Jump to content

Maggan A

Medlem
 • Posts

  58
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Maggan A

 1. ja det är vad jag tror också - när jag har läst på om vårtor så kallas de tumörer - och tumörer gillar ju socker,,,,
 2. jag är idag 50+ gammal och har sedan jag var tonåring av och till drabbats av vårtor på fingrarna. Ett normalt vårtutbrott brukar visa sig genom att först uppstår små knölar under huden som också blir lite röd på utsatt ställe. Efter ett tag (från några dagar till veckor) uppstår sedan de karaktäristiska äckliga fula vårtorna med flikar ovanpå huden som man sedan kan få dras med i flera år och som även kan blöda mycket ymnigt och man misshandlar dem för mycket. Nu till saken - jag drabbades för ca två månader sedan av det jag brukar kalla "första varningen" att nya vårtor är på väg... små knölar under huden och rodnad. Men till min förvåning har det denna gång inte blivit mer än så. Det där som skulle/brukar bli vårtor kom liksom av sig och blev inget mer,... de håller sig under huden fortfarande och lever en ovanligt blygsam tillvaro,,,, Jag VET inte om det har att göra med att jag numera äter LCHF och att det är en mathållning som inte gynnar vårtbildning på huden - även om det är det jag TROR. Det skulle vara intressant att veta om fler delar denna erfarenhet :-)
 3. Till historien hör att ett år efter att jag blev med hund började jag med LCHF - och DÅ började det hända saker på vågen ;-)
 4. För några år sedan skaffade jag mig hundar och trodde att jag skulle gå ner i vikt av flera hundpromenader varje dag... behöver jag säga att det inte syntes alls på vågen.... inte ens efter ETT ÅR!!!!!
 5. Vi skulle kunna stå bort 10 kilo på ett år och själv går hon i trappor och leder motion (gympafröken) en timma i veckan Det är ett HÅN mot alla överviktiga byggjobbare, städare och sjukvårdsbiträden som är i ständig rörelse på jobbet!
 6. Kan det vara så att våra hjärnor behöver fett för att må bra? I en värld som tror på fettsnåla kostråd och undviker att äta fett, är det kanske bara överviktiga personer som med sina fettreserver ger sina hjärnor det de behöver....
 7. Ser ingen anledning alls att inte äta LCHF. Argumenten känns väldigt 2010. Been there done that ;-)
 8. Alla rovdjur i toppen på näringspyramiden äter detsamma som de själva består av och det är det ingen som ifrågasätter (vargar, björnar, lejon och örnar t ex). Människan är också ett rovdjur - hur svårt det än kan vara att acceptera för vissa.... det är jätteviktigt för vår hälsa att äta den mat som vi evolutionsmässigt är anpassade för.
 9. kajsa 576 Första steget är att bli medveten - det verkar du ha blivit - lycka till i fortsättningen mot ett hälsosammare liv :-)
 10. Min pappa hade svår psorisasis över hela kroppen i 30 års tid. Sedan fick han en stroke och kunde inte äta annat än flytande föda i ett år(sväljreflexen blev påverkad) under den tiden försvann alla hans utslag och han blev hur fin som helst i huden. Sedan blev han bättre och kunde börja äta igen och psoriasisen kom tillbaka lika illa som innan. Det tar jag som bevis för att psoriasis är beroende av maten vi äter. jag gíssar på bröd/gluten.
 11. Han menar givetvis LCHF. Men "kvasikunskap" var ju lite nytt - annars brukar dom som vägrar uttala bokstavkombinationen säga "högfettskoster"
 12. kokosolja finns numera att köpa nästan överallt på vilken ICA, COOP eller Hemköp som helst. men se till att den är ekologisk och kallpressad. En -två msk/dag bör göra susen ;-)
 13. kokosolja är ett superbra sätt att få fart på magen - men ta det försiktigt i början - det är väldigt effektivt om magen är ovan ;-)
 14. Du säger att du äter strikt LCHF samtidigt som du säger dig äta LCHF/godis och kakor. Det är inte strikt LCHF och sannolikheten är stor att det är dina "utsvävningar" som triggar godissuget
 15. Jag tror det bästa sättet att äta är som på Emil i Lönnebergas tid (förra sekelskiftet) - inte utpräglad LCHF men all mat man åt kom från den egna gården med lyckliga grisar, kor och höns... och det var inte mycket godis, pizza, McDonalds och Coca Cola....
 16. Ja fram till mitten på 70-talet. Sedan kom fett- och kolesterolskräcken som gav oss industritillverkade fettfria livsmedel fullproppade med socker - med SLVs godkännande.... där är vi fortfarande :-(
 17. om detta verkligen är sant så gräver dem sin egen grav. Jag håller med den som sa att SLV har drabbats av hybris!
 18. Tack för svar alla. jag tror jag vi chansar
 19. Tack för svar Veteran och Inez Frågan gällde egentligen inte mig själv som LCHFare - jag tror mig klara mig bra på min mathållning. Det gäller min son med misstänkt men ännu inte diagnostiserad ADHD (utredning pågår) Förutom den ekologiska maten jag redan nämnt äter han också bröd, potatis, pasta och ris - men tack och lov inte socker. Fisk och skaldjur gillar han inte, Den enkla frågan är - bör han ta tillskott av omega 3 eller inte?
 20. Om frågan redan har avhandlats ber jag om ursäkt för upprepningen... Som alla vet så är omega 3 väldigt viktigt men jag undrar om man kan överdosera med skadliga följder... Om man bara äter ekologiskt smör, grädde, nötkött, gris och ägg - behöver man då ta omega 3 som tillägg också?
 21. Varför dissar du LCHFares argument som "känslomässiga"? jag vill påstå att dina vegan-argument också är känslomässiga.... It takes one to know one.....
 22. 1 Ät mycket frukt och grönt jag äter väldigt mycket grönt 2 Ät fisk 2-3 gånger i veckan ja det gör jag 3 Håll igen på godis, läsk, glass, snacks och bakverk till 100% 4 Välj i första hand fullkornsprodukter nej aldrig 5 Använd flytande margarin eller olja i matlagningen nej aldrig 6 Salta mindre jag saltar som vanligt - alltså ganska mycket 7 Ät varierat ja allt utom socker, bröd, potatis, pasta och ris 8 Ät enligt tallriksmodellen nej då blir jag mera hungrig än mätt 9 Välj mat med Nyckelhålet nej jag vill ha fullfet mat med mininum av socker och E-nummer
×
×
 • Create New...