Jump to content

Ostgoten

Medlem
 • Posts

  230
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Ostgoten last won the day on April 16 2015

Ostgoten had the most liked content!

Ostgoten's Achievements

Stammis

Stammis (3/7)

283

Reputation

 1. Tänker du att det var en slumpartad tillfällig formtopp? Jag tänker, utan att alls vara insatt i just denna problematik, att tillfälliga formtoppar inte behöver komma slumpmässigt utan kanske kommer till av att ha hittat fungerande behandling, och kanske är början på en längre förbättring? Samtidigt förstår jag om man som anhörig inte vågar/orkar tänka så positivt kring det. Hur det än är så hoppas jag förstås att det här ska gå bra för dig och er och beundrar dina ansträngningar. Tyvärr har jag inte några sakkunskaper att tillföra.
 2. Jag köper heller aldrig margarin när jag ska baka till veganvännerna, det brukar bli rapsolja men kokosolja funkar säkert också.
 3. Tål alla nötter? Mitt standardtips är att göra mycket hummus, mixa kikärter tahini och olja och vitlök och ha persilja till. Till det matig sallad - det är svårare med vegansk matig sallad men med solrosfrön, granatäpple, avokado, valnötter? Veganer kan äta kikärtsspadmarängtårta, då kan du göra det enkelt för dig och köpa kokta kikärtor på tetra till hummusen och sedan göra "maräng" på spadet. Finns recept lite varstans, jag har inte gjort det själv så jag har inget recept jag vet är bättre än annat. Annars finns en hel del bakverk på svarta bönor nu, kan det vara något? De veganer jag känner gillar det och det är bra med proteinet också förstås, jag har inte smakat eftersom jag inte kan äta bönor (vilken tur att du inte dessutom har mig som gäst ) typ http://www.veganstyle.se/?p=1140 (jag har inte bakat det receptet så kan inte garantera att det är bra) Nötter och bär och maräng kan ju vara trevligt som efterrätt också, kanske att en får ta själv av vad en vill ha och plocka ihop i en liten skål. Redigerade för att jag min klantskalle lyckades tipsa om ett recept med ägg för veganer Bytte recept till ett veganskt nu.
 4. Visa den här produkten? Det är kanske lättare att ta till sig https://www.apoteket.se/produkt/nozoil-original-10-ml-256347/ Det står inte just där, men på 1177 under pollenallergi rekommenderas sådana produkter, och på apoteket har jag ofta fått tips av personalen om att använda den i komplement med andra mer allergiriktade läkemedel när jag dyker upp svullen, snorig och dan.. Däremot tycker jag inte att den funkar alls, till skillnad från kokosolja.
 5. Jag vill ogärna hamna i någon slags referenskrig här, jag har bara genom åren fått väldig respekt för allergier och att allergier kan se olika ut. Därför vill jag inte utan brasklapp skriva på öppet forum att det gick bra för mig trots mild kokosallergi, och inspirera någon med mycket starkare allergi som kanske råkar illa ut. Jag vet inte vilket av påståendena jag behöver evidens för, att det inte är helt riskfritt? Visst, kanske klantigt uttryckt av mig, jag kanske borde skrivit "jag kan inte uttala mig om huruvida det är helt riskfritt" eller "jag kan inte garantera att det är helt riskfritt". Att en del sojaallergiker tål sojalecitin och en del inte har jag heller inte någon källa på lager för, men vet i min egen bekantskapskrets en person som fått anafylaktisk chock av sojabönor men ändå kan äta sojalecitin helt utan problem, och gör det, och en annan som inte kan äta sojalecitin.
 6. Det är riktigt i teorin, men den som är väldigt allergisk kan ändå få en rejäl reaktion för allergenfri är inte så säkert att den är i praktiken. Samma sak med sojalecitin tex, många sojaallergiker kan äta det utan reaktion då det är rent från sojaprotein, men andra blir riktigt risiga. Min kokosallergi är av den mildare varianten så därför vågade jag chansa, men helt riskfritt är det inte.
 7. Nu har jag, kokosallergin till trots, testat kokos mot allergi Det funkar ju för fasen! Gräsallergin är starkare än kokosallergin för mig så jag tror/hoppas att jag inte gjort något dumt nu.
 8. Intressant! Det kanske måste vara just kokos, och det tar ju emot lite för mig att stoppa upp i näsan
 9. Jag har testat några olika oljor, dock inte kokos eftersom jag är allergisk mot det. Jag har inte märkt någon skillnad men för det behöver det ju inte vara verkningslöst för andra.
 10. Som sagt, Heja Stoscha!
 11. Jag har påbörjat att brodera en bonad med texten "Fyll inte livet med år utan åren med liv" men jag fyller visst inte mitt liv med broderi, så jag tror att det bara står "Fyll int" än så länge. Kan ju tolkas som en nykterhetsuppmuntran kanske? Stoscha, du verkar ha många bra grejer på gång för dig. Hoppas att du får god utdelning därav.
 12. Jag kommer här och är negativ: Ingenting hjälper. Jag försöker få i mig salt och lite vätska och försöker sova så mycket det bara är möjligt. Har gett upp huskurerna när det väl brutit ut. På sikt tycker jag att tillskott av gurkmeja och zink verkar ha hjälpt mig, men jag är tveksamt ill om det gör skillnad när väl sjukan är ett faktum. Men det där kan ju vara olika för olika kroppar. Jag tror faktiskt att jag blir snäppet mindre dålig av att inte äta under sjuka, men om det stämmer kan jag inte riktigt avgöra. Krya på dig!
 13. (jag delar Trollmormors frågetecken)
 14. Hej Stoscha men framförallt Heja Stoscha! Jag är inte så aktiv på forumet och läser mer än jag skriver men har alltid hyst ett gott öga till dig och prioriterat att läsa de inlägg du skriver. Det låter bra att ge cancern på käften! Igen, igen och igen! Buljongplanen låter också klok tycker jag. Kör hårt, och gör det som funkar för dig. Heja heja! Jag har inte alls samma diagnoser och prognoser, men känner igen varje stavelse av vårdapparatstrul och väntan och kamp. Om det känns bra för dig så kan vi pma om det, om det kan vara skönt för dig att ventilera med någon som också har erfarenhet av systemets tungroddhet och bakgator.
 15. Det här är ju ett fall för Medierna i P1. Är det någon som orkar göra en sammanställning och skicka till dem? Jag har tyvärr fullt av annat att göra.
×
×
 • Create New...