truman

Medlem
 • Innehållsantal

  34
 • Gick med

 • Besökte senast

Allt postat av truman

 1. Tacka för era synpunkter och att ni delar med er av era erfarenheter. Personligen så är jag 65 år med lägre blodtryck än jag hade i 40-årsåldern. Min fru är yngre (57) men har lite högt tryck. Just nu så är det medicinerat och 120/75. Hon har ändå känt sig lite yr ibland och därför min fråga. Hon dras sedan länge med ett sköld körtelproblem och vi undrar hur LCHF kan påverkar detta.
 2. Tack! Vi håller tummarna
 3. Hej, jag har ätit LCHF och praktiserat periodisk fasta några år nu. Mest pga mitt blodsocker. Jag har gått ner till min samma vikt som jag hade för 40 år sedan och mår bra. Min fru som inte är överviktig men hade högt blodtryck och medicinerades för detta hängde på och tappade några kilo hon med. För en tid sedan mätte hon sitt blodtryck och konstaterade att hennes tryck var lägre även om "övre" och "Undre" trycket var ganska nära varandra. När hon på eget bevåg försökte minska dosen så blev hon yr och trycket var ganska högt igen när hon mätte det. Hon skulle vilja ha en annan utredning med en mer uppdaterad läkare som förstår mekanismerna med LCHF och periodisk fasta (16/8) Den hon träffade var i 70-årsåldern och avfärdade hennes frågor om biverkningar med "ta nu den här medicinen det är en jätteliten dos". Det innebar emellertid en rejäl omställning i kroppen när hon började ta den. Vi bor i Uppsala men är mobila och åker gärna en bit för att träffa rätt doktor.
 4. Tack! Ja jag ska dra en stor test innan jag åker. (är hemma nu) Jag motionerar ganska regelbundet ombord. Går snabbt 35-45 minuter på bryggan. Eller går snabbt/springer/lufsar 5 km/37 minuter på det hemska köparbandet. Detta har ibland skett dagligen men numera snarare 3-5 ggr i veckan. Min gymnastik består av att göra så många armhävningar jag orkar i ett streck (30-50) beroende på vikt och form.
 5. Tack för respons, Den här kaptenen har inte gått vakt på många år. Jag har fyra styrmän som hjälper mig med detta. Jag måste emellertid vara med vid ankomst och avgång som kan ske när som helst på dygnet. Jag har m a o jobbat nätter och oregelbundet sedan 16 års ålder och det börjar väl göra sig gällande.
 6. Jag vet inte, ju längre jag väntar med att äta dess högre bs får jag, efter 16 timmar fasta låg det på 7,3 idag. Det så kallade "gryningsfenomenet kanske inte har någon större betydelse ved 13-tiden.
 7. Jag köpte provstickor och sparkade liv i BS mätaren igår. Mina värde ser i princip lika dana ut som för två och ett halvt år sedan då jag la in följande på detta forum: morgon före frukost: 5,9-7,2 Efter frukost/lunch 7,2-7,6 Lite senare på eftermiddagen: 4,9-5,9 Innan sängdags: 5,3 Efter återfall i lösgodisträsket: 11,1 Två timmar efter återfallet: 5,7 Det underliga är att mitt fastesocker nästan är lika högt som när jag ätit (6,5-6,7) När jag ätit låg det som högst på 7,3 sedan 5,9 och innan sänggåendet åter 6,9. Nu innan frukost var det 6,6. Igår åt jagtill frukost/lunch (sen): Varmrökt lax med sallad avocado, kokt ägg, majonäs och romsås . Middag(sen): ungnsstekt fläskkarre med Bryssel/broccoli låda (ägg/ost och grädde).sås. Efterrätt: Hallon/blåbär och vispgrädde. Blodsockret stack alltså inte iväg till några patologiska höjder utan var aldrig över det faste socker jag hade i måndags vid provtagningstillfället. Innebär det att jag kan leva så här utan att skada kroppen eller är mitt fastesocker för högt? Det finns enorma mängder kunskap på detta forum och jag vill ha så mycket på amunition som möjligt inför nästa provtagning och möte med "experterna". Jag fortsätter mätningarna och ser vad som händer.
