Jump to content

Marie Andersson

Medlem
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Marie Andersson

 1. Min syn har blivit mycket bättre av lågkolhydratkost. Jag hade -2,75 på höger öga och -2,0 på vänster. Nu har jag -2,0 och -1,0 efter fyra år på lchf. Optikern kunde inte tro det.
 2. Jättegott också med bra korv, guacamole, majonnäs och lite hackad tomat!
 3. Tack för stödet! Känns på något sätt skönt att inte vara ensam om detta :-) Jag upplever det som värre när det kommer från nära och kära. På jobbet och andra ställen bryr jag mig inte så mycket.
 4. Vi har just haft besök av en nära släkting; nybliven pensionär med övervikt, högt blodtryck, artros, värk i fötterna etc. Under dagens frukost kunde hon som vanligt inte låta bli att kommentera min kost. "Hur kan du göra matlådor till jobbet, eller då tar du väl ägg med något förstås." Allt med en skeptisk min. Jag förklarade att jag bara brukade ta med något från middagen kvällen innan. Exempelvis stekt lever med champinjoner, tomat- och dillsallad samt äggsås som vi ju bjudit henne på. Då kommer det obligatoriska " men barnen då". Då blir jag irriterad och frågar varför potatis skulle vara det som tillför mig alla livsviktiga vitaminer i motsats till den fina maten som vi ätit. Barnen har dessutom aldrig ätit lchf, möjligen en mycket liberal sådan och det vet hon. "Men jag har inte sett barnen äta frukt sedan jag kom." Jag själv är smal, fri från IBS, bättre i lederna, finare hy, bättre minne och syn med mera. Jag blir så ledsen över att hon inte kan acceptera mitt kostval. Jag kommenterar inte hennes. Inte första gången det skrivs om detta kanske men jag behövde få det ur mig. Det känns så tråkigt att behöva bli kritiserad i sitt eget hem. Jag vill inte bryta kontakten helt heller.
 5. Tack för alla bra svar! :-)
 6. Var köper ni k2 och vilka märken är bra?
 7. Min man har också haft besvär av gikt men han blir bättre när han dricker mer vatten. Med lchf har han dock inte problem så ofta. Förut hade han oftare besvär.
 8. Hej, Jag började med LCHF under min andra graviditet när jag kände att jag började gå upp för mycket i vikt. Jag var nog i femte månaden när jag började. Min vikt stabiliserade sig direkt och jag gick inte upp mer än normalt. Totalt gick jag upp runt 13 kg. Alla mina värden var bra, järn och blodsocker. Jag kände heller inget behov av att småäta. Min son föddes välmående och vägde 2650 g. Han växte snabbt till sig och är nu en två år gammal, aktiv och framåt kille. Förlossningen gick helt utan problem och jag åkte hem samma dag. (Min första förlossning var mycket svårare men det är kanske naturligt.) Jag känner att kosten hjälpte mig att må bättre. Jag hade salmonella för många år sedan och blev aldrig riktigt bra i magen efter det. Under graviditeterna förvärrades magproblemen och jag fick svåra magsmärtor när jag åt all den frukt som man ju rekommenderas äta som gravid. Med LCHF försvann magproblemen omedelbart. Bara det var underbart för mig för det var outhärdligt. Det värsta illamåendet som jag kände hade gått över när jag började med LCHF så det vet jag inte om det påverkas. Jag kände aldrig några problem med att äta fett. Jag hade under båda mina graviditeter problem med foglossning. I slutet kunde jag knappt resa mig ur sängen utan hjälp. Tyvärr upplevde jag inte att LCHF förändrade detta. Båda mina barn föddes ganska små, runt 47 cm och 2,7 respektive 2,6 kg. Men jag och min man är heller inte så långa och stora. Jag åt omega-3 under båda mina graviditeter men bara D-vitamin under den andra. Du måste känna dig fram själv och bestämma om det är något för dig. Jag har bara positiva erfarenheter med LCHF. Lycka till!
×
×
 • Create New...