Gå till innehåll

pirjohelena

Medlem
 • Innehållsantal

  29
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

3 Neutral

Om pirjohelena

 • Rank

 1. Alla mina prover som togs den andra gången var normala alltså inom referensintervallen... Jag har även börjat må bättre genom att ha utökat kolhydraterna och minskat på fettet. Tänk om det är för mycket fett jag ätit och mått dåligt av. Jag är glad att jag mår bättre och fortsätter att pröva mig fram. Jag hoppas att hitta en lagom liberal LCHF att må bra av. Skönt att ha fått svar på massa prover och veta att det är inget större fel på mig... hihi
 2. Nu har jag träffat min läkare igen, fick makalöst gott bemötande. Hon skall kolla mina insulin och glykosvärden, man kan tydligen se det 2 månader tillbaka med ett prov. Hon skall kolla bukspottkörteln, allergier mm. Hon lovade att göra en bred analys. Hon tog om mitt blodtryck som var 120/80 (jag är inte 20år). Skall till provtagning fastande på måndag morgon. Jag berättade om LCHF och mina försök att äta mera kolhydrater för att tolerera mera av dem. Hittar hon inget fel så lovade jag att återgå till striktare LCHF och nöja mig med det.
 3. Jag har haft mina besvär snart ett år nu... inte bara våren, dessutom mår jag dåligt efter målitiderna. Men visst, tack för förslaget ... allt är värt att fundera på. Mot insulinkänslighet rekommenderas motion har jag också läst... Har börjat promenera mycket mer än tidigare både morgon och kväll.. Mer än så förmår jag inte just nu.
 4. Jag fick brev från henne att alla mina prov var normala. Gick förbi och hämtade svaren skrifligt. Då kunde jag se vad hon kollat... Jag ringde och beställde en ny tid, sa att jag mår inte bra och vill diskutera vidare med doktorn. Jag har inte talat med läkaren än... Får se imorgon vad hon svarar, jag vill åtminstone kolla mitt blodsocker, mår ju pyton efter måltiderna.
 5. Jag har beställt ny tid till imorgon... De kollade ju varken infektionsvärden eller blodsocker.. Ger mig inte så lätt... när jag inte mår bra.
 6. Nej, jag har aldrig haft det minsta fel på blodtrycket, relativt lågt, men inte för lågt... Nu är jag på ruta 1 igen och får pröva mig fram med maten...
 7. Det var helt normalt... läkaren misstänkte fel på sköldkörtel, men även de värdena var helt normala. Ingen järnbrist, bra hemoglobin.. allt var normalt inom gränsvärdena...
 8. Helt normalt... läkaren trodde det kanske var sköldkörteln, men inte. De värdena var helt normala också...
 9. Hej! Nu har jag varit på vårdcentralen och tagit en mängd blodprover. Idag kom svaren och allt var normalt. Mina kolesterolvärden är: Kolesterol 5.8 HDL kolesterol 2.2 LDL kolesterol 3.10 LDL/kol/HDL-kol 1.4 kvot Det är ju inom det normala och alltså bra, antar jag... Jag vet inte riktigt vad det är som får mig att må dåligt. Jag har försökt att äta mera kolhydrater för att återgå till mer blandad kost. Faktiskt har jag mått bättre men inte bra, annat än ibland. I fredags åt jag en pizza och blev pigg och energisk efteråt. Kan är det vara fett istället som gör mig sjuk? Det är en
 10. Nej, hade inte tänkt att berätta att jag äter LCHF... Tack för ditt råd.. Jag lovar att berätta hur det går... förväntar mig inte heller så mycket... klart att det vore skönt om de inte hittar ngt som är svårt att göra ngt åt... men också skönt om det var lätt att åtgärda... inte kul med ruta1 igen heller...
 11. Ja, det har jag precis insett... Kände mig riktigt frisk och utvilad imorse. Efter frukost med ost+bregott+kaffe säckade jag ihop igen.. Det är inte bara magen utan en trötthet i hela kroppen jag känner.
 12. Tack för ditt svar. Har redan bokat tid på vårdcentralen till imorgon. Jag är inte överviktig och pendlar inte heller med min vikt utan håller mig stabilt på ungefär samma vikt. Jag har inte skrivit in det jag äter annat än vid enstaka tillfällen, borde kanske börja med det. Promenader har jag insett att jag måste lägga till. Gick en timme igårkväll och skall fortsätta med det, samt utöka längden på min morgonpromenad. Att gå före maten funkar till middag... Det är härligt att promenera i vårsolen både morgon och kväll. Jag läste att insulinresistens botar man med motion.
 13. Jag känner mig svag, lite illamående och det sitter i upp till en timme. Det har blivit värre sedan jag ökade mängden kolhydrater. Jag borde ätit mer liberalt hela tiden tänker jag och ångrar det strikta LCHF som jag ätit sedan 2007. Jag tror (utan att veta) att det är insulinpåslag som får mig att må dåligt efter att ha börjat äta mera kolhydrater.
 14. Tack för ditt svar. Måste läsa om fettinducerad insulin resistens. Det mår dåligt efter varje måltid numera. Jag får kontakta vårdcentralen.
×
×
 • Skapa nytt...