Jump to content

Ostgoten

Medlem
 • Posts

  230
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Ostgoten

 1. Tänker du att det var en slumpartad tillfällig formtopp? Jag tänker, utan att alls vara insatt i just denna problematik, att tillfälliga formtoppar inte behöver komma slumpmässigt utan kanske kommer till av att ha hittat fungerande behandling, och kanske är början på en längre förbättring? Samtidigt förstår jag om man som anhörig inte vågar/orkar tänka så positivt kring det. Hur det än är så hoppas jag förstås att det här ska gå bra för dig och er och beundrar dina ansträngningar. Tyvärr har jag inte några sakkunskaper att tillföra.
 2. Jag köper heller aldrig margarin när jag ska baka till veganvännerna, det brukar bli rapsolja men kokosolja funkar säkert också.
 3. Tål alla nötter? Mitt standardtips är att göra mycket hummus, mixa kikärter tahini och olja och vitlök och ha persilja till. Till det matig sallad - det är svårare med vegansk matig sallad men med solrosfrön, granatäpple, avokado, valnötter? Veganer kan äta kikärtsspadmarängtårta, då kan du göra det enkelt för dig och köpa kokta kikärtor på tetra till hummusen och sedan göra "maräng" på spadet. Finns recept lite varstans, jag har inte gjort det själv så jag har inget recept jag vet är bättre än annat. Annars finns en hel del bakverk på svarta bönor nu, kan det vara något? De veganer jag känner gillar det och det är bra med proteinet också förstås, jag har inte smakat eftersom jag inte kan äta bönor (vilken tur att du inte dessutom har mig som gäst ) typ http://www.veganstyle.se/?p=1140 (jag har inte bakat det receptet så kan inte garantera att det är bra) Nötter och bär och maräng kan ju vara trevligt som efterrätt också, kanske att en får ta själv av vad en vill ha och plocka ihop i en liten skål. Redigerade för att jag min klantskalle lyckades tipsa om ett recept med ägg för veganer Bytte recept till ett veganskt nu.
 4. Visa den här produkten? Det är kanske lättare att ta till sig https://www.apoteket.se/produkt/nozoil-original-10-ml-256347/ Det står inte just där, men på 1177 under pollenallergi rekommenderas sådana produkter, och på apoteket har jag ofta fått tips av personalen om att använda den i komplement med andra mer allergiriktade läkemedel när jag dyker upp svullen, snorig och dan.. Däremot tycker jag inte att den funkar alls, till skillnad från kokosolja.
 5. Jag vill ogärna hamna i någon slags referenskrig här, jag har bara genom åren fått väldig respekt för allergier och att allergier kan se olika ut. Därför vill jag inte utan brasklapp skriva på öppet forum att det gick bra för mig trots mild kokosallergi, och inspirera någon med mycket starkare allergi som kanske råkar illa ut. Jag vet inte vilket av påståendena jag behöver evidens för, att det inte är helt riskfritt? Visst, kanske klantigt uttryckt av mig, jag kanske borde skrivit "jag kan inte uttala mig om huruvida det är helt riskfritt" eller "jag kan inte garantera att det är helt riskfritt". Att en del sojaallergiker tål sojalecitin och en del inte har jag heller inte någon källa på lager för, men vet i min egen bekantskapskrets en person som fått anafylaktisk chock av sojabönor men ändå kan äta sojalecitin helt utan problem, och gör det, och en annan som inte kan äta sojalecitin.
 6. Det är riktigt i teorin, men den som är väldigt allergisk kan ändå få en rejäl reaktion för allergenfri är inte så säkert att den är i praktiken. Samma sak med sojalecitin tex, många sojaallergiker kan äta det utan reaktion då det är rent från sojaprotein, men andra blir riktigt risiga. Min kokosallergi är av den mildare varianten så därför vågade jag chansa, men helt riskfritt är det inte.
 7. Nu har jag, kokosallergin till trots, testat kokos mot allergi Det funkar ju för fasen! Gräsallergin är starkare än kokosallergin för mig så jag tror/hoppas att jag inte gjort något dumt nu.
 8. Intressant! Det kanske måste vara just kokos, och det tar ju emot lite för mig att stoppa upp i näsan
 9. Jag har testat några olika oljor, dock inte kokos eftersom jag är allergisk mot det. Jag har inte märkt någon skillnad men för det behöver det ju inte vara verkningslöst för andra.
