Effie

Medlem
 • Innehållsantal

  1 837
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  82

Effie vann senast 9 Maj

Effie hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

6 952 Enastående

Om Effie

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Göteborg
 • Interests
  Böcker, historia, resor, körsång, folkdans och squaredans, gå på opera och teater och bio, god mat, trevliga vänner, släktforskning, promenader...ja, hälsa i största allmänhet

Senaste besökare till profilen

2 351 profilvisningar
 1. Bundet I kolhydraterna på något vis...(begära av en humanist halvklassiker att förstå och förklara biokemi...det ska jag plugga nu framöver när jag blir ledig. Bl.a. Det enda jag förstått hittills är att det är komplext).
 2. Om jag förstått det hela rätt, så har vi väl alla mer eller mindre brist. Åtminstone numera. Det jag tror vi kisser ut vid LCHF är väl hela elektrolytbalansen (och nu svänger jag mig med begrepp jag inte har mer än någon dimmig uppfattning om). Den där överskottsvätskan som binds av alla kolhydraterna innehåller en massa salter, bla magnesium...men någon kunnig person får gärna förklara det
 3. Nu är jag inte säker på att jag håller med dig Zepp (fast jag vet inte riktigt vad som star I de där ".."). Vad jag har hört och last, så skadar höga blodsockervärden, även om HbA1c ligger bra. Varför man äter Metformin utan att vara diabetiker...ja, det har jag hört och glömt igen, men det fans något bra skäl.
 4. Nja...nu verkar inte detta dyka upp längre, så det var väl något tillfälligt. Jag är ju oftast inloggad, så jag marker det inte.
 5. Ja. Om ena sidan försöker prata hälsa och överlevnad, och den andra har som utgångspunkt att vi inte får utnyttja djur på något vis (jag läste en sådan insändare senast idag i Göteborgs-Posten) - så är det en tämligen omöjlig diskussion. Finns liksom ingen som helst gemensam grund, inga argument som kan användas.
 6. Nej, jag tror inte alls att hennes kunskapsnivå var för låg. Jag tror att hon fullt ut förstod att kosten påverkade hennes hälsa. Men det var inte det viktiga för henne. Att äta kött var inte ett alternativ öht, oavsett konsekvenser.
 7. Jag har läst många inlägg genom åren, från personer som börjat med lchf och fått höga kolesterolvärden...de har mätt efter ett halvår, nio månader, och varit oroliga. Men de har fortsatt, och värdena har sjunkit igen, ofta till bättre än innan. Bättre fördelning. Tolkningen har väl varit att kolesterolet har reparerat...och när det inte behövts längre, så har det minskat.
 8. Lyssna är svårt. Och ganska ovanligt. Ibland undrar jag om vissa inte vet vad ordet betyder...
 9. Effie

  MAF-tråd

  Minns när jag bodde ute i skogen, för många många år sedan...och körde på grusvägen, ner mot byn. Vem har en röd katt? Och vilken stor buskig svans katten har...hmmm...? Ja, den var fin. Och inte ofta man ser dem. MAFfandet eller annan träning får jag väl börja ta tag i igen. Utan räv.
 10. Ja du Bapura... visst har vi argument mot veganer. Men det är inte helt lätt att använda dem. Jag känner inte många veganer. De jag känner verkar ha strålande hälsa, och är piggare än jag. Så där håller jag tyst. Och veganer som inte mår bra...ja, de har ju två val: börja äta djur, eller fortsätta må dåligt och troligen sämre och sämre. Och jag tror de vet om det. Frågan är vilket som är viktigast. (och ja, jag har sett en tråd på ett annat lågkolhydratforum, där en vegan bad om kostförslag för att hon mådde dåligt. Hon fick förslaget att börja äta kött; tveksamt om något annat skulle funka. Hon valde att förbli sjuk - och beklagade sig på annat håll över de hemska människorna på detta lågkolhydratforum som ville ha henne att äta kött) Vad Omega3 (ALA) beträffar, så har jag läst att veganer är effektivare på att omvandla detta till EPA och DHA. (kanske 10%). Men nej, jag tar inte debatten individuellt. Däremot försöker jag tjafsa emot i den här allmänna debatten "vi måste äta mindre kött! Mer vegetariskt i skolan! Kossorna är så klimatskadliga!!!"
 11. Jag är ju förespråkare av "ät när du är hungrig, sluta när du är mätt"-filosofin. För mig blir det naturligt två ganger om dagen; lunch och middag. Och jag har heller inget problem att äta enformigt. Däremot kanske det är nyttigare att variera...jag vet inte. Men jag tycker inte att man ska bestämma I förväg hur mycket och hur ofta man ska äta. Det kommer, när kroppen vant sig. Vill kroppen ha mat (och det inte är humörätning) så behöver kroppen mat (näring). Men det är min åsikt. Undring: hur mycket fett blir det? Hur mycket grönsaker med mer substans än salad och gurka? Blir det tillräckligt med mat totalt? Eller är det bara problem så här I början, innan du vant dig? Det är ingen bra strategi att medvetet begränsa matintaget; kroppen brukar vinna I längden eftersom standig hunger inte går att stå emot I längden. Och kroppen kan dra ner på förbränningen om den anar matbrist. Och själv skulle jag undvika att äta ost som ett mål; även mellanmål. Ost är got som tillbehör, men jag håller nog gärna igen på mejeriprotein. Det finns säkert fler här som kan komma med goda råd.
 12. Mat och vikt och blodtryck har jag inget att tillägga om idag. Idag är det livet som upptar mina tankar. Framtiden. Jag fick veta I går att jag inte ska jobba kvar inom det företag där jag tillbringat de senaste 33 åren. Varken oväntat eller oönskat - men ändå omtumlande. Känns som att ha stått vid en avgrund, och nu tagit det där avgörande steget framåt...eller blivit knuffad, snarare. Fylla dagarna är inget problem. Men jag vill hitta en inkomst, lite extra pengar att ha kul för. Jag är ju ändå nästan pensionär. Så det är mycket som snurrar I huvudet. Skönt att kosten inte behöver trängas där också; den går på rutin.
 13. Tja. Jag vet inte. Jag använder flera olika sätt att kolla: pc, laptop, ifåne, padda... ofta är jag constant inloggad, men ibland (när jag bytt från den ena till den andra; när jag startat om...) får jag meddelandet att fel fel fel: jag har inte tillstånd att läsa innehållet. I början trodde jag att något verkligen var fel; numera logger jag bara in igen.
 14. Om jag missar magnesiumtillskottet för länge, så brukar jag bli orkeslös. Jag tror att det är det, i alla fall.
 15. Jag fick ett mail om att jag kunde få fylla i en enkät om vad jag tyckte om Vårruset, och vad de kunde förbättra... Jag påpekade att jag tillhör dem som läser innehållsförteckningar och äter riktig mat. Och "urk urk". 🙂