Gå till innehåll

Effie

Medlem
 • Innehållsantal

  2 039
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  99

Effie vann senast 15 November

Effie hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

8 074 Enastående

Om Effie

 • Rank
  Sökare
 • Födelsedag 1956-10-10

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Göteborg
 • Interests
  Böcker, historia, resor, körsång, folkdans och squaredans, gå på opera och teater och bio, god mat, trevliga vänner, släktforskning, promenader...ja, hälsa i största allmänhet

Senaste besökare till profilen

3 440 profilvisningar
 1. Att göra 40 st som du ska äta själv...nej, jag hade halverat, minst. Jag hittade ett recept på ganasch/tryffel på kolhydrater ifokus. Efter ett tag körde jag på känn. Så noga var det inte. Men att döva känslor med choklad och kaffe, nej jag håller med om att det inte är en bra strategi. Det hjälper inte. Vad föreslår jag istället? Tillräckligt med vitaminer och mineraler. Träning av någon sort, att jobba bort stresshormonerna med. Och skriva; poesi, sångtexter (att vråla när livet är tufft), en roman om en stackars stressad person som...? Eller dagbok. Det där låter som bra råd till m
 2. Man vet ju inte hur man reagerar på något förrän man testar. Såhär hanterar jag choklad: Jag köper svindyr choklad, i chokladbutik. Då blir det inte för mycket. (Förutom att jag köpte lite blockchoklad häromdagen för att testa ett kakrecept med vita bönor som jag hittade). I början av min lchf-tid gjorde jag tryffel, av smör, grädde och choklad, och smaksättning. Det svåra är att få det tillräckligt icke-sött för mig, och att ingen annan äter det. Jag äter magnesiumtabletter. Jag tycker mig märka att chokladsuget försvinner då. Men jag är periodare/stressätare, så jag är inte hel
 3. Bröd...jag har insett att jag ska undvika bröd. Även LCHF-bröd. Det triggar mig. Gott. En skiva till. En till. En till... Kan fungera om allt är infruset, men då får jag lita på min karaktär...bättre att inte ha bröd alls.
 4. Nu har ju inte jag kollat utmaningen...men jag gissar att det är tänkt att du dels ska lära dig vilken sorts god mat du ska äta, och dels att du inte ska gå omkring hungrig och sugen, och falla för någon olämplig frestelse... Lchf ska anpassas till en själv, utifrån de ramar som finns. Hur mycket man ska äta, hur ofta, vad man inte tål, vad som inte funkar...det lär man sig med tiden. Håller du dig mätt är det bra. Och det kan variera från dag till dag. Lyssna på kroppen.
 5. Jag har ju min lilla hypotes att sug har med någon mineralbrist att göra. Vilket inte betyder att jag utesluter stress, men stress gör slut på mineraler. Jag tycker att tugga-suget, och särskilt chokladsuget, minskar om jag kommer ihåg magnesiumtillskottet.
 6. Men vilka läkare har några idéer om livsstil? Jag har ju försökt att fråga, genom åren. "Gå ner i vikt? Gå till Viktväktarna!" "Det har jag gjort; det funkar inte!" "Va??? Varför inte det?" (skriva ut medicin går bra också...) "Blodtrycket? Motionera!" (fast hellre medicin) "Bihåleinflammation? Skölj näsan! Hur man gör det? Ingen aning! Sug upp vatten i näsan!"
 7. Jag har för långt till badplatserna (skönt att ha något att skylla på!). Men jag ska nog återgå till att avsluta duschen med kallare vatten. Det har jag glömt på sista tiden.
 8. Ja, olika. Jag har också svårt att sova om jag är hungrig, men brukar inte vara hungrig på morgonen, inte ens om jag lyckas somna hungrig. Och tar jag mig en löprunda, modell kort och långsam, så gör jag det före frukost. Morgnar är inte till för mat, enligt mig Sjutton vet vad de är till för alls...
 9. Socker i te och kaffe slutade jag med långt före LCHF. Och det smakar vidrigt med socker, numera. Men jag har också märkt att mina smaklökar ändrats sedan jag började med LCHF. Det finns saker jag inte vill äta, för att det smakar äckligt sött. Jag skulle säga: fortsätt med lite socker i te. Men känn efter om det verkligen är gott. Och ha koll på om du får de resultat du vill. Minska på sockret, och testa om det funkar. Man måste inte lösa alla problem direkt. LCHF ska bli en vana för livet. Då måste man kunna leva med sina val.
 10. Socker är väl en av de få produkter där vi är självförsörjande i Sverige? Jag minns att jag tänkte att det var tämligen onödigt, det finns väl bättre saker att odla...
 11. Ja, vissa. Det finns säkert sådana som har goda kunskaper, också. Men det är ju dessa som märks.
 12. Det är nog djurplågeri att inte inseminera kor, också, om jag tolkar rätt ett inlägg jag läste. Men kor ska ju göra det frivilligt... Man kanske ska släppa ut en liten tjur med koflocken som får gå och beta...? Nej, jag får erkänna att jag inte förstår resonemangen.
 13. Jo men man kan ju behålla djuren utan att äta upp dem. Så får man koskiten också... Fast utrota dem är ju bäst...och i förlängningen lär vi utrota oss själva. Undrar om de tänker i de banorna?
 14. Det finns andra möjligheter! Ja, jag citerar ur diskussionen. Men det förklarades inte hur, utan hänvisade till vegansk odling. De verkade bara tycka att det var fantasilöst att tänka sig enbart koskit och konstgödsel. Och ett tråkigt ämne att diskutera (min tolkning av vad som skrevs).
 15. Jag har nog länge varit tvungen att träffa rätt på pricken för att få första olästa. Och jag har stora fumliga fingrar.
×
×
 • Skapa nytt...