 10. Som sagt, Heja Stoscha!
 11. Jag har påbörjat att brodera en bonad med texten "Fyll inte livet med år utan åren med liv" men jag fyller visst inte mitt liv med broderi, så jag tror att det bara står "Fyll int" än så länge. Kan ju tolkas som en nykterhetsuppmuntran kanske? Stoscha, du verkar ha många bra grejer på gång för dig. Hoppas att du får god utdelning därav.
 12. Jag kommer här och är negativ: Ingenting hjälper. Jag försöker få i mig salt och lite vätska och försöker sova så mycket det bara är möjligt. Har gett upp huskurerna när det väl brutit ut. På sikt tycker jag att tillskott av gurkmeja och zink verkar ha hjälpt mig, men jag är tveksamt ill om det gör skillnad när väl sjukan är ett faktum. Men det där kan ju vara olika för olika kroppar. Jag tror faktiskt att jag blir snäppet mindre dålig av att inte äta under sjuka, men om det stämmer kan jag inte riktigt avgöra. Krya på dig!
 13. (jag delar Trollmormors frågetecken)
 14. Hej Stoscha men framförallt Heja Stoscha! Jag är inte så aktiv på forumet och läser mer än jag skriver men har alltid hyst ett gott öga till dig och prioriterat att läsa de inlägg du skriver. Det låter bra att ge cancern på käften! Igen, igen och igen! Buljongplanen låter också klok tycker jag. Kör hårt, och gör det som funkar för dig. Heja heja! Jag har inte alls samma diagnoser och prognoser, men känner igen varje stavelse av vårdapparatstrul och väntan och kamp. Om det känns bra för dig så kan vi pma om det, om det kan vara skönt för dig att ventilera med någon som också har erfarenhet av systemets tungroddhet och bakgator.
 15. Det här är ju ett fall för Medierna i P1. Är det någon som orkar göra en sammanställning och skicka till dem? Jag har tyvärr fullt av annat att göra.
 16. Jo, det är ju en intressant paradox att gemenskap i tron på liv efter döden förlänger livet före döden… Men i USA undrar jag om det inte delvis kan handla om att man inom kyrklig gemenskap hjälper varandra vid tex hälsoproblem, och i ett land där vård inte är alla förunnat kan en stark gemenskap i en församling vara livräddande på så vis. Men körsången är säkert också bra! F.ö. är jag glad att vagusnerven kom upp nu, jag kämpar på med autoimmun problematik men har tidigare inte kollat så mycket på vagusnerven.
 17. Hej! Nu hoppar jag in här med en hypotes bara, men: Det kanske är väldigt bra att du ligger på runt 50g kh per dag, åtminstone en tid? Det blir en mindre snabb omställning för kropp och psyke då och det kan ju ha sina fördelar. Sedan tänkte jag på kalorinivåerna, 50 g kh av 1000-1500 kcal brukar innebära att det är det där med High Fat som inte riktigt blivit till. Du kan alltså successivt öka fettmängden lite. Jag tror, utan att veta, att det vore bra med kokosolja eftersom det sägs att den tas upp bra direkt, och din hjärna ska väl helst inte stressas mer än nödvändigt. Stort lycka till!
 18. Hej! Mitt huvudproblem har inte varit huden utan magen, men jag har successivt blivit av med de hudproblem jag hade (eksem + torra fläckar som dök upp). Eksemen täckte periodvis hela baksidan av låren så de är väldigt sköna att ha blivit av med men jag förstår att det inte kan jämföras med de problem du har med huden. Det jag däremot märkt, som du kanske har nytta av att höra, är att det verkligen har tagit tid för mig - precis som du är inne på alltså. Jag upplever att jag periodvis står och stampar, sedan blir det bättre ett tag, står och stampar, blir bättre. De torra fläckarna på huden poppar fortfarande upp då och då men i mindre utsträckning. Kanske tar huden längre tid på sig än andra delar av kroppen? Nu har du blivit ordentligt utredd, men för mig har inte "bara LCHF" hjälpt trots att jag trodde mig vara ordentligt utredd. Jag fick till slut köra en strikt elimineringskost där jag införde ett livsmedel i taget och upptäckte den vägen att jag blev väldigt dålig av sojalecitin - och soja har jag aldrig visat reaktion på i allergitest. När jag sedan kört LCHF utan sojalecitin (och utan en del annat, men sojalecitin är den stora boven för mig) ger det hela mycket bättre effekt.
