Effie

Medlem
 • Innehållsantal

  1 598
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  69

Effie vann senast 2 November

Effie hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

5 808 Enastående

Om Effie

 • Rank
  Veteran
 • Födelsedag 1956-10-10

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Göteborg
 • Interests
  Böcker, historia, resor, körsång, folkdans och squaredans, gå på opera och teater och bio, god mat, trevliga vänner, släktforskning, promenader...ja, hälsa i största allmänhet

Senaste besökare till profilen

2 033 profilvisningar
 1. Effie

  Effies erfarenheter

  Träning...jag går för sällan på gymmet. Tar i ordentligt när jag är där, får rejäl träningsvärk. Gick på hatha yoga för ett antal år sedan; definitivt jobbigt. Ställningar att hålla tills man skakar...30-60 sekunder...hade behövt öva oftare men glömde allt i samma sekund jag gick ut ur lokalen
 2. Effie

  Svältkost. Lever man längre på det ?

  Vi = vi här i västvärlden. Befolkningsmängden = befolkningen i våra länder. Man ska alltid ifrågasätta vem "vi" är, i sådana här påståenden...
 3. Effie

  Effies erfarenheter

  Jadå, det som märktes var åt rätt håll. Och lite inspiration gav det. Läkaren hade väl hoppats på mer. Andra hade gått ner flera kilo på de här veckorna. Studien är klar nästa år, kanske i slutet...och då ska jag få veta hur det gick.
 4. Effie

  Effies erfarenheter

  Jag har varit och lämnat tillbaka viktvästen idag. Resultat: vikt, ingen skillnad. Midjemått, ingen skillnad. Fettprocent; minskning från 39 till 36%. Fastesockret från 5,8 till 5,1. Om variationerna är slump, felmätningar eller pga ståendet med viktväst...ja, det vet jag inte. Jag blev hungrigare några dagar. Kanske mer sugen för att jag tyckte lite synd om mig själv, eller för att jag blev tröttare...för jag insåg vid sammanställningen att det blivit ovanligt mycket grädde de här veckorna...lite lingon, eller någon sked lingonsylt, som efterrätt...lite onödigt egentligen. Inga mängder varje gång, men onödigt. Ska följa upp vikten framöver, och se om det blir någon fördröjd effekt.
 5. Effie

  Effies erfarenheter

  Intellektell gång! Det ska jag satsa på!!! Fast när jag tänker efter...så är det ju det som squaredans är.
 6. Effie

  Effies erfarenheter

  Postural träning? Mycket konstiga saker man får lära sig som LCHF-are... Tack för tipset; jag ska lyssna på det; poddar går väl att ladda ner. Men det verkade handla mycket om värk, och det har jag inte. Känner mig bara trött, och irriterad. och okoncentrerad. Helt säkert fel hållning. Är det egentligen naturligt att stå I timtal? Borde jag inte snarare lära mig sitta på huk? Det tror jag iofs inte mitt skrivbord är anpassat för...och definitivt inte min kropp.
 7. Effie

  Effies erfarenheter

  Googlade som hastigast. En pizza 26000 steg eller 5 timmars promenad... Jag tycker nog att siffrorna är tämligen ointressanta. Dels för att jag inte äter pizza, dels för att skräpmat inte uppvägs av att man motionerar, och dels för att de flesta kalorierna ändå går åt till att existera. Och jag tror också på att typen av mat är viktigare för vikten än antal kalorier. Slutsatsen är fortfarande att jag vill motionera för att det känns bra och för att må bra, inte för att äta pizza.
 8. Effie

  Effies erfarenheter

  Nu funderar jag väl inte mycket på kalorier och verkningsgrad, utan bara på att det nog är nyttigt och skönt att gå. De flesta kalorierna går ju ändå åt till att bara existera, men det är trevligt att gå, och jag tror jag behöver det. Har inte tänkt att minska på dansen, och jag hade nog tänkt hinna till gymmet också (och borde boka en tid med en PT...). Jag går ju ner I arbetstid snart.
 9. Effie

  Effies erfarenheter

  Jag får inte direct ont av att stå (det onda I höften har gått over; kan få en liten liten känning av det om jag går väldigt mycket; springer I trapper etc etc)...men det känns obehagligt på något vis. Tungt. Stör min concentration. Väntar bara på att tiden ska gå så jag får göra något annat. Och att stå bara för att stå...känns dumt på något vis. Men lite inspiration att höja ribban gav det, I o m mallet att gå mer. Jag har tänkt på det ibland, men det gäller att hitta tiden också, och motivationen. Jag dansar ju en del, och går på gymmet ytterst sporadiskt, och jagar lite Pokémon (vilket jag borde kunna utöka ganska ordentligt). Fast det är väl tråk-känslan av att gå hem från jobbet som behöver övervinnas... Det är ju inte jättelångt (beror på vilken del jag väljer att gå), och det går inte fort med buss heller...
 10. Effie

