Jump to content

OmeLÄTT

Medlem
 • Posts

  21
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male

OmeLÄTT's Achievements

(2/7)

12

Reputation

 1. Jag fick öka fettintaget lite i taget då jag reagerade med att få "gallkänningar" och ont i magen. Men efter några veckor så gick detta bra. Lycka till!
 2. Bara för att du inte ska känna dig så ensam där i 67 kilos- träsket så har jag bara några hg mindre än dig nu på vågen och ligger en vecka före.. Jag tror att den vätska jag tappade i början planats ut och så har ju varit på fest i helgen.. Joo jag fuskade Så nu tar det väl några dagar att komma på banan igen.. Ja, ja nya tag av mig..
 3. Härligt att kilona är på väg ned Helene. Det går bra här med även om det är lite tufft då man fortfarande har kvar lite sommarkänsla och resten av familjen kör på med lite semester vanor Men jag försöker bita ihop och äter min äggröra och låter bli choklad och andra dumheter. Känslan att kliva upp på vågen och se att det går åt rätt håll överväger allt just nu. Hoppas det går bra även denna vecka som blir nr tre för mig. En vecka som ofta är en sk. platåvecka.. Men jag ska igenom den med.. Nu kör vi på och lycka till nu med din vecka två..
 4. Bra Helene! Tror att man nu i början ska försöka vara ganska strikt och försöka undvika fusket. För min del vet jag att börjar jag "unna" mig och fuska lite så går det liksom lättare och lättare att göra undantag. Så jag har beslutat mig att vara ganska restriktiv nu i början av denna omstart precis om jag var när jag började 2011.. Chokladen får vänta några veckor till Men lite vin har jag bestämt att jag får ta till helgen Jag hade med en liten uppgång i dag, men inget som oroar då jag vet att det pendlar lite fram och tillbaka. Nästa vecka blir vecka tre för mig och då vet jag att det blir lite tuff då det ofta planar ut lite efter en bra start.
 5. Hej Helene! Ska bli kul att följa dig och heja på dig för att nå dina mål Jag har med börjat om efter en tids fuskande och utsvävningar, och hade invägning en vecka tidigare än dig. Med nästan samma start på 68,6 kg. Även jag tog två snabba kg de första dagarna och har nu fixat drygt tre kg efter 11 dagar (väl medveten om att det är vätska de första tiden som lämnar min kropp). Jag har ett med ett mål på 63-62 kg fram till jul så jag hänger på din i takt även där Så nu tuffar vi på och fixar det här, så vi får tillbaka den goa lite lättare känslan i kroppen igen
 6. Hej! Jag har nu gjort en omstart efter semestern då jag svävat ut lite med kolhydraterna. Jag åt mina första år med LCHF väldigt strikt och gick ner bra och i en ganska lagom takt. Mitt tredje år har jag haft tillåtet mig lite mera liberal LCHF, men nu under semestern har det som sagt det blivit lite väl mycket av det "goa". Vilket jag nu har tagit tag i med att återgå till en striktare kosthållning med få kolhydrater och fått en bra start. Nu till frågan. Jag är väl medveten att det är vatten som först lämnar min kropp efter denna omstart. Men frågan är hur mycket vatten och annat har vi i kroppen som försvinner denna första vecka. Jag har läst mig till lite olika fakta om detta. I en bok stod det att vi har bara 1.2 kg vätska som lämnar vår kropp när vi börjar äta "rätt" alltså enl. LCHF. Andra påstår att vi kan ha så mycket som 3-4 kg vatten och adra ämnen i kroppen som först lämnar oss innan kroppen börjar ta av vårt eget fettföråd. Antar det kan vara lite olika på hur stor man är och om man är man eller kvinna.
 7. I dag blev en konstig dag.. ÄGGEN VAR SLUT! Så till frukost blev det en korv från gårdagens middag med lite avokado. Lunch grillade jag en laxbit och gjorde en sås på majo, cf, rödlök, dill och citron. Middag blev nybakat fröbröd med köttbullar på och en matsked rödbetsallad utrörd i tre msk CF.
