Jump to content

meppalottan

Medlem
 • Posts

  38
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Skåne
 • Interests
  Segling, bra romaner och Katten Sven

meppalottan's Achievements

(2/7)

23

Reputation

 1. Min syster lider av temporalisarterit, och äter stora doser kortison. Hon har gått upp 25 kilo, har dålig balans etc. Hon är dessutom utbränd och har, för 6 månader sen, haft en stroke. Hur kan hon bli hjälpt av LCHF? Hon åt det tidigare, innan alla sjukor, men nu så är det si så där med kosten.
 2. jag är också lös i magen trots strikt lchf. Jag besöker toa 5-6 gånger/dag, och när det behövs, så behövs det NU. Kokosfett kan jag absolut inte ha i kaffet etc. som de flesta säger är så bra för magen. Ojoj, då sitter jag på dasset hela dan + ännu längre. För det mesta läser vi om hur man ska slippa förstoppning, men alla vi andra då? Jag förstår inte. Jag har ätit lchf i snart 5 år, och det har varit likadant hela tiden. Har även plockat bort mjölkprodukter, men icke.. Dock kan jag få liite lättnad för magen om jag äter lite kokt kålrot nån gång i veckan. ' Men jag har fått så mycket andra hälsofördelar, så jag lever med denna mage, och fortsätter försöka hitta nån lösning på problemet.
 3. Har dom svårt att få sålt godiset??
 4. Jag svullnar (vilket innebär att jag ökar i vikt) av för mycket grönskar, så jag håller mej till strikt lchf. Jag kan äta max en paprika om dan eller 1 dl kål av nåt slag.
 5. Är det någon som har mer upplysningar om det här? Hur mycket ska man ta, och kan man verkligen tvätta runt ögonen med outspätt silver? Jag har läst här på nätet om hur bra det är, men jag hittar inte någon direkt dosering. Vad jag kan förstå, så får vi i oss för lite silver genom kosten. Då jag numera är för det naturliga (en naturlig följd av LCHF, tror jag) , så tvättar jag håret i bikarbonat och tvättar mej i kokosolja, så detta silver är ju intressant vid sjukor.
 6. Åhh, tack för tipset! Ja, dom är så goda!! =O) Kokta elller stuvade. Mums. Ska kolla efter såna imorgon på Maxi Råå! =O)
 7. Jag började med LCHF för 5 år sedan. Hade då en övervikt på 20 kilo och jag ökade i vikt varje vecka, trots att jag åt GI. Jag är nu 59 år, och 170 lång. Jag har gått ner till mellan 65-68 kg. I början gick jag inte ner något, för jag hälllde i mej 5 dl vispgrädde varje dag! =O) Men, jag gick inte upp heller, vilket jag tyckte vqar fantastiskt! När jag väl hade fått lugn i kroppen och lärt mej mer om LCHF, så började vikten minska, och det gick i perioder. Och det bästa av allt; Min ledvärk, i framför allt mina fingrar, försvann. Änteligen kan jag öppna burkar och skala igen! Fortfarande efter 5 års LCHFkost, så lär jag mej nytt och får AHA-upplevelser. Jag har fortfarande vissa problem med min mage, och nu har jag förstått att det troligtvis beror på stress. Ofta när jag läser vad LCHF-kvinnor stoppar i sej, så förvånas jag över all mat dom kan äta! Jag kan inte alls äta så mycket. Äter jag Kesoplättar till frukost, så orkar jag inget mer förrän til kvällen, eller om jag drickar äggmjölk. Kanske tar det tid, för vissa, att anpassa sina behov till LCHF. Många av oss har ju ett helt skevt matbeteende i bagaget.
 8. meppalottan

  Kålrabbi

  Jag ugnsteker den... gör stuvning på den.. Åhh, den är sååå god!!!! =o)
 9. Idag blev det ugnsstekt kålrabbistavar med mandelepanerad torsk. Till det blev det currysås på smetana och majo och så oliv-mozzarele-och-parika-sallad. Lunchen var fettkaffe + ett Fröknäcke med smör och ost Ingen mer mat idag, kan jag säga.=O)
 10. Jag lägger i en stor klick smör i mitt kaffe. Vevar runt och så en skvätt grädde på det. Mumsigt, kan jag säga... =O)
 11. Idag blev det ugnsstekta karrékotletter. Hällde över en röra med grädde, CF, sambal oelek, soja och vitlök.. in i ugnen 90 minuter 175 grader. Till det, så stekte jag vitkålsstrimlor ihop med paprika och lite lök. Smarrigt värre. =O) Till brunch blev det Birgitta Höglunds Fröknäcke med smör, ost och hemgjord majo
 12. Ja, det kan man verkligen undra! ;o) Min kissekatt äter med nöje smör. Han får också så artbra mat som möjligt (Orijen och Mjau blötmat) i sin skål, och det är bara från den han äter, förutom då det gäller smör. Det äter han var han 'hittar' det. =O) Men din hund är ju såå skön. Underbar berättelse. Tack för den. Den gjorde min kväll!!! =O))
 13. Ja, vi har också en sån, men vet inte hur man ska göra med den.. Men nu så.. bara det allra bästa från pizzan! Låter smarrigt. =O)
 14. Tack för alla tips... Har inhandlat rostbiff, och rättika.. så jag bjuder nog på gratäng med stekt rostbiff och kryddsmör.. och så en rejäl sallad.. Var och handlade sent ikväll och de flesta 'fina' köttstyckena var slut. vi blir ju 8 stycken, och bara jag är lchf-människa, men då jag ska fixa maten, så blir det sån mat jag äter. =O)) Ska bli såå spännande vad dom andra kommer att tycka.
 15. Nu är julmaten slut och det är dags för Nyårsfirande. Och jag har inga bra idéer om vad jag ska bjuda på. Jo, avocados och rökt lax till förrätten är köpt, men sen då??? Vad ska ni äta för gott på Nyårsafton?
×
×
 • Create New...