  Effies erfarenheter

  Ja, jag har ju Inga problem att gå, och uppfattar mig själv som en person som promenerar. Sedan kollade jag stegräknaren I mobile, nu I samband med viktvästtudien...och konstaterar att det inte alls är manga steg per dag. En dansdag (med dans från 12 -20; nej, jag dansade inte varje tip, och jag stod I caféet en lång stund) kom jag over 10 000 steg. Sedan kanske jag inte har telefonen på mig varje steg. Jag har bestämt mig för ett mål 2019: att varje vecka ta promenade på sammanlagt en mil (ett s.k. smart mål. S= Specifikt; gå en mil; Mätbart; en mil är en mil. A=Accepted, eller om det möjligen star för att man behöver anstränga sig för malet; absolut; R=realistiskt; ja så svårt att gå några 3-km-promenader på en vecka är det inte; T=Tidsatt; varje vecka 2019). Utvärdering varje kvartal. Men stå still, nej det vill jag inte.
 11. Effie

  aspartam

  I GP häromdagen var det ett uppslag (kan tänka mig att det fans I flera tidningar) där frågan ställdes: socker eller sötningsmedel? (och svaret blev väl ett tja, jaså) Jag skrev ett par rader på min alldeles nystartade funderingsblogg (som inte handlar om lchf), och undrade...varför staller man frågan så? Varför finns inte svarsalternativet Sött - nej tack? Tänk om folk visste hur bra livet kan vara utan sött?
 12. Effie

  aspartam

  Ja, både vanilj, och grädde smakar ju sött i sig...så att ha i sötning är ju faktiskt för mycket. Fast jag brukar vara ganska ensam i min omgivning att tycka att det är sött...
 13. Effie

  Effies erfarenheter

  Ja, att gå runt lite är ju bara trevligt...men stå still vid mitt höjda skrivbord...det är usch så jobbigt. Hellre resa mig ofta och gå iväg och hämta kaffe, eller nåt. Så jag borde börja hålla föredrag, kanske...? Ja, det ska jag väl göra I morgon (om produktstruktur I produktionen)...men det måste förberedas. Vid skrivbordet.
 14. Effie

  Effies erfarenheter

  Jo, det är det väl. Motigt eller mycket motigt. I bästa fall halvmotigt. Jag har försökt att stå åtminstone halva arbetsdagen de här veckorna. Det går, till nöds. Det svåra är faktiskt helgerna, när jag går upp senare, och ofta har aktiviteter som inte funkar med vast. Ser väldigt mycket fram emot att få lämna tillbaka den. Den har känts tung senaste veckan. Läkaren mailade mig igår och undrade om jag kände några fler som kan tänkas vilja delta (Tre besök på Sahlgrenska; alder 18-65, BMI 30-35. Viktväst 0,5-10 kg; vikten lottas; 8 h /dag I tre veckor; stå mycket; registrera maten. Hälsoundersökning fore och efter (=blodprov); 500 kr minus skatt. Och glädjen I att få hjälpa vetenskapen...)
 15. Effie

  Effies erfarenheter

  Jaa...har jag något att tillägga idag? Egentligen inte. Helgen var fullbokad; squaredans (med huvudsakligen mackor och kakor; nej inte för mig, men vi funktionärer kunde få lite köttfärssoppa) fredag och lördag; på söndagen skulle min dotter flytta så det blev mycket spring I trapper (6 våningar tyckte ifånen först, men räknade om det till 28 lite senare), och mat på kinarestaurang. Eller om det var thai. Sambons förslag att vi skulle gå till gymmet/badet på fredag förmiddag var nog lite overkill, insåg jag då. Träningsvärk överallt när man springer runt och kånkar lådor I trapper... Det börjar kännas tungt med viktvästen, även om den knappt väger något. Den ska tillbaka på fredag, och det ser jag fram emot. Ska leta rätt på papperen jag fick, och fylla I dem så got jag kan (hur manga skivor knäckebröd har jag ätit? Lika manga som vanligt, men ett antal skivor valnötsbröd, faktiskt. Jag känner mig hungrigare ibland). Ska bli intressant att se om något hänt. Jag väger mig inte, enligt order, men jag testade mina för små långbyxor (som väl någon gang till nods gick att knäppa), och de är fortfarande för små. Nej, jag tror väl inte mycket på det här får jag erkänna. Och jag tycker fortfarande att det är sk-tjobbigt att stå. Man vänjer sig, sager folk...ja, hur lång tid skulle det ta?