cellerna kan också återmontera ihop ketoner till långa lipider för att använda som byggstenar i cellväggar. Cellerna kan också modifiera om ketoner genom att använda dem som byggstenar för andra molekyler som är nödvändiga för funktionerna i cellerna. När dessa molekyler sedan har fyllt sin funktion så städas de undan, bryts ner och förs ut i blodet för att slutligen separeras i njurarna och kissas ut.
 17. Tror du man kan använda krossade fläsksvålar för att fritera?
 18. Jag hittar dem på City Gross, Ica och Willys, finns sorterade i chipshyllan. Fläsk svålar var min räddning under avvänjningsperioden. Kände man sug så var det bara att käka fläsk svålar tills man blev mätt. Hur gott som helst och väldigt mättande. Den första halva påsen smakade inte något vidare men det var bara en fråga om vänjning. Numera har jag så gott som slutat att äta fläsk svålar, de må vara goda, nyttiga och mättande men jag känner mig redan mätt och har inte någon aptit för godis även om det kanske skulle vara mysigt att snaska på något till en film.
 19. Fettet kan inte brännas rakt av, det måste genomgå lite metabola processer i levern innan det kan forslas ut i blodet som ketoner. Kroppen bryr sig inte, om det är fett du just ätit eller lagrat som den bränner, den fyller helt enkelt på där det finns plats så det du just ätit går till största delen till lagring för att förbrännas unnan för unnan under dygnet. Kroppen har koll på det där själv och säger till vad som behövs för tillfället. Helt enkelt: Ät när du är hungrig. Ät tills du är mätt men inte så mycket så att du blir proppmätt.
 20. Jag har märkt att en del saker smakar mycket sötare och en del saker smakar precis lika sött som jag minns. Hawaii pizza smakar precis som förut medans mint-chokladen från Lindt var vidrigt söt. Jag kan också märka av sötma i såser och annat som normal dietare inte tycker smakar sött överhuvudtaget.
 21. Jag skippar jämt frukosten, den är en helt onödig måltid då jag inte är hungrig på morgonen. På vardagarna äter jag lunch vid 12:00 och sedan när jag kommer hem vid 17:00 brukar jag tillaga en måltid till. På helgerna äter jag dessutom sällan lunch utan klarar mig bra ända fram till 15:00 på eftermiddagen så då brukar det endast bli en måltid per dag. Jag har sett rubrikerna och tyckt att detta 5:2 verkat löjligt, LCHF ska det tamefan vara har jag sagt för mig själv. Jag har aldrig satt mig in i vad 5:2 verkligen betydde men nu har jag läst. Känns lite jaha över det hela. Det är ju så jag ätit hela tiden, det är ju mina normala ätvanor. Är det verkligen så revolutionerande?
 22. Jag skiter nästan aldrig det kan ta dagar innan jag får ut något. När jag väl skiter så är det för det mesta inte heller speciellt mycket. Jag är ingen strikt LCHF:are utan äter en hel del grönsaker till måltiderna. Så tarmen borde ha något att jobba med. Vart tar allt vägen?
 23. Nej det där lät helt fel så jag gogglade kapris: https://www.google.se/search?q=kapris Enligt näringsfakta innehåller kapris 4,9g kolhydrater per 100g. En matsked väger absolut inte 100g! På sin höjd väger en matsked kanske 5g vilket ger runt 0,25g kolhydrater per matsked.
 24. Jag känner inte alls ett behov att käka alldeles särskilt mycket fett. Brukar bli mätt på en matskeds skopa av majonäs, bernaisås eller något annat fett, 75-125g grönskar samt runt 150-200g kött.
×
×
 • Create New...