Kattuggla

Medlem
 • Innehållsantal

  224
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

682 Enastående

Om Kattuggla

 • Rank
  Stammis
 • Födelsedag 1962-02-28

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Uppsala

Senaste besökare till profilen

486 profilvisningar
 1. Kattuggla

  Bok om inflammation i kroppen

  Jag har boken hemma nu och ska precis börja läsa den, vilket jag ser fram emot!
 2. Kattuggla

  Förkyld

  Hej, sömnen är väldigt viktig för mig om jag blir sjuk och är hemma. Och att vila...det är nog det viktigaste om man är sjuk. Sen brukar jag försöka pilla i mig diverse saker som t ex att pressa ingefära och citron i vattnet jag dricker. Olika örtteer. Fläderbär är också bra vid förkylningar. Man plockar bären och sjuder dem några minuter, silar ifrån bären och dricker saften. (bären ska inte ätas råa och var säker på att det är äkta fläder)Var försiktig dock, saften är oerhört färgstark och sitter som berget! (Jag plockar fläder nu på hösten, gör saften och fryser in den.)Krya på dig nu!
 3. Kattuggla

  Blodsockerfall och kraftlös

  Hej, testa att lägga in maten i tex Kostbevakningen så att du får en mer exakt översikt om hur mycket du faktiskt äter. Testa kanske också att lägga till lite bönor, lite mer grönsaker /variera grönsakerna lite mer också!?
 4. Kattuggla

  Trädgårdstråden

  Ja, Maria, Tomatstekel är en erkänd animalisk ersättning för tomater. Hörs på namnet! Man steker dem och de smakar helt enkelt tomat! Skämt åsido, låter besvärligt det där och tråkigt att skörden äts upp av sniglar och dylikt!
 5. Hej och välkommen hit! Det verkar ju definitivt som om något har hänt, eller hur!? Du har gått ner i vikt och minskat i centimeter runt midjan. Det kanske inte kan gå fortare än så? Dessutom är du kvinna i mittåldern och det kan vara knepigt med vikten, finns trådar om det (att övervintra klimakteriedimman). Mitt råd är att fortsätta som du börjat, men lägg till lite mer grönsaker, olika sorter. Ät färgglatt. Motion är också bra för att få igång alla system i kroppen, kika på den långa MAF-tråden.
 6. Kattuggla

  För lite kolhydrater förkortar livet

  Kineser konsumerar lite socker...? Nej, enligt en kinesisk vän så är det ett stort problem i Kina med ökande övervikt. Numera så äter en kines mer Västerländskt, dvs snabbmat och socker. Och jag har ingen studie att referera till, bara vad jag fått berättat.
 7. Kattuggla

  Från lchf till keto

  27 dagar!! Hur var det?
 8. Kattuggla

  Smak och lukt

  Lite extra zink?
 9. Kattuggla

  Biverkning.

  Hej, verkligen tråkigt och jobbigt för dig, tycker att du ska bryta och börja äta det som går. När du sen fått ordning på dig igen så starta om, men lite försiktigare. En tanke, det kolsyrade vattnet, är det något du måste dricka? Jag tål inte riktigt det utan blir lite konstig i magen.
 10. Kattuggla

  Dålig aptit vid ketodiet

  Hej, Martina Johansson har skrivit en bok som snart kommer ut i handeln, Ketoguiden; med 100 recept och måltidsplan för 30 dagar. Kanske kan det vara av intresse?
 11. Kattuggla

  frukt

  Jag äter också lite frukt och bär ibland. Brukar plocka min favoritäppelsort, Åkerö och lagra svalt. De har en fantastisk doft och smak. Mycket godare än de sorter som finns i affären.
 12. Kattuggla

  Smoothies för strikt LCHF!

  Jag dricker gärna en smoothie ibland! Jag tycker om att ha i t ex spenat, rödbetor plus blast, morot plus blast, lite vilda örter, ingefära, citron ( med skal och allt) avokado, äggulor..Ofta har jag i lite pulver av t ex nässla eller kelp också. Alltid beroende på vad som finns hemma. Jag dricker den som frukost emellanåt, eller som ett mellanmål.
 13. Kattuggla

  Amma på LCHF

  Hej, maten när man ammar är ju så klart viktig, men skulle välja så mycket som möjligt ekologiskt ( dock tveksam till juicen och hellre äta lite bär eller en hel frukt och majskakorna skulle jag också skippa) Men något som jag också tänker på är hur viktigt det är att giftbanta sin närmiljö, dvs ut med plaster och kemikalier. Finns en bra bok om det här som Martina Johansson och Fanny Lindkvist skrivit; Giftfri heter den. Man kan ju bli lite nojig när man läser den, men det finns en massa bra råd som jag infört hemma. Rekommenderar den verkligen! Lycka till nu
 14. Kattuggla

  Godmorgontråd?

  Glöm inte att kamma bort gnetterna också, det är väldigt viktigt för att få bort lössen. ( Gnetter = lusägg) Många tror att det räcker att behandla utan att kamma, men icke! Gnetter tas bort med en sk luskam.
 15. Kattuggla

  Godmorgontråd?

  Vaknade tidigt i morse till det ljuvliga ljudet av regn mot taket. Inte så många millimeter som kommit, men temperaturen har fallit med nästan 7 grader, jämfört med igår morse! Hoppas att det håller i sig..