Jump to content

WouldYouKindly

Medlem
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

WouldYouKindly's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

1

Reputation

  1. Tack för svaren! Gick nogrannare igenom de länkade artiklarna, och samtliga var observationsstudier. Trots att ett par av artiklarna kompenserade för uppenbara "confounding variables", så är det ju inte sagt att man hittat samtliga. Sålänge som det inte finns flera kliniska studier på ett ämne så bör man nog lämna spekulationerna åt kvällspressen.
  2. Men kom igen, på länken i mitt inlägg finns det "Sources Cited", och där finns sex artiklar från PubMed-länkade. Det finns väl rätt mycket som visar på att till exempel "protein" är ett samlingsnamn på flera olika mer komplexa ämnen. Se till exempel http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/protein-full-story/#protein_alike Så "samma ämne" är väl diskuterbart. Oftast brukar ju detta argument användas MOT en vegetarisk diet, med argument såsom "Man får inte i sig rätt sorts fett, protein, etc". Nu verkar den kunna användas emot.
  3. Till skillnad från LCHF-siter som drivs av LCHF-personer (animalier) som vill lyfta fram sin egen agenda i gott ljus? Det här är inget som är värt att diskutera tycker jag. Om det är innehållet i artiklarna som är felaktigt, då är det en annan sak. Edit: Såg precis att i bilden högst upp på sidan, logotypen, står KostDoktorn med ett ägg i handen.
  4. TL;DR: Hittat flertalet artiklar om att ett ägg om dagen ökar risken att få typ-2-diabetes med 76%, undrar hur LCHF (ägg-tung-diet) ställer sig till detta. Hej, Bakrund Jag äter inte själv LCHF, men har personer i min omgivning som gör, så jag har en viss insikt i vad det innebär. Som jag har förstått så är kärnan i diskussionen att "traditionell" kost rubbar insulin/blodsocker-systemet, så att man får bieffekter såsom fetma, diabetes, cancer (?) och mångtalet andra sjukdomar. När man håller sig borta från kolhydrater så får man en jämn blodsockernivå, riskerar inte att fräta sönder (?) sina blodådror med "surt blod", och blir allmänt mer välmående. Kosten rekommenderas till diabetiker. En LCHF-diet baserar sig ofta kring animaliska näringskällor såsom mejeriprodukter, ägg, kött. Just ägg verkar vara populärt att äta mycket av. Fråga Jag läste nyligen en bloggpost / hemsideinlägg om hur en konsumtion av ägg ökar risken för typ-2-diabetes avsevärt. Endast ett ägg om dagen ansågs höja risken med 76%. Innehållet var välrefererat med vetenskapliga artiklar, och verkar seriöst (precis så som KostDoktorn verkar arbeta). Åtminstone vissa av studierna verkar ha kompenserat för övriga faktorer som normalt sett påverkar diabetes. Länk till sidan: http://nutritionfacts.org/video/eggs-and-diabetes/ Nu är ju såklart min fråga, hur skall man ställa sig till alla olika vetenskapliga rapporter? Det kan ju inte vara både bra och dåligt att äta ägg... Vänligen WYK
×
×
  • Create New...