 8. Haha, nej varken sänka lönen eller degradera mig lär de väl kunna göra. Det gäller som sagt att övervintra den sista tiden. Jag tror att jag är på "bättringsvägen" när det gäller värdena men det höga sockret förbryllar mig. Jag får fortsätta min viktnedgång och se vad dom säger senare. Det ingår både scanning av blodkärl och skiktröntgen i paketet. Hur förhåller man sig till drogerna om det konstateras plackbildning eller förträngningar i kärlen?
 9. Tack igen för omtänksamma svar, kul att du har ett förflutet pa böljan. Det är inga småkvantiteter godis och skräp som denne kaptenen historiskt har tryckt i sig. Jag hade ju själv hand om "kiosken". Fram till i slutet av mars i år hade jag som sagt ett långt återfall. Det vore inte underligt om jag har sabbat min förmåga att reglera blodsockret. Jag har dock inte druckit mycket alkohol i mitt liv så något har jag gjort rätt. De här sju veckorna körde jag emellertid den mest tuffa ketogena diet jag någonsin gjort. jag hade helt klart aceton i utandningen (kollade med alcometern)och kilona rann av. När jag kom hem blev det ett glas vin till maten och en del bär till efterrätt. Kan det ha varit nog för att hissa upp blodsockret i flera dagar? Jag vet att bukspottkörteln kan vara lite seg i dessa läge. Stressen att köra tankbåt har jag alltid trivts med. Den har sällan varit negativ. Men när personer som är i samma ålder som mina barn och inte känner mig sitter på andra sidan jordklotet och bedömmer om jag fortfarande ska klassas som en "top performing Captain" eller inte så börjar kortisolet pumpa och jag inser att glädjen är borta och då tåler man inte längre stress och motgångar som tidigare. Plötsligt inser man att åldrandet har börjar smyga sig på och det är en hårdare puck än jag någonsin trodde...... även för en "tuff sjöman" som jag.. F ö är jag en lyckligt lottad person med en fantastisk familj som älskar mig.
 10. Ok tack! jag ska ta nytt socker om 14 dagar, jag ska tänka på det.
 11. Tack, Jag hade bättre HDL ovh TG för två år sedan och vägde lite mindre. Jag får fortsätta på den inslagna vägen. Jag frågade efter APO kvot men det hade dom inte tagit. däremot så var LDL uppmätt och inte räknat fram. Långtidssockret var nog 8 om jag fattade rätt. (Han ringde när jag stod och stekte ägg så jag kunde inte skriva upp det)).
 12. Ja, trött eller inte så snappade du det mesta. Jag tror att mitt fasteblodsocker som dom tog i fingret var 7,3 inte 8. Det var nog långtidssockret som var 8. Har haft det lite körigt i några år så jag har inte skött mig. Något som jag nu undrar över är om det börjar bli tid att avrunda ett ganska tufft arbetsliv. Jag är kapten på ett tankfartyg som går i mycket intensiv fart med en hel del nätkörning. Detta har jag alltid kunnat hantera men jag upplever mig sedan några år illa och orättvist behandlad av min arbetsgivare och det har på något sätt börjat söka mig allt mera. Jag hade tänkt avsluta med flaggan i topp om knappt två år men känner inte att jag vill plikta med hälsan eller livet.
 13. Tack, ja det stämmer jag har inte haft några sjukdomar så här långt. Däremot så har jag haft det lite tufft de senaste två åren och helt enkelt inte skött kosten som jag skulle. Jag gick ner 7 kilo de här senasta 7 veckorna på ganska strikt LCHF och känner mig ganska ok. Behöver gå ner ytterligare tio. Nu blir jag emellertid stressad av dessa värden och de välmenande allvararsorden.
