Gå till innehåll

Effie

Medlem
 • Innehållsantal

  2 143
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  121

Effie vann senast 21 April

Effie hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

8 543 Enastående

Om Effie

 • Rank
  Sökare
 • Födelsedag 1956-10-10

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Göteborg
 • Interests
  Böcker, historia, resor, körsång, folkdans och squaredans, gå på opera och teater och bio, god mat, trevliga vänner, släktforskning, promenader...ja, hälsa i största allmänhet

Senaste besökare till profilen

3 846 profilvisningar
 1. Jag bröt fastan idag; skulle ha fortsatt tills imorgon, men det funkade inte. Jag tror på vanan. Jag tror på variation. Ska se om jag fixar lite längre fastor, när jag inte behöver vara koncentrerad (spanskakursen är slut). Men jag får lyssna på kroppen. Längre fastor, om jag klarar dem, gör något kilo, eller ett par. Men lätt är det inte.
 2. Hållit på ett tag med vanlig lchf, och fasta ett par dagar varannan vecka. När spanskakursen är slut för terminen ska jag se om jag kan fasta en dag till per gång. Äter gott och rejält och efter hunger när jag inte fastar. Sambon har varit snäll och bakat valnötsbröd till mig. Det är en frestelse. Leder lätt till sug och onödigt ätande. Och ostätande; jag som hållit mig från mejerier i flera månader. Läste någon artikel om kaffe i tidningen; tydligen hade det ingen större effekt på hälsan. Det enda man inte skulle göra var att göra uppehåll (detox); det blev bara jobbigt. Nåja, jag har j
 3. Variation tror jag är en bra idé. Och nej, livet är inte rättvist.
 4. Njae. Jag googlade, eftersom jag undrade om det var sant. Det jag hittade var 30% glukos och 40% fruktos. Och möjligen någon variation; fastare honung mer glukos. Inte för att jag brukar äta det... Och så är jag impad av prestationen, med eller utan socker.
 5. Ja, hitta d i t t upplägg. Det är bara du som vet hur du reagerar på ett sätt att äta, eller att låta bli vågen. Skriv ner det. Och ha det i planen. Tugga-tugga-monstret är skickligt på att förklara att det är jättebra att äta en massa olämpliga saker; åtminstone mitt. Då är det bra att kunna motbevisa.
 6. Och så har vi då tre andra perspektiv. Vikten/utseendet. Hälsan. Beroendet. Och bara detta enda ord. LCHF. Som ska täcka allt. Inte undra på att det är svårtolkat.
 7. Det är ju många aspekter i det här. Är banan lchf? Nej. Är bananbröd lchf? Tveksamt, men absolut bättre än sötlimpa. Kan en lchf-are äta bananbröd? Det beror på lchf-aren. Ska en frontfigur för lchf rekommendera bananbröd? Tveksamt, även om jag tror att receptet är bra, och själv kan tänka mig att testa. Just för att definitionen av lchf är så luddig. Ja, vi vet och förstår, men nya? Viktväktarna hade för många år sedan ett system med röda gula och gröna pluppar för att kategorisera mat. Gröna kunde man äta fritt, gula var begränsade och rött var möjligen en bonus. Funderar på
 8. Ja, att reflektera när man skriver; det tycker jag fungerar bra. Om du gör det här eller på en blogg...det är nog en smaksak. Men på en blogg har man större frihet med bilder och sånt. Man kan kan ha en alldeles hemlig blogg, om man vill vara privat... fast då kan man lika gärna skriva dagbok. Vad man vill dela, vad man vill behålla själv...det måste man tänka igenom. Jag skriver väl mer privat här än på min blogg; den är funderingar och kåserier.
 9. Man tar en bit i taget. Jag lyckas med lite drygt två dygn; men det får ta den tid det tar, att öka. Det ska kännas bra.
 10. Nja... jag skulle säga att vi får skilja på vad som är lchf, och vad vi äter. Och kanske vad du kan tillåta dig, och vad andra kan tillåta sig. Det vet vi förhoppningsvis när vi ätit så här ett tag. Kan vi ta en tårtbit och återgå till lchf utan problem? Eller urartar det till en månadslång orgie? Var och en får lära känna sig själv, och sätta upp sina regler för ätande. Jag vet vilka svagheter jag har, en del av vad som triggar mig, och det får jag försöka undvika.
 11. Det ska handla om livsstilsförändringar, påstås det.
 12. Göteborgs-Posten, läser jag. Om fladdermöss på någon matmarknad, och pandemier, och djurindustrin och minkar i Danmark...
 13. Men du skrev ”en kommentar om lchf och diabetes ”... och det hittade jag inte...? Blev det fel länk?
 14. Jag skummade inlägget (har svårt att kolla på video)... men det handlade bara om klimatet...? Måtte ha missat lchf
×
×
 • Skapa nytt...