Effie

Medlem
 • Innehållsantal

  1 399
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  51

Effie vann senast 26 Juni

Effie hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

4 860 Enastående

Om Effie

 • Rank
  Veteran
 • Födelsedag 1956-10-10

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Göteborg
 • Interests
  Böcker, historia, resor, körsång, folkdans och squaredans, gå på opera och teater och bio, god mat, trevliga vänner, släktforskning, promenader...ja, hälsa i största allmänhet

Senaste besökare till profilen

1 495 profilvisningar
 1. Effie

  Ötzi

  Men det var väl en mumie, från någon rik familj, där man kommenterade att personen var åderförkalkad (om även hjärtproblem minns jag inte) ”trots” att personen ätit mycket frukt och fullkorn...eller hur det nu var. Jag minns bara att jag tänkte ”trots?? Pga!!!”
 2. Effie

  Ötzi

  Jaa, vad kan de säga? Att han är död? Att det var så länge sedan, och vi vet bättre nu? Att det bara var han som åt så? En anekdot, alltså. Att det bara var tillfälligt; fanns inte så mycket pasta just där? Inte potatis heller.. Bara 45%? Viktprocent? För energiprocent är det snålt om det ska vara lchf...
 3. Effie

  Godmorgontråd?

  God morgon...eller nåt. På väg hem efter några dagar på Göta kanal. Totalt avstressande resa, långsamt glidande genom landskapet. God mat, modell långkok, och blomkål t mig i st f potatis. Inget regn. De droppar jag lyckades stå i vägen för i Motala kan inte räknas.
 4. Effie

  Börjat träna, eller?

  Språkpolis nr.. vad är vi uppe i? Men språk är ju viktigt, hur ska vi annars förstå varann? Och språk är roligt, när man får lov att missförstå
 5. Effie

  Börjat träna, eller?

  Inte för att jag är någon expert, långt ifrån...bara funderar... Men 1) att slå på sig själv är aldrig någon bra idé, så bra att du inte gjorde det. 2) Träning är stress för kroppen; jag gissar att brist på sömn också är det. Då ska man väl inte kombinera det? Så det var väl bra att lyssna på kroppen. Sedan är det väl normalt sett bra med träningsmoral (det är väl den där inställningen som säger "nu är det dags att ge sig ut och springa"; inte "ska jag ta en runda idag? Eller det kanske passar bättre i morgon...?") och träningsrutiner... Jag är på väg ditåt.
 6. Effie

  Ketonix

  Martina Johansson pratade lite om ketonmätning på LCHF-eventet i helgen. Jag kan inte påstå att jag begrep så mycket (jag borde skaffa mig en utbildning i biokemi), men det jag uppfattade var att om man mäter i blodet, så mäter man de ketoner som finns tillgängliga för kroppen, men i utandningsluften de ketoner man använt. Om jag nu fattade rätt...
 7. Effie

  Effies erfarenheter

  Just därför jag bestämt mig för att inte köpa det...
 8. Effie

  Effies erfarenheter

  Ja, det är just det. Annika och Birgitta och några till, dem känner man igen. Övriga, som man känner här på nätet, är inte lika lätta att hitta IRL. Ibland funderar jag på att skaffa mig en badge eller en T-shirt med texten Effie, men vad skulle jag ha den till andra dagar på året? Ibland har jag skrivit ett inlägg "jag ska till Säffle; träffas vi där?" fast det har inte haft någon större effekt. Och jag är ju inte direkt någon större kändis, även om det finns en del som känner igen mig. Men trevligt var det ändå, och mycket folk att prata med. Från Malmö och Hälsingland och Tyskland och Östergötland och fler ställen. Och intressanta föredrag. Det gick bara alldeles för fort. Jag har varit med...2011,2012,2013, inte 2014, men 2015 o 2016, inte 2017...och nästa år får vi se.
 9. Effie

