Jump to content

Effie

Medlem
  • Posts

    2,179
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    123

Blog Comments posted by Effie

  1. Kunskapen, medvetenheten, om mat måste ju öka. Hur nu det ska gå till. Jag tjatar tjatar tjatar.

    1) I en förening, där man ofta handlar margarin för att bre mackor (Flora med Smör var det senaste; Flora osynligt och Smör extremtydligt). Det där är inte smör! Man får inte kalla det smör! Sånt äter jag inte! (sedan har man iofs problemet med väldigt laktosintoleranta...). Och det är ingen annan som bryr sig öht.

    2) Fester med mat. Vara tydlig med vad jag kan äta. Jag har ju varit med om "jag vet, jag äter också lchf. Hur mycket bröd brukar du äta?" (smörgåstårta serveras). Jag har varit med om specialkost, där den totalt fettfria normalportionen byttes så att jag fick kokt potatis I st f potatisgratäng. Jag har varit med om "vad kan du äta? Äter du grönsaker? Äter du fisk? Om jag gör pastasalladen fast utan pasta?" (och resultatet blev att jag fick dubbelt så mycket mat som alla andra)

    Folk vet inte vad som är nyttigt och inte. Folk förstår inte den här märkliga dieten (inget bröd? Inget socker?? Men vad äter du???). Och detta gäller också människor som arbetat med mat hela livet. Jag förstår det inte. Att man inte gör kopplingen mat-mående?  För nog känner jag manga manga som skulle må väldigt mycket battre om de åt som jag. Sedan finns det ju de som mår alldeles utmärkt också.

×
×
  • Create New...