Jump to content

Effie

Medlem
 • Posts

  2,185
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  124

Everything posted by Effie

 1. Man tycker ju att den verksamhet de har borde ge effekt…om de nu ska hålla på. och lite nyfikenhet och vilja att utveckla och förbättra…?
 2. Och oavsett...så måste väl 1500:- som ger resultat vara bättre än 100+100+100+... som bara är slöseri med tid? Något som ger hopp, som ger möjligheter... Det är väl det vi är ute efter...möjligheter att få röra oss, springa (om vi nu vill), orka, ha kul, leva... Jag hejar på, jag också
 3. Jag vet att jag blir hungrigare av ett mål enbart grönsaker än av att inte äta alls. Även om jag inte testat att fastehärma.
 4. Och den här fastehärmande kosten, skulle det enbart vara av bekvämlighetsskäl? Att få äta, av sociala skäl, att känna att man får äta, för hungern? Själv skulle jag nog tycka att det var lättare att fasta helt, än att äta bara grönsaker. Men jag är väl lite udda.
 5. Godmorgon! Ja, här brukar finnas inspiration, och goda råd om högt och lågt, och pepp. Och hittar du inte det du söker kan du starta en egen tråd med frågor.
 6. Jag har ju läst många som berättat att de fått högt kolesterol när de börjat äta lchf. Efter sex till nio månader är det som högst, sedan går det i de flesta fall ner, och blir bättre än före lchf. Hypotesen brukar vara ”reparationer”.
 7. Eller också tänker man ”jag får visst äta socker. Fast just nu, just idag, väljer jag att äta annat…” Vilket som nu känns enklast; vi är ju olika.
 8. Och jag brukar alltid säga: är du hungrig, så ät! Bestäm inte i förväg vad som är rimligt, räkna inte kalorier. Det går över. (gör det inte det efter några månader får du överväga att ändra något). Ät bra saker. Kokta ägg och färdiga pannbiffar i kylen, t.ex. Du lär dig vad som håller dig nöjd. Du lär dig med tiden vad som är lagom portioner, och hur ofta du behöver äta. Men nu är det en övergångsperiod. Kroppen är van vid en viss sorts mat. Nu ger du den en annan, som den behöver hantera annorlunda. Inte socker att använda direkt som energi, utan fett. Den måste ställa om sig. Att inte äta tillräckligt, efter vad kroppen tror - ja, då blir det lätt hetsätning, och det är ofta fel saker. Vi klarar inte sådant med viljestyrka. Man ramlar i diket många gånger. Det man har ätit kan man inte påverka, bara det man är på väg att äta. (så resonera inte "nu har jag ätit xxx, då kan jag likagärna fortsätta och vräka i mig mer..."). Så upp igen på banan. Du ska äta så här, mer eller mindre, hela livet, så se till att njuta av det.
 9. Men är inte benhinnorna en del av skelettet? Inbillar jag mig…
 10. Och jag gillar Coltings text, även om den gränsar till hysteri…
 11. Träningscoachen Effie (tala om oxymoron!!!) undrar om du ändrat mycket på en gång. Intensitet, typ, längd…? Och det är väl benhinnor, senor och annat sånt som behöver långsam tillvänjning. Borde vara vana, så mycket som du springer; det är därför jag frågar om förändring.
 12. Jag försöker förstå vad jag läser här. Urinsyra verkar spela en roll i fettlagring och insulinresistens. Och högt blodtryck. Urinsyra bildas av puriner, som tydligen finns eller bildas av fruktos - men finns även i rött kött, inälvsmat och skaldjur. Intressant. Så vad gör man då? Mer än undviker fruktos, vilket vi väl redan gör. Så långt verkar inte forskningen ha kommit än.
 13. Effie

