iliswan

Team Kostdoktorn
 • Innehållsantal

  18
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

50 Utmärkt

Om iliswan

 • Rank
  Team Kostdoktorn
 • Födelsedag 1963-05-07

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Linköping

Senaste besökare till profilen

395 profilvisningar
 1. HDL kan ta ett par år på sig att vandra uppåt till en hög nivå. Med reservation för individuella faktorer kan man förenklat säga att triglyceriderna däremot svarar direkt på kosten och ganska väl återspeglar hur strikt man är med vad man äter. Mina TG sjönk från vanlig nivå till mkt låga inom 2 månader efter kostomläggningen och har stannat där. Jag har värden årligen sen 2005.
 2. 0,34 / 2,7 = 0,12 6 år med strikt LCHF-Paleo. Utan avsteg. Mycket grönsaker.
 3. iliswan

  Kolesterol QUIZ

  Bra idé att fråga läsarna, Peter! Mer sånt! Triglycerider visar mer än både LDL och totalkolesterol. Om man ökar sitt HDL och övriga faktorer är oförändrade har man fått ett högre totalkolesterol. Triglycerider svarar mycket snabbt på kostförändringar, HDL förbättras under flera år framåt. LDL är inte ett uppmätt värde, utan uträknat enligt Friedewald-ekvationen, som förutsätter ett relativt högt och dåligt triglyceridvärde. Vid lågkolhydratkost fungerar inte ekvationen riktigt och tenderar därmed att mer eller mindre grovt överskatta LDL-värdet. Triglycerider och HDL är intressanta här. Enligt ekvationen med totalkolesterol försämrar man sitt totalkolesterol när man höjer HDL. Läkaren kan tycka att hälsan försämrats, medan man i verkligheten förbättrat sin hälsa.
 4. Efterlyser era allra bästa tips på bra engelskspråkiga LCHF/paleo-bloggar att lägga till på bloggnyttsidan på Diet Doctor. Tackar på förhand, Inger Swanberg Team Kostdoktorn
 5. Tack för att du lyfter en mycket viktig fråga, Syster! Själv hade vi nog en rasande tur när jag för 3 år sen stegade in till vår skolsköterska och bad om specialkostintyg för våra tre söner. De fick själva vittna om sina symtom och inte behövde de skarva heller. Hon lyssnade och skrev intyg som sen förnyas varje termin. Jag är med i en grupp som samarbetar med kostchefen för bättre skolmat i vår kommun. Ett mål är att man på sikt ska se till att minska antalet kostbara specialkostintyg genom att servera bättre mat till alla, men då inte via s.k. glutenfria produkter (är ändå inte helt glutenfria), utan genom riktig mat. Syster, mycket bra där – man måste ta upp att det inte finns några tillförlitliga tester. Toppen av isberget. Sen kan man fråga sig om någon vill skaffa kostintyg som inte anser sig behöva det, så varför bevisbördan ska vara så stor kan jag undra.