 14. Mitt fastesocker var nog 7,2 det var det andra som läkaren refererade till. Jag blandade ihop dem. Förlåt.
 15. Hej, Idag var jag inne på SCAPIS och lämnade blodprov och blev uppriggad som en självmordbombare med sladdar och slangar. Nu för en liten stund sedan blev jag uppringd av hjärtläkaren som förklarade att mina blodfetter var föremål för bekymmer: Tot: 9, något LDL: 7,0 HDL: 1,4 TG: 1,56 Blodsocker 8,något Det har inte blivit bättre på två år, snarare tvärt om. Jag har och andra sidan inte varit någon duktig patient. Men de sista 7 veckorna har jag helt avstått från, potatis, ris, bröd och andra kolhydrater. Jag har motionerat nästan dagligen. Jag äter förmodligen för mycket protein för att få ner blodsockret. Faste sockret har alltid varit runt 7 men gått ner efter att jag börjat äta. Nu vill den unge mannen ge mig remiss och statiner, LCHF förespråkare och de som anser att högt kolesterol är en dålig prediktor för hjärt och kärl sjukdom avfärdar han som några få högljudda procent som tydligen har fel. Jag bor i Uppsala Hur går jag vidare nu? Tacksam för reaktioner. Mvh Truman
 16. Hej, jag är en av de 30 000 som blivit erbjuden att deltaga i en studie (hjärta, kärl och lungor) Jag är 61 år och har mer eller mindre framgångsrikt ägnat mig åt LCHF de senaste 3 åren. Tyvärr så har jag haft det lite tufft med stress och annat de sista året och jag har "fallit av vagnen" ganska rejält. Hängivit mig för mycket åt Choklad och nötter. Vikten är ca 10-15 kg över vad den ska vara och blodtrycket tenderar att dra iväg ibland. Brukar ligga på 120/65 vid vila men ligger nu snarare på 130-140/70. Jag har drygt 6 sex veckor kvar till första tillfället och jag har kört som jag tycker strikt LCHF diet i en vecka nu. Frukost/lunch: 3 stekta ägg, Bacon och färsk sallad med olivolja. grönt te med citron och färsk ingefära Middag/kvällsmat: Kött/kyckling, ost,smör sallad med Olivolja. Kvällsro med citron och ingefära. 16 timmar paus till nästa måltid. Motionen består av raska promenader och en massa armhävningar flera gånger i veckan. Till skillnad från andra gånger jag börjat köra så här så dröjer vikten kvar. Det stora vattenstoppet har inte infunnit sig ännu och inte krampen i vaderna på morgonen heller. Jag är tacksam för input och synpunkter. Vill helst inte ha för höga lipider. Sist jag träffade en läkare så hade jag: 8,6 tot 6,6 LDL 1,7 HDL och fick statiner utskrivna. Har inte tagit dom men har och andra sidan inte varit så duktig. Måste göra rent hus med "godisdjävulen" en gång för alla. Idag var jag inne på SCAPIS och lämnade blodprov och blev uppriggad som en självmordbombare med sladdar och slangar. Nu för en liten stund sedan blev jag uppringd av hjärtläkaren som förklarade att mina blodfetter var föremål för bekymmer: Tot: 9, något LDL: 7,0 HDL: 1,4 TG: 1,56 Blodsocker 8,något Det har inte blivit bättre på två år, snarare tvärt om. Jag har och andra sidan inte varit någon duktig patient. Men de sista 7 veckorna har jag helt avstått från, potatis, ris, bröd och andra kolhydrater. Jag har motionerat nästan dagligen. Jag äter förmodligen för mycket protein för att få ner blodsockret. Faste sockret har alltid varit runt 7 men gått ner efter att jag börjat äta. Nu vill den unge mannen ge mig remiss och statiner, LCHF förespråkare och de som anser att högt kolesterol är en dålig prediktor för hjärt och kärl sjukdom avfärdar han som några få högljudda procent som tydligen har fel. Jag bor i Uppsala Hur går jag vidare nu? Tacksam för reaktioner. Mvh Truman
 17. truman