  MAF-tråd

  Och jag funderar på vatten och salt. Just i samband med sol och ansträngning.
 14. Jag läste artikeln. Det finns ingen säker gräns för sockerkonsumtion, men fyra av tio svenskar äter för mycket socker (???). Livsmedelsverket tycker, precis som WHO, att tio % av kalorierna som tillsatt socker är helt ok (???) Människor kan inte hålla på att räkna på sin kost, för att se om de äter fem eller tio procent; om det nu gör någon skillnad… (???) Jag får en känsla av att de slingrar sig för att slå knut på argumentationen…den går bara inte ihop. Miljoner svenskar äter alltså mer än 50 g tillsatt socker per dag…
 15. Det är ingen sådan där allmänblaj-artikel som trycks i många tidningar? Jag såg den inte i G-P. De fyller ju gärna ut spalterna med strunt typ ”så blir du miljonär före 35”, ”så går du snabbt ner i vikt” - och så sådana här ”så farlig är din nya diet”. Är det inte Ingrid Larsson är det Hellenius, ja kanske inte i artiklarna om pengar… Jag tror inte de sätter någon kunnig journalist på detta, om de har.
 16. Det vore bra att få den omskriven i en massa andra media. Kanske väcka någon som inte redan är frälst... tycker sektmedlemmen Effie.
 17. Nej, det är klart att man inte alltid får reda på varför. Men att lösa fel problem hjälper inte heller. Man får väl systematiskt gå igenom alla tänkbara orsaker, pröva att åtgärda och se om det hjälper.
 18. Men om man inte vet varför, om man inte förstår problemet, hur kan man då hitta en lösning? Då får man testa slumpmässiga åtgärder; kanske funkar något… Beror det på mineralbrist? Beror det på tarmfloran? Beror det på stress? Beror det på ett tråkigt liv? Beroende? Vana? Dålig karaktär? (NEJ!!!) Jag bara spånar… Sedan ska man förstås inte koncentrera sig på misslyckanden. Bara konstatera och gå vidare. Själv tror jag på att magnesiumbrist är en möjlig orsak till chokladsug.
 19. Effie

  Äggmjölk

  Funderar på vad mitt basrecept är. Det är mer modellen ”ett par ägg, rejäl klatt smör, mixa med kokande vatten tills det är lagom”. Misstänker att det är mindre utspätt, mer koncentrerad. Sedan får man ju hitta alla smaksättningar man kan tänka sig. På kolhydrater ifokus fanns en tråd om äggmjölk och dess smaksättningar, allt från kaffe och te, till soppa med köttfärs. Den finns nog kvar, om man kan hitta den
 20. Effie

  Äggmjölk

  Det viktigaste är väl att kolla hur magen reagerar på det.
 21. Skulle vilja komplettera Skymnings svar om ”inte så mycket händer alls”. Det kan hända att vikten inte ändras, men att jeansen sitter bättre. Mer muskler, mindre fett. Ha koll på det.
 22. Jag minns en tråd på kolhydrater ifokus, om att äta lite kokt potatis på kvällen, typ en halv, för sömnens skull. Magnesium på kvällen, ja. Jag har börjat ta mitt MSM (svavel) på kvällen i st f morgonen; det gör skillnad. Därmed inte sagt att du behöver börja äta sådant om du inte gör det. Har inte Anna Sparre (4health.se) några poddar om sömn?
 23. Nej, jag menar inte tankar. Att skriva ner dem är en bra idé. Jag brukar lyssna på ljudbok, för att hantera fladdriga tankar. Men då har jag kommit så långt som till sängen. Det jag tänker på är en allmän vag känsla av att jag borde ha…eller nåt. Inget som går att sätta ord på. Ger rastlöshet. Bättre att försöka förebygga det. Göra saker. Göra roliga saker, spännande saker. Äta bra. Vila. Motionera.
 24. Det känner jag igen, jag också. Funderar på om det är stressrelaterat. Funderar på om det är dopaminrelaterat. För min känsla är ett gnagande men obestämt missnöje som hindrar mig från att få ro att sova.
×
×
 • Create New...