Gå till innehåll

pirjohelena

Medlem
 • Innehållsantal

  29
 • Gick med

 • Besökte senast

Allt postat av pirjohelena

 1. Alla mina prover som togs den andra gången var normala alltså inom referensintervallen... Jag har även börjat må bättre genom att ha utökat kolhydraterna och minskat på fettet. Tänk om det är för mycket fett jag ätit och mått dåligt av. Jag är glad att jag mår bättre och fortsätter att pröva mig fram. Jag hoppas att hitta en lagom liberal LCHF att må bra av. Skönt att ha fått svar på massa prover och veta att det är inget större fel på mig... hihi
 2. Nu har jag träffat min läkare igen, fick makalöst gott bemötande. Hon skall kolla mina insulin och glykosvärden, man kan tydligen se det 2 månader tillbaka med ett prov. Hon skall kolla bukspottkörteln, allergier mm. Hon lovade att göra en bred analys. Hon tog om mitt blodtryck som var 120/80 (jag är inte 20år). Skall till provtagning fastande på måndag morgon. Jag berättade om LCHF och mina försök att äta mera kolhydrater för att tolerera mera av dem. Hittar hon inget fel så lovade jag att återgå till striktare LCHF och nöja mig med det.
 3. Jag har haft mina besvär snart ett år nu... inte bara våren, dessutom mår jag dåligt efter målitiderna. Men visst, tack för förslaget ... allt är värt att fundera på. Mot insulinkänslighet rekommenderas motion har jag också läst... Har börjat promenera mycket mer än tidigare både morgon och kväll.. Mer än så förmår jag inte just nu.
 4. Jag fick brev från henne att alla mina prov var normala. Gick förbi och hämtade svaren skrifligt. Då kunde jag se vad hon kollat... Jag ringde och beställde en ny tid, sa att jag mår inte bra och vill diskutera vidare med doktorn. Jag har inte talat med läkaren än... Får se imorgon vad hon svarar, jag vill åtminstone kolla mitt blodsocker, mår ju pyton efter måltiderna.
 5. Jag har beställt ny tid till imorgon... De kollade ju varken infektionsvärden eller blodsocker.. Ger mig inte så lätt... när jag inte mår bra.
 6. Nej, jag har aldrig haft det minsta fel på blodtrycket, relativt lågt, men inte för lågt... Nu är jag på ruta 1 igen och får pröva mig fram med maten...
 7. Det var helt normalt... läkaren misstänkte fel på sköldkörtel, men även de värdena var helt normala. Ingen järnbrist, bra hemoglobin.. allt var normalt inom gränsvärdena...
 8. Helt normalt... läkaren trodde det kanske var sköldkörteln, men inte. De värdena var helt normala också...
 9. Hej! Nu har jag varit på vårdcentralen och tagit en mängd blodprover. Idag kom svaren och allt var normalt. Mina kolesterolvärden är: Kolesterol 5.8 HDL kolesterol 2.2 LDL kolesterol 3.10 LDL/kol/HDL-kol 1.4 kvot Det är ju inom det normala och alltså bra, antar jag... Jag vet inte riktigt vad det är som får mig att må dåligt. Jag har försökt att äta mera kolhydrater för att återgå till mer blandad kost. Faktiskt har jag mått bättre men inte bra, annat än ibland. I fredags åt jag en pizza och blev pigg och energisk efteråt. Kan är det vara fett istället som gör mig sjuk? Det är en
 10. Nej, hade inte tänkt att berätta att jag äter LCHF... Tack för ditt råd.. Jag lovar att berätta hur det går... förväntar mig inte heller så mycket... klart att det vore skönt om de inte hittar ngt som är svårt att göra ngt åt... men också skönt om det var lätt att åtgärda... inte kul med ruta1 igen heller...
 11. Ja, det har jag precis insett... Kände mig riktigt frisk och utvilad imorse. Efter frukost med ost+bregott+kaffe säckade jag ihop igen.. Det är inte bara magen utan en trötthet i hela kroppen jag känner.
 12. Tack för ditt svar. Har redan bokat tid på vårdcentralen till imorgon. Jag är inte överviktig och pendlar inte heller med min vikt utan håller mig stabilt på ungefär samma vikt. Jag har inte skrivit in det jag äter annat än vid enstaka tillfällen, borde kanske börja med det. Promenader har jag insett att jag måste lägga till. Gick en timme igårkväll och skall fortsätta med det, samt utöka längden på min morgonpromenad. Att gå före maten funkar till middag... Det är härligt att promenera i vårsolen både morgon och kväll. Jag läste att insulinresistens botar man med motion.
 13. Jag känner mig svag, lite illamående och det sitter i upp till en timme. Det har blivit värre sedan jag ökade mängden kolhydrater. Jag borde ätit mer liberalt hela tiden tänker jag och ångrar det strikta LCHF som jag ätit sedan 2007. Jag tror (utan att veta) att det är insulinpåslag som får mig att må dåligt efter att ha börjat äta mera kolhydrater.
