Effie

Medlem
 • Innehållsantal

  911
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  27

Effie vann senast 13 Oktober

Effie hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

2 616 Enastående

Om Effie

 • Rank
  Gammal i gården
 • Födelsedag 1956-10-10

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Göteborg
 • Interests
  Böcker, historia, resor, körsång, folkdans och squaredans, gå på opera och teater och bio, god mat, trevliga vänner, släktforskning, promenader...ja, hälsa i största allmänhet

Senaste besökare till profilen

430 profilvisningar
 1. Pepp-tråd

  Kakao - smör- havregryn är väl Inga problem att äta; men kanske inte mer än några dl...nej, gör något annat I stället. Chokladsug kan vara magnesiumbrist. Men det där lätt hysteriska måste-äta-även-om-jag-inte-är-hungrig-suget; det är snarare stressätande, åtminstone för mig. Tror iofs att magnesium är bra även där. Och kanske lite andra tillskott.
 2. Vätskebalansen och salt?

  K2 behövs för D-vitaminet (D3) (eller rättare sagt, för att se till att D-vitaminet lägger kalciumet på rätt ställe). Det finns I en del animalisk kost (lever, och fermenterad mat) så jag är inte säker på att man behöver tillskott. Men det är en annan discussion.
 3. Hela mänskligheten är ett högt satt mål som vi får hjälpas åt med...:-) Nej, jag hade nöjt mig med omgivningen, nära och kära. Det hade underlättat även för mig.
 4. Vätskebalansen och salt?

  Jag har mest frågor. Vad för sorts salt? Det finns ju allt från högraffinerat salt som I princip är bara natriumklorid, till oraffinerat havssalt och bergssalt, med en hel del nyttiga mineraler. Och vilket magnesiumtillskott? Det finns ju ett otal, med olika upptag och effect. När du skrev om hjärtats slag tänkte jag direct på magnesium.
 5. Riksförening eller lobbyorganisation

  Nej. Det är långt till Stockholm :-( . Och jag är upptagen.
 6. Smöret har blivit dyrt

  Kanhända det. Nu stod det ju inte fullkorn, uttryckligen. Det stod "grovt bröd, potatis, pasta, ris". Vilket enkelt tolkas som vanlig spaghetti och vitt ris. Åtminstone när jag laser. Och jag vet ju själv hur effektivt det är att äta fullkorn frukt och fettsnålt... riktigt illa.
 7. Smöret har blivit dyrt

  Metro hade en artikel om barnfetma idag. Samma gamla tjafs om fullkorn och frukt och fettsnålt; som om det skulle hjälpa :-( (nej - fullkorn stod det inte bland råden. Potatis pasta och ris rekommenderades!!). Jag tror Claude Marcus citerades; jag orkade inte läsa hela. Det enda vettiga jag såg var att undvika söta drycker.
 8. Man kan gå ut på toaletten och sticka fingrarna I halsen. Det är väl lite så jag ser på dessa ta-inte-upp-fett-eller-kolhydrat-piller. Det måste vara battre att inte äta det alls. Jag vet inte hur det ska gå till, men alla varianter av ät-men-ta-bort-det-igen känns galet.
 9. kostråd vid cancer

  Jag läste lite kommentarer på Fb, I ett eller två inlägg som handlade om att en chipsleverantör skänkt en massa småpåsar med chips till ett barnsjukhus canceravdelning. Några hävdade att chips är battre än ingenting, andra att ingenting (alltså inget ätande alls) är battre än chips. Sedan förekom argument om guldkant och livsvilja. Det är svårt att saga något, tycker jag, om lyckan finns I en påse chips... (nej, jag raljerar inte, för en gangs skull)
 10. Godmorgontråd?

  Men det är ju inte så lätt...börjar på k...och ett l finns med I båda...och långa är orden också...! För att inte tala om abstrakta! Och inte finns något intresse att lära sig något om kosten, för vad skulle det kunna leda till? (min elaka gissning) Enklast att fortsätta äta sådant man alltid ätit; det vet man är gott! Drabbas man av något, är det otur... Nej, nu är jag nog grinig...:-( det gillar jag inte.
 11. Och jag upprepar det jag ofta skrivit: jag har sett manga personer berätta om att de mätt kolesterol när de börjar med LCHF. Det verkar som att det ofta går upp I början, och når en topp efter 6-8 månader. Reparationer, kanske. Sedan brukar det gå ner igen, för manga; inte alla. Men att mäta kolesterol efter åtta månader verkar inte vara en särskilt användbar idé. Vänta ytterligare några månader, om du är intresserad av det.
 12. Bästa kosten för typ 2-diabetes?

  Jag har inte last studien (har svårt att förstå, hitta det intressanta). Men det jag genast undrar over är hur man definierar lågkolhydrat. Det brukar ju inte vara något ens I närheten av lchf.
 13. Tveksamhetens dilemma.

  Ja... jag skulle saga att det är definitionen på viktminskning, att intaget av kalorier understiger förbrukningen. Det är ju inget konstigt. Sedan hur man beräknar intaget, och hur olika näringsämnen påverkar hormoner som påverkar kroppen, och hur stor förbrukningen är, och hur intaget påverkar förbrukningen, och förbrukningen påverkar intaget och... Kroppen är ingen förbränningsmaskin och vi använder schabloner för att beräkna.
 14. Holistic d-vitamin droppar

  Jag minns när jag började äta extra D-vitamin: jag gav mig helt plötsligt ut och joggade, enligt en oemotståndlig impuls. Det varade till in på sommaren... Men märker man ingen skillnad, och mår bra i allmänhet, så får man väl i sig det man behöver på ena eller andra sättet. Vad LCHF-sekten skulle säga om detta mitt inlägg vet jag inte, eftersom jag aldrig träffat den...
 15. OK. Mindre protein, mindre fett, mindre kolhydrater, mindre alcohol, mer fasta... (mindre mat öht?). Och inte sötningsmedel. Sov mer, stressa mindre, styrketräna...och ha realistiska förväntningar! OK, jag mäter inte. Har aldrig gjort. Inte mer än att jag har riktvärden och normalportioner (100-150 g kött, eller 3-4 ägg är nog lagom). 16:8 har jag ju hållit på med sedan 2010, eller nåt. Det känns naturligt för mig. Annan fasta har jag svårt att få till. Klarar inte att gå constant hungrig. Sötningsmedel star I skåpet. Det har stått där länge. Jag använder hellre lite socker någon gang. Sov och styrketräna - hur ska jag hinna det utan att stressa? Tycker att -20-25 kg borde vara realistiskt, när jag väger 35 kg mer än när jag inte var trådsmal I 20-årsåldern. Blir nog lite lätt irriterad på sådana här råd, som jag uppfattar som lite klämkäcka...det är bara att... Eller också är jag grinig idag. Men ja, jag ska ta till mig något av det..ska fundera på vad.