Laila

Medlem
 • Innehållsantal

  4
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om Laila

 • Rank
  Nyanländ
 1. Då får vi hjälpas åt att försöka hitta det bästa. Skall också till SWEA i Bologna. Vi syns där kommer från Lissabon
 2. Läs boken Stoppa Alzheimer nu av Brian Fife. Sen vet du varför kokosolja är nyttig. Själv tar ja kokosoljan i te på morgonen. Under dagen tar jag det rätt ur burken tillsammans med en liten bit mörkchoklad. Eller gör ischoklad med några droppar pepparmintsolja.
 3. Dom besked jag fått vad gäller kolesterol är ganska positiva. Total 9.3 LDL 5.8 HDL 2.9 Triglycerider 1.4 (har varit 0.9 vid ett tidigare tillfälle) Jag blev allvarligt varnad av hjärtläkare att jag levde farligt (har förmaksflimmer och haft 2 strokes) Stark rekommenderad att äta statiner, men vill inte. Testade för drygt ett år sedan fick väldiga bensmärtor så jag slutade tvärt. Talade med min allmänläkare som rekommenderat ett speciellt test och som ger ett resultat som visar grafiskt hur mitt kolesterolvärde såg ut, det heter quantimetrix LIPOPRINT (googla så finns information) Min läkares analys av testsvaret var det finns ingen som helst anledning för mig att äta statiner. Kanske ska jag nämna att jag bor i Portugal och att ovanstående värden är omräknade från mg/dl . För mig har detta betytt att jag tänker över huvudtaget inte tänka kolesterol längre. Tänker fortsätta att äta LCHF, går i och för sig inte ner i vikt men det spelar ingen roll (har ett normalt BMI 24.6 men för hög fettprocent). Gör som jag oroa dig inte för kolesterolet och fortsätt som tidgare och må bra.
 4. Hej Håller just på med att prova ut något blodtryckssänkande som fungerar. Har haft förhöjt blodtryck i många år, och bytt mediciner flera gånger. För 1 1/2 år fick jag en stroke, och sen fick jag diagnosen förmaksflimmer, därefter ytterligare en TIA. Äter Waran. För några månader sedan fick jag problem med flimmret, och äter nu Cordarone, då började blodtrycket bråka, steg, en hel del sen har jag provat olika lösningar. Mitt problem är att jag bor i Portugal och man vet definivt inte vad LCHF är, min hjärtläkare anser i princip att jag lever farligt. Jag vägrar naturligtvis att ta statiner. Har högt totalt kolesterolvärde, men enligt kostdoktorn rätt förhållande mellan LDL HDL och triglycerider. Min "husläkare" höll med om att ta prov och testa APO-kvoten får resultat nästa vecka. Just nu har jag på egen inrådan begärt att få testa den tablett jag ätit innan jag fick min stroke vilket är Enalapril Comp 20mg/12.5mg, jag äter också en kalciumantagonist, nu för första gången på flera månader mår jag väldigt bra, inga bröstsmärtor, inga obehagskänslor, inga svimmningskänslor. Blodtrycket är ner rejält, lite högre på morgonen, men efter jag tagit tabletterna så ner till godkänt. Kanske jag kan sluta med kalciumantagonisten (Lercanidipina) får se vad läkaren tycker. Anledningen till att jag fick lov att sluta med Enalapril Comp var för att vid min TIA så ansåg man att jag hade lite dåliga njurvärden. Får lov att kolla det framöver. Hoppas du blir bättre och hittar en blodtrycksmedicin som fungerar för dig, det finns ju många alternativ.