 19. Jag tycker att en bit leverpastej är gott på en gurkskiva!
 20. Ja, det är likadant bedrövligt överallt tror jag. För att inte tala om vad inneliggande patienter får att äta Ölkorv behöve rju inte kyla, det skulle väl passa i automaterna?
 21. Jag har inte samma autoimmuna galenskap som du, jag har en inflammatorisk tarmsjukdom + allergier + ledsmärtor som huvudproblem, men jag tror att mycket autoimmunitet har samma orsaker men yttrar sig lite olika? Sedan jag började med vad jag håller på med nu så är det otroligt mycket bättre, och jag har de bästa värden jag någonsin fått uppmätta. Jag orkar mycket mer och är mycket mycket piggare! Jag ska inte kapa din tråd med min story men vill du läsa mer så har jag försökt sammanfatta läget på en mycket sporadiskt uppdaterad blogg, sojalecitin.wordpress.com och matlistan där innehåller lite mer än bara kött och smör, för att många tror att jag inte kan bjudas på middag annars. Hemma själv äter jag mest kött och smör Det där med äggen, jag är inte ens säker på att det är de som ställer till det men jag börjar se ett mönster. Det tar emot att plocka bort ägg! Det verkar funka när äggen är uppblandade med annat men att tex äta bara stekta ägg funkar nog inte längre… Så jag kanske borde ta bort äggen helt. Det är magen som säger ifrån och det väldigt tydligt.
 22. Då är vi två! Jag har också en autoimmun galenskap jag battlar med och har nyligen behövt omvärdera äggen… Men kött och smör och kosttillskott klarar jag mig bra på. Jag äter några grönsaker också, som lök och kål (min mage har inte fattat att den ska reagera på sånt )
 23. Hej! Jag har precis börjat testa, tror att jag hållit på i ungefär tre veckor nu. Jag har inte märkt någon dramatisk förbättring av lederna, som var varför jag började, men den afte (smärtsamma blåsor och sår i munnen) jag besvärats av till och från de senaste tio åren och som nyligen blossat upp beter sig helt annorlunda nu sedan jag började med msm! Annars brukar såren ta lång tid att läka och göra ont länge, men nu läker de på bara någon dag. Om det beror på msm vet jag förstås inte men jag har aldrig haft det såhär okomplicerat med aften förut. Jag har under den här perioden också fått mindre besvär från ett benbrott, men det är en läkningsprocess som pågått länge så huruvida msm spelar in där vet jag inte. Jag är uppe i en tesked om dagen och märker inga bieffekter.
 24. Det känns lite som att läsa om mig när jag läser om ert barn… Jag var ett öronbarn som hade ständiga eksem på benen. I tonåren började knäna bli inflammerade. I slutet av tonåren debuterade Crohns, autoimmun tarmsjukdom. Jag har den hyfsat under kontroll nu med hjälp av både läkemedel och väldigt restriktiv kost, men önskar att jag hade varit på rätt spår tidigare i livet för att därmed kanske kunna slippa en del av det väldigt restriktiva, för att inte tala om alla sjuka år jag hellre varit frisk. Att försöka styra om barnets kost till att vara så ickeinflammatorisk som möjligt tror jag absolut är en klok idé. Förskolan/skolan får aldrig till en klockren kost är min erfarenhet, men med bra kost hemma och kanske åtminstone glutenfritt på förskola/skola så kanske barnet kan må bättre? Jag skulle definitivt testa den vägen och tänker att ju förr desto bättre. Omega3-tillskott kan vara lite lurigt och ibland orsaka problem, så var noga med att utvärdera den, men dina andra tankar tycker jag är klockrena. Läs på om probiotika så att du ger rätt sort, proviva tex är tämligen meningslöst. Skulle omega3-tillskott vara problem så kommer man ändå långt med att försöka minimera omega6-källorna i kosten.
 25. Omeprazol/losec är en protonpumpshämmare och bör verkligen användas med försiktighet och bara efter att man fastslagit att det är just en protonpumpshämmare som behövs. Den som vill kan ju kolla FASS på biverkningar för Omeprazol vs Novalucol. Jag vet vad jag väljer
×
×
 • Create New...