Jump to content

Effie

Medlem
 • Posts

  2,160
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  121

Effie last won the day on April 21

Effie had the most liked content!

About Effie

 • Birthday 10/10/1956

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Göteborg
 • Interests
  Böcker, historia, resor, körsång, folkdans och squaredans, gå på opera och teater och bio, god mat, trevliga vänner, släktforskning, promenader...ja, hälsa i största allmänhet

Recent Profile Visitors

3,982 profile views

Effie's Achievements

Veteran

Veteran (5/7)

8.6k

Reputation

 1. Jag skulle nog också säga: ha tålamod. Fyra veckor? Om du inte fått något resultat om fyra till sex månader kan du börja fundera på att skruva på något. Mät på några ställen, som MariaF föreslår. Njut av maten, och livet (så gott det går, för jag vet inte hur du har det, men jobb och småbarn brukar bli ganska stressigt). Träna lagom, för att må bra. Var snäll mot dig själv - och då menar jag inte godis och skräpmat, men förlåt dig själv om du slirar, någon gång. Men med ”snäll” menar jag att prioritera sådant som är bra för dig.
 2. Teoretiskt, kanske. Jag är inte så säker på att kroppen är så teoretiskt lagd. För det första tror jag det är individuellt. En del kan vräka i sig fett och ändå gå ner i vikt. Andra får medvetet hålla igen. För det andra brukar vi säga att vi viktminskar med kroppen, inte mot. Att ge den mat som säger ”fettet får du bidra med själv!” uppfattar jag som att försöka tvinga kroppen För det tredje blir väl signalen till kroppen: dåliga tider, svält, håll i reserverna. Magert kött räknas nog dit. Därmed inte sagt att man ska överdriva fettet. Man får testa sig fram till vad som funkar för en själv. Och kanske variera intaget.
 3. Jag brukar äta D3+K2. K2-kapseln är på 90 mikrogram(?). Jag har testat att dubblera dosen under en månad, utan någon effekt.
 4. Det där är nivån vi strävar mot. Vad som händer när vi når 7 av 7 vet jag inte…?
 5. Nu kollar jag på datorn. Hovrar jag på raketen står det Rank: Veteran 5/7. Det är, så vitt jag minns, inte som det var förut. Inte för att det är viktigt.
 6. Raketen? Det händer ingenting om jag petar på den. Jag har inte kollat hur det ser ut på datorn.
 7. Vilken blå symbol? Vad jag än petar på står det bara ”medlem”. (Ipad) edit: om jag tittar på min profil står det ”veteran”. Det är inte en titel jag valt.
 8. Effie

  MAF-tråd

  Ja, bara man vet, så är det väl bra
 9. Effie

  MAF-tråd

  Men kan det inte vara bra att kolla känslan mot pulsen? En sorts kalibrering? Eller är det jag som inte fattar?
 10. Känner igen det där. Min sambo är alltid orolig för att jag ska svimma av, eller nåt, om jag inte äter varannan, var tredje timme…fast han vet ju att jag tillhör någon konstig art som faktiskt kan vara utan mat flera timmar i sträck; han vågar bara inte lita på det… Jag har givit upp försöken att förklara att det beror på kosten; förr behövde jag ju äta jämt.
 11. Äter jag frukt? Ja. Hur ofta? När jag känner för det. Ett par gånger per kvartal kanske. Bär kan bli oftare. Men jag är periodare. Hur äter jag frukt? Som den är, eller i efterrätt. Bakverk med torkad frukt. Ingen egen trädgård. Köper svenska äpplen; tycker de är goda.
 12. Får erkännas att jag aldrig läser Diet Doctor. Orkar inte med alla recept och videor.
 13. Vad svåra frågor du kommer med… ”Drick när du är törstig ”… rådet fungerar om man har törstkänslor. Jag är typen som kan gå en dag utan att dricka, om jag inte påminner mig om det. Minns från tiden på viktväktarna att det var viktigt för viktnedgången att dricka tillräckligt (och att man alltid blev kissnödig på promenaderna); om jag fick någon förklaring varför så begrep jag den inte. Det finns ju vatten i maten också; det får man inte glömma. Dricker man mycket sköljer man ut salt. Vi har system i kroppen för att hantera för mycket salt och för lite salt. Vad jag har läst är att det jobbigare för kroppen att hantera för lite salt, och att det i längden höjer blodtrycket, pga några hormoner . Själv har jag fått rådet av en läkare: undvik salt och mättat fett. Jag tänkte då att jag ju fick högt blodtryck på en kost där jag undvek fett och salt, och med lchf och mer salt halverade jag medicinen (men det visste inte han). Jag är inte läkare och kan bara berätta om mina erfarenheter och inte ge dig andra råd än att läsa på. Och köp bra salt.
 14. Jag har bakat ett par kakor ur den. Några småkakor, med fikon, kanel, pumpakärnor. Någon chokladkaka, som jag nog skulle haft en mindre form till. Jag gillar principen med lite frukt, hellre än sötningsmedel. Och jag gillade smaken på det jag bakade. Men det får inte bli ofta; det är det där med trigger. Det gäller allt bakat.
 15. Jag är inte heller förtjust i sötningsmedel. Det lär funka med kombinationen erytritol och stevia. Sötströ? Jag köper det inte.. Själv har jag köpt Birgitta Höglunds bok, att baka med frukt och grönt. Jag har hellre lite frukt, och håller igen på det, så det inte blir så sött.
×
×
 • Create New...