Jump to content

itsahemlis

Medlem
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://itsahemlis.tumblr.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Stockholm
 • Interests
  Design och mat.

itsahemlis's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

1

Reputation

 1. Intressant! Jag åt ganska salt i helgen men jag äter alltid ganska salt mat! Kanske är kombinationen alkohol och salt? alkohol = vattendrivande och salt=vattenansamlande?
 2. Jag har varit sjukt törstig sen jag drack Cava i lördags och jag vet att alkohol är vätskedrivande men det jag inte får ihop är varför jag har ansamlat vatten i kroppen? Jag antar att det är vattenansamling i kroppen eftersom att jag förra tisdagen vägde 68,8 kg och idag väger 69,3 kg. Jag äter mindre än 5g kolisar per 100g och jag har, utöver Cavan inte ätit något som skiljer sig i kosten. Så, kan man ansamla vatten i kroppen trots att man känner sig uttorkad? :S
 3. Seborrén såg ut som något jag får på vintern runt mungiporna och vid näsvingarna! Pappa har massa hudproblem och jag själv har känslig hud. Jag har haft förstadie till hudcancer och om jag solar blir jag oftast röd, aldrig pepparkaka. Vilket är konstigt med tanke på att båda mina föräldrar har mörkare hud. Min acne är nog delvis hormonell som du säger, så fort fröken röd kommer på besök varje månad får jag mer finnar men sen jag började med lactacyd och en hudkräm från StIves så har jag finn-fri hud resten av månaden. Har LCHF hjälpt dig något med hudåtkommorna? Har du märkt någon skillnad? Vad brukar du smörja in med? Kortisonkräm?
 4. Jag skrev faktiskt om det här nyss: http://forum.kostdoktorn.se/topic/3737-nackdel
 5. Jag har Acne och jag tror nog att jag gick på ren instinkt när jag börja med lactacyd men det har hjälpt så sjukt mycket! Det har hjälpt att smörja ordentligt på finnar etc för att inte få ärr-bildningar eller svåra pigmentförändringar! Så vi får se, jag ska fortsätta med det i hopp om att det kanske blir lite snällare "senilfläckar". Jag är sydamerikanska så jag har ljusbrun hud. Så förhoppningsvis syns det inte jättemycket... återstår att se! Klådan går bort när jag tvättar och smörjer in i alla fall! Tror att det är ganska stor sannolikhet att det är PP eftersom att jag äter strikt LCHF!
 6. Jag har fått ett utslag som är ketos-relaterat! Jag skrev om det i min blogg men jag tänkte att det kunde vara bra att skriva här med så andra också kan få information om utslaget. Om ni vill kan ni besöka min blogg: itsahemis.tumblr.com "Nu är jag minsann i ketosis! Jag har mått jävligt bra med LCHF. Jag har längtat efter att hamna i ketos och nu när jag äntligen har det och allt går bra så har jag fått ett utslag som förstör lite av lyckokänslan. Är det här den enda nackdelen med LCHF? Först trodde jag att jag hade ringorm. Tänkte att katten måste ha smittat mig för jag hade ett ovalt märke som var lite rosa-aktigt under bysten. Men sen började det dyka upp rosa prickar lite överallt under bysten! En tanke jag hade var att LCHF hade något med det att göra, så jag letade lite på kostdoktorns forum! Det var många som uppgav samma symptom som jag: - små kliande rosa/röda prickar - på bröstet, ryggen, halsen, nacken och överdelen av armarna - värst klåda på natten Dessutom uppgav vissa att de prövat med krämer mot svamp men att det inte gett något resultat. Jag googlade på “ketosis + rash” och fick upp ett jättebra inlägg på en blogg som heter bjjcaveman.com där bloggaren berättar om ett hudutslag som kallas för Prurigo Pigmentosa och uppkommer i samband med ketos. Det finns inte mycket forskning om det här utslaget och på bloggarens inlägg om Prurigo Pigmentosa har han listat några av de få artiklarna/ forksningstexterna som finns på området. Läs inlägget om prurigo pigmentosa. Den enda beprövade åtgärden är att äta antibiotikum som minocycline, dapsone eller doxycycline. Man kan också återinföra kolhydrater. Bloggaren prövade efter några veckor att helt enkelt äta mer kolhydrater och då försvann utslaget. Nu när jag har ett namn på utslaget och vet att det slår ut pga ketosen så kommer jag faktiskt försöka leva ett tag till med utslaget. Mot klådan kommer jag att tvätta utslaget med Lactacyd som har ett lägre pH-värde, sedan smörja in med hudkräm så att det läker finare."
×
×
 • Create New...