Kattuggla

Medlem
 • Innehållsantal

  259
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

832 Enastående

Om Kattuggla

 • Rank
  Stammis
 • Födelsedag 1962-02-28

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Uppsala

Senaste besökare till profilen

612 profilvisningar
 1. Hej, det finns 3? avsnitt med Anders Lönedal, på 4Health pod, Anna Sparre (kanske avsnitt 119 något..) där de talar om varför det inte fungerar med att använda bikarbonat om kroppen är sur. Jag vill minnas att en av de största anledningarna till att kroppen blir sur har med andningen att göra. Sen har hon också ett till avsnitt om halsbränna, reflux osv. Rekommende att lyssna på dem, verkligen! Ska faktiskt lyssna igen och friska upp minnet.
 2. Ja, plötsligt händer det..!🤔Jag gick ner 15 (förvånade) kilo, och gick sen upp minst hälften! Jag tycker inte att jag ändrat något, men har börjat att logga allt och tänker prova lite olika saker mer systematiskt. Sen får jag se om vikten kan vända tillbaka nedåt igen.
 3. All hårdost är laktosfri. https://mjolk.se/hardost-ar-naturligt-laktosfri/
 4. Jag har de senaste åren rensat hemma, skåp för skåp, altanen, lekstugan..Jag kände mig olycklig över att det inte var ordning och reda och att vi hade saker i förråden som bara låg där och tog plats. Sen i somras köpte jag en bok på loppis, "Rensa i röran med Feng shui" av Karen Kingston. Jag blev så inspirerad av den här boken att jag med förnyad kraft rensade ut lite till! Enligt min erfarenhet så stämmer det här med energier som är bundna i förråd och skåp, på något mystiskt vis. Det går inte att förklara, men när man rensar ut saker, tar aktiva beslut om vad man vill ha kvar, så händer det grejor i kropp och själ. Förnyad energi osv. Det går för övrigt en ganska intressant serie på Netflix, Städa med Marie Kondo. Kan tyckas tråkigt att se ett program om städning, men om ni kan så se den!
 5. Jag kan med lätthet avstå allt sött, men om jag krockar med en prinsesstårta (eller chips, glass eller annat liknande) då kan jag bli sugen och vilja ha. Det slutar ändå oftast med att jag inget äter eftersom jag vet att jag blir besviken på smaken och att det är alldeles för sött. Jag kan inte heller äta för mycket, då blir jag övermätt och mår dåligt. Detta gäller speciellt kvällstid, kan inte äta mycket mat på kvällen. Men om jag dricker bubbelvatten kan det trigga mig till att vilja småäta, lustigt nog. Sushi som jag verkligen älskade förut, (innan LCHF) slutade jag att äta eftersom det gav mig ett svårt sockersug! Ett sug som jag benämner som kroppsligt eftersom jag själv inte ville ha socker rent tankemässigt och att det bekymrade mig. Men det var som utom kontroll. Stress verkar inte heller trigga mig nämnvärt. I den omfattning som jag blir sugen på något, kan jag resonera med mig själv, för att komma fram till om jag ska äta något eller inte och i så fall vad?
 6. Tyvärr har jag inte insett att det är medlemskrönikor.
 7. Kattuggla

  Maten i Holland.

  Hej, jag var i Holland förra året på en cykelvecka och min upplevelse av maten var att det var oerhört mycket socker i princip allt. Mjölken, grädden..allt var sockrat eller/och med choklad på! Och ja; mycket ljusa bröd och friterat.
 8. Åh, vad bra, nära mig!😍
 9. Hej, googla rödbetsjuice och blodtryck. Det är en enkel metod och vad jag förstår ofarlig. Har också personligen träffat en person som medicinerat mot högt blodtryck, men efter att ha börjat med rödbetsjuice kunnat sluta med medicinen. Själv dricker jag varje dag juice av rödbeta. Har inte haft problem med högt tryck men vad jag förstått så hålls kärlen smidiga också.
 10. Det är kanske så att vegetarianer känner att de har medvind (eftersom alla vet att det är dåligt att äta kött och dessutom får man cancer). Det är hur som väldigt PK numera. Då kanske man kan ta sig rätten och köra över alla andra. För deras eget bästa? Tänker också t ex på dessa idiotiska djurrättsaktivister som terroriserar bönder och deras BARN..De har också rätt. Budskapet om grönsakers nyttighet har hamrats in länge och det verkar som att väldigt många numera tror att det är bättre att flyga än att äta animaliskt protein. Så jag tycker att de i din förening beter sig väldigt illa. Och jag skulle mycket väl kunna bli aggressiv och slå sönder dörrar innan jag gick därifrån.
 11. Ja verkligen mer krut, 1msk vodka var femte minut..oj oj..🤯. Fast sen såg jag att det var 1 tsk av blandningen!🙂
 12. Det där känns ju knepigt. En vegetarian vill väl inte tvingas att äta kött och en person som äter LCHF (eller "vanlig mat") vill inte tvingas till att äta vegetariskt. Jag håller med, det känns som om det är fint att vara vegetarian numera, eller vegan för den delen. Då är man klimatsmart. Och där slutar människor att tänka. Vegetarisk mat innehåller ju sådant som jag valt bort, gluten, soja och andra tvivelaktiga ingredienser. (Quorn t ex). Så klart att man blir arg! Jag vet inte hur jag skulle göra, men att lämna låter som ett alternativ. Jag skulle dock tala om varför jag slutar gå, även om det skulle innebära slutet på vänskapen.
 13. Ibland kan jag gå in på hans blogg för att läsa något nytt inlägg, men jag orkar aldrig igenom dem! Långa,svamliga och nedlåtande. Sen kommentarerna på det, alla är tomtar och idioter som inte är med honom. Så nej, ytterst sällan numer!
 14. God morgon, den sista dagen på mitt jobb idag! Sen nytt år och nya..ja, vad!?😱