Ami

Medlem
 • Innehållsantal

  40
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  1

Inlägg postad av Ami


 1. Ja när man lägger av med nikotinet så vill man gärna äta en hel del och titt som tätt.. Jag slängde ju snusdosan den 4 Maj förra året, men jag såg till att göra mig av med nikotinet innan jag började med resten av livsstilsförändringen. Sen det där med att dricka vatten, säkert en bra idé men man drack ju så det skvalpade. Jag slutade med snus helt utan hjälpmedel, så jag tillät mig att äta allt för att bli kvitt nikotinet.

   

  Oavsett så är det otroligt bra jobbat att sluta med nikotinet!

   

  Det är snart 3 veckor sedan jag påbörjade fas 2 i min livsstilsförändring, började med lchf. Och jag mår riktigt bra måste jag säga. Har kanske inte hänt så drastiskt med vikten ännu, men kroppen har ju fått ta stryk några år så man får väl räkna med att det kan ta lite tid.

  ja min fas 2 är lite upp och ner, det är som du säger - man ska bli kvitt nikotinet och det går bra fortfarande nikotinfri !!! Är glad för det men jag vill så gärna köra strikt lchf igen! Det är som sagt upp och ner kör lchf sedan blir det som vanligt igen är riktigt trött på det men vet ej hur jag ska göra.


 2. Att inleda LCHF efter att slutat röka, är nog bra metod att hindra för den annars så förhatliga viktiökning, som hör till. LCHF gör ju som sådan ingen fet ! Iofs finns alltid risken för överätning när man slutar röka, men äter du lågkolhydratkost, blir de negativa effekterna garanterat mindre.

   

  Jag lyckades sluta röka till slut i mitten på 90-talet efter många omtag. Tills några år sedan, sa jag fortfarande att jag slutade röka drygt 60 kg sedan. Numera... anno 2014... säger jag att jag slutade röka 2 kg sedan. Hade jag känt till LCHF då, hade nog magskinnet mitt varit mindre veckat idag ;)  

   

  Kör på så det ryker av "ölkorven"...du kommer klara av dina utmaningar... garanterat !

  Kan rekommendera boken "Äntligen icke-rökare" av Allen Carr. Hjälpte mig otroligt mycket i processen att sluta röka och fick mig att se väldigt annorlunda på rökandet. Hjälper mig än idag att hålla mig rökfri och är en väldigt stor hjälp till att låta bli att använda substitut som tuggummi och plåster och även att överäta. Väldigt bra och kostar väl bara 50 kronor på pocket!

   

  Tack för rekommendationer jag har läst många böcker men har även äntlignen icke rökare det köpte jag för flera år sedan men jag får kolla noga vad det stod om att överäta. Det som gäller substitut som plåster etc det använder inte jag då jag anser att det är just nikotinet jag vill inte bli beroende av ! Idag gick det bra med LCHF jag körde verkligen strikt och på min rast på jobbet gick jag till gym och tränade en timme. . Tack alla för att ni svarat mig och peppar mig det behövs

  • Gilla 1

 3. hej

  jag börjar igen med LCHF  idag, vet ej varför jag slutade med det, då jag både mådde bra och gick ner i vikt. Nu är det så att jag även slutat röka för en månad sedan, och sedan dess har jag märkt att jag vill äta hela tiden, har även okat i vikt. Vet ej att man ska försöka dricka vatten etc etc men det är lättare sagt än gjort! Men som sagt  jag har bestämt mig nu och jag hoppas och vill äta LCHF hela mitt liv.

  Jag har sedan jag slutade med LCHF varit och läst på hemsida alla era ämne jag har följt MY och hennes resa , Tommy ja alla er. Men som sagt nu kör jag !!!

  • Gilla 4

 4. JAg använder kokosfett i kaffet på morgonen, har testat s.k "bulletproof" coffee och det var faktiskt helt ok, tog dock nån msk grädde i också men nrmalt har jag kanske strax över en halv dl mjölk i kaffet så vill man dra ner på mölk/gräddprodukter så är det en helt ok lösning med kokosfett i kaffet. 

