Effie

Medlem
 • Innehållsantal

  1 682
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  75

Effie vann senast 5 Januari

Effie hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

6 253 Enastående

Om Effie

 • Rank
  Veteran
 • Födelsedag 1956-10-10

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Göteborg
 • Interests
  Böcker, historia, resor, körsång, folkdans och squaredans, gå på opera och teater och bio, god mat, trevliga vänner, släktforskning, promenader...ja, hälsa i största allmänhet

Senaste besökare till profilen

2 162 profilvisningar
 1. Effie

  Nu ska vi äta gräs

  Det borde utrota mänskligheten ganska snart, så det borde vara effektivt mot diverse utsläpp.
 2. Effie

  Farligt när LCHF blir vetenskapsresistent

  Man behöver inte göra ens det. Jag läste en gång på en vegansida ett inlägg, som berättade om något bra ämne, som fanns en hel del i någon speciell grönsak; hurra vad det är bra att äta grönsaker. Jag svarade (faktiskt bara för att jag tyckte det kunde vara intressant att veta; kunskap är aldrig fel) att samma ämne fanns det mycket mer av i ägg. Oj oj oj vad utskälld jag blev. Jag förstörde inlägget! Och deras sinnesfrid! I stället för att bara helt lugnt ta bort mitt inlägg, om det nu var så hemskt...
 3. Effie

  Effies erfarenheter

  Älska sin kropp - ja. Kärlek är att vilja varandras positiva utveckling. Det måste ju innebära bra mat och lagom träning. Eller?
 4. Effie

  Effies erfarenheter

  Tja...jag vet inte. Jag har stormagade bekanta, som verkar tro att det bara handlar om utseendet, och det är inte så viktigt. Och nog laser jag inlägg från veganer som hävdar att deras värden är perfekta även efter manga år. Det lär finnas en genetisk skillnad: vissa klarar vegansk kost battre än andra. Och jag tror de flesta veganer vet om att de ska ta B12-tillskott. Men jag gillar inte när de försöker hävda att vegansk kost är nyttigare och battre.
 5. Effie

  Effies erfarenheter

  Nej för sjutton, inte finns det något samband mellan mat och mående; det vet vi väl alla Fast ibland önskar man att folk ville testa, åtminstone. "Nej, det där tror jag inte på!" Det är svårt att frälsa världen. Fast veganer kan väl tänkas vara mer inställda på att följa sin diet än att må bra; har sett sådana exempel. Fast då borde man inte klaga...
 6. Effie

  Mulliga mammans pepptråd

  Jag tycker mig ha märkt att onda fötter/tår har mått bra av fasta; hoppas det funkar så för dig oxå. Det är segt med ont där; gå måste man ju.
 7. Effie

  Effies erfarenheter

  Läste en annons I dagens Metro, om en studie (på Sahlgrenska tror jag) där de ville kola Medelhavskostens påverkan på blodsockret. Man skulle vara tjock och frisk och vilja äta medelhavskost med mycket spannmål. Och inte vilja gå ner I vikt. Skulle vara väldigt spännande att veta hur det går I den studien...men den är inget jag skulle utsätta mig för. Å andra sidan var det ju folk som gick ner I vikt av den där studien jag deltog I (funderar ibland på effekten av att delta I en studie...om man tanker mer på vad man äter då?). Och just det; när jag avslutat den studien skulle jag ju fundera på att trappa ner blodtrycksmedicinen (vc har inte hört av sig som de lovade göra...jag börjar fundera på att byta, för något storre intresse visar de inte - och jag har fått en vc närmare min bostad). Det får bli lite mätningar framöver.
 8. Effie

  Effies erfarenheter

  Den där kommentaren missade jag. Jag, som aldrig (eller åtminstone nästan aldrig) är hungrig fore tio...skulle det antyda att jag inte producerar ketoner? Oavsett vad jag äter?
 9. Å, vad jag känner igen mig i din skildring. Fettvettskrämd större delen av livet, vilket ledde till 40 kg övervikt, undrade alltid ” när får jag äta nästa gång?” även direkt efter att jag ätit. VV har jag försökt några omgångar; det gick inte. Och sedan halkade jag in på LCHF på ett bananskal; det var alls inte avsikten. Jag bestämde mig för att banta, och hittade ”GI i praktiken” i bokhyllan, och GI tyckte jag lät bra. Va, ska man äta fett? Ja, säger du det så kan jag testa...va, får man inte äta bröd?! Får man inte äta potatis?!! Ja ja, fyra veckor står jag nog ut. Det är tolv år sedan. Jag blev förvånad över hur snabbt suget försvann. Och hur god maten var. Att jag var nöjd, och tänkte inte på att äta. Jag märkte efter ett tag att jag mådde bättre (utan att vara sjuk innan). Tio kg försvann första året; övriga är svårare, det är fasta som gäller tror jag (men fasta är enklare på lchf). Ta det lugnt när du börjar. Du behöver inte testa allt på en gång. Funkar inte det du gör, ändra (och inte alltför ofta). Var inte rädd att äta mycket i början; det brukar gå över.
 10. Effie