  Effies erfarenheter

  Ja, de här med grillkvällar är väldigt mysigt. Man sitter och tjôtar med folk, har kul, kan dela erfarenheter och åsikter och tankar om föredragen, dela mat om man vill (vi fick smaka på någon ajvar, på brynt Bregott; ska inte köpa för jag tyckte det var alldeles för gott; och bröd bakat på mix från Tyskland; väldigt gott det oxå). Och man bränner vid sitt kött, och skålar med de andra...och jag har nog druckit på tok för mycket vin den här helgen (gått upp ett par kilo; måste vara det), och solen sken (men vi satt skyddat, så lite regn hade funkat, bara inte grillen slocknat, och inte var det särskilt mycket mygg heller. Edit; en tanke till: Bara det att känna sig normal; att inte behöva förklara för omgivningen... Var det någon mer härifrån forumet som var med i Säffle? Jag pratade med lite gamla bekanta, och fick en del nya, men ingen härifrån, vad jag vet.
 10. Effie

  Effies erfarenheter

  Hemma igen. Har tillbringat några dagar på Duse Udde camping i Säffle, och medborgarhuset i Säffle; årets LCHF-event. Ett antal föredrag, som jag ska försöka smälta, och tre grillkvällar, då jag kunde tjôta lite med andra lchf-are. Vilket som är intressantast kan nog diskuteras. Vad jag fäst mig mest vid av allt i föredragen...svårt att säga. Individanpassning (men det har jag väl anat; one size fits all funkar dåligt); energin jag kände från vissa föredragshållare hoppas jag håller i sig för egen del ett tag. Nej, det jag känner jag ska titta på är det som blev det allra första föredraget; Jan Hammarstens föredrag om det metabola syndromet. Allt elände det leder till. Och allt elände som leder till det (stress, rökning, D-vitaminbrist, brist på fysisk aktivitet, och förstås för mycket kolhydrater. Rökt har jag aldrig gjort.)
 11. Jag har Inga påtagliga kunskaper om diabetes eller gryningsfenomenet, utöver små spridda detaljer som jag last om genom åren. Jag är inte diabetiker själv, och har ingen medicinsk utbildning, så kolla upp allt jag sager med någon kunnig. 1) Har ett minne av att en diabetiker hade problem med detta, någon gang I kostdoktorbloggens barndom. Hon försökte med mer insulin, och det funkade inte. Jag vill minnas att rådet hon fick var att minska på kvällsinsulinet istället. Gryningsfenomenet är ju till för att höja ett lågt blodsocker inför dagen. Kan tänka mig att det blir en rekyl om man sänker för mycket. 2) Smarta diabetiker är ett bra råd, att hitta och fråga dem. Vad jag tror är att de skulle kunna nämna resistent stärkelse och bönor (på kvällen), som ett sätt att jämna ut blodsockerkurvan.
 12. Effie

  Effies erfarenheter

  Jag glömde fråga honom vad han tyckte om kakan...var så lyrisk over smaken. Fast han skulle ta med den som fika på dansen ikväll, så helt omöjlig var den nog inte. Nej, risken blir annars att jag äter upp kakan...inte på två dagar, men fyra-fem. Jag behöver inte kaka I närmare en vecka på raken...
 13. Effie

  Börjat träna, eller?

  Kostdoktorns länklista; den kollar jag ofta igenom om något verkar intressant. Bloggnytt, under Nyheter. Annars var länken http://www.sunsoft.se/?p=5397
 14. Effie

  Effies erfarenheter

  Och min käraste, han unnar mig allt gott...igår lyckades han få till en rabarberkaka; en perfekt balans av rabarber, jordgubbar och kardemumma. Tala om frestelse! Jo, det är gott med lite fikabröd ibland. Frågan är väl mest hur jag ska definiera "ibland". Och sedan frysa in kakan, och glömma bort den, för det gör jag då.
 15. Effie

  Börjat träna, eller?

  Margareta Lundström (vägen till 65) har skrivit ett inlägg nyligen om att hon blivit bra från ont under fötterna. Jag är inte drabbad, så jag engagerade mig inte. Men det var kostrelaterat på något vis.