TinaFS

Medlem
  • Innehållsantal

    1
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

4 Neutral

Om TinaFS

  • Rank
    Nyanländ
  1. Ingen jul utan sill för min del - och den är så mycket LCHF!! Men det skall vara heminlagd så den inte är söt. Jag gravar min sill och den behöver inte vara söt alls för att vara god. Flå 500 g färska sillfiléer
 och dela dem i lagom bitar (oftast 2 bitar - beror på storleken av filén) och lägg i en lag av 3/4 dl ättika, 24%
, 3 1/2 dl vatten 
 och 2 msk salt (utan jod). Låt stå i kylskåpet över natten. Viktigt att sillen blir vit och att lagen kommit åt överallt. Sedan lägger du sillen i olika goda såser. Det finns massor med recept på nätet. Min favorit är vitlökssill som läggs i gräddfil, vitlök, massor med dill, lite senap och andra kryddor.