Jump to content

Monique

Medlem
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Monique last won the day on February 6 2014

Monique had the most liked content!

Recent Profile Visitors

488 profile views

Monique's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

13

Reputation

 1. Jag fick igenom att sylt, socker och chokladdryck skulle bort från skolfrukosten (serveras ihop med fil och flingor och gröt) och till mellanmålen. Känns bra. Dock är det sylt kvar till pannkakor (vilket ej är mat i mina ögon, och barnen äter sällan soppan som serveras före pannkakorna), lingonsylt är kvar till vissa grytor och köttbullar, vilket jag också anser vara onödigt. Men små steg... Kommunen har lovat att 30% av maten ska vara ekologiskt (mera sånt) och närproducerat... Jag kan hålla med, bort med alla mackor, men där är inte skolvärlden en, och därför är det viktigt att det ändå inte serveras lättmargarin på mackor eller till maten! Någonstans ska man ju börja... Att förvänta sig att kommuner ska ta bort mjölk, smörgåsar, margariner och böjra med endast ekologiskt och närproducerat hemlagat mat är tyvärr ett för stort steg att börja med! Även om många av oss tycker det vore optimalt... Men för att nå fram så är det små steg... Så tror jag!
 2. Möte med skola, kommun och politiker. Hitta politiker/partier/jornalister som är positiva till bra och rätt kost. Lämna medborgarförslag till kommunen. Namninsamlinglista. Media Kunskap/fakta/forskning I förste skede bokade jag ett möte med kommunens koststrateg och kökschef för att prata om kosten i skolan och framförallt lättmargarin och lättmjölk och vikten med fullfeta produkter. Jag kontaktade även politiker inom barn och ungdomsnämnden. Så här lång fick jag inget gehör för det jag hade att säga! Nästa steg var ett medborgarförslag på kommunens hemsida (exempel på Karlstads hemsida). Alla som är folkbokförda kan lämna medborgarförslag. Förslaget kan gälla allt som rör kommunens verksamhet, men det får inte handla om personärenden eller myndighetsutövning mot enskild. Det får inte heller vara rasistiskt, odemokratiskt eller strida mot lagen. När ditt förslag kommit in till kommunen anmäls det på kommunfullmäktiges nästa möte... En namninsamling är även bra då, för att kunna ta med till kommunfullmäktiga och/eller lämna över till bestämande kostchefer och/eller politiker. http://www.skrivunder.com Här är den som jag fått ihop med hjälp av andra liknande namninsamlingar. ('Bra mat i skolan' finns en till som är jättebra!) http://www.skrivunder.com/nejtilllattmargariniskolan Kontakta den lokala media, tidningar, tv och radio. Ta hjälp av bloggare och andra engagerade personer så att det sprider sig. Ha fakta bakom det du säger, ta med hänvisningar till forskning (finns gott om på kostdoktorn.se) och ge dig inte!!! Hela processen finns att läsa mera om HÄR! Lycka till och stå på dig! Vi tillsammans kan förändra!
 3. Testa att smäta smöret innand du blandar med ägget så det inte blir så torrt. Kankse hjälper Mjölk och grädde från 6 månader, låter lite tidigt... Kolla upp det...
 4. Monique

  Bild?

  Gå in här: GAVATAR och skapa din bild... då dyker den upp på alla ställen när du skriver oavsett forum!
 5. Så konstigt att EU har bestämt detta!? I alla engelsktalande länder heter det coconut oil, då det är en olja... Hm! Jag säger nog fel då, brukar alltid säga kokosolja (vet att du har påpekat detta för mig tidigare) Måste jag ändra till kokosfett (olja låter bättre) *SMILE*
 6. Spännande! Skriv gärna igen och berätta hur det går! Monique
 7. Hej! Grattis till bra beslut om att avstå välling, gröt, osv... Äggulor - äggröra på äggulor och smör... Ägg och grönsaksomelett – använda grönsaker som du kokat tidigare och mosa ihop med äggulan och gör en omelett. Grönsaker, kött, kyckling och smör. Varm dryck på äggula, varmt vatten och smör (bra alternativ till välling), dock mättande! Avocado... Hoppas det hjälper! Lycka till! Monique (författare till boken: LCHF för hela familjen)
×
×
 • Create New...