Karin S

Medlem
 • Innehållsantal

  11
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

19 Bra

Om Karin S

 • Rank

 1. Har i stort sett slutat att köpa lax. Får i mig bra omega3 ändå genom naturbetesköttet jag köper från Norrbete. Hör så många som tycker att de lever hälsosamt genom att äta odlad lax ett par ggr i veckan.
 2. Har efter snart 7 år på LCHF testat s.k. äggfasta. Är nyfiken av mig. Vad som hänt för mig är helt fantastiskt. Har sovit utan insomningspiller i 17 dagar el. nätter. Ja ofta på dagarna eftersom jag jobbar natt. Har haft jobbigt med sömnen i drygt 10 år. Har dessutom ett skönt lugn inombords som jag aldrig känt förr. Jag tror att det beror på att jag måste vara extremt kolhydratkänslig. Så för mig är det nog så att jag får göra som SSS skrev i en bok: garnera maten med ett salladsblad. Min lista på hälsovinster med LCHF är lång men mina sömnproblem har inte gett med sig. Från första dagen med äggfastan har det fungerat. Nu slipper jag dividera med mig själv när jag ska sova. Ville ju inte äta piller varje gång men för att orka blev det ca 4 ggr i veckan.
 3. Jag har köpt nötkött från Norrbete. Kommer förpackat o fryst med info om vilket djur, var det är uppfött, slaktat o vem som styckat och såååå otroligt gott.
 4. Jag såg Annika Dahlkvist i kvällsöppet där hon hävdade att mättade fetter var hälsosamma och då tyckte jag att hon måste ha en hel drös skruvar lösa eftersom jag "visste" hur farligt det var. Jobbade då rätt mycket i en hälsokostaffär och fick åka på en massa utbildningar. Hade testat mig igenom alla de slags produkter som fanns för ledproblem men fick ingen nämnvärd förbättring. Så ett halvår ung. efter att jag sett A D på tv så var jag på biblioteket och på disken låg en bok av henne som någon nyss lämnat in. Lånade och läste den samma kväll. Där hade hon tagit med många berättelser från människor som upplevt hälsoförbättringar och det var flera som skrev om hur deras leder blivit bättre eller helt bra. Nästa dag övergick jag till att äta LCHF (5 år sedan) och min ledvärk försvann rätt snart. Gick och väntade på att den skulle komma tillbaka i minst ett halvår eftersom det var för bra för att vara sant men nu har jag slutat vänta för länge sedan Min man som är med på det mesta hängde på och vi fick på köpet så många hälsovinster att det när vi pratar om det verkar det helt otroligt. Som bonus gick han ned 30 kg och jag 20 kg. Min ledvärk var precis lika illa på den tiden jag var smal så det var inte de extra 20 kg som orsakade den. Vår viktökning hade mycket att göra med att vi var så otroligt hälsosamma. Jag använde bl.a. sojagrädde och så mycket andra konstiga "nyttiga" produkter som jag lärt mig. Som gott framför teven var det oftast en riktigt härlig fruktsallad. När folk frågar om vi håller på med "det där" (LCHF) än så blir vi ofta rätt förvånade eftersom det inte finns i vår värld att vi skulle byta ut våra friska 60+-liv till våra gamla där kropparna kändes minst 20 år äldre. Förra sommaren fick jag en stressreaktion (har tagit tag i allt detta och rensat bort) så jag åkte in för misstänkt hjärtinfarkt. Det bästa med det var att jag blev grundligt undersökt under 1 dygn och jag var väldigt frisk. Mitt arbets-EKG var väldigt bra för min ålder och jag som aldrig kunnat cykla p.g.a knälederna
 5. När min man och jag åkte från Kiruna till Pajala passerade vi en liten ort som heter Masugnsabyn. Där fanns det en restaurang som hade -LCHF för nybörjare- utlagd på disken och som serverade LCHF mat till dem som så önskade. Helt fantastiskt med tanke på att i Pajala hittade ingen restaurang som serverade någon som helst mat som passade oss. Grämde oss att vi hade åkt förbi Masugnsabyn vid helt fel tid för att äta.