 14. Tack för ditt svar. Måste läsa om fettinducerad insulin resistens. Det mår dåligt efter varje måltid numera. Jag får kontakta vårdcentralen.
 15. Just nu mår jag dåligt av allt. Det känns så i alla fall. Efter varje måltid mår jag dåligt. Jag har ätit LCHF i snart 6 år för min hälsas skull, inte vikten. Jag har blivit av med IBS ( nästan) och psoriasis. Men nu känns det som om jag blivit sjuk pga. av maten. Att jag borde ätit mera liberalt...men jag har inte ätit fakir mer än korta perioder. Kan jag fått diabetes? Hur behandlar man det om jag fått det omvänt via LCHF?
 16. Jag har en hund och går två promenader med henne dagligen. På helgerna blir det långpromenader. Jag har ätit mejerier, rysk och turkisk yoghurt, endast 1-2 finns crisp per vecka, har slutat med vispgrädde i kaffet, tomater, squash, aubergine,gurka,olika bönor, rättika, blomkål, vitkål och 85% choklad små bitar (en halv bit till kaffe). Jag äter små portioner av kolhydrater förutom ost. Det har jag ätit mycket av. Korv älskar jag också och det har jag alltid ätit. Lagar gärna grytor med blandad innehåll eller steker fisk, kött och korv med något tillbehör.
 17. Jag mår dåligt efter varje måltid börjar det kännas som. Vad kan det vara? Har försökt öka mängden kolhydrater försiktigt.. Finns det någon bra metod att testa sig fram. Att äta större mängd kolhydrater i 3 dagar får mig må dåligt redan innan. Jag har ingen större tilltro till sjukvårdens kunskap om LCHF, men måste väl beställa tid i alla fall.
 18. Hej! Jag har ätit strikt LCHF i över 6 år nu. Jag har börjat undra om jag fått diabetes? Jag mår dåligt av alla kolhydrater tom små mängder av dem. Det är finn crisp, hallon, rysk yoghurt mm. Kan du förklara detta med diabetes omvänt? Det känns som om jag måste till vårdcentralen för att testa mitt blodsocker...
 19. JUN 022009 Så här lätt är det att baka gott bröd.... Detta blir två portioner eller två tjocka skivor, 1 g kolhydrat per skiva! (247 kcal, 7 g protein, 23 g fett) 1 dl mandelmjöl 1 ägg nypa salt 25 g smält smör Smält smöret i en skål med plan botten i mikron, vispa i 1 ägg och blanda i mandelmjölen. Rör runt och in i micron på full effekt i 2 minuter! KLART!!!! Bred lite Bregott på och en tjock skiva Gouda. MUMSFILIBABBA!!!
 20. Skall man göra det varje morgon? Jag läste 2 ggr per vecka och på morgon skulle jag inte hinna. Har börjat nyligen på kvällarna, det stämmer bättre med mina vanor och sedan har man fräsch mun till nästa morgon....
 21. Ja, visst blir man det. Jag har ätit LCHF i snart 6 år. Alkohol har jag inte druckit på 4 år efter en jobbig upplevelse med julglögg. Nu kan jag inte längre äta mjölkprodukter. Det gör inget, när jag nu förstår orsaken. Det finns mycket gott kvar att äta. Feta ostar går bra än i alla fall... och så mycket mer. Jag är frisk och nöjd med LCHF.
 22. Jag började min periodisk fasta för fyra veckor sedan efter att läst om Jonas Bergvist plogg här på Kostdoktorn. Första och andra veckan drack jag LCHF kaffe på morgon. Jag har alltid varit frukost människa och trodde det skulle bli svårt att skippa frukosten. Jag behövde gå ner 4-5 kg, de sista envisa kilon som ville inte lätta.Jag drack mitt kaffe måndag tom fredag och åt frukost på helgen. Jag har ätit lättare lunch 11 och middag kl 18. Det blir 17 timmars fasta om jag bortser från fettkaffet. Första och andra veckan gick jag ner 2 kg. Tredje veckan drack jag bara te på morgon hela veckan,
 23. Jag fick psoriasis våren -82. Det var lindrigt i början men försämrades med tiden. Sjukvården kunde inte hjälpa mig och jag blev alltid sämre på sommaren. Mina utslag var som värkande brännsår. Jag fick skydda mig mot solen på olika sätt. Läste först om glutenfri kost och började äta det december 1998. Jag blev bättre med den dieten, tom min IBS som jag haft sedan 1975 började klinga av. Januari 2007 läste jag om LCHF och Annika Dahlqvist och kände på en gång att detta var min mat. Det var alltså min hälsa som fick mig att söka lösningar i maten. Jag trodde från början att maten var lösningen.
 24. Hej! Jag är 63-årig kvinna. Jag hörde ett reportage som talade om att det finns dem som aldrig kommer från övergångsåldern. Mitt har hållit på i 15 år redan. Men jag lider inte alls längre utan har lärt mig att uppskatta den. Jag fryser aldrig på morgon oavsett väderleken och har lärt mig att njuta av värmen som min kropp ger mig när den än kommer. Jag har aldrig svettats, men vallningar har jag under hela dygnet.
×
×
 • Skapa nytt...