 8. Jag mådde väldigt dåligt första gången jag startade med LCHF.. Gick ut stenhårt och var taggad som bara den. Mådde väldigt illa och hade väldiga känningar av min bortopererade galla. Jag var matt, trött och hade ont i huvudet och allmän sjukhetskänsla.. Denna värk och illamående från gallan fick mig att ge upp.. Men skam den som ger sig.. Jag läste på lite till och tog nya tag några månader senare.. Mer taggad och nu med siktet inställt på att lyckas. Jag introducerade då fettet lite snällare och ökade lite i taget. Jag fick åter igen samma matthet, lite illamående som gången innan men inte lika ont. Jag härdade ut och det som tillkom denna gång med var dålig andedräkt och benkramper och lite yrsel som kom och gick. Men detta avtog allt efter som tiden gick. Jag började äta magnesium för benkramperna och tar även tillskott av D-vitamin.
 9. Nötter Choklad Nötchoklad Ost Dessa är väl mina värsta överätare.. Men jag kan gå igång på salami, ölkorvar och vispgrädde med
 10. Ja Larz visst är det skönt att gå och tänka lite i skogen när man är ute med hunden.. Även jag är åter på banan efter julens frestelser och avsteg och delar din upplevelse. Jag började fuska redan kring advent med lite pepparkakor och lussebullar och en och annan glögg och sedan ökade intagen lite kring jul och nyår. Jag fick inte bara tendensen av snuva utan här slog den till ordentlig och det kom som en utdragen och rejäl bondförkylning med feber och långdragen hosta.. Nu är jag med på LCHF-tåget igen och det är så skönt och förstår precis vad du menar med inre lugn när man är på rätt spår igen.. Nu har jag lovat mig själv att tänka efter både en och två ggr innan jag stoppar fingrarna i syltburken igen Det är absolut inte värt detta, då "underbart är kort"..
 11. En god lagrad Talisker i ett vackert glas är ok. Likaså torra viner med eller utan bubblor .. Men som vanligt med alkohol så är det att ta det med måtta. I början reagerade jag väldigt på alkoholen, men tycker väl nu efter några år med LCHF att kroppen tål mer än det första halvåret då det räckte med ett glas vin..
 12. I nötter finns det en hel del av magnesium som visat vara bra vid just dessa benkramper och restless legs.
 13. Jag måste erkänna att mitt fusk/tillåtelse började kring advent och höll i sig till trettonhelgen. I början gjorde jag små avsteg, vilket födde sockermonstret i mig och lite vill ha mer.. De sista 14 dagarna har jag tom ätit mjölkchoklad vilket jag inte gjort på 2 år.. Detta har givetvis resulterat i flera kg upp på vågen. Men i måndags var jag på LCHF- tåget igen och har redan tagit över ett kg vilket jag vet är vätska.. Nu ska tåget rulla på och jag ska försöka att inte stanna på allt för många stationer och föda sockermonstret som sitter bakom mig i kupén och lurar. För som de flesta erfar så mår man inte bra att mata detta monster utan mår så mycket bättre att åka tåg utan stopp och förseningar..
 14. Omelett så klart gjord på ägg och en skvätt grädde stekt i smör med bacon. Lunch mini-kebaber som jag gör på malet älg och hjortkött med lite goda kryddor i. Med lite bea och tzatsiki samt några körsbärtomater. Kaffe med grädde.. Till kvällen lite kall rostbiff med ost.
 15. Dricker mitt kaffe efter både humör och hunger.. Är jag bara kaffesugen så blir det svart. Ska det mätta så blir det med grädde eller kokosfett ibland både och. Vill jag lyxa till de så blir det med vispgrädde och något smaksatt kaffe (irish,kardemumma, amaretto eller annan sort). Vill jag att det ska vara fest så blir med lyxvarianten och en skvätt whiskey i, så att det blir som en liten irish coffee. Värmer gott efter en härlig vinterpromenad
×
×
 • Create New...