 6. Köper alltid Bosarps kyckling men inte mer än ca 1 gång i månaden. När jag slår ut vad kostnaden blir per portion kan jag inte tycka att det blir dyrt. Som alltid blir hög kvalitet inte dyrt eftersom (som vi upplever det) man inte behöver äta lika mycket för att känna sig nöjd
 7. Jag råkade (i september 2008) få en bok av Annika Dahlkvist mitt framför näsan när jag var på biblioteket. Lånade och läste den samma kväll. I boken fanns flertalet berättelser från människor med reumatism och och andra ledbesvär där dom berättade hur bra dom blivit. Bestämde mig att genast testa LCHF. Min man hängde på och dagen efter lade vi om kosten. Efter 14 dagar var min ledvärk borta. Kunde inte tro att det var riktigt sant så första halvåret gick jag och väntade på att den skulle komma tillbaka. På "köpet" hände bl.a detta. Maken slutade snarka (rätt omgående) Ingen av oss behöver gå upp på natten för att kissa. Mina nattliga svettningar försvann. Inga uppblåsta, smärtande magar. Mina blodsockersvängningar försvann. Sötsuget borta för oss båda. Maken ner 30 och jag 20 kilo. Vi har energi och ork som när man var unga. (Vi är båda 60+) Eftersom det efter ett antal år är lite svårt att komma ihåg hur illa det egentligen var så händer det ibland att jag får en aha-upplevelse ibland då jag kommer på att det eller det har jag inte känt av på 4 år. Mitt svar var alltså att återfå hälsan men kunde aldrig ana att hela tillvaron skulle få totalrenovering. Hälsovinsterna gör att jag aldrig har problem med att stå emot alla som tycker att jag bör ta en kaka el. dyl. för sällskaps skull. Har man vunnit högsta vinsten så offrar man inte den för att göra någon annan glad. Min hälsa MITT ansvar.
 8. Med tanke på hur många trådar det finns att läsa så känns det snopet att 10 gillamarkeringar begränsar. För att välja ut de allra bästa får man nog satsa en halv dag på att gå igenom allt och betygssätta graden av gillande så att de 10 man har hamnar mest rätt. Jag vill gärna kunna visa om jag gillar ett inlägg.
 9. Jag har två Ridgebackstikar, 2 och 3,5 år. Den yngsta har aldrig ätit torrfoder och den äldre åt det bara i början. Jag ger dem vom og hundemat med lax. Var till veterinären med den yngre (kastrering) och fick högsta betyg för pälsen och allmänna konditionen. Dom är aldrig sjuka och den äldres hudkänslighet är som bortblåst. För mig är det lika onaturligt att ge hundarna en massa processad, kolhydratstinn mat som att äta sånt själv. Det är faktiskt LCHF jag kan tacka för att jag kan ha dessa två. För 4,5 år sedan var mina leder ffa knälederna ett stort hinder. Klarade inte av att gå mer än en kort bit innan mina knän svällde upp, hettade och värkte. Nu vid 60+ är kan jag gå 1 mil i riktigt raskt tempo och det enda som händer är att jag blir svettig. Kan inte komma ihåg när jag var så stark och fräsch i kroppen. Ledproblem hade jag även som barn. Växte upp i en vegetarianfamilj där margarin, blåmjölk var standard. Tror att vi skadar våra husdjur på samma sätt med lightfoder och spannmål.
 10. Mig hjälper det att knapra i mig en klyfta vitkål på kvällen, kan vara värt att pröva. Har haft problem med trög mage ända sedan jag var barn och den har aldrig varit så lätthanterlig som de senaste 4,5 åren då jag ätit LCHF.
 11. Har själv känt att avslagen coca cola känns väldigt bra i en illamående och uppkörd mage. Har absolut inga problem med mitt LCHF och den "medicinen" eftersom den endast behövs med några års mellanrum och inga mediciner är helt fria från biverkningar.