   

  Oftast så rör jag bara ner en tsk kokosolja i kaffet men ibland kör jag 1 tsk kokosolja, en tsk smör och mixar ihop med lite hett kaffe med lattevispen tills det blir krämigt, sen på med mer kaffe. Smakar godare än att bara röra ner fettet i kaffet, det blir ju mer en hinna av fett då. Inte för att det smakar så värst mycket men mixar man det får man trevligare konsistens, typ lattish ;-)

  Ska testa

 5. Nu får ni stå ut med min lilla "sista-hekto-tråd" för nu är det inte långt kvar! :) 

  Mitt absoluta slutmål är att väga 62 kilo och då har jag totalt gått ner 44 kilo.

  Fattar det knappt själv men när jag ser i spegeln så är det mitt gamla jag (för ca 24-25 år sedan) som står där (förutom lite fler rynkor i ansiktet och diverse annat) :P

   

  Vägde i morse 62,8 kg och nu tänker jag kolla varje morgon bara för att det är så förbannat kul med siffror :rolleyes:

   

  Så bravjobbat Susanne!!! Hur lång tid tog viktminskningen ?


 6. Ta varje dag en promenad på en timme. Du kommer att sömnad lätt. Promenaderna ska tas på morgonen till jobbet, så småningom kommer det att bli som en vana , då blir det inga problem att stiga upp ur sängen :)


 7. God morgon

  Ville bara säga att jag var imorse och tränade det är nämligen så att jag köpte tidningen som handlar att lära sig springa. Så imorse var det kläderna på och mot tränings spring bana. Eftersom jag är ingen löpare då gjorde jag denna gången att jag lyssnade och kollade på schema som experterna har skrivit, annars det är lätt att tröttna om man gillar inte att springa. I får sig har jag inte gjort exakt eftersom första dagen ska man bara träna i 30 min , växla mellan att gå och små springa, jaggjorde detta i en timme !

  Nu sitter jag i solen och dricker kaffe , ha det bra på första maj :)

  • Gilla 2

 8. Det här är otroligt. Här på forumet kan man hitta alla möjliga ämne. Var i kväll inkiosken och köpte tidningen från soffan till milen , löpningen. Det är nämligen så att jag vill börja springa. Tränar olika pass , gillar spänning och som sagt olika grupp träning , men har. Inte sprungit sedan jag var barn. I tidningen fanns många bra tips till och med vilka skor man ska ha . Så nu innan jag skulle lägga mig så hittar jag den här inlägg om barfota still . Här på forumet kan man verkligen lära sig mycket. Jag tänker starta imorgon enligt schema som finns i tidningen och löpare skor har jag köpt så vi få se kanskenså småningom köpa barfota ' först måste jag bygga tekniken


 9. Så skall det vara.......  

   

  Om man springer ett marathon och man råkar falla...vad gör man?.....bli liggande och vårda sin självömkan...??? eller resa sig och springa vidare...???

   

  Den ende som mislyckats är den som slutar försöka.....  :)  Lycka till

   

  Från en som har ramlat ett par gånger....dock i full gång med marathon ;)

  Verkligen fint sagt tack

 10. Starkt att komma tillbaka igen. Känns frukt som nåt man blir friskare av att äta? Vad i frukten är då bra för immunförsvaret? Extra c-vitamin? Eller varför började du med det när du blev sjuk?

  Jag vet inte det började med att jag hade hög feber och både mannen och barnen pressade apelsiner och jag drack det sen kom i bilden bananen clementiner osv


 11. Tack för alla uppmuntrade och kloka ord. Det går bra det som är lite jobbig är ont i huvudet men man har varit med om detta innan så det går över . Är så glad att jag kom tillbaka till det hälsosamma igen. Man mår mycket bättre med lchf , och inte bara det utan mer energi får man

  • Gilla 1