  Farligt när LCHF blir vetenskapsresistent

  Ja visst är det en oförskämdhet. Ett sätt att slippa komma med riktiga argument i en diskussion; man antyder att den vars åsikter man inte delar inte är värd att lyssna på. Härskarteknik. Men det är bra att definiera ord, om man ska diskutera, så man pratar om samma sak. Vetenskapsresistenta människor är väl ytterst sällsynta i sinnevärlden (jag tycker väl snarare att det är svårt att avgöra vad man ska lita på inom området vetenskapliga studier och deras tolkningar). Men att hålla kvar vid sin gamla uppfattning även om det börjar komma fakta som antyder att den kanske är fel...det är väl vanligare. Resistent är väl inte svart eller vitt. Ja, jag vet inte riktigt vad jag ville komma fram till här.
 11. Effie

  Tr0lldagboken

  Bra att det känns lättare. Men glöm inte att sockermonstret /tugga-tugga-monstret bidar sin tid och kan anfalla bakifrån när du tror att du är säker (ett lite fånigt sätt att illustrera att det är lätt att halka av, när man blir självsäker och tror man kan det). Men vi finns här även då. Vi har varit med om det. Glöm inte att planera.
 12. Effie

  Farligt när LCHF blir vetenskapsresistent

  Nu säger jag ju inte att LCHF skulle vara vetenskapsresistent. Aldrig tänkt tanken. Var fick du det ifrån? Jag bara tyckte att din beskrivning av vad ordet skulle tänkas betyda var väldigt märklig, och jag är definitionsnörd. Det kommer nya ideer och tankar om hur vi fungerar, hur vi ska kunna bli friska. En del låter märkliga (jag kommer inte på något exempel just nu) eller åtminstone är de på tvärs med vad vi trott hittills. Det finns två förhållningssätt: Finns det någon forskning på det? Nähä, då tror jag inte på det. Bara humbug. Intressant. Vad finns som stödjer tanken? Vad säger emot den? OK...då får jag väl testa och se vad som händer. Jag skulle säga att nr 2 är vetenskaplig - för hur sjutton kan vi tro att vi vet allt, och att allt kan bevisas med existerande forskning? Vetenskapsresistent skulle väl vara om man tror på ungefär vad som helst som någon skriver på nätet, utan att vara mottaglig för diverse bevis att det inte stämmer. Och visst beskylls vi lchf-are för det, att vi bara inbillar oss. Jag har en kompis som inte är intresserad av att testa, som inte tror på LCHF, och som vill ha vetenskapliga bevis för att det jag säger om LCHF är sant - men inte från någon som tycker att LCHF är bra (jag tycker det är en motsägelse i sig). Det kan jag inte...alltså är det bara bluff, bara en sekt med lurade medlemmar. Jag har slutat diskutera frågan.
 13. Effie

  Farligt när LCHF blir vetenskapsresistent

  Nej. Resistent betyder väl bara att man inte är mottaglig för något. Att man står emot det. Behöver inte antyda orsaken till resistensen. Fånigt ord iofs, vetenskapsresistent. Lite härskarteknik anar jag. Men, ska jag tillägga för säkerhets skull: vi kan inte acceptera vad som helst; lite skepsis är nyttigt. Man kan testa på sig själv, tex, om man tycker det verkar intressant.
 14. Effie

  MAF-tråd

  Men maxpuls är något annat...som man får testa sig fram till, eller? Har för mig att jag någon gång läst att man som lchf-are kan få högre maxpuls. Jag har inte en susning om min.
 15. Effie

  MAF-tråd

  Nja..sist jag kollade den låg den väl kring 65. Betyder inte låg vilopuls att man är vältränad? Eller har jag missuppfattat något? (jag ingår inte i den kategorin).