Gå till innehåll

Masło

Medlem
 • Innehållsantal

  52
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

27 Bra

Om Masło

 • Rank

 • Födelsedag 6 Juni

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Sverige
 • Interests
  Matlagning
 1. Doften av nybakat bröd eller bullar är något som kan få mig på fall. Men normalt så går det väldigt bra att leva utan bröd.
 2. Pyttipanna (Felix, Maggans Pytt):Innehåll: Stekt potatis (potatis, vegetabilisk olja), stekt lök (lök, vegetabilisk olja), korv, (nöt- och griskött, vatten, potatismjöl, bacon, köttprotein av nöt, potatisfiber, salt, kryddor, svartpepparextrakt), rökt skinka, bacon, kokt nötkött, margarin (vegetabilisk olja härdad vegetabilisk olja, salt, stabiliseringsmedel, (E471), arom), buljongpulver (salt, jästextrakt, arom, kyckling), svartpepparextrakt, antioxidationsmedel (E300, E301, E331), konserveringsmedel (E250), stabiliseringsmedel (E450), smakförstärkare (E621)Näringsvärde per 100g: Energi 750kJ
 3. Sommaren 2011 (juli). Inte så mycket omställningsbesvär och jag började må bättre direkt. Magen blev lugn och fin. Vikten gick ner. Och så har vi mer rolig tid i köket än någonsin förut! Det är kul at vara medveten om vad vi äter och leta efter goda råvaror.
 4. Jag köper späck (vitt grisfett) av slaktaren. Tärnar i fyrkanter på cirka 2x2 cm. Sen lägger jag det i en gryta och värmer (smälter) det sakta, tar ett par timmar, så det mesta blir flytande, sedan silar jag det genom en duk och häller upp i en glasburk. Det håller sig sedan länge i kylskåpet och jag använder det till olika slags matlagning. Jag har också använt min croc-pot till att smälta fettet, det fungerar väldigt bra. Här är en länk till en tjej som beskriver bra hur hon gör: http://gittosmat.taffel.se/2010/06/05/fettpopulister-vs-dietister-kom-sa-gor-vi-ister/
 5. Ifall någon är intresserad så kan jag meddela att det gick utmärkt att ta med sig fryst gåsfett i handbagaget. Slank igenom säkerhetskontrollen utan att någon höjde på ögonbrynen. Så nu ska jag sakta smälta det i min croc-pot under helgen och sedan hälla upp i glasburkar.
 6. Jag har testat fritera i ister, med bra resultat. Ister har en hög kokpunkt. Men skulle vara intressant om någon kunnig kunde uttala sig om huruvida det är "nyttigt" eller inte. Läste detta i Nya Wermlands Tidningen i samband med att OLW började fritera chips i solrosolja: Annika Dahlqvist anser att det vore bättre att fritera i mättat fett som inte oxiderar. – Det bästa friteringsfettet är troligtvis kokosfett eller ister. Innan mättat fett-skräckens tid så friterade man i ister.
 7. Bra att det fungerar nu, jag tycker både Firefox och Google Chrome är kvickare än standardwebläsaren.
 8. Jag har testat med mina två android enheter och inte haft några problem med det förenklade mobilutseendet. - Bellis73: kanske det finns någon cache eller något du kan testa tömma?
 9. Där är du inne på en intressant sak som jag också har funderat på, speciellt när det gäller charkvaror. Min teori är att de större företagen ofta har fastlagda recept och okej rutiner så att det blir någorlunda lika varje gång. Men jag vill ju helst hitta och stödköpa av små fristående märken och företag, men då tror jag att kvalitét och innehåll kan variera mer från ett tillverkningstillfälle till nästa. Till exempel varierar fetthalten på råvaran de använder i produktionen en del, så jag tror vi har lite "spel" här när det gäller hur exakt till exempelvis fetthalten och så egentligen är på e
 10. Njurtalg var ordet jag letade efter, tack Margaretha. När du skriver att du kör fläsksvålarna i matberedaren, menar du sådana torkade fläsksvålar som man köper som snacks, eller torkar du fläsksvål själv? Jag brukar steka sida med svål i ugnen, så drar jag på värmen (grillen) på slutet för att få knaprig svål, det är riktigt gott. Låter väldigt gott med maten du beskriver - tack för idén!
 11. Masło

  Tapatalk

  Bra, ska installera appen direkt! Tack!
 12. Jag har lyckligtvis sällan behövt gå till läkare. Men nu skulle jag dit på någon läkarkontroll genom jobbet. Hade på förhand bestämt mig för att hålla låg profil när det gäller mina matvanor på grund av att jag märker att det tyvärr ofta blir känslomässigt starka reaktioner om jag ärligt berättar vad jag äter för folk och då tänkte jag att det skulle antagligen bli så fast ännu värre hos doktorn. Så jag svarade lite på frågor om rökning och alkohol först och eftersom det inte var något speciellt att tala om där så frågade hon lite om matvanor och träning. Jag svarade lite undvikande att ja
 13. Intressant fråga - Mina helt ovetenskapliga iakttagelser: Jag har skurit upp några grisar genom åren och det sägs ju att de ska vara ganska lika människor... Jag ser att fettet i grisarna ser olika ut på olika ställen. Något verkar hårdare och är svårare att smälta till ister. Sen inuti, nära där organen har suttit så är det en helt annan slags fett, vitare som ser ut ungefär som smält vitt stearin.
 14. Vet inte, men har hört att det inte är bra att ta D-vitamin på kvällen för att man kan få svårt att somna. Så jag tar det i samband med någon måltid tidigare på dagen.
 15. Jag undrar också på grädden. Använder kanske för mycket i perioder och skulle vara tacksam för information om vilken effekt den egentligen har. Så jag väntar spänt på testresultat från någon med ketonmätare som jag tyvärr inte har själv.
×
×
 • Skapa nytt...