  Ingefära

  Vet inte men det blir fin "kick" i teet. Det kanske är tvärt om. En del fiber kastar man ju.
 18. truman

  Ingefära

  Jag brukar riva färsk ingefära och pressa ut saften. Den har jag sedan i flaska och spetsar mitt annars tråkiga gröna tee med. Det smakar bra till LCHF maten. Särskilt om man äter en massa kalla grönsaker till fläsket eller fisken. Det lär vara bra för det mesta, kolesterolsänkande anti-inflammatoriskt. Matsmältningsfrämjande. Vet någon om det är någon nackdel med detta? Min vikt har stannat på 90 kg och jag bör/vill gå ner lite till. Äter en del broccoli, brysselkål och vitkål. (kokt)
 19. Sjökapten, är för närvarande anställd som befälhavare i ett danskt fartyg. När jag är hemma jobbar jag med huset, eldar ibland med ved vilket innebär en hel del kroppsarbete eftersom jag köper den i fallande längd av bonden bredvid. Trädgården på 3000 kvm varav 1500 anlagd behöver mig ibland. Jag har en hund som vill ha promenader. Gillar att: Läsa och umgås med familj och vänner. Ta en resa till Medelhavet med frun ibland. Jag fascineras av hur vanligt det är att politiker, läkare och media kan slänga sig med hel och halvlögner. Uttala sig tvärsäkert om saker som dom bevisligen inte har en aning om. T ex kost, fett och klimatproblemen. Jag tror att det påstådda klimathotet kan bli nästa stora skandal. Jag är inte säker men jag tror det och kan inte diskutera det eftersom jag inte är sakkunnig. Något som jag delar med de flesta s k experter som uttalar sig i frågan. Den som lever får se.
 20. Rättelse: CO2 har ökat från 0,02-0,0397% enligt vissa mätningar. CO2 är ingen giftgas utan en förutsättning för liv. Mycket talar för att halten har varit betydligt högre historiskt.
 21. Om värmen finns i haven så skulle havsnivån ha stigit i linje med deras förutsägelser. Detta har inte heller skett. Förmodligen så är "klimatkaoset" fortfarande bortom vår förmåga att förutse och kartlägga. CO2 har ökat, jag tror, från 0,2 till 0,4 %. Den är en spårgas i atmosfären och främjar växtligheten. Öknarna minskar t ex. just nu. När biomassan ökar på land och hav binder det upp CO2 och mycket talar för att jorden har en självreglerande förmåga. Däremot så är alla dessa olika hotbilder som alltid målas upp inte bra för hälsan. Särskilt våra barn mår dåligt av dem. När jag var ung var vi på väg emot en ny istid. Regnskogarnas död skulle få oss att dö av syrebrist. osv. Det var inte så. Man hade fel. Ozonslagret helare sig själv t ex.. Vi ska ta ansvar för miljön och det gör vi bäst genom att bekämpa den extremaste fattigdomen i världen. Vi behöver kloka lösningar på energifrågan och inte politisk kosmetika som vindsnurror och etanolproduktion. Att det är de gamla "champagne radikalerna" som mest äger frågan märks bl a när man ger sig på köttet.
 22. Jag känner igen mig i din beskrivning. Jag känner heller inget sug efter socker och godis så länge jag är konsekvent. Fuskar jag lite så sitter jag snart i sockerträsket. Jag tror inte jag skulle nappat på "en kopp te i gröngräset" när jag vill titta på en film och äta choklad och lösgodis. Man måste se till att man aldrig hamnar där. Du måste själv bestämma vem som är kapten på din skuta. Vi förknippar godis med avkoppling och mys till helgen och man måste plocka sönder dessa mekanismer och associationskedjor. Tänk på att de företag som säljer godis dyvlar på oss en mycket billig och skadlig produkt som vi får betala mycket dyrt för. Framförallt med vår hälsa. Personligen så har jag kört med bär och vispgrädde. Det är en bra ersättning som inte triggar igång sötsuget. Men hitta din egen väg och ta befälet.
 23. Ja enligt artikeln och diagrammen så skulle mina scores som 60 årig ickerökare med blodtryck på 120 förändras om man sänkte tot kolestrol/HDL från 5,1 till 4 eller lägre från att vara en "3-4% risk gubbe" till att vara just en "3-4% gubbe". Ändå rekommenderar artikelförfattaren att alla med ett tot.kolestrol över 8 skall medicineras.
 24. Haha....nej man... sist jag kollade.